Witaj Gościu, jeżeli to czytasz to znaczy że nie jesteś zarejestrowany/zalogowany. Kliknij by się zarejestrować. Rejestracja zajmie mniej niż 30 sekund , a dzięki temu zniknie Ci ten dymek oraz będziesz miał pełne możliwośći personalizacji forum do własnych potrzeb.
Wydajność Compiz fusion
Pokaż wyniki od 1 do 7 z 7

Temat: Wydajność Compiz fusion

  1. #1
    Dołączył
    Nov 2008
    Skąd
    Rybnik
    Wiek
    24
    Postów
    632
    Wątków
    76
    Downloads
    1
    Uploads
    0
    Siła Reputacji
    217
    Reputacja
    2971

    Wydajność Compiz fusion

    Witam. Posiadam MDV Xtreme 3, w którym od razu mamy zainstalowany Compiz fusion. Chciałbym się dowiedzieć jak się ma sprawa z jego wydajnością, wiem, że jest wydajniejszy od Vista Aero Glass, ale na ile?

    Mam jeszcze jedno pytanie, jak mam sprawdzić jak mocno Compiz korzysta z mojego procesora i pamięci RAM? W windzie wszystko było w menadżerze zadań, ale jakoś nigdy nie doszedłem do tego gdzie to się znajduje w linux'ie.
    #make ..

    Linux Registered User:#485710 | Systemowiec.pl
    Za dwadzieścia lat bardziej będziesz żałował tego, czego nie zrobiłeś, niż tego, co zrobiłeś.

  2. Panna Google
    Panna Google jest aktywna
    Avatar Panny Google

    Dołączył
    01-05-2004
    Skąd
    Internet
    Postów
    999
    Pochwał
    159

    Nie lubisz reklam? Zarejestrowani ich nie widzą! Rejestracja





  3. #2
    Dołączył
    Jul 2003
    Skąd
    DG
    Wiek
    42
    Postów
    683
    Wątków
    38
    Downloads
    3
    Uploads
    0
    Siła Reputacji
    212
    Reputacja
    2735

    Odp: Wydajność Compiz fusion

    Do sprawdzenia polecam świetny monitor systemu gkrellm
    Kod:
    urpmi gkrellm gkrellm-themes






    Reputacja przyznana temu postowi
    Łącznie punktów reputacji: 2

    Komentarze:
     bleake  zgadza się   Program jest spoko;]

  4. #3
    Dołączył
    Nov 2008
    Skąd
    Rybnik
    Wiek
    24
    Postów
    632
    Wątków
    76
    Downloads
    1
    Uploads
    0
    Siła Reputacji
    217
    Reputacja
    2971

    Odp: Wydajność Compiz fusion

    Dzięki, monitor jest spoko;] Teraz czekam jeszcze na odpowiedź do mojej pierwszej części pytania, a mianowicie lepiej z, czy bez Compiz'a?
    #make ..

    Linux Registered User:#485710 | Systemowiec.pl
    Za dwadzieścia lat bardziej będziesz żałował tego, czego nie zrobiłeś, niż tego, co zrobiłeś.

  5. #4
    Dołączył
    Jul 2004
    Postów
    751
    Wątków
    101
    Downloads
    3
    Uploads
    0
    Siła Reputacji
    142
    Reputacja
    1723

    Odp: Wydajność Compiz fusion

    Ja wolę
    Kod:
    htop

    Co do wydajności; u mnie na GF2 mx 400 64mb i 256 mb RAM compiz z kde 3 chodził "normalnie" Przycinały tylko efekty takie jak płomienie. Wątpie żeby Vista chodziła szybko na takim sprzęcie jak mój.
    Poza tym spróbuj nacisnąć ctr + esc. Może zobaczysz swój task mamager.





    Reputacja przyznana temu postowi
    Łącznie punktów reputacji: 2

    Komentarze:
     bleake  zgadza się  
    Ceterum censeo Debian optimus est. |http://ludolfina.pl
    Esta chica tiene una sonrisa muy dulce.

