Hello Guest, if you reading this it means you have not yet registered. Please take a second to Click here to register and in a few simple steps, you will be able to enjoy all the many features of our fine community. Please note that nicknames are prohibited lewd or meaningless (no numbers or letters at random) and introduce yourself in the section for you to meet our community.
Wydajność Compiz fusion
Pokaż wyniki od 1 do 7 z 7

Temat: Wydajność Compiz fusion

  1. #1
    Dołączył
    Nov 2008
    Skąd
    Rybnik
    Wiek
    26
    Postów
    632
    Wątków
    76
    Siła Reputacji
    220
    Reputacja
    2971

    Wydajność Compiz fusion

    Witam. Posiadam MDV Xtreme 3, w którym od razu mamy zainstalowany Compiz fusion. Chciałbym się dowiedzieć jak się ma sprawa z jego wydajnością, wiem, że jest wydajniejszy od Vista Aero Glass, ale na ile?

    Mam jeszcze jedno pytanie, jak mam sprawdzić jak mocno Compiz korzysta z mojego procesora i pamięci RAM? W windzie wszystko było w menadżerze zadań, ale jakoś nigdy nie doszedłem do tego gdzie to się znajduje w linux'ie.
    #make ..

    Linux Registered User:#485710 | Systemowiec.pl
    Za dwadzieścia lat bardziej będziesz żałował tego, czego nie zrobiłeś, niż tego, co zrobiłeś.

  2. Panna Google
    Panna Google jest aktywna
    Avatar Panny Google

    Dołączył
    01-05-2004
    Skąd
    Internet
    Postów
    999
    Pochwał
    159

    Nie lubisz reklam? Zarejestrowani ich nie widzą! Rejestracja







  3. #2
    Dołączył
    Jul 2003
    Skąd
    DG
    Wiek
    43
    Postów
    683
    Wątków
    38
    Siła Reputacji
    214
    Reputacja
    2735

    Odp: Wydajność Compiz fusion

    Do sprawdzenia polecam świetny monitor systemu gkrellm
    Kod:
    urpmi gkrellm gkrellm-themes






    Reputacja przyznana temu postowi
    Łącznie punktów reputacji: 2

    Komentarze:
     bleake  zgadza się   Program jest spoko;]

  4. #3
    Dołączył
    Nov 2008
    Skąd
    Rybnik
    Wiek
    26
    Postów
    632
    Wątków
    76
    Siła Reputacji
    220
    Reputacja
    2971

    Odp: Wydajność Compiz fusion

    Dzięki, monitor jest spoko;] Teraz czekam jeszcze na odpowiedź do mojej pierwszej części pytania, a mianowicie lepiej z, czy bez Compiz'a?
    #make ..

    Linux Registered User:#485710 | Systemowiec.pl
    Za dwadzieścia lat bardziej będziesz żałował tego, czego nie zrobiłeś, niż tego, co zrobiłeś.

  5. #4
    Dołączył
    Jul 2004
    Postów
    751
    Wątków
    101
    Siła Reputacji
    144
    Reputacja
    1723

    Odp: Wydajność Compiz fusion

    Ja wolę
    Kod:
    htop

    Co do wydajności; u mnie na GF2 mx 400 64mb i 256 mb RAM compiz z kde 3 chodził "normalnie" Przycinały tylko efekty takie jak płomienie. Wątpie żeby Vista chodziła szybko na takim sprzęcie jak mój.
    Poza tym spróbuj nacisnąć ctr + esc. Może zobaczysz swój task mamager.





    Reputacja przyznana temu postowi
    Łącznie punktów reputacji: 2

    Komentarze:
     bleake  zgadza się  
    Ceterum censeo Debian optimus est. |http://ludolfina.pl
    Esta chica tiene una sonrisa muy dulce.

  6. #5
    Dołączył
    Nov 2008
    Skąd
    Rybnik
    Wiek
    26
    Postów
    632
    Wątków
    76
    Siła Reputacji
    220
    Reputacja
    2971

    Odp: Wydajność Compiz fusion

    Vista by mogła chodzić na Twoim sprzęcie, jeżeli byś wyłączył wszystkie efekty. Ja mam 1024 GB Ram i 2.80 Ghz procesor, i mimo to wyłączam wszystkie efekty, bo wydają mi się "ociężałe". Przetestowałem teraz Compiz'a i nie widzę różnicy w wydajności, czy on jest czy nie

    Jeszcze jedno, jak mam zrobić screen gdy mam obrócony pulpit (gdy wygląda jak kostka)?
    Ostatnio edytowane przez bleake ; 04.03.2009 o 21:42
    #make ..

    Linux Registered User:#485710 | Systemowiec.pl
    Za dwadzieścia lat bardziej będziesz żałował tego, czego nie zrobiłeś, niż tego, co zrobiłeś.

  7. #6
    Avatar Saykando
    Saykando jest nieaktywny Początkujący
    Mężczyzna
    Dystrybucja: Mandriva xtreme 3
    Dołączył
    Mar 2009
    Skąd
    ZK Mysłowice blok A cela 5 prycza górna po lewej :)
    Postów
    1
    Wątków
    0
    Siła Reputacji
    0
    Reputacja
    1

    Odp: Wydajność Compiz fusion

    Witam.
    Nigdzie nie mogę znaleźć odpowiedzi, jak włączyć w compiz fuzion (sorki za błędy w pisowni) efekt płomieni. Jestem nowym użytkownikiem mandrivy i chce poznać te opcje...

    Byłbym wdzięczny za screeny i porady.

    Pozdrawiam

    W sprawach pisowni i interpunkcji też jesteś nowy
    Nie mam tu na myśli Compiza.
    V.
    Ostatnio edytowane przez vorlog ; 20.03.2009 o 20:17

  8. #7
    Avatar vorlog
    vorlog jest nieaktywny Hiperadministrator(ka)
    Mężczyzna
    Dystrybucja: Debian8 Jessie
    Dołączył
    Mar 2004
    Skąd
    Dąbrowa Tarnowska
    Wiek
    54
    Postów
    3,795
    Wątków
    109
    Siła Reputacji
    863
    Reputacja
    12400

    Odp: Wydajność Compiz fusion

    Xtreme jest wersją komercyjną, skoro ją zakupiłeś, masz prawo do pełnego wsparcia ze strony MandrivaClub.
    V.

    Jeszcze Polska nie zginęła / Isten, áldd meg a magyart


Informacje o wątku

Users Browsing this Thread

Aktualnie 1 użytkownik(ów) przegląda ten wątek. (0 zarejestrowany(ch) oraz 1 gości)

Uprawnienia

  • Nie możesz zakładać nowych wątków
  • Nie możesz pisać wiadomości
  • Nie możesz dodawać załączników
  • Nie możesz edytować swoich postów
  •