Witaj Gościu, jeżeli to czytasz to znaczy że nie jesteś zarejestrowany/zalogowany. Kliknij by się zarejestrować. Rejestracja zajmie mniej niż 30 sekund , a dzięki temu zniknie Ci ten dymek oraz będziesz miał pełne możliwośći personalizacji forum do własnych potrzeb.
Thunderbird i Firefox
Pokaż wyniki od 1 do 10 z 10

Temat: Thunderbird i Firefox

  1. #1
    Dołączył
    Mar 2007
    Wiek
    56
    Postów
    1,205
    Wątków
    104
    Downloads
    3
    Uploads
    0
    Siła Reputacji
    154
    Reputacja
    1950

    Thunderbird i Firefox

    Oba programy wyświetlają się w wersji angielskiej, to ja im URPMI, a tu Mandriva do mnie po polsku.

    Kod:
    [root@localhost lex]# urpmi mozilla-thunderbird-pl
    Pakiet mozilla-thunderbird-pl-2.0.0.19-0.1mdv2009.0.i586 jest już zainstalowany w systemie
    Wszystko mam poustawiane, Menu po polsku. Aha, siedzę w Xfce4, nie wiem jakie listy dostają posiadacze innych systemów, czy sms'y ...Jan
    ---------------------------------------------
    W KDE 3.5.10 mam wszystko po polsku.
    Ostatnio edytowane przez JanlllSobieski ; 09.03.2009 o 12:50
    Nagradzam firmy produkujące sprzęt zgodny z Mandriva Linuks

    Dźwięk zawodowców Mandriva-linux-Xfce4-One-2009

  2. Panna Google
    Panna Google jest aktywna
    Avatar Panny Google

    Dołączył
    01-05-2004
    Skąd
    Internet
    Postów
    999
    Pochwał
    159

    Nie lubisz reklam? Zarejestrowani ich nie widzą! Rejestracja





  3. #2
    Avatar darcnet
    darcnet jest nieaktywny Seksowna Goldnerka
    Mężczyzna
    • Platforma sprzętowa
      • Płyta Główna:
      • DFI LanParty X48-T2R
      • Procesor:
      • Intel Core 2 Duo E8600
      • Karta Graficzna:
      • GeForce GTX 280
      • Monitor:
      • Samsung SyncMaster 920NW
    Dystrybucja: #!, Emacs
    Dołączył
    Apr 2006
    Skąd
    Kraków
    Postów
    2,453
    Wątków
    63
    Downloads
    4
    Uploads
    1
    Siła Reputacji
    528
    Reputacja
    7514

    Odp: Thunderbird i Firefox

    Spróbuj wejść w Tools->Add-ons->Languages i tam aktywować język polski.
    RTFM - naprawdę przeczytaj, zanim zadasz pytanie
    NIE UDZIELAM POMOCY NA JABBERZE ANI GADU-GADU (bo i raczej nie bywam)
    Linux Registered User #440416

  4. #3
    Dołączył
    Mar 2007
    Wiek
    56
    Postów
    1,205
    Wątków
    104
    Downloads
    3
    Uploads
    0
    Siła Reputacji
    154
    Reputacja
    1950

    Odp: Thunderbird i Firefox

    Tak zrobiłem, nic z tego ....Jan
    Nagradzam firmy produkujące sprzęt zgodny z Mandriva Linuks

    Dźwięk zawodowców Mandriva-linux-Xfce4-One-2009

  5. #4
    Avatar darcnet
    darcnet jest nieaktywny Seksowna Goldnerka
    Mężczyzna
    • Platforma sprzętowa
      • Płyta Główna:
      • DFI LanParty X48-T2R
      • Procesor:
      • Intel Core 2 Duo E8600
      • Karta Graficzna:
      • GeForce GTX 280
      • Monitor:
      • Samsung SyncMaster 920NW
    Dystrybucja: #!, Emacs
    Dołączył
    Apr 2006
    Skąd
    Kraków
    Postów
    2,453
    Wątków
    63
    Downloads
    4
    Uploads
    1
    Siła Reputacji
    528
    Reputacja
    7514

    Odp: Thunderbird i Firefox

    Możesz zainstalować go stąd w wersji polskiej od razu.
    Dlaczego nie możesz zmienić języka na polski nie mam pojęcia.

