Hello Guest, if you reading this it means you have not yet registered. Please take a second to Click here to register and in a few simple steps, you will be able to enjoy all the many features of our fine community. Please note that nicknames are prohibited lewd or meaningless (no numbers or letters at random) and introduce yourself in the section for you to meet our community.
BT3 w Virtual Box
Pokaż wyniki od 1 do 7 z 7

Temat: BT3 w Virtual Box

  1. #1
    Avatar szuwa 64
    szuwa 64 jest nieaktywny Mugol chmielowy
    Mężczyzna
    • Platforma sprzętowa
      • Płyta Główna:
      • Intel D865 PERL
      • Procesor:
      • Intel P4 HT 2.8 GHz(PC),AMD X2(na lapie)
      • Karta Graficzna:
      • MSI GeForce 5200 FX
      • Karta Dźwiękowa:
      • with board
      • Monitor:
      • Belinea 101750
      • Kernel:
      • kernel-2.6.31.-5 (na siduxie)
    Dystrybucja: MDV 2008.1 ,lap - Aptosid "Κῆρες
    Dołączył
    Dec 2005
    Skąd
    Lublin
    Wiek
    53
    Postów
    841
    Wątków
    68
    Siła Reputacji
    62
    Reputacja
    551

    BT3 w Virtual Box

    W Virtual Box zainstalowałem w celach testowania zabezpieczeń własnej sieci Back Track'a 3. Uruchomiony z live odnajduje kartę wifi jaką mam na compie, a tym samym jego narzędzie Wireless Assistant identyfikuje moją sieć, ale już postawiony jako "gość" łączy się z netem poprzez wirtualną kartę sieciową Karta1. Nie widzi tym samym żadnej sieci w pobliżu:
    http://img26.imageshack.us/my.php?image=bt3brakwifi.png

    Czy jest jakiś sposób, żeby BT3 "użył" znajdującej się na compie karty wi-fi?
    Linux user :407394
    "Napić się i jechać ? po co ? kiedy można zajarać i odlecieć..."

    [jabber]cw12@debian.linux.pl[/jabber]


  2. Panna Google
    Panna Google jest aktywna
    Avatar Panny Google

    Dołączył
    01-05-2004
    Skąd
    Internet
    Postów
    999
    Pochwał
    159

    Nie lubisz reklam? Zarejestrowani ich nie widzą! Rejestracja





  3. #2
    Avatar darcnet
    darcnet jest nieaktywny Seksowna Goldnerka
    Mężczyzna
    • Platforma sprzętowa
      • Płyta Główna:
      • DFI LanParty X48-T2R
      • Procesor:
      • Intel Core 2 Duo E8600
      • Karta Graficzna:
      • GeForce GTX 280
      • Monitor:
      • Samsung SyncMaster 920NW
    Dystrybucja: #!, Emacs
    Dołączył
    Apr 2006
    Skąd
    Kraków
    Postów
    2,453
    Wątków
    63
    Siła Reputacji
    528
    Reputacja
    7514

    Odp: BT3 w Virtual Box

    http://www.haxite.org/index.php3?sit...103381&start=0 - wygląda na to, że nie da rady.
    RTFM - naprawdę przeczytaj, zanim zadasz pytanie
    NIE UDZIELAM POMOCY NA JABBERZE ANI GADU-GADU (bo i raczej nie bywam)
    Linux Registered User #440416

  4. #3
    Avatar szuwa 64
    szuwa 64 jest nieaktywny Mugol chmielowy
    Mężczyzna
    • Platforma sprzętowa
      • Płyta Główna:
      • Intel D865 PERL
      • Procesor:
      • Intel P4 HT 2.8 GHz(PC),AMD X2(na lapie)
      • Karta Graficzna:
      • MSI GeForce 5200 FX
      • Karta Dźwiękowa:
      • with board
      • Monitor:
      • Belinea 101750
      • Kernel:
      • kernel-2.6.31.-5 (na siduxie)
    Dystrybucja: MDV 2008.1 ,lap - Aptosid "Κῆρες
    Dołączył
    Dec 2005
    Skąd
    Lublin
    Wiek
    53
    Postów
    841
    Wątków
    68
    Siła Reputacji
    62
    Reputacja
    551

    Odp: BT3 w Virtual Box

    Trudno, ciekawe że na innych programach do emulacji dzieje się tak samo.W Paralles Workstation mam XP SP2 i tam też "gość" nie widzi karty bezprzewodowej "gospodarza".
    Znalazłem poradę, że należy wykonać jakiegoś rodzaju "połączenie mostkowe" ale nie bardzo wiem jak to ugryżć, bo w połączeniach sieciowych nie ma przecież tej karty więc i menu nie można uruchomić
    Ewentualnie, zarejstruję sie ponownie do pobrania VMWare Workstation, bo może tam coś wprowadzono?
    Nadzieja i w tym, że jak czytałem, chłopcy od BT4beta przymierzają sie podobno ( po ustabilizowaniu bety ) do wprowadzenia narzędzia do instalacji OS'a na dysku.
    Linux user :407394
    "Napić się i jechać ? po co ? kiedy można zajarać i odlecieć..."

