Witaj Gościu, jeżeli to czytasz to znaczy że nie jesteś zarejestrowany/zalogowany. Kliknij by się zarejestrować. Rejestracja zajmie mniej niż 30 sekund , a dzięki temu zniknie Ci ten dymek oraz będziesz miał pełne możliwośći personalizacji forum do własnych potrzeb.
Brak dźwięku - Intel Corporation 82801I (ICH9 Family) HD Audio Controller (rev 03)
Strona 1 z 2 12 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 1 do 10 z 12

Temat: Brak dźwięku - Intel Corporation 82801I (ICH9 Family) HD Audio Controller (rev 03)

  1. #1
    Avatar suncez
    suncez jest nieaktywny Super Moderator
    Mężczyzna
    Dystrybucja: Debian Mandriva
    Dołączył
    Aug 2004
    Postów
    3,195
    Wątków
    142
    Downloads
    11
    Uploads
    0
    Siła Reputacji
    281
    Reputacja
    3732

    Brak dźwięku - Intel Corporation 82801I (ICH9 Family) HD Audio Controller (rev 03)

    Witam.
    Korzystam z wolnego czasu i uruchamiam nowy komputer, doszedłem do dźwięku. Niestety nic nie słychać. Przeszukuję internet i próbuję różne rozwiązania, kombinacji jest sporo i tymczasem nie trafiłem na właściwą. Jedno wiem, że opcja irqpoll odpada, komputer zwalnia strasznie, a dźwięku i tak nie słychać.

    Jak przećwiczę różne wpisy w plikach /etc/modprobe.d/alsa-base czy sound zabiorę się za instalację nowej wersji ALSA i tu pierwsze moje pytanie.

    Czy przed instalacją ALSA ze źródeł muszę odinstalować tą z pakietów deb?
    Doczytałem się, że mój układ dźwiękowy obsługuje ALSA od wersji 1.0.17, czy to prawda?

    Informacje o systemie

    W kmix mam tak:
    Wyjście mam trzy kanały: Master, PCM, Digital, brak przy nich okrągłych przełączników załącz/wyłącz
    Wejście mam dwa kanały Capture, Digital, są ściszone i pod każdym suwakiem jest okrągły przełącznik załącz/wyłącz - załączne na czerwono

    Audacios niemo odtwarza plik dźwiękowy, nie ma komunikatu o błędach. Niżej inne informacje.
    Po konfiguracji alsaconf mam taki stan wyjściowy
    /etc/modprobe.d/alsa-baze - bez zmian
    /etc/modprobe.d/sound
    Kod:
    alias snd-card-0 snd-hda-intel
    alias sound-slot-0 snd-hda-intel
    Kod:
    uname -r
    2.6.26-1-686
    Kod:
    alsactl -v
    alsactl version 1.0.16
    Kod:
    dpkg -l |grep alsa
    ii  alsa-base                            1.0.17.dfsg-4                 ALSA driver configuration files
    ii  alsa-oss                             1.0.15-1                      ALSA wrapper for OSS applications
    ii  alsa-utils                           1.0.16-2                      ALSA utilities
    ii  libsdl1.2debian-alsa                 1.2.13-2                      Simple DirectMedia Layer (with X11 and ALSA
    ii  libsox-fmt-alsa                      14.0.1-2+b1                   SoX alsa format I/O library
    Informacje o sprzęcie
    Kod:
     