  6. #5
    Dołączył
    Nov 2008
    Skąd
    Rybnik
    Wiek
    24
    Postów
    632
    Wątków
    76
    Downloads
    1
    Uploads
    0
    Siła Reputacji
    217
    Reputacja
    2971

    Odp: Wydajność Compiz fusion

    Vista by mogła chodzić na Twoim sprzęcie, jeżeli byś wyłączył wszystkie efekty. Ja mam 1024 GB Ram i 2.80 Ghz procesor, i mimo to wyłączam wszystkie efekty, bo wydają mi się "ociężałe". Przetestowałem teraz Compiz'a i nie widzę różnicy w wydajności, czy on jest czy nie

    Jeszcze jedno, jak mam zrobić screen gdy mam obrócony pulpit (gdy wygląda jak kostka)?
    Ostatnio edytowane przez bleake ; 04.03.2009 o 22:42
    #make ..

    Linux Registered User:#485710 | Systemowiec.pl
    Za dwadzieścia lat bardziej będziesz żałował tego, czego nie zrobiłeś, niż tego, co zrobiłeś.

  7. #6
    Avatar Saykando
    Saykando jest nieaktywny Początkujący
    Mężczyzna
    • Platforma sprzętowa
      • Płyta Główna:
      • MSI
      • Procesor:
      • AMD Turion 64 X2
      • Karta Graficzna:
      • GeForce Go 6100
      • Karta Dźwiękowa:
      • Zintegrowana
      • Monitor:
      • Wbudowany (Laptop)
    Dystrybucja: Mandriva xtreme 3
    Dołączył
    Mar 2009
    Skąd
    ZK Mysłowice blok A cela 5 prycza górna po lewej :)
    Postów
    1
    Wątków
    0
    Downloads
    0
    Uploads
    0
    Siła Reputacji
    0
    Reputacja
    1

    Odp: Wydajność Compiz fusion

    Witam.
    Nigdzie nie mogę znaleźć odpowiedzi, jak włączyć w compiz fuzion (sorki za błędy w pisowni) efekt płomieni. Jestem nowym użytkownikiem mandrivy i chce poznać te opcje...

    Byłbym wdzięczny za screeny i porady.

    Pozdrawiam

    W sprawach pisowni i interpunkcji też jesteś nowy
    Nie mam tu na myśli Compiza.
    V.
    Ostatnio edytowane przez vorlog ; 20.03.2009 o 21:17

  8. #7
    Avatar vorlog
    vorlog jest nieaktywny Hiperadministrator(ka)
    Mężczyzna
    • Platforma sprzętowa
      • Płyta Główna:
      • ASUS P5L-VM 1394
      • Procesor:
      • PentiumD 3GHz
      • Karta Graficzna:
      • GeForce 8500 GT
      • Karta Dźwiękowa:
      • Creative Labs CA0106 Soundblaster
      • Monitor:
      • Iiyama ProLite B2409HDS
      • Kernel:
      • 3.16.0-4-686-pae #1 SMP Debian 3.16.7-ckt2-1 (2014-12-08) i686 GNU/Linux
    Dystrybucja: Debian8 Jessie
    Polska
    Dołączył
    Mar 2004
    Skąd
    Dąbrowa Tarnowska
    Wiek
    53
    Postów
    3,789
    Wątków
    108
    Downloads
    2
    Uploads
    0
    Siła Reputacji
    861
    Reputacja
    12400

    Odp: Wydajność Compiz fusion

    Xtreme jest wersją komercyjną, skoro ją zakupiłeś, masz prawo do pełnego wsparcia ze strony MandrivaClub.
    V.

    Jeszcze Polska nie zginęła / Isten, áldd meg a magyart


Informacje o wątku

Users Browsing this Thread

Aktualnie 1 użytkownik(ów) przegląda ten wątek. (0 zarejestrowany(ch) oraz 1 gości)

Uprawnienia

  • Nie możesz zakładać nowych wątków
  • Nie możesz pisać wiadomości
  • Nie możesz dodawać załączników
  • Nie możesz edytować swoich postów
  •