Witaj Gościu, jeżeli to czytasz to znaczy że nie jesteś zarejestrowany/zalogowany. Kliknij by się zarejestrować. Rejestracja zajmie mniej niż 30 sekund , a dzięki temu zniknie Ci ten dymek oraz będziesz miał pełne możliwośći personalizacji forum do własnych potrzeb.
Zmiana środowiska graficznego ? xtreme3
Pokaż wyniki od 1 do 6 z 6

Temat: Zmiana środowiska graficznego ? xtreme3

  1. #1
    Avatar vajcha
    vajcha jest nieaktywny Początkujący
    Mężczyzna
    Dystrybucja: Mandriva Xtreme 3
    Dołączył
    May 2009
    Postów
    2
    Wątków
    1
    Downloads
    0
    Uploads
    0
    Siła Reputacji
    0
    Reputacja
    1

    Zmiana środowiska graficznego ? xtreme3

    Witam

    Z góry piszę, że nie wiedziałem gdzie wcisnąć ten temat

    Chodzi mi o to, iż przy instalacji xtreme3 wybiera się środowisko graficzne czy coś takiego ;/ jestem zupełnym laikiem w linuxie i taki problem mam. Przy instalacji pierwszej instalowałem kde"123" ? Nie wiem, który dokładnie (pierwszy), następnie zmuszony do drugiej instalacji zainstalowałem (drugą) opcję. I teraz pytanie- czy zamiast instalacji wszystkiego od nowa pomoże mi ktoś zmienić "to coś" ?


    Z góry dzięki i czekam na poprawienie mojego języka w stosunku do linuksa, bo człowiek nie od zawsze jest IQ.


    Pozdr.

    Na razie zacząłem od poprawienia Twojego języka w stosunku do zasad poprawnej pisowni i interpunkcji.
    Jak jeszcze raz zobaczę tak napaćkany post, to raczej nie licz na jego zatwierdzenie.
    Przy okazji- co miałeś na myśli z tym IQ?
    V.



    Miałem na myśli to, że nie od razu wszystko każdy umie

    a jest on taki "naćpany" ponieważ nie wiem jak nazwać odpowiednie rzeczy tak jak powinno się nazwać

    poprawię się

    Pozdr.
    Ostatnio edytowane przez vorlog ; 01.06.2009 o 20:40

  2. Panna Google
    Panna Google jest aktywna
    Avatar Panny Google

    Dołączył
    01-05-2004
    Skąd
    Internet
    Postów
    999
    Pochwał
    159

    Nie lubisz reklam? Zarejestrowani ich nie widzą! Rejestracja





  3. #2
    Avatar vorlog
    vorlog jest nieaktywny Hiperadministrator(ka)
    Mężczyzna
    • Platforma sprzętowa
      • Płyta Główna:
      • ASUS P5L-VM 1394
      • Procesor:
      • PentiumD 3GHz
      • Karta Graficzna:
      • GeForce 8500 GT
      • Karta Dźwiękowa:
      • Creative Labs CA0106 Soundblaster
      • Monitor:
      • Iiyama ProLite B2409HDS
      • Kernel:
      • 3.16.0-4-686-pae #1 SMP Debian 3.16.7-ckt2-1 (2014-12-08) i686 GNU/Linux
    Dystrybucja: Debian8 Jessie
    Polska
    Dołączył
    Mar 2004
    Skąd
    Dąbrowa Tarnowska
    Wiek
    53
    Postów
    3,789
    Wątków
    108
    Downloads
    2
    Uploads
    0
    Siła Reputacji
    861
    Reputacja
    12400

    Odp: Zmiana środowiska graficznego ? xtreme3

    A co na to StrefaMandrivy lub MandrivaClub? Pomoc techniczna nie pracuje?
    Skoro zapłaciłeś za legalny system, to należy Ci się ich wsparcie przecież.
    Za darmo kasy nie biorą.
    V.

