Hello Guest, if you reading this it means you have not yet registered. Please take a second to Click here to register and in a few simple steps, you will be able to enjoy all the many features of our fine community. Please note that nicknames are prohibited lewd or meaningless (no numbers or letters at random) and introduce yourself in the section for you to meet our community.
Host 'mojeIP' is not allowed to connect to this MySQL
Strona 1 z 3 123 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 1 do 10 z 29

Temat: Host 'mojeIP' is not allowed to connect to this MySQL

  1. #1
    Dołączył
    Sep 2003
    Skąd
    opolskie
    Postów
    79
    Wątków
    14
    Siła Reputacji
    31
    Reputacja
    1

    Host 'mojeIP' is not allowed to connect to this MySQL

    Mam coś takiego:
    Kod:
    Host 'mojeIP' is not allowed to connect to this MySQL server
    gdy próbuje odpalić u siebie sklep internetowy zakupiony na Allegro. U kumpla na RH 8.0 ten sam sklep działa bez zarzutu. Apache'a i php i mySGL instalowałem razem z systemem.
    Gdzie może tkwić problem?
    Teddy47
    ---------
    "Nigdy nie jest tak źle, żeby nie mogło być gorzej" :-D

  2. Panna Google
    Panna Google jest aktywna
    Avatar Panny Google

    Dołączył
    01-05-2004
    Skąd
    Internet
    Postów
    999
    Pochwał
    159

    Nie lubisz reklam? Zarejestrowani ich nie widzą! Rejestracja





  3. #2
    Avatar Druciak
    Druciak jest nieaktywny Gold Member
    Dystrybucja: 2.0 PLD Linux (Ac)
    Dołączył
    May 2003
    Skąd
    Warszawa
    Postów
    1,537
    Wątków
    48
    Siła Reputacji
    38
    Reputacja
    71

    Re: Host 'mojeIP' is not allowed to connect to this MySQL

    Mam coś takiego:
    Kod:
    Host 'mojeIP' is not allowed to connect to this MySQL server
    gdy próbuje odpalić u siebie sklep internetowy zakupiony na Allegro. U kumpla na RH 8.0 ten sam sklep działa bez zarzutu. Apache'a i php i mySGL instalowałem razem z systemem.
    Gdzie może tkwić problem?
    Niby sie nie znam, ale chyba MySQL nie wpuszcza cie z tego IP. Sprawdz w konfiguracji MySQL czy nie ma tam jakis ograniczen. Zobacz czy uzytkownik tej bazy danych moze sie dostawac. Szczeze mowiac za wiele nie moge pomoc, ja uzywam MySQL na Windowsie...





  4. #3
    Dołączył
    Sep 2003
    Skąd
    opolskie
    Postów
    79
    Wątków
    14
    Siła Reputacji
    31
    Reputacja
    1
    A gdzie znajdę jakiegoś .conf'a do mySQL'a? W /etc/ nic takiego nie znalazłem. Albo jestem ślepy, albo jest gdzieś indziej. Wie ktoś może?
    Teddy47
    ---------
    "Nigdy nie jest tak źle, żeby nie mogło być gorzej" :-D

  5. #4
    Dołączył
    Jul 2003
    Skąd
    Poznań
    Wiek
    34
    Postów
    1,740
    Wątków
    58
    Siła Reputacji
    43
    Reputacja
    141
    /etc/my.cnf. Ściągnij phpMyAdmin'a, zainstaluj na serwerze, zaloguj się jako root (bez hasła; zresztą domyślnie phpMyAdmin jako użytkownika ma podanego root'a bez hasła, zmień to potem) i sprawdź Uprawnienie. Każdy użykownik może mieć przyznaną lokalizację, z której może się łączyć:
    a) IP
    B) localhost
    c) % (czyli z każdej lokalizacji)

    Jeżeli będziesz miał dalsze pytania, pytaj śmiało. Co nieco o MySQL wiem
    This is your life and it's ending one minute at a time.

