Witaj Gościu, jeżeli to czytasz to znaczy że nie jesteś zarejestrowany/zalogowany. Kliknij by się zarejestrować. Rejestracja zajmie mniej niż 30 sekund , a dzięki temu zniknie Ci ten dymek oraz będziesz miał pełne możliwośći personalizacji forum do własnych potrzeb.
Apache - subdomena na innej maszynie
Pokaż wyniki od 1 do 4 z 4

Temat: Apache - subdomena na innej maszynie

  1. #1
    Dołączył
    Jul 2009
    Postów
    1
    Wątków
    1
    Downloads
    0
    Uploads
    0
    Siła Reputacji
    0
    Reputacja
    1

    Apache - subdomena na innej maszynie

    Mam 2 serwery w sieci, 1 jest bramą i na nim serwer www strony domena.com , jak zrobić przekierowanie na subdomena.domena.com na inny serwer www w sieci lokalnej ?

  2. Panna Google
    Panna Google jest aktywna
    Avatar Panny Google

    Dołączył
    01-05-2004
    Skąd
    Internet
    Postów
    999
    Pochwał
    159

    Nie lubisz reklam? Zarejestrowani ich nie widzą! Rejestracja





  3. #2
    Avatar sillon
    sillon jest nieaktywny Sprzedawca Żywopłotów
    Mężczyzna
    • Platforma sprzętowa
      • Płyta Główna:
      • Gigabyte GA-K8NS S754
      • Procesor:
      • AMD Sempron 2800+ 64bit
      • Karta Graficzna:
      • Gigabyte Redeon 9550
      • Karta Dźwiękowa:
      • AC'97 Audio Controller (rev a1; nForce3 250Gb)
      • Monitor:
      • LG W2052V (20'')
      • Kernel:
      • 2.6.26.5
    Dystrybucja: Debian squeeze
    Dołączył
    Mar 2005
    Skąd
    Jelenia Góra/Warszawa
    Wiek
    33
    Postów
    140
    Wątków
    4
    Downloads
    0
    Uploads
    0
    Siła Reputacji
    114
    Reputacja
    1331

    Odp: Apache - subdomena na innej maszynie

    użyj DNSa.
    Linux Registered User #383385
    "(...) I staniemy sie pasterzami na Twoją Panie chwałę, od Ciebie pochodzi moc nasza, Twoją wypełniamy wolę, do Ciebie kierujemy swe kroki by u Twojego zasiąść tronu...In nomine patri et filii et spiriti sanctum..."
    "The Boondock Saints"

  4. #3
    Dołączył
    Dec 2004
    Skąd
    Brno
    Wiek
    35
    Postów
    1,449
    Wątków
    35
    Downloads
    0
    Uploads
    0
    Siła Reputacji
    192
    Reputacja
    2462

    Odp: Apache - subdomena na innej maszynie

    Dokładnie takie samo pytanie było zadane już zadane na linuxquestions, sprawdź poniższy link:

    http://www.linuxquestions.org/questi...achine-738510/
    "Jednej rzeczy nauczyłem się w moim długim życiu:
    że cała nasza nauka w konfrontacji z rzeczywistością
    wydaje się prymitywna i dziecinna - a jednak jest to
    najcenniejsza rzecz, jaką posiadamy."

    Albert Einstein

  5. #4
    Avatar bolwerk
    bolwerk jest nieaktywny Admin
    Mężczyzna
    • Platforma sprzętowa
      • Płyta Główna:
      • ASUSTeK Computer INC./HTC
      • Procesor:
      • Intel(R) Atom(TM) CPU N270/Snapdragon
      • Karta Graficzna:
      • Intel Corporation Mobile 945GME Express Integrated Graphics Controller
      • Karta Dźwiękowa:
      • Intel Corporation 82801G (ICH7 Family) High Definition Audio Controller
      • Monitor:
      • Asus LED/AmoLED
      • Kernel:
      • 2.6.32.9/2.6.37.4-cyanogenmod-82245-g7f230e8
    Dystrybucja: Debian GNU/Linux Wheez/CyanogenMod-7.0.3
    Polska
    Dołączył
    Jun 2004
    Skąd
    Small Town: Nowhere
    Wiek
    39
    Postów
    2,804
    Wątków
    41
    Downloads
    9
    Uploads
    0
    Siła Reputacji
    262
    Reputacja
    3451

    Odp: Apache - subdomena na innej maszynie

    Wszystko ładnie pięknie jak masz swój DNS (co poniekąd przypomina mi o obietnicy złożonej w zeszłym roku o napisaniu krótkiego poradnika dla binda ).

    Jeśli nie masz swojego nsa to można osiągnąć zamierzony efekt poprzez odpowiedni wpis w vhostach.
    Co i jak masz tutaj: http://httpd.apache.org/docs/2.2/vhosts/ip-based.html

    Chociaż ja akurat bym obstawał przy postawieniu własnego ns'a co z jednej strony czyni maszynę podatną na atak ale z drugiej znacznie łatwiej pozwala zarządzać siecią i domenami

    Pozdrawiam ...

Informacje o wątku

Users Browsing this Thread

Aktualnie 1 użytkownik(ów) przegląda ten wątek. (0 zarejestrowany(ch) oraz 1 gości)

Uprawnienia

  • Nie możesz zakładać nowych wątków
  • Nie możesz pisać wiadomości
  • Nie możesz dodawać załączników
  • Nie możesz edytować swoich postów
  •