Hello Guest, if you reading this it means you have not yet registered. Please take a second to Click here to register and in a few simple steps, you will be able to enjoy all the many features of our fine community. Please note that nicknames are prohibited lewd or meaningless (no numbers or letters at random) and introduce yourself in the section for you to meet our community.
Interfejs sieciowy.
Pokaż wyniki od 1 do 5 z 5

Temat: Interfejs sieciowy.

  1. #1
    Dołączył
    Sep 2003
    Postów
    12
    Wątków
    4
    Siła Reputacji
    0
    Reputacja
    1

    Interfejs sieciowy.

    Mam problem nastepujacy. Na maszynie wirtualnej pod Wmwarem mam zaistalowanego Mandrake 9.1 Linux chula jak zloto, problem jest z siecią, a dokladniej z interfejsem sieciowym. Vmware zapewnia polaczenie sieciowe miedzy maszyna hosta a virtualna, polaczenie smiga, problem w tym ze interfejs pomimo zaznaczonej opcji uruchamiania wraz z systemem nie wstaje i trzeba go po wlaczeniu systemy recznie postawic, poprzez webina. Tam w zakladce sieciowej w opcjach interfejsu sieciowego. Czy mozna to jakos narpawic aby wstawal samoczynnie ,czy raczej jest to skutek instalowania linuxa na maszynie wirtualnej, a normalnie taki problem nie istnieje.

  2. Panna Google
    Panna Google jest aktywna
    Avatar Panny Google

    Dołączył
    01-05-2004
    Skąd
    Internet
    Postów
    999
    Pochwał
    159

    Nie lubisz reklam? Zarejestrowani ich nie widzą! Rejestracja





  3. #2
    Avatar Druciak
    Druciak jest nieaktywny Gold Member
    • Platforma sprzętowa
      • Płyta Główna:
      • Abit BX-133RAID
      • Procesor:
      • Pentium III (Coppermine)
      • Karta Graficzna:
      • GeForce
      • Karta Dźwiękowa:
      • Creative Labs SB Live!
      • Monitor:
      • iiyama
      • Kernel:
      • 2.6.16.23-1
    Dystrybucja: 2.0 PLD Linux (Ac)
    Dołączył
    May 2003
    Skąd
    Warszawa
    Postów
    1,537
    Wątków
    48
    Siła Reputacji
    37
    Reputacja
    71
    a w /etc/sysconfig/network-scripts/ifcfg-eth0 jest wpisane ONBOOT=yes
    Moze trzeba jeszcze sprawdzic czy
    Kod:
    [root@inferno root]# chkconfig --list network
    
    network     0:---  1:---  2:***  3:***  4:***  5:***  6:---
    sie uruchamia przy starcie. Nie wiem czy to ma znaczenie... ale moze ma ;-)





  4. #3
    Dołączył
    Sep 2003
    Postów
    12
    Wątków
    4
    Siła Reputacji
    0
    Reputacja
    1
    Jest wpis " ONBOOT=yes" w wymienionym przez ciebie pliku.

  5. #4
    Dołączył
    Sep 2003
    Postów
    12
    Wątków
    4
    Siła Reputacji
    0
    Reputacja
    1
    Problem rozwiazany

    do pliku:

    etc/sysconfig/network-scripts/ifcfg-eth0
    oraz
    etc/sysconfig/networking/devices/ifcfg-eth0

    nalealo dodac wpis:

    MII_NOT_SUPPORTED=yes

    Ja jeszcze w katalogu devices nie mialem tego pliku wiec go przekopiowalem z network-scripts do devices i wszycko chula.

  6. #5
    Avatar Anonymous
    Anonymous Gość

    Działa!

    I to jest dobra podpowiedź!
    A możesz jeszcze powiedzieć co to oznacza?

    Adam

Informacje o wątku

Users Browsing this Thread

Aktualnie 1 użytkownik(ów) przegląda ten wątek. (0 zarejestrowany(ch) oraz 1 gości)

Podobne wątki

  1. Interfejs Użytkownika W Vlc
    By suncez in forum Oprogramowanie
    Odpowiedzi: 2
    Ostatni post / autor: 17.01.2005, 20:02
  2. Interface Sieciowy Z Dwoma Ip
    By Skimos in forum Sieć
    Odpowiedzi: 6
    Ostatni post / autor: 05.11.2004, 17:54

Uprawnienia

  • Nie możesz zakładać nowych wątków
  • Nie możesz pisać wiadomości
  • Nie możesz dodawać załączników
  • Nie możesz edytować swoich postów
  •