    EDYTOWANO
    Właśnie zaobserwowałem, że na Siduksie taki sam problem występuje - pomimo instalacji paczek i dla Thunderbirda (tutaj zwanego Icedove, prawda), i dla Firefoksa (Iceweasel) język menu zmienić się nie chce. Za cholerę.
    RTFM - naprawdę przeczytaj, zanim zadasz pytanie
    NIE UDZIELAM POMOCY NA JABBERZE ANI GADU-GADU (bo i raczej nie bywam)
    Linux Registered User #440416

  6. #5
    Dołączył
    Mar 2007
    Wiek
    56
    Postów
    1,205
    Wątków
    104
    Downloads
    3
    Uploads
    0
    Siła Reputacji
    154
    Reputacja
    1950

    Odp: Thunderbird i Firefox

    Dzięki. I tak zrobię, to Xfce4 zaczyna mi mulić a jak siadłem na KDE to dziwnie zrobiło się lekko i znikły problemy, tylko masę roboty z przeprowadzką albo reinstalką środowiska ....Jan
    __________________________________________

    A nie wiesz jak się nazywa dodatek do Thunderbirda - pakiet biurowy, coś w tym rodzaju, może juz razem jest wbudowany?
    Ostatnio edytowane przez JanlllSobieski ; 09.03.2009 o 14:45
    Nagradzam firmy produkujące sprzęt zgodny z Mandriva Linuks

    Dźwięk zawodowców Mandriva-linux-Xfce4-One-2009

  7. #6
    Avatar darcnet
    darcnet jest nieaktywny Seksowna Goldnerka
    Mężczyzna
    • Platforma sprzętowa
      • Płyta Główna:
      • DFI LanParty X48-T2R
      • Procesor:
      • Intel Core 2 Duo E8600
      • Karta Graficzna:
      • GeForce GTX 280
      • Monitor:
      • Samsung SyncMaster 920NW
    Dystrybucja: #!, Emacs
    Dołączył
    Apr 2006
    Skąd
    Kraków
    Postów
    2,453
    Wątków
    63
    Downloads
    4
    Uploads
    1
    Siła Reputacji
    528
    Reputacja
    7514

    Odp: Thunderbird i Firefox

    Możesz jeszcze spróbować zainstalować ręcznie pakiet językowy stąd.

    Powodzenia!
    RTFM - naprawdę przeczytaj, zanim zadasz pytanie
    NIE UDZIELAM POMOCY NA JABBERZE ANI GADU-GADU (bo i raczej nie bywam)
    Linux Registered User #440416

  8. #7
    Dołączył
    Mar 2007
    Wiek
    56
    Postów
    1,205
    Wątków
    104
    Downloads
    3
    Uploads
    0
    Siła Reputacji
    154
    Reputacja
    1950

    Odp: Thunderbird i Firefox

    Słuchaj, zakładam nowe konto i mam wszystko po polsku. To tylko problem tych dwóch aplikacji no i Skype mówi do mnie po angielsku a brat ma z tej samej strony i po polsku. ...Jan
    -----------------------------------------------------------------------
    Tu nie chodzi o moje problemy, tylko jak tłumaczę komus to ciężko się dogadać.
    Ostatnio edytowane przez JanlllSobieski ; 11.03.2009 o 19:56
    Nagradzam firmy produkujące sprzęt zgodny z Mandriva Linuks

