Hello Guest, if you reading this it means you have not yet registered. Please take a second to Click here to register and in a few simple steps, you will be able to enjoy all the many features of our fine community. Please note that nicknames are prohibited lewd or meaningless (no numbers or letters at random) and introduce yourself in the section for you to meet our community.
Frostwire+JAVA
Pokaż wyniki od 1 do 5 z 5

Temat: Frostwire+JAVA

  1. #1
    Dołączył
    Jan 2007
    Skąd
    opolskie
    Wiek
    36
    Postów
    196
    Wątków
    36
    Siła Reputacji
    36
    Reputacja
    183

    Frostwire+JAVA

    Otóż mam taki problem z tym programem.
    Kod:
    Error: Could not open jar file: onion-fec.jar
    Error: Could not open jar file: httpcore-nio-4.0-beta2.jar
    Error: Could not open jar file: jaudiotagger.jar          
    Error: Could not open jar file: looks.jar                 
    Error: Could not open jar file: log4j.jar                 
    Error: Could not open jar file: jogg.jar                  
    Error: Could not open jar file: forms.jar                 
    Error: Could not open jar file: jmdns.jar                 
    Error: Could not open jar file: jdic.jar                  
    Error: Could not open jar file: messages.jar              
    Error: Could not open jar file: icu4j.jar                 
    Error: Could not open jar file: jdic_stub.jar             
    Error: Could not open jar file: jcraft.jar                
    Error: Could not open jar file: commons-logging.jar       
    Error: Could not open jar file: FrostWire.jar             
    Error: Could not open jar file: lw-all.jar                
    Error: Could not open jar file: jython.jar                
    Error: Could not open jar file: onion-common.jar          
    Error: Could not open jar file: guice-1.0.jar             
    Error: Could not open jar file: jorbis.jar                
    Error: Could not open jar file: jflac.jar
    Error: Could not open jar file: themes.jar
    Error: Could not open jar file: httpclient-4.0-alpha3.jar
    Error: Could not open jar file: ProgressTabs.jar
    Error: Could not open jar file: jl.jar
    Error: Could not open jar file: gettext-commons.jar
    Error: Could not open jar file: vorbisspi.jar
    Error: Could not open jar file: daap.jar
    Error: Could not open jar file: clink.jar
    Error: Could not open jar file: httpcore-niossl-4.0-alpha7.jar
    Error: Could not open jar file: commons-codec-1.3.jar
    Error: Could not open jar file: foxtrot.jar
    Error: Could not open jar file: junit.jar
    Error: Could not open jar file: tritonus.jar
    Error: Could not open jar file: aopalliance.jar
    Error: Could not open jar file: httpcore-4.0-beta2.jar
    Error: Could not open jar file: mp3spi.jar
    Traceback (most recent call last):
      File "/usr/lib/frostwire/unpack200.py", line 58, in <module>
        makeHashes()
      File "/usr/lib/frostwire/unpack200.py", line 17, in makeHashes
        output = file('hashes','w')
    IOError: [Errno 13] Permission denied: 'hashes'
    HOSTNAME IS localhost
    Starting FrostWire...
    Java exec found in PATH. Verifying...
    Suitable java version found [java = 1.6.0_0]
    Configuring environment...
    Loading FrostWire:
    CLASSPATH SET TO:
    Unable to access jarfile FrostWire.jar
    
    
    ******************************************************************
    Something went wrong with FrostWire.
    Maybe you're using the wrong version of Java?
    (FrostWire is tested against and works best with with Sun's JRE, Java 1.4+)
    The version of Java in your PATH is:
    java version "1.6.0_0"
    OpenJDK  Runtime Environment (build 1.6.0_0-b11)
    OpenJDK Client VM (build 1.6.0_0-b11, mixed mode)
    Pisze, że chodzi o Java. Mam zainstalowane wszystko jak trzeba i niestety Frostwire się nie chce uruchomić.

