Hello Guest, if you reading this it means you have not yet registered. Please take a second to Click here to register and in a few simple steps, you will be able to enjoy all the many features of our fine community. Please note that nicknames are prohibited lewd or meaningless (no numbers or letters at random) and introduce yourself in the section for you to meet our community.
jak zmienc srodowisko ?
Pokaż wyniki od 1 do 5 z 5

Temat: jak zmienc srodowisko ?

  1. #1
    Avatar Anonymous
    Anonymous Gość

    jak zmienc srodowisko ?

    witam mam domyslnie ustawione srodowskio KDE, lecz chcialbym zobaczyc jak wyglada GNOME, wiec tu moje pytanie: Jak zmienia sie srodowiska UWAGA Jestem poczatkujacym uzytkownikiem mandrake wiec, PROSZE o proste wyjasnienie. z gory dziekuje i pozdrawiam kacos

  2. Panna Google
    Panna Google jest aktywna
    Avatar Panny Google

    Dołączył
    01-05-2004
    Skąd
    Internet
    Postów
    999
    Pochwał
    159

    Nie lubisz reklam? Zarejestrowani ich nie widzą! Rejestracja







  3. #2
    Dołączył
    Sep 2003
    Postów
    23
    Wątków
    0
    Siła Reputacji
    0
    Reputacja
    1
    podczas logowania graficznego można wybrać menedżera trzeba tylko chcieć wybrać jeden z kilku przycisków dostępnych

  4. #3
    Avatar Anonymous
    Anonymous Gość
    sorry, ale tak dziwnie wyjasniles, ze nic nie zrozumialem, napisz to jakos tak, poprawnie!

  5. #4
    Dołączył
    Jul 2003
    Skąd
    Poznań
    Wiek
    34
    Postów
    1,740
    Wątków
    58
    Siła Reputacji
    43
    Reputacja
    141
    Przy ekranie logowania, po wybraniu usera a przed wpisaniem hasła i kliknięciu na zaloguj, jest rozwijana lista, gdzie można wybrać, które środowisko graficzne ma zostać uruchomione.
    Jeżeli korzystasz z opcji automatycznego logowania, to wyloguj się i będziesz mógł zmienić np. KDE na Gnome
    This is your life and it's ending one minute at a time.

  6. #5
    Dołączył
    Oct 2003
    Postów
    4
    Wątków
    1
    Siła Reputacji
    0
    Reputacja
    1

    Re: jak zmienc srodowisko ?

    witam mam domyslnie ustawione srodowskio KDE, lecz chcialbym zobaczyc jak wyglada GNOME, wiec tu moje pytanie: Jak zmienia sie srodowiska UWAGA Jestem poczatkujacym uzytkownikiem mandrake wiec, PROSZE o proste wyjasnienie. z gory dziekuje i pozdrawiam kacos

    Chlopak przeciez pyta o co innego a wy co innego odpowiadacie.

    Jesli uruchamiasz X'y z trybu tekstowego to: startx startgnome

    Jesli logujesz sie graficznie to wystaczy zmienic sobie na stale:
    w centrum sterowania: uruchamianie/DRAK BOOT/ i zmieniasz opcje w : tryb pracy systemu.

Informacje o wątku

Users Browsing this Thread

Aktualnie 1 użytkownik(ów) przegląda ten wątek. (0 zarejestrowany(ch) oraz 1 gości)

Podobne wątki

  1. Srodowisko Graficzne - Problem Z Uruchomieniem
    By starplash18 in forum Instalacja Mandriva
    Odpowiedzi: 3
    Ostatni post / autor: 07.03.2005, 23:49
  2. Kiedy Nowe Srodowisko Graficzne
    By Xavier in forum OFF Topic
    Odpowiedzi: 5
    Ostatni post / autor: 04.10.2004, 17:47
  3. Gdzie jest srodowisko graficzne?
    By Anonymous in forum Oprogramowanie
    Odpowiedzi: 7
    Ostatni post / autor: 18.06.2004, 08:43
  4. dobre srodowisko do nauki perla?
    By maharha in forum Oprogramowanie
    Odpowiedzi: 3
    Ostatni post / autor: 21.02.2004, 19:04
  5. Srodowisko graficzne
    By Anonymous in forum Oprogramowanie
    Odpowiedzi: 7
    Ostatni post / autor: 14.12.2003, 21:53

Members who have read this thread: 0

There are no members to list at the moment.

Uprawnienia

  • Nie możesz zakładać nowych wątków
  • Nie możesz pisać wiadomości
  • Nie możesz dodawać załączników
  • Nie możesz edytować swoich postów
  •