    Dźwięk zawodowców Mandriva-linux-Xfce4-One-2009

  9. #8
    Avatar mirkam62
    mirkam62 jest nieaktywny Sprzedawca Żywopłotów
    Mężczyzna
    Dystrybucja: OpenMandriva 2014.1
    Polska
    Dołączył
    Nov 2005
    Skąd
    Puławy
    Wiek
    54
    Postów
    205
    Wątków
    19
    Downloads
    3
    Uploads
    0
    Siła Reputacji
    110
    Reputacja
    1301

    Odp: Thunderbird i Firefox

    Masz zainstalowane nw. pakiety?
    • mozilla-thunderbird-enigmail-pl
    • mozilla-thunderbird-pl

  10. #9
    Avatar darcnet
    darcnet jest nieaktywny Seksowna Goldnerka
    Mężczyzna
    • Platforma sprzętowa
      • Płyta Główna:
      • DFI LanParty X48-T2R
      • Procesor:
      • Intel Core 2 Duo E8600
      • Karta Graficzna:
      • GeForce GTX 280
      • Monitor:
      • Samsung SyncMaster 920NW
    Dystrybucja: #!, Emacs
    Dołączył
    Apr 2006
    Skąd
    Kraków
    Postów
    2,453
    Wątków
    63
    Downloads
    4
    Uploads
    1
    Siła Reputacji
    528
    Reputacja
    7514

    Odp: Thunderbird i Firefox

    Cytat Napisał JanlllSobieski
    Kod:
    [root@localhost lex]# urpmi mozilla-thunderbird-pl
    Pakiet mozilla-thunderbird-pl-2.0.0.19-0.1mdv2009.0.i586 jest już zainstalowany w systemie
    Jak sam widzisz, przynajmniej jeden z nich ma. A Enigmali po cóż by?
    RTFM - naprawdę przeczytaj, zanim zadasz pytanie
    NIE UDZIELAM POMOCY NA JABBERZE ANI GADU-GADU (bo i raczej nie bywam)
    Linux Registered User #440416

  11. #10
    Dołączył
    Mar 2007
    Wiek
    56
    Postów
    1,205
    Wątków
    104
    Downloads
    3
    Uploads
    0
    Siła Reputacji
    154
    Reputacja
    1950

    Odp: Thunderbird i Firefox

    A więc problem rozwiązałem. Ponieważ nie miałem czasu a zależało mi tylko na danych, usunąłem katalogi najpierw ./mozilla i ./thunderbird (robiąc kopie). To nie pomogło, ani nie zaszkodziło. Usunąłem wszystkie systemowe katalogi ale teraz oprócz ./mozilla i ./thunderbird, oczywiście nie usuwałem katalogów ukrytch Skype, kadu. Ba, wcześniej usunąłem z nowego konta mojego usera zaznaczając jedynie - usuń skrzynkę pocztową w /var/log/mail. Zaraz dodałem z powrotem usera o tej samej nazwie i tym samym haśle. Jak ręką odjął. wylogowałem się i zalogowałem na stare konto i mam wszystko jak trzeba i czuć że system chodzi a nie ślimaczy choć poczta została.

    To potrafi tylko Mandriva.....Jan
    --------------------------------------------------
    Czyli pakiet pl ładowany jest w pliki systemowe usera, gdzie nie wiem, ale jest OK
    Ostatnio edytowane przez vorlog ; 13.03.2009 o 12:42 Powód: byki
    Nagradzam firmy produkujące sprzęt zgodny z Mandriva Linuks

    Dźwięk zawodowców Mandriva-linux-Xfce4-One-2009

Informacje o wątku

Users Browsing this Thread

Aktualnie 1 użytkownik(ów) przegląda ten wątek. (0 zarejestrowany(ch) oraz 1 gości)

Uprawnienia

  • Nie możesz zakładać nowych wątków
  • Nie możesz pisać wiadomości
  • Nie możesz dodawać załączników
  • Nie możesz edytować swoich postów
  •