Witaj Gościu, jeżeli to czytasz to znaczy że nie jesteś zarejestrowany/zalogowany. Kliknij by się zarejestrować. Rejestracja zajmie mniej niż 30 sekund , a dzięki temu zniknie Ci ten dymek oraz będziesz miał pełne możliwośći personalizacji forum do własnych potrzeb.
BT3 w Virtual Box
Pokaż wyniki od 1 do 7 z 7

Temat: BT3 w Virtual Box

  1. #1
    Avatar szuwa 64
    szuwa 64 jest nieaktywny Mugol chmielowy
    Mężczyzna
    • Platforma sprzętowa
      • Płyta Główna:
      • Intel D865 PERL
      • Procesor:
      • Intel P4 HT 2.8 GHz(PC),AMD X2(na lapie)
      • Karta Graficzna:
      • MSI GeForce 5200 FX
      • Karta Dźwiękowa:
      • with board
      • Monitor:
      • Belinea 101750
      • Kernel:
      • kernel-2.6.31.-5 (na siduxie)
    Dystrybucja: MDV 2008.1 ,lap - Aptosid "Κῆρες
    Dołączył
    Dec 2005
    Skąd
    Lublin
    Wiek
    53
    Postów
    841
    Wątków
    68
    Downloads
    49
    Uploads
    0
    Siła Reputacji
    61
    Reputacja
    551

    BT3 w Virtual Box

    W Virtual Box zainstalowałem w celach testowania zabezpieczeń własnej sieci Back Track'a 3. Uruchomiony z live odnajduje kartę wifi jaką mam na compie, a tym samym jego narzędzie Wireless Assistant identyfikuje moją sieć, ale już postawiony jako "gość" łączy się z netem poprzez wirtualną kartę sieciową Karta1. Nie widzi tym samym żadnej sieci w pobliżu:
    http://img26.imageshack.us/my.php?image=bt3brakwifi.png

    Czy jest jakiś sposób, żeby BT3 "użył" znajdującej się na compie karty wi-fi?
    Linux user :407394
    "Napić się i jechać ? po co ? kiedy można zajarać i odlecieć..."

    [jabber]cw12@debian.linux.pl[/jabber]


  2. Panna Google
    Panna Google jest aktywna
    Avatar Panny Google

    Dołączył
    01-05-2004
    Skąd
    Internet
    Postów
    999
    Pochwał
    159

    Nie lubisz reklam? Zarejestrowani ich nie widzą! Rejestracja





  3. #2
    Avatar darcnet
    darcnet jest nieaktywny Seksowna Goldnerka
    Mężczyzna
    • Platforma sprzętowa
      • Płyta Główna:
      • DFI LanParty X48-T2R
      • Procesor:
      • Intel Core 2 Duo E8600
      • Karta Graficzna:
      • GeForce GTX 280
      • Monitor:
      • Samsung SyncMaster 920NW
    Dystrybucja: #!, Emacs
    Dołączył
    Apr 2006
    Skąd
    Kraków
    Postów
    2,453
    Wątków
    63
    Downloads
    4
    Uploads
    1
    Siła Reputacji
    528
    Reputacja
    7514

    Odp: BT3 w Virtual Box

    http://www.haxite.org/index.php3?sit...103381&start=0 - wygląda na to, że nie da rady.
    RTFM - naprawdę przeczytaj, zanim zadasz pytanie
    NIE UDZIELAM POMOCY NA JABBERZE ANI GADU-GADU (bo i raczej nie bywam)
    Linux Registered User #440416

  4. #3
    Avatar szuwa 64
    szuwa 64 jest nieaktywny Mugol chmielowy
    Mężczyzna
    • Platforma sprzętowa
      • Płyta Główna:
      • Intel D865 PERL
      • Procesor:
      • Intel P4 HT 2.8 GHz(PC),AMD X2(na lapie)
      • Karta Graficzna:
      • MSI GeForce 5200 FX
      • Karta Dźwiękowa:
      • with board
      • Monitor:
      • Belinea 101750
      • Kernel:
      • kernel-2.6.31.-5 (na siduxie)
    Dystrybucja: MDV 2008.1 ,lap - Aptosid "Κῆρες
    Dołączył
    Dec 2005
    Skąd
    Lublin
    Wiek
    53
    Postów
    841
    Wątków
    68
    Downloads
    49
    Uploads
    0
    Siła Reputacji
    61
    Reputacja
    551

    Odp: BT3 w Virtual Box

    Trudno, ciekawe że na innych programach do emulacji dzieje się tak samo.W Paralles Workstation mam XP SP2 i tam też "gość" nie widzi karty bezprzewodowej "gospodarza".
    Znalazłem poradę, że należy wykonać jakiegoś rodzaju "połączenie mostkowe" ale nie bardzo wiem jak to ugryżć, bo w połączeniach sieciowych nie ma przecież tej karty więc i menu nie można uruchomić
    Ewentualnie, zarejstruję sie ponownie do pobrania VMWare Workstation, bo może tam coś wprowadzono?
    Nadzieja i w tym, że jak czytałem, chłopcy od BT4beta przymierzają sie podobno ( po ustabilizowaniu bety ) do wprowadzenia narzędzia do instalacji OS'a na dysku.
    Linux user :407394
    "Napić się i jechać ? po co ? kiedy można zajarać i odlecieć..."

