Witaj Gościu, jeżeli to czytasz to znaczy że nie jesteś zarejestrowany/zalogowany. Kliknij by się zarejestrować. Rejestracja zajmie mniej niż 30 sekund , a dzięki temu zniknie Ci ten dymek oraz będziesz miał pełne możliwośći personalizacji forum do własnych potrzeb.
Grub - brak możliwości wyboru.
Pokaż wyniki od 1 do 3 z 3

Temat: Grub - brak możliwości wyboru.

  1. #1
    Avatar Herbb
    Herbb jest nieaktywny Boy Hotelowy
    Mężczyzna
    • Platforma sprzętowa
      • Płyta Główna:
      • Gigabyte 9I5P
      • Procesor:
      • Intel Pentium 4 CPU 2.8 GHz
      • Karta Graficzna:
      • GF 6600 GT
      • Karta Dźwiękowa:
      • Intel ICH6
      • Monitor:
      • LG FLATRON W1941S
      • Kernel:
      • 2.6.34-ARCH
    Dystrybucja: Arch Linux 2010.05
    Dołączył
    Mar 2009
    Skąd
    Zwonowice
    Postów
    41
    Wątków
    12
    Downloads
    1
    Uploads
    0
    Siła Reputacji
    45
    Reputacja
    419

    Wykrzyknik Grub - brak możliwości wyboru.

    Witam. Mój problem polega na tym, że jak mam opcje w GRUB'**:
    Mandriva Linux Spring 2009.1
    Mandriva Linux Spring 2009.1 (tryb awaryjny)
    Windowns
    To nie moge poruszać się po grubie (pomiędzy opcjami) tak jak to zwykle robiłem.
    Problem jest związany z klawiaturą USB (na innej pod PS/2 chodził).
    Miał ktoś kiedy coś takiego I czyz tym się uporał

    P.S. Próbowałem GRUB tekstowy i LILO

    @P.S. 2 Winde potrzebuję, bo czasem niektóre rzeczy nie chodzą pod Wine.

    Za pomoc z góry dzięki.

  2. Panna Google
    Panna Google jest aktywna
    Avatar Panny Google

    Dołączył
    01-05-2004
    Skąd
    Internet
    Postów
    999
    Pochwał
    159

    Nie lubisz reklam? Zarejestrowani ich nie widzą! Rejestracja





  3. #2
    Avatar mr_x
    mr_x jest nieaktywny Super Moderator
    Mężczyzna
    • Platforma sprzętowa
      • Płyta Główna:
      • Asus M2N-SLI
      • Procesor:
      • AMD Athlon 64 X2 5000+
      • Karta Graficzna:
      • NV GF 9800 GTX+
      • Karta Dźwiękowa:
      • Integra
      • Monitor:
      • LG 24 cale (1920x1200)
    Dystrybucja: Mint (amd64)
    Polska
    Dołączył
    Oct 2006
    Skąd
    Białystok
    Wiek
    31
    Postów
    2,572
    Wątków
    135
    Downloads
    1
    Uploads
    0
    Siła Reputacji
    636
    Reputacja
    9135

    Odp: Grub - brak możliwości wyboru.

    Ustaw w BIOS obsługę klawiatury USB (jak masz nową płytę, musi być, gorzej, jak masz starą).

    P.S. Uzupełnij profil dotyczący sprzętu.





    Reputacja przyznana temu postowi
    Łącznie punktów reputacji: 0

    Komentarze:
     Herbb  neutralny   Pomógł 2 min po zatwierdzeniu wątku (pisałem go 7min).
    Ostatnio edytowane przez mr_x ; 11.07.2009 o 15:12

  4. #3
    Avatar Herbb
    Herbb jest nieaktywny Boy Hotelowy
    Mężczyzna
    • Platforma sprzętowa
      • Płyta Główna:
      • Gigabyte 9I5P
      • Procesor:
      • Intel Pentium 4 CPU 2.8 GHz
      • Karta Graficzna:
      • GF 6600 GT
      • Karta Dźwiękowa:
      • Intel ICH6
      • Monitor:
      • LG FLATRON W1941S
      • Kernel:
      • 2.6.34-ARCH
    Dystrybucja: Arch Linux 2010.05
    Dołączył
    Mar 2009
    Skąd
    Zwonowice
    Postów
    41
    Wątków
    12
    Downloads
    1
    Uploads
    0
    Siła Reputacji
    45
    Reputacja
    419

    Odp: Grub - brak możliwości wyboru.

    mr_x - wielki dzięki pomogło. Szukałem różnych ustawień w systemie dot. Grub'a, ale o ustawieniach BIOS'u nie pomyślałem.

    P.S. Uzupełnie.
    Kod:
    registered Linux user number 493277

Informacje o wątku

Users Browsing this Thread

Aktualnie 1 użytkownik(ów) przegląda ten wątek. (0 zarejestrowany(ch) oraz 1 gości)

Uprawnienia

  • Nie możesz zakładać nowych wątków
  • Nie możesz pisać wiadomości
  • Nie możesz dodawać załączników
  • Nie możesz edytować swoich postów
  •