    [jabber]cw12@debian.linux.pl[/jabber]


  5. #4
    Avatar darcnet
    darcnet jest nieaktywny Seksowna Goldnerka
    Mężczyzna
    • Platforma sprzętowa
      • Płyta Główna:
      • DFI LanParty X48-T2R
      • Procesor:
      • Intel Core 2 Duo E8600
      • Karta Graficzna:
      • GeForce GTX 280
      • Monitor:
      • Samsung SyncMaster 920NW
    Dystrybucja: #!, Emacs
    Dołączył
    Apr 2006
    Skąd
    Kraków
    Postów
    2,453
    Wątków
    63
    Siła Reputacji
    528
    Reputacja
    7514

    Odp: BT3 w Virtual Box

    http://ubuntuforums.org/showthread.php?t=782936 - może to?
    Ale znalazłem także cosik takiego:
    The current version is 2.1.4 as at today. The current version of VirtualBox handles the network interfaces bridging automatically.
    Na pewno mostkować chcesz?
    RTFM - naprawdę przeczytaj, zanim zadasz pytanie
    NIE UDZIELAM POMOCY NA JABBERZE ANI GADU-GADU (bo i raczej nie bywam)
    Linux Registered User #440416

  6. #5
    Avatar szuwa 64
    szuwa 64 jest nieaktywny Mugol chmielowy
    Mężczyzna
    • Platforma sprzętowa
      • Płyta Główna:
      • Intel D865 PERL
      • Procesor:
      • Intel P4 HT 2.8 GHz(PC),AMD X2(na lapie)
      • Karta Graficzna:
      • MSI GeForce 5200 FX
      • Karta Dźwiękowa:
      • with board
      • Monitor:
      • Belinea 101750
      • Kernel:
      • kernel-2.6.31.-5 (na siduxie)
    Dystrybucja: MDV 2008.1 ,lap - Aptosid "Κῆρες
    Dołączył
    Dec 2005
    Skąd
    Lublin
    Wiek
    53
    Postów
    841
    Wątków
    68
    Siła Reputacji
    62
    Reputacja
    551

    Odp: BT3 w Virtual Box

    Na pewno mostkować chcesz?
    a tam, że chcę. Jeżeli miałoby to pomóc to chcę . Przejrzałem ten topic z Ubuntu ale jak znam życie to u mnie na MDV to się nie uda. Nieważne, myślę, że najlepiej to ściągnę sobie tylko na mandrivę ten program co to w BT robi tę całą kręcią robotę - bodajże Wireshark czy jakoś tak i na cholerę mi cały OS
    Linux user :407394
    "Napić się i jechać ? po co ? kiedy można zajarać i odlecieć..."

    [jabber]cw12@debian.linux.pl[/jabber]


  7. #6
    Avatar darcnet
    darcnet jest nieaktywny Seksowna Goldnerka
    Mężczyzna
    • Platforma sprzętowa
      • Płyta Główna:
      • DFI LanParty X48-T2R
      • Procesor:
      • Intel Core 2 Duo E8600
      • Karta Graficzna:
      • GeForce GTX 280
      • Monitor:
      • Samsung SyncMaster 920NW
    Dystrybucja: #!, Emacs
    Dołączył
    Apr 2006
    Skąd
    Kraków
    Postów
    2,453
    Wątków
    63
    Siła Reputacji
    528
    Reputacja
    7514

    Odp: BT3 w Virtual Box

    Nie, chodzi o to, że mostkowanie w VB w wersji 2.0< automatycznie działa. To jest tylko przekazywanie połączenia jako ethernet do wirtualnego systemu. Tyle przynamniej zdołałem wyczytać.
    Googlowałem troszkę i nigdzie nie znalazłem rozwiązania Twojego problemu, dlatego zaczynam dochodzić do wniosku, że tego po prostu zrobić się nie da.
    RTFM - naprawdę przeczytaj, zanim zadasz pytanie
    NIE UDZIELAM POMOCY NA JABBERZE ANI GADU-GADU (bo i raczej nie bywam)
    Linux Registered User #440416

  8. #7
    Avatar mr_x
    mr_x jest nieaktywny Super Moderator
    Mężczyzna
    • Platforma sprzętowa
      • Płyta Główna:
      • Asus M2N-SLI
      • Procesor:
      • AMD Athlon 64 X2 5000+
      • Karta Graficzna:
      • NV GF 9800 GTX+
      • Karta Dźwiękowa:
      • Integra
      • Monitor:
      • LG 24 cale (1920x1200)
    Dystrybucja: Mint (amd64)
    Polska
    Dołączył
    Oct 2006
    Skąd
    Białystok
    Wiek
    31
    Postów
    2,572
    Wątków
    135
    Siła Reputacji
    637
    Reputacja
    9135

    Odp: BT3 w Virtual Box

    Chyba rzeczywiście tak jest. Sprawa dotyczy nie tylko kart sieciowych, ale też innych urządzeń na PCI (np. tunerów TV). Sam kiedyś potrzebowałem mieć dostęp do karty TV z poziomu maszyny wirtualnej, ale nie dało się tego zrobić.

Informacje o wątku

Users Browsing this Thread

Aktualnie 1 użytkownik(ów) przegląda ten wątek. (0 zarejestrowany(ch) oraz 1 gości)

Uprawnienia

  • Nie możesz zakładać nowych wątków
  • Nie możesz pisać wiadomości
  • Nie możesz dodawać załączników
  • Nie możesz edytować swoich postów
  •