Witaj Gościu, jeżeli to czytasz to znaczy że nie jesteś zarejestrowany/zalogowany. Kliknij by się zarejestrować. Rejestracja zajmie mniej niż 30 sekund , a dzięki temu zniknie Ci ten dymek oraz będziesz miał pełne możliwośći personalizacji forum do własnych potrzeb.
telewizja w linuksie
Pokaż wyniki od 1 do 8 z 8

Temat: telewizja w linuksie

  1. #1
    Dołączył
    Oct 2003
    Skąd
    Wrocław
    Postów
    17
    Wątków
    6
    Downloads
    0
    Uploads
    0
    Siła Reputacji
    0
    Reputacja
    1

    telewizja w linuksie

    Witam!

    Od pół roku uzywam mandraka (najpierw 9.1 a teraz 9.2 RC2). Niestety , nie potrafie ustawić telewizji. Moja karta to PixelView. Obraz odnalazłem ale dźwieku nie potrafie z niej wycisnąć.

    Karte ustawiam jako card=70 a tuner=29 radio=0

    Moja karta tv nie obsługuje radia.

    Prosze o pomoc
    Jacek Jureczko

  2. Panna Google
    Panna Google jest aktywna
    Avatar Panny Google

    Dołączył
    01-05-2004
    Skąd
    Internet
    Postów
    999
    Pochwał
    159

    Nie lubisz reklam? Zarejestrowani ich nie widzą! Rejestracja





  3. #2
    Dołączył
    Oct 2003
    Skąd
    Goleniow-Szczecin-Slubice-Frankfurt
    Postów
    3
    Wątków
    0
    Downloads
    0
    Uploads
    0
    Siła Reputacji
    0
    Reputacja
    1
    .. mam podobny problem .. dzwiek odnajduje zawsze dodajac do kanalu 40 - 40 jednostek .. np.: S04 + 30 ..ale wtedy nie ma obrazu .. jak zrobic aby bylo ..

  4. #3
    Dołączył
    Oct 2003
    Skąd
    Wrocław
    Postów
    17
    Wątków
    6
    Downloads
    0
    Uploads
    0
    Siła Reputacji
    0
    Reputacja
    1
    Proszę, napisz wiecej na ten temat:
    -gdzie dodajesz ten wpis (jaki plik). proszę!

    Pozdrawiam
    Jacek Jureczko

  5. #4
    Dołączył
    Jul 2003
    Postów
    8
    Wątków
    1
    Downloads
    0
    Uploads
    0
    Siła Reputacji
    0
    Reputacja
    1

    Prolink tv

    1. WIec tak na poczatek zamien swoje 70 na 37. Powinno grac. Jeli nie to zamien na 72.

    2. Najlepiej karte tv ustawia sie w centrum sterownia mandraka pod waruniem ze nie grzebales w etc/modules.conf.

    Wybierasz wtedy pixelview play tv pro i jako tuner PHILIPS PAL_BG (FL1260 a podobne) i ma grac.

    3. JEsli nie to w modules.conf musisz wpisac:

    # TV
    alias char-major-81 videodev
    alias char-major-81-0 bttv
    pre-install bttv modprobe -k msp3400; modprobe -k tuner
    options bttv radio=1 card=37 pll=1
    options tuner type=5
    alias tvcard0 bttv

    i poprobowac z numerami karty tv.

  6. #5
    Dołączył
    Oct 2003
    Skąd
    Wrocław
    Postów
    17
    Wątków
    6
    Downloads
    0
    Uploads
    0
    Siła Reputacji
    0
    Reputacja
    1
    Bardzo dziekuję za pomoc.
    Jak wypróbuje to dam zanać.

    Telewizja to dla zony. jak uda mi sie ja odpalić, to sprzedaje windowsXP

    Pozdrawiam
    Jacek Jureczko

  7. #6
    Avatar Anonymous
    Anonymous Gość
    ..no dobra od poczatku ..

    ..hmm.. ogolnie wszystkie sposoby z Centrum Sterowania > Karta Tv mam za soba .. i co ciekawe ani razu nie pojawil sie jakis nowy wpis w /etc/modules.conf

    ..kiedy recznie wpisuje moduly w tym pliku .. (a ich numery zaczerpniete z CARDLIST) .. to pojawia sie obraz .. no i calkiem git ..ale dzwieku nie uswiadczysz .. (a glosniki mam na ON :-) )

    ..no i co teraz ..? ..moze cos z soundcorem jest nie tak .. mam mandraka 9.1 .. kurcze pieczone

    ..pozdrawiam ...


    ..ale wiare jeszcze posiadam .. bo czlowiek bez wiary jest jak zaba bez roweru ...

  8. #7
    Dołączył
    Oct 2003
    Skąd
    Goleniow-Szczecin-Slubice-Frankfurt
    Postów
    3
    Wątków
    0
    Downloads
    0
    Uploads
    0
    Siła Reputacji
    0
    Reputacja
    1
    .. to tam .. co jako gosc jest .. to ja ... tylko sie zalogowac zapomnialem przepraszam .. gapa ze mnie ..ech .. :roll:

    ..pozdrawiam po dwakroc

  9. #8
    Dołączył
    Oct 2003
    Skąd
    Wrocław
    Postów
    17
    Wątków
    6
    Downloads
    0
    Uploads
    0
    Siła Reputacji
    0
    Reputacja
    1
    Witam!

    Wkleiłem:

    # TV
    alias char-major-81 videodev
    alias char-major-81-0 bttv
    pre-install bttv modprobe -k msp3400; modprobe -k tuner
    options bttv radio=1 card=37 pll=1
    options tuner type=5
    alias tvcard0 bttv

    do pliku modules.conf

    i wszystko zadziałało!
    mam dźwięk!

    Dzieki wielkie DULKU za pomoc!
    Jacek Jureczko

Informacje o wątku

Users Browsing this Thread

Aktualnie 1 użytkownik(ów) przegląda ten wątek. (0 zarejestrowany(ch) oraz 1 gości)

Podobne wątki

  1. Co Zrobić żeby Słuchac Radia W Linuksie
    By jmarx in forum Multimedia
    Odpowiedzi: 16
    Ostatni post / autor: 19.10.2004, 11:19
  2. Odpowiedzi: 33
    Ostatni post / autor: 23.08.2004, 13:07
  3. Word i Excel w Linuksie?
    By Sir_Yaro in forum OFF Topic
    Odpowiedzi: 1
    Ostatni post / autor: 28.05.2004, 10:31
  4. Odpowiedzi: 3
    Ostatni post / autor: 11.01.2004, 13:31

Uprawnienia

  • Nie możesz zakładać nowych wątków
  • Nie możesz pisać wiadomości
  • Nie możesz dodawać załączników
  • Nie możesz edytować swoich postów
  •