Witaj Gościu, jeżeli to czytasz to znaczy że nie jesteś zarejestrowany/zalogowany. Kliknij by się zarejestrować. Rejestracja zajmie mniej niż 30 sekund , a dzięki temu zniknie Ci ten dymek oraz będziesz miał pełne możliwośći personalizacji forum do własnych potrzeb.
Interfejs sieciowy.
Pokaż wyniki od 1 do 5 z 5

Temat: Interfejs sieciowy.

  1. #1
    Dołączył
    Sep 2003
    Postów
    12
    Wątków
    4
    Downloads
    0
    Uploads
    0
    Siła Reputacji
    0
    Reputacja
    1

    Interfejs sieciowy.

    Mam problem nastepujacy. Na maszynie wirtualnej pod Wmwarem mam zaistalowanego Mandrake 9.1 Linux chula jak zloto, problem jest z siecią, a dokladniej z interfejsem sieciowym. Vmware zapewnia polaczenie sieciowe miedzy maszyna hosta a virtualna, polaczenie smiga, problem w tym ze interfejs pomimo zaznaczonej opcji uruchamiania wraz z systemem nie wstaje i trzeba go po wlaczeniu systemy recznie postawic, poprzez webina. Tam w zakladce sieciowej w opcjach interfejsu sieciowego. Czy mozna to jakos narpawic aby wstawal samoczynnie ,czy raczej jest to skutek instalowania linuxa na maszynie wirtualnej, a normalnie taki problem nie istnieje.

  2. Panna Google
    Panna Google jest aktywna
    Avatar Panny Google

    Dołączył
    01-05-2004
    Skąd
    Internet
    Postów
    999
    Pochwał
    159

    Nie lubisz reklam? Zarejestrowani ich nie widzą! Rejestracja





  3. #2
    Avatar Druciak
    Druciak jest nieaktywny Gold Member
    • Platforma sprzętowa
      • Płyta Główna:
      • Abit BX-133RAID
      • Procesor:
      • Pentium III (Coppermine)
      • Karta Graficzna:
      • GeForce
      • Karta Dźwiękowa:
      • Creative Labs SB Live!
      • Monitor:
      • iiyama
      • Kernel:
      • 2.6.16.23-1
    Dystrybucja: 2.0 PLD Linux (Ac)
    Dołączył
    May 2003
    Skąd
    Warszawa
    Postów
    1,537
    Wątków
    48
    Downloads
    0
    Uploads
    0
    Siła Reputacji
    36
    Reputacja
    71
    a w /etc/sysconfig/network-scripts/ifcfg-eth0 jest wpisane ONBOOT=yes
    Moze trzeba jeszcze sprawdzic czy
    Kod:
    [root@inferno root]# chkconfig --list network
    
    network     0:---  1:---  2:***  3:***  4:***  5:***  6:---
    sie uruchamia przy starcie. Nie wiem czy to ma znaczenie... ale moze ma ;-)





  4. #3
    Dołączył
    Sep 2003
    Postów
    12
    Wątków
    4
    Downloads
    0
    Uploads
    0
    Siła Reputacji
    0
    Reputacja
    1
    Jest wpis " ONBOOT=yes" w wymienionym przez ciebie pliku.

  5. #4
    Dołączył
    Sep 2003
    Postów
    12
    Wątków
    4
    Downloads
    0
    Uploads
    0
    Siła Reputacji
    0
    Reputacja
    1
    Problem rozwiazany

    do pliku:

    etc/sysconfig/network-scripts/ifcfg-eth0
    oraz
    etc/sysconfig/networking/devices/ifcfg-eth0

    nalealo dodac wpis:

    MII_NOT_SUPPORTED=yes

    Ja jeszcze w katalogu devices nie mialem tego pliku wiec go przekopiowalem z network-scripts do devices i wszycko chula.

  6. #5
    Avatar Anonymous
    Anonymous Gość

    Działa!

    I to jest dobra podpowiedź!
    A możesz jeszcze powiedzieć co to oznacza?

    Adam

Informacje o wątku

Users Browsing this Thread

Aktualnie 1 użytkownik(ów) przegląda ten wątek. (0 zarejestrowany(ch) oraz 1 gości)

Podobne wątki

  1. Interfejs Użytkownika W Vlc
    By suncez in forum Oprogramowanie
    Odpowiedzi: 2
    Ostatni post / autor: 17.01.2005, 20:02
  2. Interface Sieciowy Z Dwoma Ip
    By Skimos in forum Sieć
    Odpowiedzi: 6
    Ostatni post / autor: 05.11.2004, 17:54

Uprawnienia

  • Nie możesz zakładać nowych wątków
  • Nie możesz pisać wiadomości
  • Nie możesz dodawać załączników
  • Nie możesz edytować swoich postów
  •