    lspci | grep Audio
    00:1b.0 Audio device: Intel Corporation 82801I (ICH9 Family) HD Audio Controller (rev 03)
    Kod:
    lspci -n | grep 00:1b.0
    00:1b.0 0403: 8086:293e (rev 03)
    Kod:
    aplay -l
    **** List of PLAYBACK Hardware Devices ****
    card 0: Intel [HDA Intel], device 0: HDA Generic [HDA Generic]
      Subdevices: 1/1
      Subdevice #0: subdevice #0
    Kod:
    cat /proc/asound/modules
     0 snd_hda_intel
    Kod:
    cat /proc/asound/card0/codec#* | grep Codec
    Codec: Realtek ID 663
    Codec: LSI ID 1040
    Codec: Generic 10de ID 6
    Kod:
    cat /proc/asound/card0/pcm0c/info
    card: 0
    device: 0
    subdevice: 0
    stream: CAPTURE
    id: HDA Generic
    name: HDA Generic
    subname: subdevice #0
    class: 0
    subclass: 0
    subdevices_count: 1
    subdevices_avail: 1
    Kod:
    cat /proc/asound/cards
     0 [Intel          ]: HDA-Intel - HDA Intel
                          HDA Intel at 0xf7ff8000 irq 22
    Kod:
    lshw -c multimedia
      *-multimedia
           description: Audio device
           product: 82801I (ICH9 Family) HD Audio Controller
           vendor: Intel Corporation
           physical id: 1b
           bus info: pci@0000:00:1b.0
           version: 03
           width: 64 bits
           clock: 33MHz
           capabilities: pm msi pciexpress bus_master cap_list
           configuration: driver=HDA Intel latency=0 module=snd_hda_intel
    Kod:
    cat /proc/interrupts
               CPU0       CPU1
      0:     152579     206210   IO-APIC-edge      timer
      1:        916        715   IO-APIC-edge      i8042
      8:          1          4   IO-APIC-edge      rtc0
      9:         60         61   IO-APIC-fasteoi   acpi
     12:     138265     122873   IO-APIC-edge      i8042
     16:       1037        875   IO-APIC-fasteoi   uhci_hcd:usb1, ohci1394, nvidia
     17:         69         64   IO-APIC-fasteoi   mmc0, ath
     18:          1          1   IO-APIC-fasteoi   ehci_hcd:usb4, uhci_hcd:usb7
     19:     114295      77054   IO-APIC-fasteoi   uhci_hcd:usb3, uhci_hcd:usb6
     21:          0          0   IO-APIC-fasteoi   uhci_hcd:usb2
     22:       4040       3865   IO-APIC-fasteoi   HDA Intel
     23:         19         15   IO-APIC-fasteoi   uhci_hcd:usb5, ehci_hcd:usb8
    217:      14775      14239   PCI-MSI-edge      ahci
    218:        991        998   PCI-MSI-edge      eth0
    NMI:          0          0   Non-maskable interrupts
    LOC:      79140      88366   Local timer interrupts
    RES:      21258      20003   Rescheduling interrupts
    CAL:        179        248   function call interrupts
    TLB:         41        117   TLB shootdowns
    TRM:          0          0   Thermal event interrupts
    SPU:          0          0   Spurious interrupts
    ERR:          0
    MIS:          0
    Kod:
    modinfo snd_hda_intel
    filename:       /lib/modules/2.6.26-1-686/kernel/sound/pci/hda/snd-hda-intel.ko
    description:    Intel HDA driver
    license:        GPL
    alias:          pci:v00008086d0000293Fsv*sd*bc*sc*i*
    alias:          pci:v00008086d0000293Esv*sd*bc*sc*i*
    depends:        snd-pcm,snd-page-alloc,snd
    vermagic:       2.6.26-1-686 SMP mod_unload modversions 686
    parm:           power_save:Automatic power-saving timeout (in second, 0 = disable). (int)
    parm:           index:Index value for Intel HD audio interface. (array of int)
    parm:           id:ID string for Intel HD audio interface. (array of charp)
    parm:           enable:Enable Intel HD audio interface. (array of bool)
    parm:           model:Use the given board model. (array of charp)
    parm:           position_fix:Fix DMA pointer (0 = auto, 1 = none, 2 = POSBUF, 3 = FIFO size). (array of int)
    parm:           probe_mask:Bitmask to probe codecs (default = -1). (array of int)
    parm:           single_cmd:Use single command to communicate with codecs (for debugging only). (bool)
    parm:           enable_msi:Enable Message Signaled Interrupt (MSI) (int)
    parm:           power_save_controller:Reset controller in power save mode. (bool)
    Informacje z dmesg
    Kod:
    dmesg | grep 00:1b.0
    [    9.172577] ACPI: PCI Interrupt 0000:00:1b.0[A] -> GSI 22 (level, low) -> IRQ 22
    [    9.172577] PCI: Setting latency timer of device 0000:00:1b.0 to 64
    Proszę o radę, co z tym zrobić. Zanim zacznę bardziej ingerować w system wolałbym przećwiczyć prostsze rozwiązania.
    Pozdrawiam,
    suncez
    Ostatnio edytowane przez suncez ; 12.04.2009 o 12:04
    Regulamin Forum - lektura obowiązkowa Pytania - jak mądrze je zadawać vbcode - jak formatować tekst w postach Reputacja - jak używać przycisków reputacji

  2. Panna Google
    Panna Google jest aktywna
    Avatar Panny Google

    Dołączył
    01-05-2004
    Skąd
    Internet
    Postów
    999
    Pochwał
    159

