Hello Guest, if you reading this it means you have not yet registered. Please take a second to Click here to register and in a few simple steps, you will be able to enjoy all the many features of our fine community. Please note that nicknames are prohibited lewd or meaningless (no numbers or letters at random) and introduce yourself in the section for you to meet our community.
Polonizacja cookera
Pokaż wyniki od 1 do 6 z 6

Temat: Polonizacja cookera

  1. #1
    Avatar sizarrio
    sizarrio jest nieaktywny Sprzedawca Żywopłotów
    Mężczyzna
    • Platforma sprzętowa
      • Płyta Główna:
      • HP Compaq nx9020
      • Procesor:
      • celeron m 1.4
      • Karta Graficzna:
      • Intel 855GM
      • Karta Dźwiękowa:
      • Intel
      • Kernel:
      • 2.6.26-2-686
    Dystrybucja: Debian Lenny x86
    Dołączył
    Dec 2008
    Skąd
    Pruszków
    Postów
    78
    Wątków
    10
    Siła Reputacji
    21
    Reputacja
    43

    Polonizacja cookera

    Witam,

    Ściągnąłem płytkę One 2009.1 cooker i mam małą zagwozdkę. otóż płytka nie posiada lokalizacji polskiej (ONE z Gnomem jest spolonizowany).
    zainstalowałem już:
    - locales - pl
    - glibc -i18n
    - kde4-l10n
    - openoffice.org-pl
    - myspell - pl
    Środowisko graficzne dogaduje się ze mną już po polskiemu. Co powinienem zainstalować, lub co ustawić, aby jeszcze konsola zaczęła wypluwać komunikaty w języku innym niż angielski?

    thx

  2. Panna Google
    Panna Google jest aktywna
    Avatar Panny Google

    Dołączył
    01-05-2004
    Skąd
    Internet
    Postów
    999
    Pochwał
    159

    Nie lubisz reklam? Zarejestrowani ich nie widzą! Rejestracja





  3. #2
    Avatar kiko80
    kiko80 jest nieaktywny Borsuk
    Mężczyzna
    • Platforma sprzętowa
      • Płyta Główna:
      • ??
      • Procesor:
      • i3 2410
      • Karta Graficzna:
      • Nvidia GT 540M
      • Kernel:
      • 3.6
    Dystrybucja: Kanotix x64
    Polska
    Dołączył
    Apr 2005
    Skąd
    /mnt/podlasie
    Wiek
    37
    Postów
    474
    Wątków
    12
    Siła Reputacji
    111
    Reputacja
    1281

    Odp: Polonizacja cookera

    Wystarczy że zainstalujesz
    Kod:
    kde4-l10n-pl
    i zmienisz w centrum sterowania język.
    Aptosid | Kernel-3.11 | KDE4.6| i3 2310 | DDR3 8 GB | nvidia GT 540M |
    Filefox.pl

  4. #3
    Avatar sizarrio
    sizarrio jest nieaktywny Sprzedawca Żywopłotów
    Mężczyzna
    • Platforma sprzętowa
      • Płyta Główna:
      • HP Compaq nx9020
      • Procesor:
      • celeron m 1.4
      • Karta Graficzna:
      • Intel 855GM
      • Karta Dźwiękowa:
      • Intel
      • Kernel:
      • 2.6.26-2-686
    Dystrybucja: Debian Lenny x86
    Dołączył
    Dec 2008
    Skąd
    Pruszków
    Postów
    78
    Wątków
    10
    Siła Reputacji
    21
    Reputacja
    43

    Odp: Polonizacja cookera

    Dzięki, ale takie rozwiązanie spolonizuje jedynie KDE, a nie konsolę (jak pisałem pakiet lokalizacyjny KDE zainstalowałem, podobnie jak do firefoxa i OO).

    Dla ścisłości wynik polecenia locale
    Kod:
    LANG=pl_PL.UTF-8
    LC_CTYPE=pl_PL.UTF-8
    LC_NUMERIC=pl_PL.UTF-8
    LC_TIME=pl_PL.UTF-8
    LC_COLLATE=pl_PL.UTF-8
    LC_MONETARY=pl_PL.UTF-8
    LC_MESSAGES=pl_PL.UTF-8
    LC_PAPER=pl_PL.UTF-8
    LC_NAME=pl_PL.UTF-8
    LC_ADDRESS=pl_PL.UTF-8
    LC_TELEPHONE=pl_PL.UTF-8
    LC_MEASUREMENT=pl_PL.UTF-8
    LC_IDENTIFICATION=pl_PL.UTF-8
    LC_ALL=
    Może jakieś inne pomysły?
    Ostatnio edytowane przez vorlog ; 21.04.2009 o 20:58

