Hello Guest, if you reading this it means you have not yet registered. Please take a second to Click here to register and in a few simple steps, you will be able to enjoy all the many features of our fine community. Please note that nicknames are prohibited lewd or meaningless (no numbers or letters at random) and introduce yourself in the section for you to meet our community.
Problem z plasmą
Pokaż wyniki od 1 do 3 z 3

Temat: Problem z plasmą

  1. #1
    Avatar amator
    amator jest nieaktywny Konto nie aktywowane
    Mężczyzna
    Dystrybucja: OpenSuSE 12.1 64bit
    Dołączył
    May 2005
    Wiek
    43
    Postów
    946
    Wątków
    185
    Siła Reputacji
    0
    Reputacja
    990

    Problem z plasmą

    Mam KDE 4.1.3 Zainstalowałem sobie program Cinerella i od tego momentu gdy klikam na menu to wywala mi się błąd plasmy. Za którymś razem jak klikam na menu to robi się biały ekran i totalny zwis komputera. Pomaga reset. Wywalałem z katalogu domowego katalog .kde4. Nic nie pomogło. Odinstalowałem pakiety które miały w nazwie plasma i KDE uruchomiło mi się jako 3.5 i problem przestał występować. Zainstalowałem ponownie plasmę i znów gdy klikam na menu to komputer wiesza się. Już ręce opadają. Kiedy w końcu wyjdzie stabilna wersja kde 4. Ten problem występuje tylko gdy klikam na menu. Reszta wszystko działa. Ktoś ma może jakiś pomysł co mogło się zepsuć? Moja karta graficzna to nvidia (szukając rozwiązania problemu znalazłem, że nowe kde trochę gryzie się z kartami tej firmy) sterownik to 180.29 system operacyjny to mandriva 2009 64bit.

  2. Panna Google
    Panna Google jest aktywna
    Avatar Panny Google

    Dołączył
    01-05-2004
    Skąd
    Internet
    Postów
    999
    Pochwał
    159

    Nie lubisz reklam? Zarejestrowani ich nie widzą! Rejestracja







  3. #2
    Avatar POL_ED
    POL_ED jest nieaktywny Zbanowany admin
    Mężczyzna
    Dystrybucja: MDV2011-32,Debian Lenny, 64studio
    Dołączył
    Jun 2005
    Skąd
    Tigerland
    Postów
    12,425
    Wątków
    233
    Siła Reputacji
    1274
    Reputacja
    18333

    Odp: Problem z plasmą

    Spróbuj na Mandriva 2009 32bit.
    Proszę o używanie przycisków reputacji
    Jak stosować vbcode


    Jabber : [jabber]pol_ed[/jabber]

  4. #3
    Avatar amator
    amator jest nieaktywny Konto nie aktywowane
    Mężczyzna
    Dystrybucja: OpenSuSE 12.1 64bit
    Dołączył
    May 2005
    Wiek
    43
    Postów
    946
    Wątków
    185
    Siła Reputacji
    0
    Reputacja
    990

    Odp: Problem z plasmą

    Cytat Napisał POL_ED
    Spróbuj na Mandriva 2009 32bit.
    Nie chce mi się przeinstalowywać systemu. Jak już będę przeinstalowywać to zainstaluję z cookera. Może wersja testowa będzie stabilniejsza od oficjalnej 2009 bo bardziej [***] wersji mandrivy niż 2009 to jeszcze nie widziałem.

    Na forum nie używamy wulgaryzmów!
    V.
    Ostatnio edytowane przez vorlog ; 16.03.2009 o 21:39

Informacje o wątku

Users Browsing this Thread

Aktualnie 1 użytkownik(ów) przegląda ten wątek. (0 zarejestrowany(ch) oraz 1 gości)

Uprawnienia

  • Nie możesz zakładać nowych wątków
  • Nie możesz pisać wiadomości
  • Nie możesz dodawać załączników
  • Nie możesz edytować swoich postów
  •