Hello Guest, if you reading this it means you have not yet registered. Please take a second to Click here to register and in a few simple steps, you will be able to enjoy all the many features of our fine community. Please note that nicknames are prohibited lewd or meaningless (no numbers or letters at random) and introduce yourself in the section for you to meet our community.
Apache - subdomena na innej maszynie
Pokaż wyniki od 1 do 4 z 4

Temat: Apache - subdomena na innej maszynie

  1. #1
    Dołączył
    Jul 2009
    Postów
    1
    Wątków
    1
    Siła Reputacji
    0
    Reputacja
    1

    Apache - subdomena na innej maszynie

    Mam 2 serwery w sieci, 1 jest bramą i na nim serwer www strony domena.com , jak zrobić przekierowanie na subdomena.domena.com na inny serwer www w sieci lokalnej ?

  2. Panna Google
    Panna Google jest aktywna
    Avatar Panny Google

    Dołączył
    01-05-2004
    Skąd
    Internet
    Postów
    999
    Pochwał
    159

    Nie lubisz reklam? Zarejestrowani ich nie widzą! Rejestracja





  3. #2
    Avatar sillon
    sillon jest nieaktywny Sprzedawca Żywopłotów
    Mężczyzna
    • Platforma sprzętowa
      • Płyta Główna:
      • Gigabyte GA-K8NS S754
      • Procesor:
      • AMD Sempron 2800+ 64bit
      • Karta Graficzna:
      • Gigabyte Redeon 9550
      • Karta Dźwiękowa:
      • AC'97 Audio Controller (rev a1; nForce3 250Gb)
      • Monitor:
      • LG W2052V (20'')
      • Kernel:
      • 2.6.26.5
    Dystrybucja: Debian squeeze
    Dołączył
    Mar 2005
    Skąd
    Jelenia Góra/Warszawa
    Wiek
    33
    Postów
    140
    Wątków
    4
    Siła Reputacji
    115
    Reputacja
    1331

    Odp: Apache - subdomena na innej maszynie

    użyj DNSa.
    Linux Registered User #383385
    "(...) I staniemy sie pasterzami na Twoją Panie chwałę, od Ciebie pochodzi moc nasza, Twoją wypełniamy wolę, do Ciebie kierujemy swe kroki by u Twojego zasiąść tronu...In nomine patri et filii et spiriti sanctum..."
    "The Boondock Saints"

  4. #3
    Dołączył
    Dec 2004
    Skąd
    Brno
    Wiek
    36
    Postów
    1,449
    Wątków
    35
    Siła Reputacji
    193
    Reputacja
    2462

    Odp: Apache - subdomena na innej maszynie

    Dokładnie takie samo pytanie było zadane już zadane na linuxquestions, sprawdź poniższy link:

    http://www.linuxquestions.org/questi...achine-738510/
    "Jednej rzeczy nauczyłem się w moim długim życiu:
    że cała nasza nauka w konfrontacji z rzeczywistością
    wydaje się prymitywna i dziecinna - a jednak jest to
    najcenniejsza rzecz, jaką posiadamy."

    Albert Einstein

  5. #4
    Avatar bolwerk
    bolwerk jest nieaktywny Admin
    Mężczyzna
    • Platforma sprzętowa
      • Płyta Główna:
      • ASUSTeK Computer INC./HTC
      • Procesor:
      • Intel(R) Atom(TM) CPU N270/Snapdragon
      • Karta Graficzna:
      • Intel Corporation Mobile 945GME Express Integrated Graphics Controller
      • Karta Dźwiękowa:
      • Intel Corporation 82801G (ICH7 Family) High Definition Audio Controller
      • Monitor:
      • Asus LED/AmoLED
      • Kernel:
      • 2.6.32.9/2.6.37.4-cyanogenmod-82245-g7f230e8
    Dystrybucja: Debian GNU/Linux Wheez/CyanogenMod-7.0.3
    Polska
    Dołączył
    Jun 2004
    Skąd
    Small Town: Nowhere
    Wiek
    39
    Postów
    2,805
    Wątków
    41
    Siła Reputacji
    263
    Reputacja
    3451

    Odp: Apache - subdomena na innej maszynie

    Wszystko ładnie pięknie jak masz swój DNS (co poniekąd przypomina mi o obietnicy złożonej w zeszłym roku o napisaniu krótkiego poradnika dla binda ).

    Jeśli nie masz swojego nsa to można osiągnąć zamierzony efekt poprzez odpowiedni wpis w vhostach.
    Co i jak masz tutaj: http://httpd.apache.org/docs/2.2/vhosts/ip-based.html

    Chociaż ja akurat bym obstawał przy postawieniu własnego ns'a co z jednej strony czyni maszynę podatną na atak ale z drugiej znacznie łatwiej pozwala zarządzać siecią i domenami

    Pozdrawiam ...

Informacje o wątku

Users Browsing this Thread

Aktualnie 1 użytkownik(ów) przegląda ten wątek. (0 zarejestrowany(ch) oraz 1 gości)

Uprawnienia

  • Nie możesz zakładać nowych wątków
  • Nie możesz pisać wiadomości
  • Nie możesz dodawać załączników
  • Nie możesz edytować swoich postów
  •