    Nie lubisz reklam? Zarejestrowani ich nie widzą! Rejestracja





  3. #2
    Avatar DRACO_WAHATEVER
    DRACO_WAHATEVER jest nieaktywny "Jego Upierdliwość"
    Mężczyzna
    • Platforma sprzętowa
      • Płyta Główna:
      • Gigabyte 7VT600P-RZ
      • Procesor:
      • Amd Athlon XP 2600+
      • Karta Graficzna:
      • HiS Excalibur ATI Radeon 9000 pro
      • Karta Dźwiękowa:
      • zintegrowana ac'97 realtek
      • Kernel:
      • 2.6.24.5-desktop-2mnb i 2.6.24.5-laptop-2mnb
    Dystrybucja: Mandriva 2010 One
    Dołączył
    Jul 2004
    Skąd
    Szczecin
    Wiek
    32
    Postów
    2,054
    Wątków
    40
    Downloads
    7
    Uploads
    1
    Siła Reputacji
    272
    Reputacja
    3619

    Odp: Brak dźwięku - Intel Corporation 82801I (ICH9 Family) HD Audio Controller (rev 03)

    Przejrzyj topic realtekach na intelHDA ICH8 na laptopach. Wydaje mi się, że to podobny problem. Musisz podać wartość "model" by zadziałało.
    Ostatnio edytowane przez vorlog ; 12.04.2009 o 19:39

  4. #3
    Avatar suncez
    suncez jest nieaktywny Super Moderator
    Mężczyzna
    Dystrybucja: Debian Mandriva
    Dołączył
    Aug 2004
    Postów
    3,195
    Wątków
    142
    Downloads
    11
    Uploads
    0
    Siła Reputacji
    281
    Reputacja
    3732

    Odp: Brak dźwięku - Intel Corporation 82801I (ICH9 Family) HD Audio Controller (rev 03)

    Draco na Ciebie liczyłem dzięki.

    Zainstalowałem ALSA 1.0.19 i ... dźwięk jest tylko coś mogło by być głośniej jak na laptopa. Zadzwoniłem na Skype test i nawet mnie nagrało, choć nie wiem dlaczego - przy suwaku mikrofonu nie mam włącznika capture (on red/off grey).

    Teraz mam kanały:
    Wyjście: Master (ma włącznik green on na 91), PCM (nie ma włącznika na 91), Mic (ma włącznik green on na 61), Digital (nie ma włącznika na 0), F-Mic (ma włącznik green off na 0)
    Co to jest Digital i F-Mic nie wiem.

    Wejście: Capture (załączone red na 0), Digital (załączone red na 61)
    Co to jest Capture i Digital nie wiem.

    Przełączniki: IEC958 (włącznik yellow off), IEC958 Default PCM (włącznik yellow on), IEC958 (włącznik yellow off)
    Tu też nie wiem co to za przełączniki.

    Według mnie powinno grać głośniej, teraz popróbuję jeszcze raz z opcjami w /etc/modprobe.d/alsa-base i sound. Może coś zmienię.
    Ostatnio edytowane przez suncez ; 12.04.2009 o 15:37
    Regulamin Forum - lektura obowiązkowa Pytania - jak mądrze je zadawać vbcode - jak formatować tekst w postach Reputacja - jak używać przycisków reputacji

  5. #4
    Avatar DRACO_WAHATEVER
    DRACO_WAHATEVER jest nieaktywny "Jego Upierdliwość"
    Mężczyzna
    • Platforma sprzętowa
      • Płyta Główna:
      • Gigabyte 7VT600P-RZ
      • Procesor:
      • Amd Athlon XP 2600+
      • Karta Graficzna:
      • HiS Excalibur ATI Radeon 9000 pro
      • Karta Dźwiękowa:
      • zintegrowana ac'97 realtek
      • Kernel:
      • 2.6.24.5-desktop-2mnb i 2.6.24.5-laptop-2mnb
    Dystrybucja: Mandriva 2010 One
    Dołączył
    Jul 2004
    Skąd
    Szczecin
    Wiek
    32
    Postów
    2,054
    Wątków
    40
    Downloads
    7
    Uploads
    1
    Siła Reputacji
    272
    Reputacja
    3619

    Odp: Brak dźwięku - Intel Corporation 82801I (ICH9 Family) HD Audio Controller (rev 03)

    Spróbuj dać głośniej pcm i master. Mikser z kde4? Jeżeli tak to jest on strasznie ubogi względem kmix z kde3.

