Witaj Gościu, jeżeli to czytasz to znaczy że nie jesteś zarejestrowany/zalogowany. Kliknij by się zarejestrować. Rejestracja zajmie mniej niż 30 sekund , a dzięki temu zniknie Ci ten dymek oraz będziesz miał pełne możliwośći personalizacji forum do własnych potrzeb.
Mandrake Security MNF
Pokaż wyniki od 1 do 9 z 9

Temat: Mandrake Security MNF

  1. #1
    Dołączył
    Oct 2003
    Postów
    5
    Wątków
    1
    Downloads
    0
    Uploads
    0
    Siła Reputacji
    0
    Reputacja
    1

    Mandrake Security MNF

    Mam problem z tym fajnym firewallem. Otóż prawdopodobnie wygasło mi hasło do logowania przez interfejs www. Czy ktoś może mi doradzić jak je odświeżyć, zmienić lub obejść. Bez niego nie bardzo wiem jak konfigurować firewall. Zaznaczam, że nie jestem zbytnio obyty z Linuxem.

  2. Panna Google
    Panna Google jest aktywna
    Avatar Panny Google

    Dołączył
    01-05-2004
    Skąd
    Internet
    Postów
    999
    Pochwał
    159

    Nie lubisz reklam? Zarejestrowani ich nie widzą! Rejestracja





  3. #2
    Dołączył
    Jul 2003
    Skąd
    FORDON/BYDGOSZCZ
    Postów
    130
    Wątków
    16
    Downloads
    0
    Uploads
    0
    Siła Reputacji
    30
    Reputacja
    1

    re:)

    Witam.

    Niestety nie mogę (nie potrafię) Tobie pomóc. Interesuje mnie jednak twoja opinia na temat owego systemu zabezpieczeń. Ja ściągnąłem ten ponad 200 MB plik iso i się zastanawiam, czy warto się z tym bawić dalej... ;-)
    Pozdrawiam:
    soba
    -----------
    <a href='http://mandrake.pl/viewtopic.php?p=1013#1013' target='_blank'>http://mandrake.pl/viewtopic.php?p=1013#1013</a>

  4. #3
    Dołączył
    Oct 2003
    Postów
    5
    Wątków
    1
    Downloads
    0
    Uploads
    0
    Siła Reputacji
    0
    Reputacja
    1
    Jest niezly chociaż nie poznałem go jeszcze do końca. Niestety odziedziczyłem go po poprzednim użytkowniku, który nie wspomniał, że hasło może wygasnąć. Konfiguracja przez browser jest bardzo wygodna w porównaniu z obsługa przez konsolę. Problemy są po awarii zasilania, wtedy sam się nie podniesie (po uruchomieniu przystępuje do naprawy systemu co trzeba zatwierdzić) co chyba jednak często się nie zdarza. Póki co działa chociaż nie mogę w nim na razie nic zmienić a nie chcę przeinstalowywać.

  5. #4
    Dołączył
    Jul 2003
    Skąd
    FORDON/BYDGOSZCZ
    Postów
    130
    Wątków
    16
    Downloads
    0
    Uploads
    0
    Siła Reputacji
    30
    Reputacja
    1

    re:)

    Witaj.

    Dziękuję.
    Pozdrawiam:
    soba
    -----------
    <a href='http://mandrake.pl/viewtopic.php?p=1013#1013' target='_blank'>http://mandrake.pl/viewtopic.php?p=1013#1013</a>

  6. #5
    Avatar Druciak
    Druciak jest nieaktywny Gold Member
    • Platforma sprzętowa
      • Płyta Główna:
      • Abit BX-133RAID
      • Procesor:
      • Pentium III (Coppermine)
      • Karta Graficzna:
      • GeForce
      • Karta Dźwiękowa:
      • Creative Labs SB Live!
      • Monitor:
      • iiyama
      • Kernel:
      • 2.6.16.23-1
    Dystrybucja: 2.0 PLD Linux (Ac)
    Dołączył
    May 2003
    Skąd
    Warszawa
    Postów
    1,537
    Wątków
    48
    Downloads
    0
    Uploads
    0
    Siła Reputacji
    37
    Reputacja
    71
    Kiedys zainstalowalem to na probe... Nie pamietam dokladnie, ale chyba spokojnie mozna bylo sie logowac z konsoli.. jak masz konsole to dalej juz jest z gorki. Gmerasz... jak nic nie wygmerasz to jedziesz na google i tam cos napewno wygooglasz ;-)

    Ale ten interfejs www tez nie byl doskonaly. Pamietam ze chyba urpmi nie za bardzo mozna bylo przez niego konfigurowac. Chociaz podobalo mi sie ze mial w sobie snorta, chyba prelude i dobry analizator logow dla shorewalla.





