Witaj Gościu, jeżeli to czytasz to znaczy że nie jesteś zarejestrowany/zalogowany. Kliknij by się zarejestrować. Rejestracja zajmie mniej niż 30 sekund , a dzięki temu zniknie Ci ten dymek oraz będziesz miał pełne możliwośći personalizacji forum do własnych potrzeb.
Siec po raz kolejny...
Pokaż wyniki od 1 do 7 z 7

Temat: Siec po raz kolejny...

  1. #1
    Dołączył
    Jul 2003
    Skąd
    Lublin
    Postów
    50
    Wątków
    9
    Downloads
    0
    Uploads
    0
    Siła Reputacji
    29
    Reputacja
    1

    Siec po raz kolejny...

    Postawilem Mdk 9.1 na sprzecie klasy pII z zintegrowana sieciowka. Instalacja schematyczna, krok po kroku jak juz robilem kilka razy. Siec jest, karta jest, IP przez DHCP jest. W MCC w ustawieniach sieciowych wykryte polaczenie, pingi lataja bez zarzutow tylko jeden maly problem: nie dziala www! Zainstalowalem Mozille, Galeona i Linksa. connecting... i koniec. Kabel wykluczam bo obok stoi 2 komp i tam wszystko dziala. Jakis miesiac temu na tym samym sprzecie, przy takiej samej szablonowej instalacji wszystko bylo bez zarzutow. Czy moze ktos wie o co chodzi?

  2. Panna Google
    Panna Google jest aktywna
    Avatar Panny Google

    Dołączył
    01-05-2004
    Skąd
    Internet
    Postów
    999
    Pochwał
    159

    Nie lubisz reklam? Zarejestrowani ich nie widzą! Rejestracja





  3. #2
    Dołączył
    Jul 2003
    Skąd
    Poznań
    Wiek
    33
    Postów
    1,740
    Wątków
    58
    Downloads
    0
    Uploads
    0
    Siła Reputacji
    41
    Reputacja
    141
    Może DNSy?
    This is your life and it's ending one minute at a time.

  4. #3
    Avatar Druciak
    Druciak jest nieaktywny Gold Member
    • Platforma sprzętowa
      • Płyta Główna:
      • Abit BX-133RAID
      • Procesor:
      • Pentium III (Coppermine)
      • Karta Graficzna:
      • GeForce
      • Karta Dźwiękowa:
      • Creative Labs SB Live!
      • Monitor:
      • iiyama
      • Kernel:
      • 2.6.16.23-1
    Dystrybucja: 2.0 PLD Linux (Ac)
    Dołączył
    May 2003
    Skąd
    Warszawa
    Postów
    1,537
    Wątków
    48
    Downloads
    0
    Uploads
    0
    Siła Reputacji
    36
    Reputacja
    71
    Moze firewall
    Kod:
    [root@inferno root]# shorewall clear





  5. #4
    Dołączył
    Jul 2003
    Skąd
    Lublin
    Postów
    50
    Wątków
    9
    Downloads
    0
    Uploads
    0
    Siła Reputacji
    29
    Reputacja
    1
    DNS'y sa chyba ok. W drugim kompie mam ustawione wszystko tak samo i dziala. Firewall'a nie instalowalem. Na wszelki wypadek probowalem polecenia: shorewall clear. Nic nie znalazl. Koncza mi sie pomysly... :?

  6. #5
    Avatar Druciak
    Druciak jest nieaktywny Gold Member
    • Platforma sprzętowa
      • Płyta Główna:
      • Abit BX-133RAID
      • Procesor:
      • Pentium III (Coppermine)
      • Karta Graficzna:
      • GeForce
      • Karta Dźwiękowa:
      • Creative Labs SB Live!
      • Monitor:
      • iiyama
      • Kernel:
      • 2.6.16.23-1
    Dystrybucja: 2.0 PLD Linux (Ac)
    Dołączył
    May 2003
    Skąd
    Warszawa
    Postów
    1,537
    Wątków
    48
    Downloads
    0
    Uploads
    0
    Siła Reputacji
    36
    Reputacja
    71
    A co pokazuje iptables -L
    Moim zdaniem to musi byc cos z firewallem. No bo co by innego Jak pingi dzialaja to net dziala.
    A dziala traceroute www.onet.pl





  7. #6
    Dołączył
    Jul 2003
    Skąd
    Lublin
    Postów
    50
    Wątków
    9
    Downloads
    0
    Uploads
    0
    Siła Reputacji
    29
    Reputacja
    1
    Wiedzialem, ze nie moge robic zle. Padla sieciowka, troche w dziwny sposob ale padla a ja tu malo zawalu nie dostalem.
    Im trudniejszy problem tym prostrze rozwiazanie.
    Dziekuje i pozdrawiam.

  8. #7
    Avatar Druciak
    Druciak jest nieaktywny Gold Member
    • Platforma sprzętowa
      • Płyta Główna:
      • Abit BX-133RAID
      • Procesor:
      • Pentium III (Coppermine)
      • Karta Graficzna:
      • GeForce
      • Karta Dźwiękowa:
      • Creative Labs SB Live!
      • Monitor:
      • iiyama
      • Kernel:
      • 2.6.16.23-1
    Dystrybucja: 2.0 PLD Linux (Ac)
    Dołączył
    May 2003
    Skąd
    Warszawa
    Postów
    1,537
    Wątków
    48
    Downloads
    0
    Uploads
    0
    Siła Reputacji
    36
    Reputacja
    71
    Oooo
    Czyli pingi juz nie dzialaja ;-)





Informacje o wątku

Users Browsing this Thread

Aktualnie 1 użytkownik(ów) przegląda ten wątek. (0 zarejestrowany(ch) oraz 1 gości)

Podobne wątki

  1. Siec Lokalna A Dzielenie Neo
    By Jocker01 in forum Sieć
    Odpowiedzi: 6
    Ostatni post / autor: 16.03.2005, 14:41
  2. MDK10 nie dziala siec po update
    By Anonymous in forum Sieć
    Odpowiedzi: 3
    Ostatni post / autor: 21.07.2004, 19:32
  3. systemy plikow i siec
    By Anonymous in forum Sieć
    Odpowiedzi: 7
    Ostatni post / autor: 13.02.2004, 12:17
  4. Odpowiedzi: 3
    Ostatni post / autor: 22.11.2003, 21:33

Uprawnienia

  • Nie możesz zakładać nowych wątków
  • Nie możesz pisać wiadomości
  • Nie możesz dodawać załączników
  • Nie możesz edytować swoich postów
  •