Witaj Gościu, jeżeli to czytasz to znaczy że nie jesteś zarejestrowany/zalogowany. Kliknij by się zarejestrować. Rejestracja zajmie mniej niż 30 sekund , a dzięki temu zniknie Ci ten dymek oraz będziesz miał pełne możliwośći personalizacji forum do własnych potrzeb.
Polonizacja cookera
Pokaż wyniki od 1 do 6 z 6

Temat: Polonizacja cookera

  1. #1
    Avatar sizarrio
    sizarrio jest nieaktywny Sprzedawca Żywopłotów
    Mężczyzna
    • Platforma sprzętowa
      • Płyta Główna:
      • HP Compaq nx9020
      • Procesor:
      • celeron m 1.4
      • Karta Graficzna:
      • Intel 855GM
      • Karta Dźwiękowa:
      • Intel
      • Kernel:
      • 2.6.26-2-686
    Dystrybucja: Debian Lenny x86
    Dołączył
    Dec 2008
    Skąd
    Pruszków
    Postów
    78
    Wątków
    10
    Downloads
    0
    Uploads
    0
    Siła Reputacji
    20
    Reputacja
    43

    Polonizacja cookera

    Witam,

    Ściągnąłem płytkę One 2009.1 cooker i mam małą zagwozdkę. otóż płytka nie posiada lokalizacji polskiej (ONE z Gnomem jest spolonizowany).
    zainstalowałem już:
    - locales - pl
    - glibc -i18n
    - kde4-l10n
    - openoffice.org-pl
    - myspell - pl
    Środowisko graficzne dogaduje się ze mną już po polskiemu. Co powinienem zainstalować, lub co ustawić, aby jeszcze konsola zaczęła wypluwać komunikaty w języku innym niż angielski?

    thx

  2. Panna Google
    Panna Google jest aktywna
    Avatar Panny Google

    Dołączył
    01-05-2004
    Skąd
    Internet
    Postów
    999
    Pochwał
    159

    Nie lubisz reklam? Zarejestrowani ich nie widzą! Rejestracja





  3. #2
    Avatar kiko80
    kiko80 jest nieaktywny Borsuk
    Mężczyzna
    • Platforma sprzętowa
      • Płyta Główna:
      • ??
      • Procesor:
      • i3 2410
      • Karta Graficzna:
      • Nvidia GT 540M
      • Kernel:
      • 3.6
    Dystrybucja: Kanotix x64
    Polska
    Dołączył
    Apr 2005
    Skąd
    /mnt/podlasie
    Wiek
    37
    Postów
    474
    Wątków
    12
    Downloads
    6
    Uploads
    0
    Siła Reputacji
    111
    Reputacja
    1281

    Odp: Polonizacja cookera

    Wystarczy że zainstalujesz
    Kod:
    kde4-l10n-pl
    i zmienisz w centrum sterowania język.
    Aptosid | Kernel-3.11 | KDE4.6| i3 2310 | DDR3 8 GB | nvidia GT 540M |
    Filefox.pl

  4. #3
    Avatar sizarrio
    sizarrio jest nieaktywny Sprzedawca Żywopłotów
    Mężczyzna
    • Platforma sprzętowa
      • Płyta Główna:
      • HP Compaq nx9020
      • Procesor:
      • celeron m 1.4
      • Karta Graficzna:
      • Intel 855GM
      • Karta Dźwiękowa:
      • Intel
      • Kernel:
      • 2.6.26-2-686
    Dystrybucja: Debian Lenny x86
    Dołączył
    Dec 2008
    Skąd
    Pruszków
    Postów
    78
    Wątków
    10
    Downloads
    0
    Uploads
    0
    Siła Reputacji
    20
    Reputacja
    43

    Odp: Polonizacja cookera

    Dzięki, ale takie rozwiązanie spolonizuje jedynie KDE, a nie konsolę (jak pisałem pakiet lokalizacyjny KDE zainstalowałem, podobnie jak do firefoxa i OO).

    Dla ścisłości wynik polecenia locale
    Kod:
    LANG=pl_PL.UTF-8
    LC_CTYPE=pl_PL.UTF-8
    LC_NUMERIC=pl_PL.UTF-8
    LC_TIME=pl_PL.UTF-8
    LC_COLLATE=pl_PL.UTF-8
    LC_MONETARY=pl_PL.UTF-8
    LC_MESSAGES=pl_PL.UTF-8
    LC_PAPER=pl_PL.UTF-8
    LC_NAME=pl_PL.UTF-8
    LC_ADDRESS=pl_PL.UTF-8
    LC_TELEPHONE=pl_PL.UTF-8
    LC_MEASUREMENT=pl_PL.UTF-8
    LC_IDENTIFICATION=pl_PL.UTF-8
    LC_ALL=
    Może jakieś inne pomysły?
    Ostatnio edytowane przez vorlog ; 21.04.2009 o 20:58

