Witaj Gościu, jeżeli to czytasz to znaczy że nie jesteś zarejestrowany/zalogowany. Kliknij by się zarejestrować. Rejestracja zajmie mniej niż 30 sekund , a dzięki temu zniknie Ci ten dymek oraz będziesz miał pełne możliwośći personalizacji forum do własnych potrzeb.
Host 'mojeIP' is not allowed to connect to this MySQL
Strona 1 z 3 123 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 1 do 10 z 29

Temat: Host 'mojeIP' is not allowed to connect to this MySQL

  1. #1
    Dołączył
    Sep 2003
    Skąd
    opolskie
    Postów
    79
    Wątków
    14
    Downloads
    0
    Uploads
    0
    Siła Reputacji
    28
    Reputacja
    1

    Host 'mojeIP' is not allowed to connect to this MySQL

    Mam coś takiego:
    Kod:
    Host 'mojeIP' is not allowed to connect to this MySQL server
    gdy próbuje odpalić u siebie sklep internetowy zakupiony na Allegro. U kumpla na RH 8.0 ten sam sklep działa bez zarzutu. Apache'a i php i mySGL instalowałem razem z systemem.
    Gdzie może tkwić problem?
    Teddy47
    ---------
    "Nigdy nie jest tak źle, żeby nie mogło być gorzej" :-D

  2. Panna Google
    Panna Google jest aktywna
    Avatar Panny Google

    Dołączył
    01-05-2004
    Skąd
    Internet
    Postów
    999
    Pochwał
    159

    Nie lubisz reklam? Zarejestrowani ich nie widzą! Rejestracja





  3. #2
    Avatar Druciak
    Druciak jest nieaktywny Gold Member
    • Platforma sprzętowa
      • Płyta Główna:
      • Abit BX-133RAID
      • Procesor:
      • Pentium III (Coppermine)
      • Karta Graficzna:
      • GeForce
      • Karta Dźwiękowa:
      • Creative Labs SB Live!
      • Monitor:
      • iiyama
      • Kernel:
      • 2.6.16.23-1
    Dystrybucja: 2.0 PLD Linux (Ac)
    Dołączył
    May 2003
    Skąd
    Warszawa
    Postów
    1,537
    Wątków
    48
    Downloads
    0
    Uploads
    0
    Siła Reputacji
    36
    Reputacja
    71

    Re: Host 'mojeIP' is not allowed to connect to this MySQL

    Mam coś takiego:
    Kod:
    Host 'mojeIP' is not allowed to connect to this MySQL server
    gdy próbuje odpalić u siebie sklep internetowy zakupiony na Allegro. U kumpla na RH 8.0 ten sam sklep działa bez zarzutu. Apache'a i php i mySGL instalowałem razem z systemem.
    Gdzie może tkwić problem?
    Niby sie nie znam, ale chyba MySQL nie wpuszcza cie z tego IP. Sprawdz w konfiguracji MySQL czy nie ma tam jakis ograniczen. Zobacz czy uzytkownik tej bazy danych moze sie dostawac. Szczeze mowiac za wiele nie moge pomoc, ja uzywam MySQL na Windowsie...





  4. #3
    Dołączył
    Sep 2003
    Skąd
    opolskie
    Postów
    79
    Wątków
    14
    Downloads
    0
    Uploads
    0
    Siła Reputacji
    28
    Reputacja
    1
    A gdzie znajdę jakiegoś .conf'a do mySQL'a? W /etc/ nic takiego nie znalazłem. Albo jestem ślepy, albo jest gdzieś indziej. Wie ktoś może?
    Teddy47
    ---------
    "Nigdy nie jest tak źle, żeby nie mogło być gorzej" :-D

  5. #4
    Dołączył
    Jul 2003
    Skąd
    Poznań
    Wiek
    33
    Postów
    1,740
    Wątków
    58
    Downloads
    0
    Uploads
    0
    Siła Reputacji
    41
    Reputacja
    141
    /etc/my.cnf. Ściągnij phpMyAdmin'a, zainstaluj na serwerze, zaloguj się jako root (bez hasła; zresztą domyślnie phpMyAdmin jako użytkownika ma podanego root'a bez hasła, zmień to potem) i sprawdź Uprawnienie. Każdy użykownik może mieć przyznaną lokalizację, z której może się łączyć:
    a) IP
    B) localhost
    c) % (czyli z każdej lokalizacji)

    Jeżeli będziesz miał dalsze pytania, pytaj śmiało. Co nieco o MySQL wiem
    This is your life and it's ending one minute at a time.