    Post był napaćkany nie ze względu na wiedzę o linuksie, tylko pisownię...
    Tu bezwzględnie przestrzegamy takich rzeczy, niestety.
    Ostatnio edytowane przez vorlog ; 01.06.2009 o 20:41

    Jeszcze Polska nie zginęła / Isten, áldd meg a magyart


  4. #3
    Avatar darcnet
    darcnet jest nieaktywny Seksowna Goldnerka
    Mężczyzna
    • Platforma sprzętowa
      • Płyta Główna:
      • DFI LanParty X48-T2R
      • Procesor:
      • Intel Core 2 Duo E8600
      • Karta Graficzna:
      • GeForce GTX 280
      • Monitor:
      • Samsung SyncMaster 920NW
    Dystrybucja: #!, Emacs
    Dołączył
    Apr 2006
    Skąd
    Kraków
    Postów
    2,453
    Wątków
    63
    Downloads
    4
    Uploads
    1
    Siła Reputacji
    528
    Reputacja
    7514

    Odp: Zmiana środowiska graficznego ? xtreme3

    Cytat Napisał vorlog
    Tu bezwzględnie przestrzegamy takich rzeczy, niestety.
    Eee... A ja, głupi, myślałem, że na szczęście...
    RTFM - naprawdę przeczytaj, zanim zadasz pytanie
    NIE UDZIELAM POMOCY NA JABBERZE ANI GADU-GADU (bo i raczej nie bywam)
    Linux Registered User #440416

  5. #4
    Dołączył
    Nov 2008
    Skąd
    Rybnik
    Wiek
    24
    Postów
    632
    Wątków
    76
    Downloads
    1
    Uploads
    0
    Siła Reputacji
    217
    Reputacja
    2971

    Odp: Zmiana środowiska graficznego ? xtreme3

    Jeżeli zależy Ci na zmianie na to poprzednie, to może opisz jak wyglądało, albo opisz jak obecne wygląda. Miałeś albo KDE 3.5, albo 4.1 (podejrzewam, że 3.5).
    Jeżeli po załączeniu systemu masz od razu na pulpicie coś co się nazywa plazma (ikonki nie są porozrzucane po pulpicie tak jak w Windows, tylko znajdują się w przeźroczystym okienku), to masz KDE 4.x, jeżeli masz tak jak w Windows, to 3.x.
    #make ..

    Linux Registered User:#485710 | Systemowiec.pl
    Za dwadzieścia lat bardziej będziesz żałował tego, czego nie zrobiłeś, niż tego, co zrobiłeś.

  6. #5
    Avatar vajcha
    vajcha jest nieaktywny Początkujący
    Mężczyzna
    Dystrybucja: Mandriva Xtreme 3
    Dołączył
    May 2009
    Postów
    2
    Wątków
    1
    Downloads
    0
    Uploads
    0
    Siła Reputacji
    0
    Reputacja
    1

    Odp: Zmiana środowiska graficznego ? xtreme3

    Dzięki @ziolo4ever za pociągnięcie tego . Już znalazłem rozwiązanie

    Za pierwszym razem miałem kde3.x następnie jak piszesz 4.x, i teraz mam kde3.5 i wszystko jest jak należy

    A mam pytanie jeszcze jak zrobić aby np. w pliku tekstowym do filmów(napisy) były polskie znaki. Bo mam niestety bez znaków ęąłź itp.


    Pozdr.

  7. #6
    Avatar POL_ED
    POL_ED jest nieaktywny Zbanowany admin
    Mężczyzna
    Dystrybucja: MDV2011-32,Debian Lenny, 64studio
    Polska
    Dołączył
    Jun 2005
    Skąd
    Tigerland
    Postów
    12,405
    Wątków
    231
    Downloads
    150
    Uploads
    102
    Siła Reputacji
    1271
    Reputacja
    18333

    Odp: Zmiana środowiska graficznego ? xtreme3

    Regulamin forum - jeden problem, jeden wątek.
    Proszę o używanie przycisków reputacji
    Jak stosować vbcode


    Jabber : [jabber]pol_ed[/jabber]

Informacje o wątku

Users Browsing this Thread

Aktualnie 1 użytkownik(ów) przegląda ten wątek. (0 zarejestrowany(ch) oraz 1 gości)

Uprawnienia

  • Nie możesz zakładać nowych wątków
  • Nie możesz pisać wiadomości
  • Nie możesz dodawać załączników
  • Nie możesz edytować swoich postów
  •