  5. #4
    Avatar POL_ED
    POL_ED jest nieaktywny Zbanowany admin
    Mężczyzna
    Dystrybucja: MDV2011-32,Debian Lenny, 64studio
    Polska
    Dołączył
    Jun 2005
    Skąd
    Tigerland
    Postów
    12,405
    Wątków
    231
    Downloads
    150
    Uploads
    102
    Siła Reputacji
    1271
    Reputacja
    18333

    Odp: Polonizacja cookera

    ONE 2009.1 z KDE też jest z polską wersją
    LINK
    mandriva-linux-one-2009.1-rc2-KDE4-europe2-cdrom-i586.iso

    z gnome
    mandriva-linux-one-2009.1-rc2-GNOME-europe-cdrom-i586.iso


    ===================================
    Kod:
    rpm -qa|grep locales
    myspell-pl_PL
    kde4-l10n-pl
    aspell-pl
    locales-pl
    man-pages-pl
    firefox-pl
    openoffice.org-l10n-pl
    Ostatnio edytowane przez POL_ED ; 21.04.2009 o 20:46
    Proszę o używanie przycisków reputacji
    Jak stosować vbcode


    Jabber : [jabber]pol_ed[/jabber]

  6. #5
    Avatar sizarrio
    sizarrio jest nieaktywny Sprzedawca Żywopłotów
    Mężczyzna
    • Platforma sprzętowa
      • Płyta Główna:
      • HP Compaq nx9020
      • Procesor:
      • celeron m 1.4
      • Karta Graficzna:
      • Intel 855GM
      • Karta Dźwiękowa:
      • Intel
      • Kernel:
      • 2.6.26-2-686
    Dystrybucja: Debian Lenny x86
    Dołączył
    Dec 2008
    Skąd
    Pruszków
    Postów
    78
    Wątków
    10
    Downloads
    0
    Uploads
    0
    Siła Reputacji
    20
    Reputacja
    43

    Odp: Polonizacja cookera

    Kod:
    [cezary@localhost ~]$ rpm -qa |grep locales
    locales-es-2.9-4mdv2009.1
    locales-el-2.9-4mdv2009.1
    locales-pl-2.9-4mdv2009.1
    locales-fr-2.9-4mdv2009.1
    locales-nl-2.9-4mdv2009.1
    locales-en-2.9-4mdv2009.1
    locales-pt-2.9-4mdv2009.1
    locales-it-2.9-4mdv2009.1
    locales-2.9-4mdv2009.1
    locales-de-2.9-4mdv2009.1
    Dzięki za link, znaczy się pobrałem nie ten obraz (Europe1).

    Do do pozostałych pakietów nie mam zainstalowanych tylko aspella i man pages

    A kolega to tylko pierwszy post potrafi poprawnie napisać
    V.
    Ostatnio edytowane przez vorlog ; 21.04.2009 o 20:59

  7. #6
    Avatar POL_ED
    POL_ED jest nieaktywny Zbanowany admin
    Mężczyzna
    Dystrybucja: MDV2011-32,Debian Lenny, 64studio
    Polska
    Dołączył
    Jun 2005
    Skąd
    Tigerland
    Postów
    12,405
    Wątków
    231
    Downloads
    150
    Uploads
    102
    Siła Reputacji
    1271
    Reputacja
    18333

    Odp: Polonizacja cookera

    Kod:
    urpme locales-es-2.9-4mdv2009.1 locales-el-2.9-4mdv2009.1 locales-fr-2.9-4mdv2009.1 locales-nl-2.9-4mdv2009.1 locales-pt-2.9-4mdv2009.1 locales-it-2.9-4mdv2009.1 locales-de-2.9-4mdv2009.1
    Usuń to co podałem i po restarcie powinno już chodzić po polsku.





    Reputacja przyznana temu postowi
    Łącznie punktów reputacji: 0

    Komentarze:
     sizarrio  neutralny   Dzięki, po usunięciu podanych locales konsola mówi w rodzimym języku
    Ostatnio edytowane przez POL_ED ; 21.04.2009 o 21:06
    Proszę o używanie przycisków reputacji
    Jak stosować vbcode


    Jabber : [jabber]pol_ed[/jabber]

Informacje o wątku

Users Browsing this Thread

Aktualnie 1 użytkownik(ów) przegląda ten wątek. (0 zarejestrowany(ch) oraz 1 gości)

Uprawnienia

  • Nie możesz zakładać nowych wątków
  • Nie możesz pisać wiadomości
  • Nie możesz dodawać załączników
  • Nie możesz edytować swoich postów
  •