Witaj Gościu, jeżeli to czytasz to znaczy że nie jesteś zarejestrowany/zalogowany. Kliknij by się zarejestrować. Rejestracja zajmie mniej niż 30 sekund , a dzięki temu zniknie Ci ten dymek oraz będziesz miał pełne możliwośći personalizacji forum do własnych potrzeb.
Root dla MySql
Pokaż wyniki od 1 do 7 z 7

Temat: Root dla MySql

  1. #1
    Avatar Anonymous
    Anonymous Gość

    Root dla MySql

    Witam
    Przez głupi przypadek usunąłem root'a dla mysql Nie wiem teraz jak go dodać
    MySql instalowałem razem z systemem, usunałem mysql i zainstalowałem jeszcze raz i nadal go nie ma

  2. Panna Google
    Panna Google jest aktywna
    Avatar Panny Google

    Dołączył
    01-05-2004
    Skąd
    Internet
    Postów
    999
    Pochwał
    159

    Nie lubisz reklam? Zarejestrowani ich nie widzą! Rejestracja





  3. #2
    Dołączył
    Jul 2003
    Skąd
    Poznań
    Wiek
    33
    Postów
    1,740
    Wątków
    58
    Downloads
    0
    Uploads
    0
    Siła Reputacji
    41
    Reputacja
    141
    A nie masz czasem jakiegoś użytkownika dodanego, który ma wystarczające uprawnienia, żeby zarządzać użytkownikami?
    Jeżeli nie, to masz problem. W ostateczności możesz grzebać w plikach baz danych MySQL (lokalizacji nie podam, bo nie instalowałem nigdy MySQLa z RPMów), ale szansa na to, że np. dasz jakiemuś użytkownikowi pełne prawa dostępu jest niemalże równa zeru. Musisz wywalić całego MySQLa (z wszystkim czym) i zainstalować od nowa. Polecem też przeczytanie dokumentacji.
    This is your life and it's ending one minute at a time.

  4. #3
    Avatar Anonymous
    Anonymous Gość
    Ale jak wywalić? Usuwałem przez Remowe Soft. i nic z tego :/ To samo mam

  5. #4
    Dołączył
    Jul 2003
    Skąd
    Poznań
    Wiek
    33
    Postów
    1,740
    Wątków
    58
    Downloads
    0
    Uploads
    0
    Siła Reputacji
    41
    Reputacja
    141
    Chcesz powiedzieć, że usunęłeś, a następnie zainstalowałeś na nowo i wciąż jest ten sam problem? W takim razie znajdź folder, gdzie MySQL trzyma pliki baz danych i (po uprzednim usunięciu MySQLa) wywal ten cały folder. Następnie zainstaluj MySQLa (serwer) i zobacz czy wszystko ok.
    This is your life and it's ending one minute at a time.

  6. #5
    Avatar Anonymous
    Anonymous Gość
    OK to pomogło :-)

  7. #6
    Avatar Anonymous
    Anonymous Gość
    Niestety przy próbie połączenia sie z MySql'em przez PhpMyAdmina wyskakuje
    "#2002 - Can't connect to local MySQL server through socket '/tmp/mysql.sock' (111)"

    Jednak przy WebMin'ie jest wszystko ok....

  8. #7
    Dołączył
    Jul 2003
    Skąd
    Poznań
    Wiek
    33
    Postów
    1,740
    Wątków
    58
    Downloads
    0
    Uploads
    0
    Siła Reputacji
    41
    Reputacja
    141
    Skoro wyskakuje taki błąd to:
    a) coś masz skopane w konfigu phpMyAdmin'a
    B) serwer MySQL nie działa w tej chwili
    This is your life and it's ending one minute at a time.

Informacje o wątku

Users Browsing this Thread

Aktualnie 1 użytkownik(ów) przegląda ten wątek. (0 zarejestrowany(ch) oraz 1 gości)

Podobne wątki

  1. Budowanie Rpm-ów Z Rpms
    By Pankracy in forum Oprogramowanie
    Odpowiedzi: 8
    Ostatni post / autor: 27.01.2005, 23:12
  2. Brak Logow W /var/log
    By Sir_Yaro in forum Oprogramowanie
    Odpowiedzi: 5
    Ostatni post / autor: 10.08.2004, 07:54
  3. Widze ciemnosc - Klopot z Media Playerem w GUI
    By celmar in forum Oprogramowanie
    Odpowiedzi: 6
    Ostatni post / autor: 03.07.2004, 20:28
  4. Problem z Netscape
    By Tomasz Małko in forum Oprogramowanie
    Odpowiedzi: 10
    Ostatni post / autor: 22.01.2004, 04:22
  5. Procesów jak mrówków
    By locohamster in forum Oprogramowanie
    Odpowiedzi: 2
    Ostatni post / autor: 27.12.2003, 18:40

Members who have read this thread: 0

There are no members to list at the moment.

Uprawnienia

  • Nie możesz zakładać nowych wątków
  • Nie możesz pisać wiadomości
  • Nie możesz dodawać załączników
  • Nie możesz edytować swoich postów
  •