Witaj Gościu, jeżeli to czytasz to znaczy że nie jesteś zarejestrowany/zalogowany. Kliknij by się zarejestrować. Rejestracja zajmie mniej niż 30 sekund , a dzięki temu zniknie Ci ten dymek oraz będziesz miał pełne możliwośći personalizacji forum do własnych potrzeb.
Internet nie widzi Apache'a :(
Strona 1 z 2 12 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 1 do 10 z 20

Temat: Internet nie widzi Apache'a :(

  1. #1
    Avatar Anonymous
    Anonymous Gość

    Internet nie widzi Apache'a :(

    Wie ktoś gdzie i co zmienić w konfiguracji apacha lub kompa na którym stoi, aby ludzie z netu widzieli serwer Kiedyś też miałem taki problem i nie pamiętam co zmieniłem
    PS. jak by ktoś pytał to mam zew. IP i serwer normalnie chodzi pod windą...

  2. Panna Google
    Panna Google jest aktywna
    Avatar Panny Google

    Dołączył
    01-05-2004
    Skąd
    Internet
    Postów
    999
    Pochwał
    159

    Nie lubisz reklam? Zarejestrowani ich nie widzą! Rejestracja





  3. #2
    Dołączył
    Jul 2003
    Skąd
    Poznań
    Wiek
    33
    Postów
    1,740
    Wątków
    58
    Downloads
    0
    Uploads
    0
    Siła Reputacji
    41
    Reputacja
    141
    Normalnie chodzi... czyli, że jak wpiszesz 127.0.0.1 albo localhost to wszystko działa tak?
    Pierwsze pytanie: czy masz jakieś VirtualHosty?
    a) tak:
    dyrektywa ServerName - sprawdź, czy wpisałeś tutaj prawidłowo adres (np. adres IP lub domena);
    B) nie:
    Dyrektywa Listen. Na pewno ustawiłeś tam prawidłowy IP?

    I jeszcze jedno: to Apache 1.3.xx, czy 2.0.xx?
    This is your life and it's ending one minute at a time.

  4. #3
    Avatar Anonymous
    Anonymous Gość
    Normalnie chodzi. W którymś z kompów na Lan'ie wpisze IP serwera też ładnie chodzi.
    Nie mam Vhostów. ServerName jest ok.

    W Listen mam port...
    Jest to Apache 1.3

  5. #4
    Dołączył
    Jul 2003
    Skąd
    Poznań
    Wiek
    33
    Postów
    1,740
    Wątków
    58
    Downloads
    0
    Uploads
    0
    Siła Reputacji
    41
    Reputacja
    141
    A czy komputer, na którym stoi Apache da się chociaż spingować?
    This is your life and it's ending one minute at a time.

  6. #5
    Avatar Anonymous
    Anonymous Gość
    tak bez problemów. http://80.50.142.154/ tutaj powinien być apache...

  7. #6
    Avatar Anonymous
    Anonymous Gość
    Zainstalowałem Apache2 z rpm, ale nie wiem gdzie on jest ?

  8. #7
    Dołączył
    Sep 2003
    Skąd
    opolskie
    Postów
    79
    Wątków
    14
    Downloads
    0
    Uploads
    0
    Siła Reputacji
    28
    Reputacja
    1
    Konfigi w /etc/httpd/
    A reszta? Nie mam pojęcia.
    Teddy47
    ---------
    "Nigdy nie jest tak źle, żeby nie mogło być gorzej" :-D

  9. #8
    Dołączył
    Sep 2003
    Skąd
    opolskie
    Postów
    79
    Wątków
    14
    Downloads
    0
    Uploads
    0
    Siła Reputacji
    28
    Reputacja
    1
    Skoro działa w sieci lokalnej, to sprawdź firewall'a.
    Teddy47
    ---------
    "Nigdy nie jest tak źle, żeby nie mogło być gorzej" :-D

  10. #9
    Avatar Anonymous
    Anonymous Gość
    Wywaliłem wszystko i zainstalowałem ponownie z rpm'ów i w /etc/ nie ma httpd ....

  11. #10
    Dołączył
    Jul 2003
    Skąd
    Poznań
    Wiek
    33
    Postów
    1,740
    Wątków
    58
    Downloads
    0
    Uploads
    0
    Siła Reputacji
    41
    Reputacja
    141
    Zainstaluj ze źródeł, to sam będziesz mógł wybrać miejsce, gdzie się zainstaluje
    This is your life and it's ending one minute at a time.

Strona 1 z 2 12 OstatniOstatni

Informacje o wątku

Users Browsing this Thread

Aktualnie 1 użytkownik(ów) przegląda ten wątek. (0 zarejestrowany(ch) oraz 1 gości)

Podobne wątki

  1. Neo+, Mdk10, internet service...
    By Ece in forum Sieć
    Odpowiedzi: 4
    Ostatni post / autor: 23.03.2004, 12:50
  2. Odpowiedzi: 7
    Ostatni post / autor: 11.01.2004, 00:43
  3. Jak to sie robi? (internet)
    By maydayek in forum Sieć
    Odpowiedzi: 1
    Ostatni post / autor: 20.12.2003, 15:06
  4. Jak można oglądać TV przez internet?
    By c4 in forum OFF Topic
    Odpowiedzi: 7
    Ostatni post / autor: 17.12.2003, 20:46
  5. Internet :((((( help mi plizzzz
    By Tomasz Małko in forum Sieć
    Odpowiedzi: 2
    Ostatni post / autor: 12.12.2003, 09:46

Members who have read this thread: 0

There are no members to list at the moment.

Uprawnienia

  • Nie możesz zakładać nowych wątków
  • Nie możesz pisać wiadomości
  • Nie możesz dodawać załączników
  • Nie możesz edytować swoich postów
  •