Witaj Gościu, jeżeli to czytasz to znaczy że nie jesteś zarejestrowany/zalogowany. Kliknij by się zarejestrować. Rejestracja zajmie mniej niż 30 sekund , a dzięki temu zniknie Ci ten dymek oraz będziesz miał pełne możliwośći personalizacji forum do własnych potrzeb.
VirtualBox-problem
Strona 1 z 2 12 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 1 do 10 z 16

Temat: VirtualBox-problem

  1. #1
    Avatar paseczek
    paseczek jest nieaktywny Obecny Duchem
    • Platforma sprzętowa
      • Płyta Główna:
      • FUJITSU SIEMENS D1219
      • Procesor:
      • Pentium |||
      • Karta Graficzna:
      • GeForce2 MX/MX 400
      • Karta Dźwiękowa:
      • Aureal AU8820
      • Monitor:
      • IIYAMA Vision Master 1451 (LS902UT)
      • Kernel:
      • 2.6.17.15mdv
    Dystrybucja: MDV 2007.1, 2010, Debian Lenny
    Dołączył
    Aug 2006
    Skąd
    Sosnowiec
    Wiek
    71
    Postów
    1,289
    Wątków
    74
    Downloads
    181
    Uploads
    0
    Siła Reputacji
    320
    Reputacja
    4439

    VirtualBox-problem

    Witam
    Znalazłem Tutaj opis i zainstalowałem sobie na Debianie VirtualBox.
    Po włożeniu płytki z programem i kliknięciu na "Uruchom". Dostaję informacje
    You have the Auto capture keyboard option turned on. This will cause the Virtual Machine to automatically capture the keyboard every time the VM window is activated and make it unavailable to other applications running on your host machine: when the keyboard is captured, all keystrokes (including system ones like Alt-Tab) will be directed to the VM.
    You can press the host key at any time to uncapture the keyboard and mouse (if it is captured) and return them to normal operation. The currently assigned host key is shown on the status bar at the bottom of the Virtual Machine window, next to the  icon. This icon, together with the mouse icon placed nearby, indicate the current keyboard and mouse capture state.
    Klawisz gospodarza jest aktualnie ustawiony na Prawy Ctrl.
    Po kliknięciu na "OK", niby ukazuje się instalator, ale znika i dostaje informację
    Fatal:No bootable medium found. System halted.
    Czy tu coś źle wpisałem, gdzie się wpisuje, nazwę i system jaki będzie zainstalowany na maszynie?
    Jak sobie z tym poradzić?
    Pozdrawiam
    Ostatnio edytowane przez paseczek ; 27.03.2009 o 09:34
    Zabierz dziecku zapałki,
    staremu komputer.

  2. Panna Google
    Panna Google jest aktywna
    Avatar Panny Google

    Dołączył
    01-05-2004
    Skąd
    Internet
    Postów
    999
    Pochwał
    159

    Nie lubisz reklam? Zarejestrowani ich nie widzą! Rejestracja





  3. #2
    Avatar kiko80
    kiko80 jest nieaktywny Borsuk
    Mężczyzna
    • Platforma sprzętowa
      • Płyta Główna:
      • ??
      • Procesor:
      • i3 2410
      • Karta Graficzna:
      • Nvidia GT 540M
      • Kernel:
      • 3.6
    Dystrybucja: Kanotix x64
    Polska
    Dołączył
    Apr 2005
    Skąd
    /mnt/podlasie
    Wiek
    37
    Postów
    474
    Wątków
    12
    Downloads
    6
    Uploads
    0
    Siła Reputacji
    110
    Reputacja
    1281

    Odp: VirtualBox-problem

    Pisze, że nie masz wsadzonej botowalnej płytki.





    Reputacja przyznana temu postowi
    Łącznie punktów reputacji: 107

    Komentarze:
     paseczek  zgadza się   Dzięki
    Ostatnio edytowane przez vorlog ; 28.03.2009 o 17:22
    Aptosid | Kernel-3.11 | KDE4.6| i3 2310 | DDR3 8 GB | nvidia GT 540M |
    Filefox.pl

  4. #3
    Avatar paseczek
    paseczek jest nieaktywny Obecny Duchem
    • Platforma sprzętowa
      • Płyta Główna:
      • FUJITSU SIEMENS D1219
      • Procesor:
      • Pentium |||
      • Karta Graficzna:
      • GeForce2 MX/MX 400
      • Karta Dźwiękowa:
      • Aureal AU8820
      • Monitor:
      • IIYAMA Vision Master 1451 (LS902UT)
      • Kernel:
      • 2.6.17.15mdv
    Dystrybucja: MDV 2007.1, 2010, Debian Lenny
    Dołączył
    Aug 2006
    Skąd
    Sosnowiec
    Wiek
    71
    Postów
    1,289
    Wątków
    74
    Downloads
    181
    Uploads
    0
    Siła Reputacji
    320
    Reputacja
    4439

    Odp: VirtualBox-problem

    Cytat Napisał kiko80
    Pisze że nie masz wsadzonej botowalnej płytki
    Witam
    Jak nie mam, włożyłem płytkę ze "słusznym systemem", to nie jest bootowalna?
    Zabierz dziecku zapałki,
    staremu komputer.

