Witaj Gościu, jeżeli to czytasz to znaczy że nie jesteś zarejestrowany/zalogowany. Kliknij by się zarejestrować. Rejestracja zajmie mniej niż 30 sekund , a dzięki temu zniknie Ci ten dymek oraz będziesz miał pełne możliwośći personalizacji forum do własnych potrzeb.
Wine i DirectX - czarne piksele latajace po ekranie
Pokaż wyniki od 1 do 7 z 7

Temat: Wine i DirectX - czarne piksele latajace po ekranie

  1. #1
    Avatar navan
    navan jest nieaktywny Sprzedawca Żywopłotów
    Mężczyzna
    • Platforma sprzętowa
      • Płyta Główna:
      • Gigabyte GA-MA790XT-UD4P
      • Procesor:
      • AMD Phenom II X4 955 (3,2MHz x4)
      • Karta Graficzna:
      • Radeon HD 5700 x2
      • Karta Dźwiękowa:
      • 6-cio kanałowa :)
      • Monitor:
      • Gateway Emachines 19T6W , LCD, 19'', panorama
      • Kernel:
      • Kernel 2.6.33.5-desktop-2mnb on a 4-processor x86_64 / \l
    Dystrybucja: Mandriva 2010.1 x64
    Dołączył
    Dec 2008
    Skąd
    Podlachia
    Postów
    152
    Wątków
    30
    Downloads
    0
    Uploads
    0
    Siła Reputacji
    18
    Reputacja
    1

    Wine i DirectX - czarne piksele latajace po ekranie

    Witam,
    jedyna gra, ktora dotychczas mialem byl cs, ktory dzialal bez zarzutu. Dzisiaj zainstalowalem Doom'a 3, i pojawil sie problem: latajace czarne piksele po calym ekranie. Doszedlem, ze jest to wina DirectX, gdyz w cs'ie domyslnym sterownikiem jest OpenGL, a kiedy przestawie na DirectX, rowniez pojawiaja sie wspomniane piksele i inne dziwactwa. Mam zainstalowanego Directa 9c mar2009, w wine dodane biblioteki, dxdiag pokazuje tylko brak pliku drawex.dll, ktory jest od dzwieku, testy dzialaja, i juz sam nie wiem co robic
    pozdrawiam, navan.

  2. Panna Google
    Panna Google jest aktywna
    Avatar Panny Google

    Dołączył
    01-05-2004
    Skąd
    Internet
    Postów
    999
    Pochwał
    159

    Nie lubisz reklam? Zarejestrowani ich nie widzą! Rejestracja





  3. #2
    Avatar DRACO_WAHATEVER
    DRACO_WAHATEVER jest nieaktywny "Jego Upierdliwość"
    Mężczyzna
    • Platforma sprzętowa
      • Płyta Główna:
      • Gigabyte 7VT600P-RZ
      • Procesor:
      • Amd Athlon XP 2600+
      • Karta Graficzna:
      • HiS Excalibur ATI Radeon 9000 pro
      • Karta Dźwiękowa:
      • zintegrowana ac'97 realtek
      • Kernel:
      • 2.6.24.5-desktop-2mnb i 2.6.24.5-laptop-2mnb
    Dystrybucja: Mandriva 2010 One
    Dołączył
    Jul 2004
    Skąd
    Szczecin
    Wiek
    32
    Postów
    2,054
    Wątków
    40
    Downloads
    7
    Uploads
    1
    Siła Reputacji
    272
    Reputacja
    3619

    Odp: Wine i DirectX - czarne piksele latajace po ekranie

    1.Zaktualizować wine ,stery, dx'a ,oraz binarke gry
    2...ee przecież Doom3 ma binarke dla linuksa do pobrania ze strony ID softu.. http://zerowing.idsoftware.com/linux/doom/
    3. sprawdzić czy ci sie karta nie przegrzewa.
    Ostatnio edytowane przez DRACO_WAHATEVER ; 12.06.2009 o 03:27

  4. #3
    Avatar navan
    navan jest nieaktywny Sprzedawca Żywopłotów
    Mężczyzna
    • Platforma sprzętowa
      • Płyta Główna:
      • Gigabyte GA-MA790XT-UD4P
      • Procesor:
      • AMD Phenom II X4 955 (3,2MHz x4)
      • Karta Graficzna:
      • Radeon HD 5700 x2
      • Karta Dźwiękowa:
      • 6-cio kanałowa :)
      • Monitor:
      • Gateway Emachines 19T6W , LCD, 19'', panorama
      • Kernel:
      • Kernel 2.6.33.5-desktop-2mnb on a 4-processor x86_64 / \l
    Dystrybucja: Mandriva 2010.1 x64
    Dołączył
    Dec 2008
    Skąd
    Podlachia
    Postów
    152
    Wątków
    30
    Downloads
    0
    Uploads
    0
    Siła Reputacji
    18
    Reputacja
    1

    Odp: Wine i DirectX - czarne piksele latajace po ekranie

    Cytat Napisał DRACO_WAHATEVER
    1.Zaktualizować wine ,stery, dx'a ,oraz binarke gry
    2...ee przecież Doom3 ma binarke dla linuksa do pobrania ze strony ID softu.. http://zerowing.idsoftware.com/linux/doom/
    3. sprawdzić czy ci sie karta nie przegrzewa.
    Jak narazie, to wszystko zrobilem, oprócz tej binarki. Widzialem ja, i nawet sciągałem, ale nie bardzo rozumiem, o co w tym wszystkim chodzi. Podmieniam te pliki, czy jak?
    Ostatnio edytowane przez vorlog ; 12.06.2009 o 15:50