    F-mic front mic - wejście mikrofonowe z przodu, digital- być może twój układ może generować dźwięk cyfrowy.
    Ostatnio edytowane przez vorlog ; 12.04.2009 o 19:40

  6. #5
    Avatar darcnet
    darcnet jest nieaktywny Seksowna Goldnerka
    Mężczyzna
    • Platforma sprzętowa
      • Płyta Główna:
      • DFI LanParty X48-T2R
      • Procesor:
      • Intel Core 2 Duo E8600
      • Karta Graficzna:
      • GeForce GTX 280
      • Monitor:
      • Samsung SyncMaster 920NW
    Dystrybucja: #!, Emacs
    Dołączył
    Apr 2006
    Skąd
    Kraków
    Postów
    2,453
    Wątków
    63
    Downloads
    4
    Uploads
    1
    Siła Reputacji
    528
    Reputacja
    7514

    Odp: Brak dźwięku - Intel Corporation 82801I (ICH9 Family) HD Audio Controller (rev 03)

    Draco, z innego topiku:
    Cytat Napisał suncez
    Ktoś mnie tu nazwał złym człowiekiem właśnie się rehabilituję i walczę z Debianem na nowym laptopie. Obraz z kamery już raz obróciłem , dźwięk jakby jest , wifi też chyba działało . Kolej na bluetooch. Aha, KDE 3.5.10
    RTFM - naprawdę przeczytaj, zanim zadasz pytanie
    NIE UDZIELAM POMOCY NA JABBERZE ANI GADU-GADU (bo i raczej nie bywam)
    Linux Registered User #440416

  7. #6
    Avatar DRACO_WAHATEVER
    DRACO_WAHATEVER jest nieaktywny "Jego Upierdliwość"
    Mężczyzna
    • Platforma sprzętowa
      • Płyta Główna:
      • Gigabyte 7VT600P-RZ
      • Procesor:
      • Amd Athlon XP 2600+
      • Karta Graficzna:
      • HiS Excalibur ATI Radeon 9000 pro
      • Karta Dźwiękowa:
      • zintegrowana ac'97 realtek
      • Kernel:
      • 2.6.24.5-desktop-2mnb i 2.6.24.5-laptop-2mnb
    Dystrybucja: Mandriva 2010 One
    Dołączył
    Jul 2004
    Skąd
    Szczecin
    Wiek
    32
    Postów
    2,054
    Wątków
    40
    Downloads
    7
    Uploads
    1
    Siła Reputacji
    272
    Reputacja
    3619

    Odp: Brak dźwięku - Intel Corporation 82801I (ICH9 Family) HD Audio Controller (rev 03)

    No to brak większej ilości opcji można zrzucić na to że to w miarę świeży układ jest.
    Ostatnio edytowane przez vorlog ; 12.04.2009 o 19:40

  8. #7
    Avatar suncez
    suncez jest nieaktywny Super Moderator
    Mężczyzna
    Dystrybucja: Debian Mandriva
    Dołączył
    Aug 2004
    Postów
    3,195
    Wątków
    142
    Downloads
    11
    Uploads
    0
    Siła Reputacji
    281
    Reputacja
    3732

    Odp: Brak dźwięku - Intel Corporation 82801I (ICH9 Family) HD Audio Controller (rev 03)

    Master i PCM mam na 90% i jest to ustawienie dostateczne, ale jak tu zaszaleć . Wiem już co odpowiada za wbudowany mikrofon - Capture i Digital - oba muszą być załączone red i prawie na maksa, żeby rozmówca ze Skype komfortowo słyszał.

    Nowe wyniki z konsoli, dzięki nowej ALSA i pytanie:
    Kod:
    aplay -l
    **** List of PLAYBACK Hardware Devices ****
    card 0: Intel [HDA Intel], device 0: ALC663 Analog [ALC663 Analog]
      Subdevices: 1/1
      Subdevice #0: subdevice #0
    card 0: Intel [HDA Intel], device 1: ALC663 Digital [ALC663 Digital]
      Subdevices: 1/1
      Subdevice #0: subdevice #0
    card 0: Intel [HDA Intel], device 3: NVIDIA HDMI [NVIDIA HDMI]
      Subdevices: 1/1
      Subdevice #0: subdevice #0
    
    cat /proc/asound/card0/codec#* | grep Codec
    Codec: Realtek ALC663
    Codec: LSI ID 1040
    Codec: Nvidia MCP78 HDMI
    
    cat /proc/asound/version
    Advanced Linux Sound Architecture Driver Version 1.0.19.
    Compiled on Apr 12 2009 for kernel 2.6.26-2-686 (SMP).
    Chcę spróbować opcji model= ale nie wiem co podać. Informacje z netu kierują przede wszystkim do dokumentacji ALSA a tam mam