  5. #4
    Avatar kiko80
    kiko80 jest nieaktywny Borsuk
    Mężczyzna
    • Platforma sprzętowa
      • Płyta Główna:
      • ??
      • Procesor:
      • i3 2410
      • Karta Graficzna:
      • Nvidia GT 540M
      • Kernel:
      • 3.6
    Dystrybucja: Kanotix x64
    Polska
    Dołączył
    Apr 2005
    Skąd
    /mnt/podlasie
    Wiek
    37
    Postów
    474
    Wątków
    12
    Downloads
    6
    Uploads
    0
    Siła Reputacji
    110
    Reputacja
    1281

    Odp: VirtualBox-problem

    Tak pisze jak wkładasz płytkę to jesteś pod vb czy normalnie, może w tym leży problem, lub konfigurację vb zrób od nowa.
    Aptosid | Kernel-3.11 | KDE4.6| i3 2310 | DDR3 8 GB | nvidia GT 540M |
    Filefox.pl

  6. #5
    Avatar paseczek
    paseczek jest nieaktywny Obecny Duchem
    • Platforma sprzętowa
      • Płyta Główna:
      • FUJITSU SIEMENS D1219
      • Procesor:
      • Pentium |||
      • Karta Graficzna:
      • GeForce2 MX/MX 400
      • Karta Dźwiękowa:
      • Aureal AU8820
      • Monitor:
      • IIYAMA Vision Master 1451 (LS902UT)
      • Kernel:
      • 2.6.17.15mdv
    Dystrybucja: MDV 2007.1, 2010, Debian Lenny
    Dołączył
    Aug 2006
    Skąd
    Sosnowiec
    Wiek
    71
    Postów
    1,289
    Wątków
    74
    Downloads
    181
    Uploads
    0
    Siła Reputacji
    320
    Reputacja
    4439

    Odp: VirtualBox-problem

    Cytat Napisał kiko80
    Tak pisze jak wkładasz płytkę to jesteś pod vb czy normalnie, może w tym leży problem, lub konfigurację vb zrób od nowa.
    Mam włączoną "Maszynę" i w niej klikam "Uruchom", po włożeniu płytki z systemem. Będę się z tym bawił.
    Dzięki
    Zabierz dziecku zapałki,
    staremu komputer.

  7. #6
    Avatar mr_x
    mr_x jest nieaktywny Super Moderator
    Mężczyzna
    • Platforma sprzętowa
      • Płyta Główna:
      • Asus M2N-SLI
      • Procesor:
      • AMD Athlon 64 X2 5000+
      • Karta Graficzna:
      • NV GF 9800 GTX+
      • Karta Dźwiękowa:
      • Integra
      • Monitor:
      • LG 24 cale (1920x1200)
    Dystrybucja: Mint (amd64)
    Polska
    Dołączył
    Oct 2006
    Skąd
    Białystok
    Wiek
    31
    Postów
    2,572
    Wątków
    135
    Downloads
    1
    Uploads
    0
    Siła Reputacji
    636
    Reputacja
    9135

    Odp: VirtualBox-problem

    A masz ustawione w opcjach VirtualBoksa, by pierwszym nośnikiem uruchomieniowym była płyta?

  8. #7
    Avatar paseczek
    paseczek jest nieaktywny Obecny Duchem
    • Platforma sprzętowa
      • Płyta Główna:
      • FUJITSU SIEMENS D1219
      • Procesor:
      • Pentium |||
      • Karta Graficzna:
      • GeForce2 MX/MX 400
      • Karta Dźwiękowa:
      • Aureal AU8820
      • Monitor:
      • IIYAMA Vision Master 1451 (LS902UT)
      • Kernel:
      • 2.6.17.15mdv
    Dystrybucja: MDV 2007.1, 2010, Debian Lenny
    Dołączył
    Aug 2006
    Skąd
    Sosnowiec
    Wiek
    71
    Postów
    1,289
    Wątków
    74
    Downloads
    181
    Uploads
    0
    Siła Reputacji
    320
    Reputacja
    4439

    Odp: VirtualBox-problem

    Cytat Napisał mr_x
    A masz ustawione w opcjach VirtualBoksa, by pierwszym nośnikiem uruchomieniowym była płyta?
    W VirtualBox, mam mam ustawioną kolejność bootowania:
    Dyskietka, CD-DVD-ROM
    W tej chwili instaluję Fedorę (DVD) i da się. Nie wiem co jest nie tak, że nie mogłem zainstalować XP ?
    Pozdrawiam
    Dopisano
    Dlaczego podczas instalacji Fedory na VB dostaję informację
    Instalacja wymaga partycjonowania dysków twardych.Domyślnie wybrany układ partycjonowania jest odpowiedni dla większości użytkowników. Możesz go wybrać lub utworzyć swój.
    Przecież ja instaluję na VB, to jakie partycjonowanie dysku.
    To mnie przerosło.
    Ostatnio edytowane przez paseczek ; 27.03.2009 o 21:12
    Zabierz dziecku zapałki,
    staremu komputer.