  2. Panna Google
    Panna Google jest aktywna
    Avatar Panny Google

    Dołączył
    01-05-2004
    Skąd
    Internet
    Postów
    999
    Pochwał
    159

    Nie lubisz reklam? Zarejestrowani ich nie widzą! Rejestracja







  3. #2
    Dołączył
    Apr 2005
    Skąd
    /mnt/podlasie
    Wiek
    38
    Postów
    474
    Wątków
    12
    Siła Reputacji
    113
    Reputacja
    1281

    Odp: Frostwire+JAVA

    Idź do pliku /usr/lib/frostwire/RunFrostwire.sh i w linijce JAVADIR=/usr zobacz gdzie szuka javy.
    I jaka wersja javy jre
    Aptosid | Kernel-3.11 | KDE4.6| i3 2310 | DDR3 8 GB | nvidia GT 540M |
    Filefox.pl

  4. #3
    Dołączył
    Jan 2007
    Skąd
    opolskie
    Wiek
    36
    Postów
    196
    Wątków
    36
    Siła Reputacji
    36
    Reputacja
    183

    Odp: Frostwire+JAVA

    nie wiedziałem dokładnie co skopiować, więc skopiowałem wszystko (?) co dotyczy Java.

    Kod:
    look_for_java()
    {
     JAVADIR=/usr/lib  
     if look_for_javaImpl ; then
        return 0
     fi 
     JAVADIR=/usr/java
     if look_for_javaImpl ; then
           return 0
     fi
     JAVADIR=/opt
     if look_for_javaImpl ; then
           return 0
     fi
     return 1
    }
    
    look_for_javaImpl()
    {
      IFS=$'\n'
      potential_java_dirs=(`ls -d1 "$JAVADIR"/j* | sort | tac`)
      for D in "${potential_java_dirs[@]}"; do
        if [[ -d "$D" && -x "$D/bin/java" ]]; then
          JAVA_PROGRAM_DIR="$D/bin/"
          echo $MSG2 $JAVA_PROGRAM_DIR
          if check_version ; then
    	return 0
          fi
        fi
      done
      echo $MSG8 "${JAVADIR}/" $MSG9 ; echo $MSG4
      return 1 
    }
    
    check_version()
    {
      # short-circuit gcj
      ISGCJ=`${JAVA_PROGRAM_DIR}java -version 2>&1 | grep -i gcj`
      if [ "$ISGCJ" != "" ] ; then
          echo $MSG7
          return 1
      fi
    
      JAVA_HEADER=`${JAVA_PROGRAM_DIR}java -version 2>&1 | head -n 1`
      JAVA_IMPL=`echo ${JAVA_HEADER} | cut -f1 -d' '`
      if [ "$JAVA_IMPL" = "java" ] ; then
        VERSION=`echo ${JAVA_HEADER} | sed "s/java version \"\(.*\)\"/\1/"`
        if echo $VERSION | grep "^1.[0-4]" ; then
          echo $MSG3 "[${JAVA_PROGRAM_DIR}java = ${VERSION}]" ; echo $MSG4
          return 1
        else
          echo $MSG5 "[${JAVA_PROGRAM_DIR}java = ${VERSION}]" ; echo $MSG6
          return 0	      
        fi
      else
        echo $MSG7 "[${JAVA_PROGRAM_DIR}java = ${JAVA_IMPL}]" ; echo $MSG4
        return 1
      fi
    }

  5. #4
    Dołączył
    Apr 2005
    Skąd
    /mnt/podlasie
    Wiek
    38
    Postów
    474
    Wątków
    12
    Siła Reputacji
    113
    Reputacja
    1281

    Odp: Frostwire+JAVA

    Zmień tą linijkę
    Kod:
     JAVADIR=/usr/java
     if look_for_javaImpl ; then
           return 0
    na tą
    Kod:
     JAVADIR=/usr/lib/jvm
     if look_for_javaImpl ; then
           return 0
    i najnowszą javę masz zainstalowaną
    Aptosid | Kernel-3.11 | KDE4.6| i3 2310 | DDR3 8 GB | nvidia GT 540M |
    Filefox.pl

  6. #5
    Dołączył
    Jan 2007
    Skąd
    opolskie
    Wiek
    36
    Postów
    196
    Wątków
    36
    Siła Reputacji
    36
    Reputacja
    183

    Odp: Frostwire+JAVA

    wersja java:
    1.6.0_0

    niestety powyższy zabieg nic nie pomógł ;/

    czy to:
    Unable to access jarfile FrostWire.jar
    może być przyczyną problemu?
    Ostatnio edytowane przez spell ; 16.02.2009 o 18:53

Informacje o wątku

Users Browsing this Thread

Aktualnie 1 użytkownik(ów) przegląda ten wątek. (0 zarejestrowany(ch) oraz 1 gości)

Uprawnienia

  • Nie możesz zakładać nowych wątków
  • Nie możesz pisać wiadomości
  • Nie możesz dodawać załączników
  • Nie możesz edytować swoich postów
  •