    Module snd-hda-intel
    --------------------

    Module for Intel HD Audio (ICH6, ICH6M, ESB2, ICH7, ICH8, ICH9, ICH10,
    PCH, SCH),
    ATI SB450, SB600, R600, RS600, RS690, RS780, RV610, RV620,
    RV630, RV635, RV670, RV770,
    VIA VT8251/VT8237A,
    SIS966, ULI M5461

    [Multiple options for each card instance]
    model - force the model name
    position_fix - Fix DMA pointer (0 = auto, 1 = use LPIB, 2 = POSBUF)
    probe_mask - Bitmask to probe codecs (default = -1, meaning all slots)
    probe_only - Only probing and no codec initialization (default=off);
    Useful to check the initial codec status for debugging
    bdl_pos_adj - Specifies the DMA IRQ timing delay in samples.
    Passing -1 will make the driver to choose the appropriate
    value based on the controller chip.

    [Single (global) options]
    single_cmd - Use single immediate commands to communicate with
    codecs (for debugging only)
    enable_msi - Enable Message Signaled Interrupt (MSI) (default = off)
    power_save - Automatic power-saving timtout (in second, 0 =
    disable)
    power_save_controller - Reset HD-audio controller in power-saving mode
    (default = on)

    This module supports multiple cards and autoprobe.

    See Documentation/sound/alsa/HD-Audio.txt for more details about
    HD-audio driver.

    Each codec may have a model table for different configurations.
    If your machine isn't listed there, the default (usually minimal)
    configuration is set up. You can pass "model=<name>" option to
    specify a certain model in such a case. There are different
    models depending on the codec chip. The list of available models
    is found in HD-Audio-Models.txt

    The model name "genric" is treated as a special case. When this
    model is given, the driver uses the generic codec parser without
    "codec-patch". It's sometimes good for testing and debugging.

    If the default configuration doesn't work and one of the above
    matches with your device, report it together with alsa-info.sh
    output (with --no-upload option) to kernel bugzilla or alsa-devel
    ML (see the section "Links and Addresses").

    power_save and power_save_controller options are for power-saving
    mode. See powersave.txt for details.

    Note 2: If you get click noises on output, try the module option
    position_fix=1 or 2. position_fix=1 will use the SD_LPIB
    register value without FIFO size correction as the current
    DMA pointer. position_fix=2 will make the driver to use
    the position buffer instead of reading SD_LPIB register.
    (Usually SD_LPIB register is more accurate than the
    position buffer.)

    NB: If you get many "azx_get_response timeout" messages at
    loading, it's likely a problem of interrupts (e.g. ACPI irq
    routing). Try to boot with options like "pci=noacpi". Also, you
    can try "single_cmd=1" module option. This will switch the
    communication method between HDA controller and codecs to the
    single immediate commands instead of CORB/RIRB. Basically, the
    single command mode is provided only for BIOS, and you won't get
    unsolicited events, too. But, at least, this works independently
    from the irq. Remember this is a last resort, and should be
    avoided as much as possible...

    MORE NOTES ON "azx_get_response timeout" PROBLEMS:
    On some hardwares, you may need to add a proper probe_mask option
    to avoid the "azx_get_response timeout" problem above, instead.
    This occurs when the access to non-existing or non-working codec slot
    (likely a modem one) causes a stall of the communication via HD-audio
    bus. You can see which codec slots are probed by enabling
    CONFIG_SND_DEBUG_VERBOSE, or simply from the file name of the codec
    proc files. Then limit the slots to probe by probe_mask option.
    For example, probe_mask=1 means to probe only the first slot, and
    probe_mask=4 means only the third slot.

