Hello Guest, if you reading this it means you have not yet registered. Please take a second to Click here to register and in a few simple steps, you will be able to enjoy all the many features of our fine community. Please note that nicknames are prohibited lewd or meaningless (no numbers or letters at random) and introduce yourself in the section for you to meet our community.
Brak dzwieku.
Pokaż wyniki od 1 do 8 z 8

Temat: Brak dzwieku.

  1. #1
    Avatar saturn
    saturn jest nieaktywny Sprzedawca Żywopłotów
    Mężczyzna
    Dystrybucja: Mandriva 2010
    Dołączył
    Feb 2009
    Postów
    125
    Wątków
    41
    Siła Reputacji
    20
    Reputacja
    1

    Brak dzwieku.

    Witajcie.

    Zainstalowalem mandrive 2009 na laptopie Acer Aspire 1640. Po pierwszym uruchomieniu byl dzwiek i glosnik przy zegarze. Po ponownym uruchomieniu systemu niebylo juz dzwieku oraz glosnika .
    Czy mial moze ktos podobny problem?

    Dzieki za pomoc.
    Pozdrawiam.
    Ostatnio edytowane przez saturn ; 06.04.2009 o 08:24

  2. Panna Google
    Panna Google jest aktywna
    Avatar Panny Google

    Dołączył
    01-05-2004
    Skąd
    Internet
    Postów
    999
    Pochwał
    159

    Nie lubisz reklam? Zarejestrowani ich nie widzą! Rejestracja







  3. #2
    Avatar vorlog
    vorlog jest nieaktywny Hiperadministrator(ka)
    Mężczyzna
    Dystrybucja: Debian8 Jessie
    Dołączył
    Mar 2004
    Skąd
    Dąbrowa Tarnowska
    Wiek
    54
    Postów
    3,795
    Wątków
    109
    Siła Reputacji
    863
    Reputacja
    12400

    Odp: Brak dzwieku.

    Z Menu odpal kmix, w ustawieniach zaznacz uruchamianie przy starcie i zamknij.
    V.

    Jeszcze Polska nie zginęła / Isten, áldd meg a magyart


  4. #3
    Avatar saturn
    saturn jest nieaktywny Sprzedawca Żywopłotów
    Mężczyzna
    Dystrybucja: Mandriva 2010
    Dołączył
    Feb 2009
    Postów
    125
    Wątków
    41
    Siła Reputacji
    20
    Reputacja
    1

    Odp: Brak dzwieku.

    Kmix nie uruchamia sie. Skacze ikona i po chwili wylacza sie.

  5. #4
    Avatar vorlog
    vorlog jest nieaktywny Hiperadministrator(ka)
    Mężczyzna
    Dystrybucja: Debian8 Jessie
    Dołączył
    Mar 2004
    Skąd
    Dąbrowa Tarnowska
    Wiek
    54
    Postów
    3,795
    Wątków
    109
    Siła Reputacji
    863
    Reputacja
    12400

    Odp: Brak dzwieku.

    To odpal poleceniem w konsoli
    Kod:
    kmix
    i zobacz, co zamelduje.
    V.

    Jeszcze Polska nie zginęła / Isten, áldd meg a magyart


  6. #5
    Dołączył
    Apr 2006
    Skąd
    Kraków
    Postów
    2,453
    Wątków
    63
    Siła Reputacji
    530
    Reputacja
    7514

    Odp: Brak dzwieku.

    Odpal kmiksa z konsoli i pokaż, co też ona wypluwa. Cholercia, wszak to podstawowy, pierwszy krok podczas diagnozowania problemów...

    EDYTOWANO
    Ojć, uprzedzonym... vorlog, gratuluję refleksu.
    RTFM - naprawdę przeczytaj, zanim zadasz pytanie
    NIE UDZIELAM POMOCY NA JABBERZE ANI GADU-GADU (bo i raczej nie bywam)
    Linux Registered User #440416

  7. #6
    Avatar saturn
    saturn jest nieaktywny Sprzedawca Żywopłotów
    Mężczyzna
    Dystrybucja: Mandriva 2010
    Dołączył
    Feb 2009
    Postów
    125
    Wątków
    41
    Siła Reputacji
    20
    Reputacja
    1

    Odp: Brak dzwieku.

    O to co dostalem:


    Kod:
    [root@localhost jacek]# kmix
    <unknown program name>(10431)/: KUniqueApplication: Cannot find the D-Bus session server
    
    <unknown program name>(10430)/: KUniqueApplication: Pipe closed unexpectedly.

  8. #7
    Dołączył
    Apr 2006
    Skąd
    Kraków
    Postów
    2,453
    Wątków
    63
    Siła Reputacji
    530
    Reputacja
    7514

    Odp: Brak dzwieku.

    Kod:
    eval `dbus-launch --sh-syntax`
    http://boyska.wordpress.com/2008/10/...ession-server/

    Po co odpalałeś kmix z roota? Takie rzeczy to tylko z poziomu usera!
    RTFM - naprawdę przeczytaj, zanim zadasz pytanie
    NIE UDZIELAM POMOCY NA JABBERZE ANI GADU-GADU (bo i raczej nie bywam)
    Linux Registered User #440416

  9. #8
    Avatar saturn
    saturn jest nieaktywny Sprzedawca Żywopłotów
    Mężczyzna
    Dystrybucja: Mandriva 2010
    Dołączył
    Feb 2009
    Postów
    125
    Wątków
    41
    Siła Reputacji
    20
    Reputacja
    1

    Odp: Brak dzwieku.

    Kurcze musze uciekac do pracy . Odezwe sie wieczorem. Udanego dnia zycze .

    A wiec tak. Kiedy wylacze ACPI tak aby komp sie sam wylaczal to po wlaczeniu systemu nie mam dzwieku. Kiedy zaznacze ACPI komp sie nie wylacza, ale za to jest dzwiek. Nie wiem czy w tym wypadku jest cos co mozna zrobic. Co myslicie? Dzieki.
    Ostatnio edytowane przez saturn ; 07.04.2009 o 08:02 Powód: Automerged Doublepost

Informacje o wątku

Users Browsing this Thread

Aktualnie 1 użytkownik(ów) przegląda ten wątek. (0 zarejestrowany(ch) oraz 1 gości)

Uprawnienia

  • Nie możesz zakładać nowych wątków
  • Nie możesz pisać wiadomości
  • Nie możesz dodawać załączników
  • Nie możesz edytować swoich postów
  •