Hello Guest, if you reading this it means you have not yet registered. Please take a second to Click here to register and in a few simple steps, you will be able to enjoy all the many features of our fine community. Please note that nicknames are prohibited lewd or meaningless (no numbers or letters at random) and introduce yourself in the section for you to meet our community.
Z VB na C#, przekształcenie kodu
Pokaż wyniki od 1 do 4 z 4

Temat: Z VB na C#, przekształcenie kodu

  1. #1
    Avatar lenek34
    lenek34 jest nieaktywny Boy Hotelowy
    Mężczyzna
    • Platforma sprzętowa
      • Płyta Główna:
      • ASRock K8NF4G-SATA2
      • Karta Graficzna:
      • NVIDIA GeForce 6100
      • Karta Dźwiękowa:
      • Realtek ALC660/861
      • Monitor:
      • LG 775FT Plus
    Dystrybucja: Mandriva 2009, Windows XP
    Dołączył
    Mar 2009
    Skąd
    Ostrołęka/Wawa
    Postów
    22
    Wątków
    9
    Siła Reputacji
    0
    Reputacja
    1

    Z VB na C#, przekształcenie kodu

    Witam

    Mam problem w przekształceniu kodu z VB na C#, próbuje przekształcić ale zawsze jakieś błędy, proszę o pomoc:

    Kod VB:


    Kod:
    Protected Sub Button2_Click(ByVal sender As Object, ByVal e As System.EventArgs) Handles Button2.Click
            If Integer.Parse(Label2.Text) > Integer.Parse(TextBox1.Text) Then
                Label1.Text = "Wpisałes zbyt malą wartość"
            End If
            If Integer.Parse(Label2.Text) < Integer.Parse(TextBox1.Text) Then
                Label1.Text = "Wpisałes zbyt dużą wartość"
            End If
            If Integer.Parse(Label2.Text) = Integer.Parse(TextBox1.Text) Then
                Label1.Text = "Trafileś"
            End If
        End Sub

    Przekształcic na C#:


    Kod:
    protected void Button1_Click(object sender, EventArgs e)
        {
    
             Przekształcony kod ???
    
        }
        protected void Button2_Click(object sender, EventArgs e)
        {
    
           Przekształcony kod ???
    
        }
    i jeszcze to


    Kod VB:
    Kod:
    Protected Sub Button1_Click(ByVal sender As Object, ByVal e As System.EventArgs) Handles Button1.Click
            x = Int(Rnd() * 1000)
            Label2.Text = x
    na C#:
    Kod:
    protected void Button1_Click(object sender, EventArgs e)
        {
    
            Tu przekształcony kod ??
    
        }
    Ostatnio edytowane przez lenek34 ; 18.06.2009 o 19:58

  2. Panna Google
    Panna Google jest aktywna
    Avatar Panny Google

    Dołączył
    01-05-2004
    Skąd
    Internet
    Postów
    999
    Pochwał
    159

    Nie lubisz reklam? Zarejestrowani ich nie widzą! Rejestracja





  3. #2
    Avatar sillon
    sillon jest nieaktywny Sprzedawca Żywopłotów
    Mężczyzna
    • Platforma sprzętowa
      • Płyta Główna:
      • Gigabyte GA-K8NS S754
      • Procesor:
      • AMD Sempron 2800+ 64bit
      • Karta Graficzna:
      • Gigabyte Redeon 9550
      • Karta Dźwiękowa:
      • AC'97 Audio Controller (rev a1; nForce3 250Gb)
      • Monitor:
      • LG W2052V (20'')
      • Kernel:
      • 2.6.26.5
    Dystrybucja: Debian squeeze
    Dołączył
    Mar 2005
    Skąd
    Jelenia Góra/Warszawa
    Wiek
    33
    Postów
    140
    Wątków
    4
    Siła Reputacji
    115
    Reputacja
    1331

    Odp: Z VB na C#, przekształcenie kodu

    nie mam pod ręką visual studio, więc może coś nie działać
    Kod:
    protected void Button2_Click(object sender, EventArgs e)
    {
           if( Int32.Parse(label1.Text) > Int32.Parse(TextBox1.Text))
           { 
                Label1.Text = "Wpisałes zbyt malą wartość"
           }
           else if (Int32.Parse(label2.Text) > Int32.Parse(TextBox1.Text))
            {
                 Label1.Text = "Wpisałes zbyt dużą wartość"
            }
           else if (Int32.Parse(label2.Text) > Int32.Parse(TextBox1.Text))
            {
                  Label1.Text = "Trafileś"
            }
    }
    powinno zadzialać. w razie czego wrzuć błędy kompilacji

    EDIT
    Kod:
    x = Int(Rnd() * 1000)
    Label2.Text = x
    Kod:
    Random los=new Random();
    int x=los.Next(-10,10) *1000;
    tabel2.Text=x.toString();
    nie jestem pewny przyisania do label2.Text
    pozdrawiam,
    m
    Ostatnio edytowane przez sillon ; 18.06.2009 o 20:11
    Linux Registered User #383385
    "(...) I staniemy sie pasterzami na Twoją Panie chwałę, od Ciebie pochodzi moc nasza, Twoją wypełniamy wolę, do Ciebie kierujemy swe kroki by u Twojego zasiąść tronu...In nomine patri et filii et spiriti sanctum..."
    "The Boondock Saints"