  9. #8
    Avatar jaced
    jaced jest nieaktywny mateista
    Mężczyzna
    • Platforma sprzętowa
      • Płyta Główna:
      • Gigabyte GA-M59SLI-S5 s.AM2
      • Procesor:
      • Athlon 64 X2 5000+
      • Karta Graficzna:
      • GeForce 6600GT 128MB PCI-E
      • Monitor:
      • Iiyama E2472HD
      • Kernel:
      • 2.6.32-5-amd64
    Dystrybucja: Debian GNU/Linux 64bit (testing)
    Dołączył
    May 2005
    Skąd
    Legnica
    Postów
    513
    Wątków
    14
    Downloads
    0
    Uploads
    0
    Siła Reputacji
    235
    Reputacja
    3139

    Odp: VirtualBox-problem

    W celu zainstalowania wirtualnego systemu, potrzebny jest wirtualny dysk, który musisz stworzyć (no i rzecz jasna utworzyć na nim partycje) właśnie podczas instalacji.
    To jest tak że niby wszystko jest "na niby" a robi się jak na poważnie
    Linux Registered User#394192
    [JABBER]jaced7@jabber.gda.pl[/JABBER]


  10. #9
    Avatar paseczek
    paseczek jest nieaktywny Obecny Duchem
    • Platforma sprzętowa
      • Płyta Główna:
      • FUJITSU SIEMENS D1219
      • Procesor:
      • Pentium |||
      • Karta Graficzna:
      • GeForce2 MX/MX 400
      • Karta Dźwiękowa:
      • Aureal AU8820
      • Monitor:
      • IIYAMA Vision Master 1451 (LS902UT)
      • Kernel:
      • 2.6.17.15mdv
    Dystrybucja: MDV 2007.1, 2010, Debian Lenny
    Dołączył
    Aug 2006
    Skąd
    Sosnowiec
    Wiek
    71
    Postów
    1,289
    Wątków
    74
    Downloads
    181
    Uploads
    0
    Siła Reputacji
    320
    Reputacja
    4439

    Odp: VirtualBox-problem

    Cytat Napisał jaced
    W celu zainstalowania wirtualnego systemu, potrzebny jest wirtualny dysk, który musisz stworzyć (no i rzecz jasna utworzyć na nim partycje) właśnie podczas instalacji.
    To jest tak że niby wszystko jest "na niby" a robi się jak na poważnie
    A ja myślałem,że on na poważnie, do mnie przemawia
    Dziękuję i pozdrawiam

    Dodano
    W końcu zainstalowałem na VB (słuszny system). Po uruchomieniu go, jest mała przegladarka, mieszcząca się w oknie VBxa. Jak to powiększyć, aby przeglądarka zajmowała cały monitor.
    Czy mi ktoś pomoże?
    Pozdrawiam
    Ostatnio edytowane przez paseczek ; 28.03.2009 o 17:11
    Zabierz dziecku zapałki,
    staremu komputer.

  11. #10
    Avatar kiko80
    kiko80 jest nieaktywny Borsuk
    Mężczyzna
    • Platforma sprzętowa
      • Płyta Główna:
      • ??
      • Procesor:
      • i3 2410
      • Karta Graficzna:
      • Nvidia GT 540M
      • Kernel:
      • 3.6
    Dystrybucja: Kanotix x64
    Polska
    Dołączył
    Apr 2005
    Skąd
    /mnt/podlasie
    Wiek
    37
    Postów
    474
    Wątków
    12
    Downloads
    6
    Uploads
    0
    Siła Reputacji
    110
    Reputacja
    1281

    Odp: VirtualBox-problem

    Rozciągnij okno i daj Prawy CTRL+G, jak za pierwszym nie zatrybi, to powtórz ze 2x.
    Ostatnio edytowane przez kiko80 ; 28.03.2009 o 17:29
    Aptosid | Kernel-3.11 | KDE4.6| i3 2310 | DDR3 8 GB | nvidia GT 540M |
    Filefox.pl

Strona 1 z 2 12 OstatniOstatni

Informacje o wątku

Users Browsing this Thread

Aktualnie 1 użytkownik(ów) przegląda ten wątek. (0 zarejestrowany(ch) oraz 1 gości)

Uprawnienia

  • Nie możesz zakładać nowych wątków
  • Nie możesz pisać wiadomości
  • Nie możesz dodawać załączników
  • Nie możesz edytować swoich postów
  •