  7. #6
    Dołączył
    Oct 2003
    Postów
    5
    Wątków
    1
    Downloads
    0
    Uploads
    0
    Siła Reputacji
    0
    Reputacja
    1
    Juz 3 dni googlam i poki co to nic. Zeby sie zalogowac z konsoli musze najpierw znac haslo roota (nie ja instalowalem ten system) i na razie dokopalem sie jak to zrobic. Wiec jeszcze powalcze a najwyzej pozniej ponownie bede blagal o pomoc . Dzieki

  8. #7
    Avatar Druciak
    Druciak jest nieaktywny Gold Member
    • Platforma sprzętowa
      • Płyta Główna:
      • Abit BX-133RAID
      • Procesor:
      • Pentium III (Coppermine)
      • Karta Graficzna:
      • GeForce
      • Karta Dźwiękowa:
      • Creative Labs SB Live!
      • Monitor:
      • iiyama
      • Kernel:
      • 2.6.16.23-1
    Dystrybucja: 2.0 PLD Linux (Ac)
    Dołączył
    May 2003
    Skąd
    Warszawa
    Postów
    1,537
    Wątków
    48
    Downloads
    0
    Uploads
    0
    Siła Reputacji
    37
    Reputacja
    71
    Juz 3 dni googlam i poki co to nic. Zeby sie zalogowac z konsoli musze najpierw znac haslo roota (nie ja instalowalem ten system) i na razie dokopalem sie jak to zrobic. Wiec jeszcze powalcze a najwyzej pozniej ponownie bede blagal o pomoc . Dzieki
    Poszukaj jak zmienic haslo na roota. Trzeba odpowiednio uruchomic komputer w trybie 1 uzytkownika (init 1).

    Powinienes sobie poradzic. Na googlach troche tego bylo.





  9. #8
    Dołączył
    Jul 2003
    Skąd
    Poznań
    Wiek
    34
    Postów
    1,740
    Wątków
    58
    Downloads
    0
    Uploads
    0
    Siła Reputacji
    42
    Reputacja
    141

    Re: re:)

    Witam.

    Niestety nie mogę (nie potrafię) Tobie pomóc. Interesuje mnie jednak twoja opinia na temat owego systemu zabezpieczeń. Ja ściągnąłem ten ponad 200 MB plik iso i się zastanawiam, czy warto się z tym bawić dalej... ;-)
    Skąd można go ściągnąć?
    This is your life and it's ending one minute at a time.

  10. #9
    Avatar Anonymous
    Anonymous Gość
    Poszukaj jak zmienic haslo na roota. Trzeba odpowiednio uruchomic komputer w trybie 1 uzytkownika (init 1).

    Powinienes sobie poradzic. Na googlach troche tego bylo.
    init 1 moze wymagac hasla, pozostaje bootowanie z plytki i edycja /etc/shadows.

    wer

Informacje o wątku

Users Browsing this Thread

Aktualnie 1 użytkownik(ów) przegląda ten wątek. (0 zarejestrowany(ch) oraz 1 gości)

Podobne wątki

  1. Mandrake Security
    By musyk in forum Instalacja Mandriva
    Odpowiedzi: 1
    Ostatni post / autor: 11.04.2005, 19:44
  2. Odpowiedzi: 1
    Ostatni post / autor: 10.07.2004, 03:53
  3. 3 partycje - 3 systemy (w tym Mandrake)
    By Anonymous in forum Instalacja Mandriva
    Odpowiedzi: 3
    Ostatni post / autor: 20.05.2004, 11:31
  4. Dysk w Mandrake 10 !!!
    By Snuff in forum Sprzęt
    Odpowiedzi: 7
    Ostatni post / autor: 06.05.2004, 00:47

Uprawnienia

  • Nie możesz zakładać nowych wątków
  • Nie możesz pisać wiadomości
  • Nie możesz dodawać załączników
  • Nie możesz edytować swoich postów
  •