  5. #4
    Avatar DRACO_WAHATEVER
    DRACO_WAHATEVER jest nieaktywny "Jego Upierdliwość"
    Mężczyzna
    • Platforma sprzętowa
      • Płyta Główna:
      • Gigabyte 7VT600P-RZ
      • Procesor:
      • Amd Athlon XP 2600+
      • Karta Graficzna:
      • HiS Excalibur ATI Radeon 9000 pro
      • Karta Dźwiękowa:
      • zintegrowana ac'97 realtek
      • Kernel:
      • 2.6.24.5-desktop-2mnb i 2.6.24.5-laptop-2mnb
    Dystrybucja: Mandriva 2010 One
    Dołączył
    Jul 2004
    Skąd
    Szczecin
    Wiek
    32
    Postów
    2,054
    Wątków
    40
    Downloads
    7
    Uploads
    1
    Siła Reputacji
    272
    Reputacja
    3619

    Odp: Wine i DirectX - czarne piksele latajace po ekranie

    Mniej więcej to jest instalator i pliki do linuksowej wersji gry , odpalasz instalator , a pozniej jedynie kopiujesz pliki gry do wskazanego katalogu

  6. #5
    Avatar navan
    navan jest nieaktywny Sprzedawca Żywopłotów
    Mężczyzna
    • Platforma sprzętowa
      • Płyta Główna:
      • Gigabyte GA-MA790XT-UD4P
      • Procesor:
      • AMD Phenom II X4 955 (3,2MHz x4)
      • Karta Graficzna:
      • Radeon HD 5700 x2
      • Karta Dźwiękowa:
      • 6-cio kanałowa :)
      • Monitor:
      • Gateway Emachines 19T6W , LCD, 19'', panorama
      • Kernel:
      • Kernel 2.6.33.5-desktop-2mnb on a 4-processor x86_64 / \l
    Dystrybucja: Mandriva 2010.1 x64
    Dołączył
    Dec 2008
    Skąd
    Podlachia
    Postów
    152
    Wątków
    30
    Downloads
    0
    Uploads
    0
    Siła Reputacji
    18
    Reputacja
    1

    Odp: Wine i DirectX - czarne piksele latajace po ekranie

    Już kapuję, ściągnąłem i zainstalowałem, ale nie wiem czy dobre, to ma być ta wersja 20mb czy 400mb? ^^

    Jednak, jakby nie było, to mój komputer dalej ma problem z DirectX :/

    Prosze:
    [img=http://img99.imageshack.us/img99/3669/doom3u.jpg]

    niestety udalo sie uchwycic tylko 3, a jest od bardzo duzo, a podczas gry jeszcze wiecej
    Ostatnio edytowane przez navan ; 12.06.2009 o 15:42 Powód: Bazgroły

  7. #6
    Avatar DRACO_WAHATEVER
    DRACO_WAHATEVER jest nieaktywny "Jego Upierdliwość"
    Mężczyzna
    • Platforma sprzętowa
      • Płyta Główna:
      • Gigabyte 7VT600P-RZ
      • Procesor:
      • Amd Athlon XP 2600+
      • Karta Graficzna:
      • HiS Excalibur ATI Radeon 9000 pro
      • Karta Dźwiękowa:
      • zintegrowana ac'97 realtek
      • Kernel:
      • 2.6.24.5-desktop-2mnb i 2.6.24.5-laptop-2mnb
    Dystrybucja: Mandriva 2010 One
    Dołączył
    Jul 2004
    Skąd
    Szczecin
    Wiek
    32
    Postów
    2,054
    Wątków
    40
    Downloads
    7
    Uploads
    1
    Siła Reputacji
    272
    Reputacja
    3619

    Odp: Wine i DirectX - czarne piksele latajace po ekranie

    Czemu dalej odpalasz przez wine? po to dałem Ci link do wersji linuksowej byś odpalił linuksową wersje gry .

  8. #7
    Avatar navan
    navan jest nieaktywny Sprzedawca Żywopłotów
    Mężczyzna
    • Platforma sprzętowa
      • Płyta Główna:
      • Gigabyte GA-MA790XT-UD4P
      • Procesor:
      • AMD Phenom II X4 955 (3,2MHz x4)
      • Karta Graficzna:
      • Radeon HD 5700 x2
      • Karta Dźwiękowa:
      • 6-cio kanałowa :)
      • Monitor:
      • Gateway Emachines 19T6W , LCD, 19'', panorama
      • Kernel:
      • Kernel 2.6.33.5-desktop-2mnb on a 4-processor x86_64 / \l
    Dystrybucja: Mandriva 2010.1 x64
    Dołączył
    Dec 2008
    Skąd
    Podlachia
    Postów
    152
    Wątków
    30
    Downloads
    0
    Uploads
    0
    Siła Reputacji
    18
    Reputacja
    1

    Odp: Wine i DirectX - czarne piksele latajace po ekranie

    Cytat Napisał DRACO_WAHATEVER
    Czemu dalej odpalasz przez wine? po to dałem Ci link do wersji linuksowej byś odpalił linuksową wersje gry .
    Odpalilem na linuxowej i dalej to samo ;/, chyba ze mam sciagnąc te binarki co maja 400mb?


    edit. Problemem nie byl software, lecz hardware, a mianowicie zabrudzone lacze karty graficznej, wytarlem koszula i wszystko chodzi cacy (po tym zabiegu rozpadl sie windows ale to nie wazne ).
    Ostatnio edytowane przez navan ; 18.06.2009 o 01:35

Informacje o wątku

Users Browsing this Thread

Aktualnie 1 użytkownik(ów) przegląda ten wątek. (0 zarejestrowany(ch) oraz 1 gości)

Uprawnienia

  • Nie możesz zakładać nowych wątków
  • Nie możesz pisać wiadomości
  • Nie możesz dodawać załączników
  • Nie możesz edytować swoich postów
  •