  4. #3
    Avatar lenek34
    lenek34 jest nieaktywny Boy Hotelowy
    Mężczyzna
    • Platforma sprzętowa
      • Płyta Główna:
      • ASRock K8NF4G-SATA2
      • Karta Graficzna:
      • NVIDIA GeForce 6100
      • Karta Dźwiękowa:
      • Realtek ALC660/861
      • Monitor:
      • LG 775FT Plus
    Dystrybucja: Mandriva 2009, Windows XP
    Dołączył
    Mar 2009
    Skąd
    Ostrołęka/Wawa
    Postów
    22
    Wątków
    9
    Siła Reputacji
    0
    Reputacja
    1

    Odp: Z VB na C#, przekształcenie kodu

    Zrobiłem tak jak mówiłeś z drobnymi poprawkami (brakowało ;, ==, < i zmieniłem Label1 i Label2 na 8 i 10 oraz Label z dużej literki):

    Kod:
    protected void Button1_Click(object sender, EventArgs e)
        {
            Random los = new Random();
            int x = los.Next(-10, 10) * 1000;
            Label10.Text = x.ToString();
    
            
    
        }
        protected void Button2_Click(object sender, EventArgs e)
        {
           if (Int32.Parse(Label10.Text) > Int32.Parse(TextBox1.Text))
    
           {
               Label9.Text = "Wpisałes zbyt malą wartość";
           }
           else if (Int32.Parse(Label10.Text) < Int32.Parse(TextBox1.Text))
            {
                 Label9.Text = "Wpisałes zbyt dużą wartość";
            }
           else if (Int32.Parse(Label10.Text) == Int32.Parse(TextBox1.Text))
            {
                  Label9.Text = "Trafileś";
            }
    
          
        }

    Dziękuje bardzo za pomoc

    Mam drugą prośbę żeby zmienić losowanie liczby, bo zawsze losuje mi liczbę pełną (czyli 1000, 2000, 5000, 9000). A chciałbym żeby mi losowało np.1244, 5500, 7778 itp. Czy da rade zrobić to ?


    Kod:
    Umieszczam instrukcje jak działa program, wrazie czego: 
    
    -Klikam Button1 (program losuje liczbę, i wpisuje ją w Label10, ale jej nie pokazuje na stronie, wiec label10 jest Visible=False)
    -W TextBox1 wpisuje liczbę
    -Klikam Button2
    -W label9 pokazuje mi czy trafiłem, czy nie
    -jak nie to dalej wpisuje nową liczbe i kilkam w bitton2 az trafie
    Ostatnio edytowane przez lenek34 ; 19.06.2009 o 13:08

  5. #4
    Avatar sillon
    sillon jest nieaktywny Sprzedawca Żywopłotów
    Mężczyzna
    • Platforma sprzętowa
      • Płyta Główna:
      • Gigabyte GA-K8NS S754
      • Procesor:
      • AMD Sempron 2800+ 64bit
      • Karta Graficzna:
      • Gigabyte Redeon 9550
      • Karta Dźwiękowa:
      • AC'97 Audio Controller (rev a1; nForce3 250Gb)
      • Monitor:
      • LG W2052V (20'')
      • Kernel:
      • 2.6.26.5
    Dystrybucja: Debian squeeze
    Dołączył
    Mar 2005
    Skąd
    Jelenia Góra/Warszawa
    Wiek
    33
    Postów
    140
    Wątków
    4
    Siła Reputacji
    115
    Reputacja
    1331

    Odp: Z VB na C#, przekształcenie kodu

    Cytat Napisał lenek34
    Mam drugą prośbę żeby zmienić losowanie liczby, bo zawsze losuje mi liczbę pełną (czyli 1000, 2000, 5000, 9000). A chciałbym żeby mi losowało np.1244, 5500, 7778 itp. Czy da rade zrobić to ?
    hej,
    Wyniki masz takie ponieważ zakres losowanych liczb masz od -10 do 10, czyli jak wylosuje 3 *1000 = 3000
    Możesz zwiększyć zakres: int x = los.Next(10000) * 1000;
    lub (o ile pamiętam) w ogóle go nie podawać: int x = los.Next() * 1000;
    Linux Registered User #383385
    "(...) I staniemy sie pasterzami na Twoją Panie chwałę, od Ciebie pochodzi moc nasza, Twoją wypełniamy wolę, do Ciebie kierujemy swe kroki by u Twojego zasiąść tronu...In nomine patri et filii et spiriti sanctum..."
    "The Boondock Saints"

Informacje o wątku

Users Browsing this Thread

Aktualnie 1 użytkownik(ów) przegląda ten wątek. (0 zarejestrowany(ch) oraz 1 gości)

Uprawnienia

  • Nie możesz zakładać nowych wątków
  • Nie możesz pisać wiadomości
  • Nie możesz dodawać załączników
  • Nie możesz edytować swoich postów
  •