    The power-management is supported.
    Regulamin Forum - lektura obowiązkowa Pytania - jak mądrze je zadawać vbcode - jak formatować tekst w postach Reputacja - jak używać przycisków reputacji

  9. #8
    Avatar DRACO_WAHATEVER
    DRACO_WAHATEVER jest nieaktywny "Jego Upierdliwość"
    Mężczyzna
    • Platforma sprzętowa
      • Płyta Główna:
      • Gigabyte 7VT600P-RZ
      • Procesor:
      • Amd Athlon XP 2600+
      • Karta Graficzna:
      • HiS Excalibur ATI Radeon 9000 pro
      • Karta Dźwiękowa:
      • zintegrowana ac'97 realtek
      • Kernel:
      • 2.6.24.5-desktop-2mnb i 2.6.24.5-laptop-2mnb
    Dystrybucja: Mandriva 2010 One
    Dołączył
    Jul 2004
    Skąd
    Szczecin
    Wiek
    32
    Postów
    2,054
    Wątków
    40
    Downloads
    7
    Uploads
    1
    Siła Reputacji
    272
    Reputacja
    3619

    Odp: Brak dźwięku - Intel Corporation 82801I (ICH9 Family) HD Audio Controller (rev 03)

    Opcji "model" powinienłeś szukać wg kodeka , w tym wypadku "ALC663" .

    niewiem czy to są aktualne :
    EDIT:
    ALC662/663
    ==========
    3stack-dig 3-stack (2-channel) with SPDIF
    3stack-6ch 3-stack (6-channel)
    3stack-6ch-dig 3-stack (6-channel) with SPDIF
    6stack-dig 6-stack with SPDIF
    lenovo-101e Lenovo laptop
    eeepc-p701 ASUS Eeepc P701
    eeepc-ep20 ASUS Eeepc EP20
    ecs ECS/Foxconn mobo
    m51va ASUS M51VA
    g71v ASUS G71V
    h13 ASUS H13
    g50v ASUS G50V
    asus-mode1 ASUS
    asus-mode2 ASUS
    asus-mode3 ASUS
    asus-mode4 ASUS
    asus-mode5 ASUS
    asus-mode6 ASUS
    auto auto-config reading BIOS (default)






    Reputacja przyznana temu postowi
    Łącznie punktów reputacji: 139

    Komentarze:
     suncez  zgadza się   A niech to, skądś to wziął ?
    Ostatnio edytowane przez DRACO_WAHATEVER ; 12.04.2009 o 18:29

  10. #9
    Avatar POL_ED
    POL_ED jest nieaktywny Zbanowany admin
    Mężczyzna
    Dystrybucja: MDV2011-32,Debian Lenny, 64studio
    Polska
    Dołączył
    Jun 2005
    Skąd
    Tigerland
    Postów
    12,405
    Wątków
    231
    Downloads
    150
    Uploads
    102
    Siła Reputacji
    1271
    Reputacja
    18333

    Odp: Brak dźwięku - Intel Corporation 82801I (ICH9 Family) HD Audio Controller (rev 03)

    Proszę o używanie przycisków reputacji
    Jak stosować vbcode


    Jabber : [jabber]pol_ed[/jabber]

  11. #10
    Avatar suncez
    suncez jest nieaktywny Super Moderator
    Mężczyzna
    Dystrybucja: Debian Mandriva
    Dołączył
    Aug 2004
    Postów
    3,195
    Wątków
    142
    Downloads
    11
    Uploads
    0
    Siła Reputacji
    281
    Reputacja
    3732

    Odp: Brak dźwięku - Intel Corporation 82801I (ICH9 Family) HD Audio Controller (rev 03)

    Dzięki POL_ED z tego co zrozumiałem w podanym przez Ciebie linku chodzi o identyfikację karty i zebranie info o systemie, to już mam za sobą. Tak sądzę, nowa wersja ALSA rozpoznała jako tako sprzęt, dziękuję.

    Draco chłopie, aleś mi zadał bobu, niech Cię . Napisz skąd wziąłeś te informacje . Sumiennie przećwiczyłem wszystkie opcje. Dopisywać można do alsa-base albo do sound, efekt taki sam. Właśnie ... Teraz to mam zagwozdkę , siła dźwięku nie poprawiała się, ale pojawiało się różna ilość i rodzaj suwaków. Teraz to muszę w miarę możliwości podłączać na próbę różne urządzenia pod gniazda i patrzeć czy mi się te suwaki do czegoś przydają. Ja pie.....
    Nie wiem czy Ci dziękować czy ...
    Regulamin Forum - lektura obowiązkowa Pytania - jak mądrze je zadawać vbcode - jak formatować tekst w postach Reputacja - jak używać przycisków reputacji

Strona 1 z 2 12 OstatniOstatni

Informacje o wątku

Users Browsing this Thread

Aktualnie 1 użytkownik(ów) przegląda ten wątek. (0 zarejestrowany(ch) oraz 1 gości)

Uprawnienia

  • Nie możesz zakładać nowych wątków
  • Nie możesz pisać wiadomości
  • Nie możesz dodawać załączników
  • Nie możesz edytować swoich postów
  •