Hello Guest, if you reading this it means you have not yet registered. Please take a second to Click here to register and in a few simple steps, you will be able to enjoy all the many features of our fine community. Please note that nicknames are prohibited lewd or meaningless (no numbers or letters at random) and introduce yourself in the section for you to meet our community.
Internet nie widzi Apache'a :(
Strona 1 z 2 12 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 1 do 10 z 20

Temat: Internet nie widzi Apache'a :(

  1. #1
    Avatar Anonymous
    Anonymous Gość

    Internet nie widzi Apache'a :(

    Wie ktoś gdzie i co zmienić w konfiguracji apacha lub kompa na którym stoi, aby ludzie z netu widzieli serwer Kiedyś też miałem taki problem i nie pamiętam co zmieniłem
    PS. jak by ktoś pytał to mam zew. IP i serwer normalnie chodzi pod windą...

  2. Panna Google
    Panna Google jest aktywna
    Avatar Panny Google

    Dołączył
    01-05-2004
    Skąd
    Internet
    Postów
    999
    Pochwał
    159

    Nie lubisz reklam? Zarejestrowani ich nie widzą! Rejestracja





  3. #2
    Dołączył
    Jul 2003
    Skąd
    Poznań
    Wiek
    34
    Postów
    1,740
    Wątków
    58
    Siła Reputacji
    43
    Reputacja
    141
    Normalnie chodzi... czyli, że jak wpiszesz 127.0.0.1 albo localhost to wszystko działa tak?
    Pierwsze pytanie: czy masz jakieś VirtualHosty?
    a) tak:
    dyrektywa ServerName - sprawdź, czy wpisałeś tutaj prawidłowo adres (np. adres IP lub domena);
    B) nie:
    Dyrektywa Listen. Na pewno ustawiłeś tam prawidłowy IP?

    I jeszcze jedno: to Apache 1.3.xx, czy 2.0.xx?
    This is your life and it's ending one minute at a time.

  4. #3
    Avatar Anonymous
    Anonymous Gość
    Normalnie chodzi. W którymś z kompów na Lan'ie wpisze IP serwera też ładnie chodzi.
    Nie mam Vhostów. ServerName jest ok.

    W Listen mam port...
    Jest to Apache 1.3

  5. #4
    Dołączył
    Jul 2003
    Skąd
    Poznań
    Wiek
    34
    Postów
    1,740
    Wątków
    58
    Siła Reputacji
    43
    Reputacja
    141
    A czy komputer, na którym stoi Apache da się chociaż spingować?
    This is your life and it's ending one minute at a time.

  6. #5
    Avatar Anonymous
    Anonymous Gość
    tak bez problemów. http://80.50.142.154/ tutaj powinien być apache...

  7. #6
    Avatar Anonymous
    Anonymous Gość
    Zainstalowałem Apache2 z rpm, ale nie wiem gdzie on jest ?

  8. #7
    Dołączył
    Sep 2003
    Skąd
    opolskie
    Postów
    79
    Wątków
    14
    Siła Reputacji
    31
    Reputacja
    1
    Konfigi w /etc/httpd/
    A reszta? Nie mam pojęcia.
    Teddy47
    ---------
    "Nigdy nie jest tak źle, żeby nie mogło być gorzej" :-D

  9. #8
    Dołączył
    Sep 2003
    Skąd
    opolskie
    Postów
    79
    Wątków
    14
    Siła Reputacji
    31
    Reputacja
    1
    Skoro działa w sieci lokalnej, to sprawdź firewall'a.
    Teddy47
    ---------
    "Nigdy nie jest tak źle, żeby nie mogło być gorzej" :-D

  10. #9
    Avatar Anonymous
    Anonymous Gość
    Wywaliłem wszystko i zainstalowałem ponownie z rpm'ów i w /etc/ nie ma httpd ....

  11. #10
    Dołączył
    Jul 2003
    Skąd
    Poznań
    Wiek
    34
    Postów
    1,740
    Wątków
    58
    Siła Reputacji
    43
    Reputacja
    141
    Zainstaluj ze źródeł, to sam będziesz mógł wybrać miejsce, gdzie się zainstaluje
    This is your life and it's ending one minute at a time.

Strona 1 z 2 12 OstatniOstatni

Informacje o wątku

Users Browsing this Thread

Aktualnie 1 użytkownik(ów) przegląda ten wątek. (0 zarejestrowany(ch) oraz 1 gości)

Podobne wątki

  1. Neo+, Mdk10, internet service...
    By Ece in forum Sieć
    Odpowiedzi: 4
    Ostatni post / autor: 23.03.2004, 11:50
  2. Odpowiedzi: 7
    Ostatni post / autor: 10.01.2004, 23:43
  3. Jak to sie robi? (internet)
    By maydayek in forum Sieć
    Odpowiedzi: 1
    Ostatni post / autor: 20.12.2003, 14:06
  4. Jak można oglądać TV przez internet?
    By c4 in forum OFF Topic
    Odpowiedzi: 7
    Ostatni post / autor: 17.12.2003, 19:46
  5. Internet :((((( help mi plizzzz
    By Tomasz Małko in forum Sieć
    Odpowiedzi: 2
    Ostatni post / autor: 12.12.2003, 08:46

Members who have read this thread: 0

There are no members to list at the moment.

Uprawnienia

  • Nie możesz zakładać nowych wątków
  • Nie możesz pisać wiadomości
  • Nie możesz dodawać załączników
  • Nie możesz edytować swoich postów
  •