    [jabber]cw12@debian.linux.pl[/jabber]


  5. #4
    Avatar darcnet
    darcnet jest nieaktywny Seksowna Goldnerka
    Mężczyzna
    • Platforma sprzętowa
      • Płyta Główna:
      • DFI LanParty X48-T2R
      • Procesor:
      • Intel Core 2 Duo E8600
      • Karta Graficzna:
      • GeForce GTX 280
      • Monitor:
      • Samsung SyncMaster 920NW
    Dystrybucja: #!, Emacs
    Dołączył
    Apr 2006
    Skąd
    Kraków
    Postów
    2,453
    Wątków
    63
    Downloads
    4
    Uploads
    1
    Siła Reputacji
    528
    Reputacja
    7514

    Odp: BT3 w Virtual Box

    http://ubuntuforums.org/showthread.php?t=782936 - może to?
    Ale znalazłem także cosik takiego:
    The current version is 2.1.4 as at today. The current version of VirtualBox handles the network interfaces bridging automatically.
    Na pewno mostkować chcesz?
    RTFM - naprawdę przeczytaj, zanim zadasz pytanie
    NIE UDZIELAM POMOCY NA JABBERZE ANI GADU-GADU (bo i raczej nie bywam)
    Linux Registered User #440416

  6. #5
    Avatar szuwa 64
    szuwa 64 jest nieaktywny Mugol chmielowy
    Mężczyzna
    • Platforma sprzętowa
      • Płyta Główna:
      • Intel D865 PERL
      • Procesor:
      • Intel P4 HT 2.8 GHz(PC),AMD X2(na lapie)
      • Karta Graficzna:
      • MSI GeForce 5200 FX
      • Karta Dźwiękowa:
      • with board
      • Monitor:
      • Belinea 101750
      • Kernel:
      • kernel-2.6.31.-5 (na siduxie)
    Dystrybucja: MDV 2008.1 ,lap - Aptosid "Κῆρες
    Dołączył
    Dec 2005
    Skąd
    Lublin
    Wiek
    53
    Postów
    841
    Wątków
    68
    Downloads
    49
    Uploads
    0
    Siła Reputacji
    61
    Reputacja
    551

    Odp: BT3 w Virtual Box

    Na pewno mostkować chcesz?
    a tam, że chcę. Jeżeli miałoby to pomóc to chcę . Przejrzałem ten topic z Ubuntu ale jak znam życie to u mnie na MDV to się nie uda. Nieważne, myślę, że najlepiej to ściągnę sobie tylko na mandrivę ten program co to w BT robi tę całą kręcią robotę - bodajże Wireshark czy jakoś tak i na cholerę mi cały OS
    Linux user :407394
    "Napić się i jechać ? po co ? kiedy można zajarać i odlecieć..."

    [jabber]cw12@debian.linux.pl[/jabber]


  7. #6
    Avatar darcnet
    darcnet jest nieaktywny Seksowna Goldnerka
    Mężczyzna
    • Platforma sprzętowa
      • Płyta Główna:
      • DFI LanParty X48-T2R
      • Procesor:
      • Intel Core 2 Duo E8600
      • Karta Graficzna:
      • GeForce GTX 280
      • Monitor:
      • Samsung SyncMaster 920NW
    Dystrybucja: #!, Emacs
    Dołączył
    Apr 2006
    Skąd
    Kraków
    Postów
    2,453
    Wątków
    63
    Downloads
    4
    Uploads
    1
    Siła Reputacji
    528
    Reputacja
    7514

    Odp: BT3 w Virtual Box

    Nie, chodzi o to, że mostkowanie w VB w wersji 2.0< automatycznie działa. To jest tylko przekazywanie połączenia jako ethernet do wirtualnego systemu. Tyle przynamniej zdołałem wyczytać.
    Googlowałem troszkę i nigdzie nie znalazłem rozwiązania Twojego problemu, dlatego zaczynam dochodzić do wniosku, że tego po prostu zrobić się nie da.
    RTFM - naprawdę przeczytaj, zanim zadasz pytanie
    NIE UDZIELAM POMOCY NA JABBERZE ANI GADU-GADU (bo i raczej nie bywam)
    Linux Registered User #440416

  8. #7
    Avatar mr_x
    mr_x jest nieaktywny Super Moderator
    Mężczyzna
    • Platforma sprzętowa
      • Płyta Główna:
      • Asus M2N-SLI
      • Procesor:
      • AMD Athlon 64 X2 5000+
      • Karta Graficzna:
      • NV GF 9800 GTX+
      • Karta Dźwiękowa:
      • Integra
      • Monitor:
      • LG 24 cale (1920x1200)
    Dystrybucja: Mint (amd64)
    Polska
    Dołączył
    Oct 2006
    Skąd
    Białystok
    Wiek
    31
    Postów
    2,572
    Wątków
    135
    Downloads
    1
    Uploads
    0
    Siła Reputacji
    636
    Reputacja
    9135

    Odp: BT3 w Virtual Box

    Chyba rzeczywiście tak jest. Sprawa dotyczy nie tylko kart sieciowych, ale też innych urządzeń na PCI (np. tunerów TV). Sam kiedyś potrzebowałem mieć dostęp do karty TV z poziomu maszyny wirtualnej, ale nie dało się tego zrobić.

Informacje o wątku

Users Browsing this Thread

Aktualnie 1 użytkownik(ów) przegląda ten wątek. (0 zarejestrowany(ch) oraz 1 gości)

Uprawnienia

  • Nie możesz zakładać nowych wątków
  • Nie możesz pisać wiadomości
  • Nie możesz dodawać załączników
  • Nie możesz edytować swoich postów
  •