  6. #5
    Dołączył
    Sep 2003
    Skąd
    opolskie
    Postów
    79
    Wątków
    14
    Downloads
    0
    Uploads
    0
    Siła Reputacji
    28
    Reputacja
    1
    Ściągnąłem phpMyAdmin-2.5.3-php.tar.gz, rozpakowałem i co dalej?
    Jakie argumenty mam podać w install?
    Teddy47
    ---------
    "Nigdy nie jest tak źle, żeby nie mogło być gorzej" :-D

  7. #6
    Dołączył
    Jul 2003
    Skąd
    Poznań
    Wiek
    33
    Postów
    1,740
    Wątków
    58
    Downloads
    0
    Uploads
    0
    Siła Reputacji
    41
    Reputacja
    141
    phpMyAdmin sam w sobie nie jest programem, lecz zestawek skryptów PHP. Rozpakowujesz, wrzucasz na serwer z PHP, edytujesz plik config.inc.php:
    $cfg['PmaAbsoluteUri'] - ścieżka do folderu phpMyAdmina (np. http://www.serwer.pl/phpMyAdmin/);
    $cfg['Servers'][$i]['user'] - użytkownik bazy danych. W świeżo zainstalowanej bazie danych jedynym użytkownikiem jest root oraz dowolny użytkownik z localhost i dowolny użytkownik z kądkolwiek (tych dwóch radzę wykasować najszybciej jak się da);
    $cfg['Servers'][$i]['password'] - hasło dla podanego powyżej użytkownika (root nie ma hasła - zmień to potem);

    Tyle jeżeli chodzi o konfigurację. Jeżeli wszystko wpisałeś prawidłowo, wtedy po wpisaniu w przeglądarce adresu phpMyAdmin'a, będziesz mógł się nim "bawić"...
    This is your life and it's ending one minute at a time.

  8. #7
    Dołączył
    Sep 2003
    Skąd
    opolskie
    Postów
    79
    Wątków
    14
    Downloads
    0
    Uploads
    0
    Siła Reputacji
    28
    Reputacja
    1
    Kod:
    
    
    Witamy w phpMyAdmin 2.5.3
    
    
    
    
    
    phpMyAdmin próbował połączyć się z serwerem MySQL, a serwer odrzucił połączenie. Powinieneś sprawdzić nazwę hosta, nazwę użytkownika i hasło w pliku config.inc.php i upewnić się, że odpowiadają one informacjom danym przez administratora serwera MySQL.
    
    
    
    Błąd
    
    
    
    MySQL zwrócił komunikat:
    
    
    
    
    
    #1130 - Host 'xx.xx.xx.xxx' is not allowed to connect to this MySQL server
    I co dalej?
    Nie mam pliku /etc/my.cnf. Nigdzie w /usr/ też go nie ma...
    Ostatnio edytowane przez POL_ED ; 10.11.2010 o 17:33
    Teddy47
    ---------
    "Nigdy nie jest tak źle, żeby nie mogło być gorzej" :-D

  9. #8
    Avatar Druciak
    Druciak jest nieaktywny Gold Member
    • Platforma sprzętowa
      • Płyta Główna:
      • Abit BX-133RAID
      • Procesor:
      • Pentium III (Coppermine)
      • Karta Graficzna:
      • GeForce
      • Karta Dźwiękowa:
      • Creative Labs SB Live!
      • Monitor:
      • iiyama
      • Kernel:
      • 2.6.16.23-1
    Dystrybucja: 2.0 PLD Linux (Ac)
    Dołączył
    May 2003
    Skąd
    Warszawa
    Postów
    1,537
    Wątków
    48
    Downloads
    0
    Uploads
    0
    Siła Reputacji
    36
    Reputacja
    71

    Hmm...

    A cos takiego
    Kod:
    [root@orlando root]# telnet 127.0.0.1 3306
    
    Trying 127.0.0.1...
    
    Connected to localhost (127.0.0.1).
    
    Escape character is '^]'.
    
    .
    
    4.0.11a-gamma
    
          ;NVE8(zConnection closed by foreign host.
    Ostatnio edytowane przez POL_ED ; 10.11.2010 o 17:34





  10. #9
    Dołączył
    Sep 2003
    Skąd
    opolskie
    Postów
    79
    Wątków
    14
    Downloads
    0
    Uploads
    0
    Siła Reputacji
    28
    Reputacja
    1
    Mam dokładnie to samo co Ty P-o-u-L. Co do literki. Proszę o kolejny pomysł.
    Teddy47
    ---------
    "Nigdy nie jest tak źle, żeby nie mogło być gorzej" :-D

  11. #10
    Dołączył
    Jul 2003
    Skąd
    Poznań
    Wiek
    33
    Postów
    1,740
    Wątków
    58
    Downloads
    0
    Uploads
    0
    Siła Reputacji
    41
    Reputacja
    141
    A jak zainstalowałeś MySQL'a? Szczegóły... Najprawdopodobniej:
    a) nie zainstalowałeś tableli mysql (tam są m. in. użytkownicy) lub
    B) nie zainstalowałeś pliku konfiguracyjnego;

    Innymi słowy: instalacja jest niekompletna... :twisted:
    This is your life and it's ending one minute at a time.

Strona 1 z 3 123 OstatniOstatni

Informacje o wątku

Users Browsing this Thread

Aktualnie 1 użytkownik(ów) przegląda ten wątek. (0 zarejestrowany(ch) oraz 1 gości)

Podobne wątki

  1. MySqL - problem drobny
    By Raul in forum Oprogramowanie
    Odpowiedzi: 17
    Ostatni post / autor: 26.07.2005, 07:39

Uprawnienia

  • Nie możesz zakładać nowych wątków
  • Nie możesz pisać wiadomości
  • Nie możesz dodawać załączników
  • Nie możesz edytować swoich postów
  •