Hello Guest, if you reading this it means you have not yet registered. Please take a second to Click here to register and in a few simple steps, you will be able to enjoy all the many features of our fine community. Please note that nicknames are prohibited lewd or meaningless (no numbers or letters at random) and introduce yourself in the section for you to meet our community.
Połączenie Kompa do TV
Pokaż wyniki od 1 do 4 z 4

Temat: Połączenie Kompa do TV

  1. #1
    Dołączył
    Nov 2008
    Postów
    41
    Wątków
    8
    Siła Reputacji
    19
    Reputacja
    1

    Połączenie Kompa do TV

    Witam
    Jak podłączyć kompa pod telewizor za pomocą kabla s-video. Pod windą trzeba coś włączyć w karcie graficznej a jak to się ma z MDV2009.
    Moja karta graficzna to ATI Radeon 9250

  2. Panna Google
    Panna Google jest aktywna
    Avatar Panny Google

    Dołączył
    01-05-2004
    Skąd
    Internet
    Postów
    999
    Pochwał
    159

    Nie lubisz reklam? Zarejestrowani ich nie widzą! Rejestracja





  3. #2
    Avatar darcnet
    darcnet jest nieaktywny Seksowna Goldnerka
    Mężczyzna
    • Platforma sprzętowa
      • Płyta Główna:
      • DFI LanParty X48-T2R
      • Procesor:
      • Intel Core 2 Duo E8600
      • Karta Graficzna:
      • GeForce GTX 280
      • Monitor:
      • Samsung SyncMaster 920NW
    Dystrybucja: #!, Emacs
    Dołączył
    Apr 2006
    Skąd
    Kraków
    Postów
    2,453
    Wątków
    63
    Siła Reputacji
    528
    Reputacja
    7514

    Odp: Połączenie Kompa do TV

    RTFM - naprawdę przeczytaj, zanim zadasz pytanie
    NIE UDZIELAM POMOCY NA JABBERZE ANI GADU-GADU (bo i raczej nie bywam)
    Linux Registered User #440416

  4. #3
    Avatar bear
    bear jest nieaktywny Dyżurny Miś Zakładowy
    Mężczyzna
    • Platforma sprzętowa
      • Płyta Główna:
      • Ascrock ConRoseXFire-eSATA2 Intel 945P
      • Procesor:
      • Intel Core 2 Duo E6400 2,13GB
      • Karta Graficzna:
      • Ati Radeon X1600Pro 256MB/128Bit
      • Monitor:
      • Belinea 12035W
      • Kernel:
      • 2.6.17-13mdv
    Dystrybucja: Mandriva 2007.1Spring
    Polska
    Dołączył
    Feb 2007
    Skąd
    Tarnowskie Góry
    Wiek
    46
    Postów
    1,340
    Wątków
    31
    Siła Reputacji
    358
    Reputacja
    5002

    Odp: Połączenie Kompa do TV

    Jeśli instalujesz stery ATI przez XFdrake przy podłączonym TV to powinno wykryć automatycznie jako drugi monitor.
    Jeśli sterowniki ze strony to wpisz w konsoli:
    aticonfig
    I przejrzyj dostępne opcje. Np. tak:
    aticonfig --initial=dual-head --screen-layout=above
    Chyba, że w nowych sterownikach się coś pozmieniało.

  5. #4
    Avatar DRACO_WAHATEVER
    DRACO_WAHATEVER jest nieaktywny "Jego Upierdliwość"
    Mężczyzna
    • Platforma sprzętowa
      • Płyta Główna:
      • Gigabyte 7VT600P-RZ
      • Procesor:
      • Amd Athlon XP 2600+
      • Karta Graficzna:
      • HiS Excalibur ATI Radeon 9000 pro
      • Karta Dźwiękowa:
      • zintegrowana ac'97 realtek
      • Kernel:
      • 2.6.24.5-desktop-2mnb i 2.6.24.5-laptop-2mnb
    Dystrybucja: Mandriva 2010 One
    Dołączył
    Jul 2004
    Skąd
    Szczecin
    Wiek
    32
    Postów
    2,054
    Wątków
    40
    Siła Reputacji
    273
    Reputacja
    3619

    Odp: Połączenie Kompa do TV

    Niestety ,radeony na układach rv200 i rv250 są nie wspierane przez ati już kilka lat . a w tym roku od catalyst 9.4 AMD porzuca wsparcie dla kart stworzonych jeszcze przez ati (na ukladach rv300 i rv500)

Informacje o wątku

Users Browsing this Thread

Aktualnie 1 użytkownik(ów) przegląda ten wątek. (0 zarejestrowany(ch) oraz 1 gości)

Uprawnienia

  • Nie możesz zakładać nowych wątków
  • Nie możesz pisać wiadomości
  • Nie możesz dodawać załączników
  • Nie możesz edytować swoich postów
  •