Witaj Gościu, jeżeli to czytasz to znaczy że nie jesteś zarejestrowany/zalogowany. Kliknij by się zarejestrować. Rejestracja zajmie mniej niż 30 sekund , a dzięki temu zniknie Ci ten dymek oraz będziesz miał pełne możliwośći personalizacji forum do własnych potrzeb.
Połączenie Kompa do TV
Pokaż wyniki od 1 do 4 z 4

Temat: Połączenie Kompa do TV

  1. #1
    Dołączył
    Nov 2008
    Postów
    41
    Wątków
    8
    Downloads
    4
    Uploads
    0
    Siła Reputacji
    18
    Reputacja
    1

    Połączenie Kompa do TV

    Witam
    Jak podłączyć kompa pod telewizor za pomocą kabla s-video. Pod windą trzeba coś włączyć w karcie graficznej a jak to się ma z MDV2009.
    Moja karta graficzna to ATI Radeon 9250

  2. Panna Google
    Panna Google jest aktywna
    Avatar Panny Google

    Dołączył
    01-05-2004
    Skąd
    Internet
    Postów
    999
    Pochwał
    159

    Nie lubisz reklam? Zarejestrowani ich nie widzą! Rejestracja





  3. #2
    Avatar darcnet
    darcnet jest nieaktywny Seksowna Goldnerka
    Mężczyzna
    • Platforma sprzętowa
      • Płyta Główna:
      • DFI LanParty X48-T2R
      • Procesor:
      • Intel Core 2 Duo E8600
      • Karta Graficzna:
      • GeForce GTX 280
      • Monitor:
      • Samsung SyncMaster 920NW
    Dystrybucja: #!, Emacs
    Dołączył
    Apr 2006
    Skąd
    Kraków
    Postów
    2,453
    Wątków
    63
    Downloads
    4
    Uploads
    1
    Siła Reputacji
    528
    Reputacja
    7514

    Odp: Połączenie Kompa do TV

    RTFM - naprawdę przeczytaj, zanim zadasz pytanie
    NIE UDZIELAM POMOCY NA JABBERZE ANI GADU-GADU (bo i raczej nie bywam)
    Linux Registered User #440416

  4. #3
    Avatar bear
    bear jest nieaktywny Dyżurny Miś Zakładowy
    Mężczyzna
    • Platforma sprzętowa
      • Płyta Główna:
      • Ascrock ConRoseXFire-eSATA2 Intel 945P
      • Procesor:
      • Intel Core 2 Duo E6400 2,13GB
      • Karta Graficzna:
      • Ati Radeon X1600Pro 256MB/128Bit
      • Monitor:
      • Belinea 12035W
      • Kernel:
      • 2.6.17-13mdv
    Dystrybucja: Mandriva 2007.1Spring
    Polska
    Dołączył
    Feb 2007
    Skąd
    Tarnowskie Góry
    Wiek
    46
    Postów
    1,340
    Wątków
    31
    Downloads
    6
    Uploads
    0
    Siła Reputacji
    357
    Reputacja
    5002

    Odp: Połączenie Kompa do TV

    Jeśli instalujesz stery ATI przez XFdrake przy podłączonym TV to powinno wykryć automatycznie jako drugi monitor.
    Jeśli sterowniki ze strony to wpisz w konsoli:
    aticonfig
    I przejrzyj dostępne opcje. Np. tak:
    aticonfig --initial=dual-head --screen-layout=above
    Chyba, że w nowych sterownikach się coś pozmieniało.

  5. #4
    Avatar DRACO_WAHATEVER
    DRACO_WAHATEVER jest nieaktywny "Jego Upierdliwość"
    Mężczyzna
    • Platforma sprzętowa
      • Płyta Główna:
      • Gigabyte 7VT600P-RZ
      • Procesor:
      • Amd Athlon XP 2600+
      • Karta Graficzna:
      • HiS Excalibur ATI Radeon 9000 pro
      • Karta Dźwiękowa:
      • zintegrowana ac'97 realtek
      • Kernel:
      • 2.6.24.5-desktop-2mnb i 2.6.24.5-laptop-2mnb
    Dystrybucja: Mandriva 2010 One
    Dołączył
    Jul 2004
    Skąd
    Szczecin
    Wiek
    32
    Postów
    2,054
    Wątków
    40
    Downloads
    7
    Uploads
    1
    Siła Reputacji
    272
    Reputacja
    3619

    Odp: Połączenie Kompa do TV

    Niestety ,radeony na układach rv200 i rv250 są nie wspierane przez ati już kilka lat . a w tym roku od catalyst 9.4 AMD porzuca wsparcie dla kart stworzonych jeszcze przez ati (na ukladach rv300 i rv500)

Informacje o wątku

Users Browsing this Thread

Aktualnie 1 użytkownik(ów) przegląda ten wątek. (0 zarejestrowany(ch) oraz 1 gości)

Uprawnienia

  • Nie możesz zakładać nowych wątków
  • Nie możesz pisać wiadomości
  • Nie możesz dodawać załączników
  • Nie możesz edytować swoich postów
  •