  6. #5
    Dołączył
    Sep 2003
    Skąd
    opolskie
    Postów
    79
    Wątków
    14
    Siła Reputacji
    31
    Reputacja
    1
    Ściągnąłem phpMyAdmin-2.5.3-php.tar.gz, rozpakowałem i co dalej?
    Jakie argumenty mam podać w install?
    Teddy47
    ---------
    "Nigdy nie jest tak źle, żeby nie mogło być gorzej" :-D

  7. #6
    Dołączył
    Jul 2003
    Skąd
    Poznań
    Wiek
    34
    Postów
    1,740
    Wątków
    58
    Siła Reputacji
    43
    Reputacja
    141
    phpMyAdmin sam w sobie nie jest programem, lecz zestawek skryptów PHP. Rozpakowujesz, wrzucasz na serwer z PHP, edytujesz plik config.inc.php:
    $cfg['PmaAbsoluteUri'] - ścieżka do folderu phpMyAdmina (np. http://www.serwer.pl/phpMyAdmin/);
    $cfg['Servers'][$i]['user'] - użytkownik bazy danych. W świeżo zainstalowanej bazie danych jedynym użytkownikiem jest root oraz dowolny użytkownik z localhost i dowolny użytkownik z kądkolwiek (tych dwóch radzę wykasować najszybciej jak się da);
    $cfg['Servers'][$i]['password'] - hasło dla podanego powyżej użytkownika (root nie ma hasła - zmień to potem);

    Tyle jeżeli chodzi o konfigurację. Jeżeli wszystko wpisałeś prawidłowo, wtedy po wpisaniu w przeglądarce adresu phpMyAdmin'a, będziesz mógł się nim "bawić"...
    This is your life and it's ending one minute at a time.

  8. #7
    Dołączył
    Sep 2003
    Skąd
    opolskie
    Postów
    79
    Wątków
    14
    Siła Reputacji
    31
    Reputacja
    1
    Kod:
    
    
    Witamy w phpMyAdmin 2.5.3
    
    
    
    
    
    phpMyAdmin próbował połączyć się z serwerem MySQL, a serwer odrzucił połączenie. Powinieneś sprawdzić nazwę hosta, nazwę użytkownika i hasło w pliku config.inc.php i upewnić się, że odpowiadają one informacjom danym przez administratora serwera MySQL.
    
    
    
    Błąd
    
    
    
    MySQL zwrócił komunikat:
    
    
    
    
    
    #1130 - Host 'xx.xx.xx.xxx' is not allowed to connect to this MySQL server
    I co dalej?
    Nie mam pliku /etc/my.cnf. Nigdzie w /usr/ też go nie ma...
    Ostatnio edytowane przez POL_ED ; 10.11.2010 o 16:33
    Teddy47
    ---------
    "Nigdy nie jest tak źle, żeby nie mogło być gorzej" :-D

  9. #8
    Avatar Druciak
    Druciak jest nieaktywny Gold Member
    Dystrybucja: 2.0 PLD Linux (Ac)
    Dołączył
    May 2003
    Skąd
    Warszawa
    Postów
    1,537
    Wątków
    48
    Siła Reputacji
    38
    Reputacja
    71

    Hmm...

    A cos takiego
    Kod:
    [root@orlando root]# telnet 127.0.0.1 3306
    
    Trying 127.0.0.1...
    
    Connected to localhost (127.0.0.1).
    
    Escape character is '^]'.
    
    .
    
    4.0.11a-gamma
    
          ;NVE8(zConnection closed by foreign host.
    Ostatnio edytowane przez POL_ED ; 10.11.2010 o 16:34





  10. #9
    Dołączył
    Sep 2003
    Skąd
    opolskie
    Postów
    79
    Wątków
    14
    Siła Reputacji
    31
    Reputacja
    1
    Mam dokładnie to samo co Ty P-o-u-L. Co do literki. Proszę o kolejny pomysł.
    Teddy47
    ---------
    "Nigdy nie jest tak źle, żeby nie mogło być gorzej" :-D

  11. #10
    Dołączył
    Jul 2003
    Skąd
    Poznań
    Wiek
    34
    Postów
    1,740
    Wątków
    58
    Siła Reputacji
    43
    Reputacja
    141
    A jak zainstalowałeś MySQL'a? Szczegóły... Najprawdopodobniej:
    a) nie zainstalowałeś tableli mysql (tam są m. in. użytkownicy) lub
    B) nie zainstalowałeś pliku konfiguracyjnego;

    Innymi słowy: instalacja jest niekompletna... :twisted:
    This is your life and it's ending one minute at a time.

Strona 1 z 3 123 OstatniOstatni

Informacje o wątku

Users Browsing this Thread

Aktualnie 1 użytkownik(ów) przegląda ten wątek. (0 zarejestrowany(ch) oraz 1 gości)

Podobne wątki

  1. MySqL - problem drobny
    By Raul in forum Oprogramowanie
    Odpowiedzi: 17
    Ostatni post / autor: 26.07.2005, 06:39

Uprawnienia

  • Nie możesz zakładać nowych wątków
  • Nie możesz pisać wiadomości
  • Nie możesz dodawać załączników
  • Nie możesz edytować swoich postów
  •