  5. #4
    Avatar POL_ED
    POL_ED jest nieaktywny Zbanowany admin
    Mężczyzna
    Dystrybucja: MDV2011-32,Debian Lenny, 64studio
    Polska
    Dołączył
    Jun 2005
    Skąd
    Tigerland
    Postów
    12,411
    Wątków
    232
    Siła Reputacji
    1272
    Reputacja
    18333

    Odp: Polonizacja cookera

    ONE 2009.1 z KDE też jest z polską wersją
    LINK
    mandriva-linux-one-2009.1-rc2-KDE4-europe2-cdrom-i586.iso

    z gnome
    mandriva-linux-one-2009.1-rc2-GNOME-europe-cdrom-i586.iso


    ===================================
    Kod:
    rpm -qa|grep locales
    myspell-pl_PL
    kde4-l10n-pl
    aspell-pl
    locales-pl
    man-pages-pl
    firefox-pl
    openoffice.org-l10n-pl
    Ostatnio edytowane przez POL_ED ; 21.04.2009 o 20:46
    Proszę o używanie przycisków reputacji
    Jak stosować vbcode


    Jabber : [jabber]pol_ed[/jabber]

  6. #5
    Avatar sizarrio
    sizarrio jest nieaktywny Sprzedawca Żywopłotów
    Mężczyzna
    • Platforma sprzętowa
      • Płyta Główna:
      • HP Compaq nx9020
      • Procesor:
      • celeron m 1.4
      • Karta Graficzna:
      • Intel 855GM
      • Karta Dźwiękowa:
      • Intel
      • Kernel:
      • 2.6.26-2-686
    Dystrybucja: Debian Lenny x86
    Dołączył
    Dec 2008
    Skąd
    Pruszków
    Postów
    78
    Wątków
    10
    Siła Reputacji
    21
    Reputacja
    43

    Odp: Polonizacja cookera

    Kod:
    [cezary@localhost ~]$ rpm -qa |grep locales
    locales-es-2.9-4mdv2009.1
    locales-el-2.9-4mdv2009.1
    locales-pl-2.9-4mdv2009.1
    locales-fr-2.9-4mdv2009.1
    locales-nl-2.9-4mdv2009.1
    locales-en-2.9-4mdv2009.1
    locales-pt-2.9-4mdv2009.1
    locales-it-2.9-4mdv2009.1
    locales-2.9-4mdv2009.1
    locales-de-2.9-4mdv2009.1
    Dzięki za link, znaczy się pobrałem nie ten obraz (Europe1).

    Do do pozostałych pakietów nie mam zainstalowanych tylko aspella i man pages

    A kolega to tylko pierwszy post potrafi poprawnie napisać
    V.
    Ostatnio edytowane przez vorlog ; 21.04.2009 o 20:59

  7. #6
    Avatar POL_ED
    POL_ED jest nieaktywny Zbanowany admin
    Mężczyzna
    Dystrybucja: MDV2011-32,Debian Lenny, 64studio
    Polska
    Dołączył
    Jun 2005
    Skąd
    Tigerland
    Postów
    12,411
    Wątków
    232
    Siła Reputacji
    1272
    Reputacja
    18333

    Odp: Polonizacja cookera

    Kod:
    urpme locales-es-2.9-4mdv2009.1 locales-el-2.9-4mdv2009.1 locales-fr-2.9-4mdv2009.1 locales-nl-2.9-4mdv2009.1 locales-pt-2.9-4mdv2009.1 locales-it-2.9-4mdv2009.1 locales-de-2.9-4mdv2009.1
    Usuń to co podałem i po restarcie powinno już chodzić po polsku.





    Reputacja przyznana temu postowi
    Łącznie punktów reputacji: 0

    Komentarze:
     sizarrio  neutralny   Dzięki, po usunięciu podanych locales konsola mówi w rodzimym języku
    Ostatnio edytowane przez POL_ED ; 21.04.2009 o 21:06
    Proszę o używanie przycisków reputacji
    Jak stosować vbcode


    Jabber : [jabber]pol_ed[/jabber]

Informacje o wątku

Users Browsing this Thread

Aktualnie 1 użytkownik(ów) przegląda ten wątek. (0 zarejestrowany(ch) oraz 1 gości)

Uprawnienia

  • Nie możesz zakładać nowych wątków
  • Nie możesz pisać wiadomości
  • Nie możesz dodawać załączników
  • Nie możesz edytować swoich postów
  •