Hello Guest, if you reading this it means you have not yet registered. Please take a second to Click here to register and in a few simple steps, you will be able to enjoy all the many features of our fine community. Please note that nicknames are prohibited lewd or meaningless (no numbers or letters at random) and introduce yourself in the section for you to meet our community.
Root dla MySql
Pokaż wyniki od 1 do 7 z 7

Temat: Root dla MySql

  1. #1
    Avatar Anonymous
    Anonymous Gość

    Root dla MySql

    Witam
    Przez głupi przypadek usunąłem root'a dla mysql Nie wiem teraz jak go dodać
    MySql instalowałem razem z systemem, usunałem mysql i zainstalowałem jeszcze raz i nadal go nie ma

  2. Panna Google
    Panna Google jest aktywna
    Avatar Panny Google

    Dołączył
    01-05-2004
    Skąd
    Internet
    Postów
    999
    Pochwał
    159

    Nie lubisz reklam? Zarejestrowani ich nie widzą! Rejestracja





  3. #2
    Dołączył
    Jul 2003
    Skąd
    Poznań
    Wiek
    34
    Postów
    1,740
    Wątków
    58
    Siła Reputacji
    43
    Reputacja
    141
    A nie masz czasem jakiegoś użytkownika dodanego, który ma wystarczające uprawnienia, żeby zarządzać użytkownikami?
    Jeżeli nie, to masz problem. W ostateczności możesz grzebać w plikach baz danych MySQL (lokalizacji nie podam, bo nie instalowałem nigdy MySQLa z RPMów), ale szansa na to, że np. dasz jakiemuś użytkownikowi pełne prawa dostępu jest niemalże równa zeru. Musisz wywalić całego MySQLa (z wszystkim czym) i zainstalować od nowa. Polecem też przeczytanie dokumentacji.
    This is your life and it's ending one minute at a time.

  4. #3
    Avatar Anonymous
    Anonymous Gość
    Ale jak wywalić? Usuwałem przez Remowe Soft. i nic z tego :/ To samo mam

  5. #4
    Dołączył
    Jul 2003
    Skąd
    Poznań
    Wiek
    34
    Postów
    1,740
    Wątków
    58
    Siła Reputacji
    43
    Reputacja
    141
    Chcesz powiedzieć, że usunęłeś, a następnie zainstalowałeś na nowo i wciąż jest ten sam problem? W takim razie znajdź folder, gdzie MySQL trzyma pliki baz danych i (po uprzednim usunięciu MySQLa) wywal ten cały folder. Następnie zainstaluj MySQLa (serwer) i zobacz czy wszystko ok.
    This is your life and it's ending one minute at a time.

  6. #5
    Avatar Anonymous
    Anonymous Gość
    OK to pomogło :-)

  7. #6
    Avatar Anonymous
    Anonymous Gość
    Niestety przy próbie połączenia sie z MySql'em przez PhpMyAdmina wyskakuje
    "#2002 - Can't connect to local MySQL server through socket '/tmp/mysql.sock' (111)"

    Jednak przy WebMin'ie jest wszystko ok....

  8. #7
    Dołączył
    Jul 2003
    Skąd
    Poznań
    Wiek
    34
    Postów
    1,740
    Wątków
    58
    Siła Reputacji
    43
    Reputacja
    141
    Skoro wyskakuje taki błąd to:
    a) coś masz skopane w konfigu phpMyAdmin'a
    B) serwer MySQL nie działa w tej chwili
    This is your life and it's ending one minute at a time.

Informacje o wątku

Users Browsing this Thread

Aktualnie 1 użytkownik(ów) przegląda ten wątek. (0 zarejestrowany(ch) oraz 1 gości)

Podobne wątki

  1. Budowanie Rpm-ów Z Rpms
    By Pankracy in forum Oprogramowanie
    Odpowiedzi: 8
    Ostatni post / autor: 27.01.2005, 22:12
  2. Brak Logow W /var/log
    By Sir_Yaro in forum Oprogramowanie
    Odpowiedzi: 5
    Ostatni post / autor: 10.08.2004, 06:54
  3. Widze ciemnosc - Klopot z Media Playerem w GUI
    By celmar in forum Oprogramowanie
    Odpowiedzi: 6
    Ostatni post / autor: 03.07.2004, 19:28
  4. Problem z Netscape
    By Tomasz Małko in forum Oprogramowanie
    Odpowiedzi: 10
    Ostatni post / autor: 22.01.2004, 03:22
  5. Procesów jak mrówków
    By locohamster in forum Oprogramowanie
    Odpowiedzi: 2
    Ostatni post / autor: 27.12.2003, 17:40

Members who have read this thread: 0

There are no members to list at the moment.

Uprawnienia

  • Nie możesz zakładać nowych wątków
  • Nie możesz pisać wiadomości
  • Nie możesz dodawać załączników
  • Nie możesz edytować swoich postów
  •