Witaj Gościu, jeżeli to czytasz to znaczy że nie jesteś zarejestrowany/zalogowany. Kliknij by się zarejestrować. Rejestracja zajmie mniej niż 30 sekund , a dzięki temu zniknie Ci ten dymek oraz będziesz miał pełne możliwośći personalizacji forum do własnych potrzeb.
jak zmienc srodowisko ?
Pokaż wyniki od 1 do 5 z 5

Temat: jak zmienc srodowisko ?

  1. #1
    Avatar Anonymous
    Anonymous Gość

    jak zmienc srodowisko ?

    witam mam domyslnie ustawione srodowskio KDE, lecz chcialbym zobaczyc jak wyglada GNOME, wiec tu moje pytanie: Jak zmienia sie srodowiska UWAGA Jestem poczatkujacym uzytkownikiem mandrake wiec, PROSZE o proste wyjasnienie. z gory dziekuje i pozdrawiam kacos

  2. Panna Google
    Panna Google jest aktywna
    Avatar Panny Google

    Dołączył
    01-05-2004
    Skąd
    Internet
    Postów
    999
    Pochwał
    159

    Nie lubisz reklam? Zarejestrowani ich nie widzą! Rejestracja





  3. #2
    Dołączył
    Sep 2003
    Postów
    23
    Wątków
    0
    Downloads
    0
    Uploads
    0
    Siła Reputacji
    0
    Reputacja
    1
    podczas logowania graficznego można wybrać menedżera trzeba tylko chcieć wybrać jeden z kilku przycisków dostępnych

  4. #3
    Avatar Anonymous
    Anonymous Gość
    sorry, ale tak dziwnie wyjasniles, ze nic nie zrozumialem, napisz to jakos tak, poprawnie!

  5. #4
    Dołączył
    Jul 2003
    Skąd
    Poznań
    Wiek
    33
    Postów
    1,740
    Wątków
    58
    Downloads
    0
    Uploads
    0
    Siła Reputacji
    41
    Reputacja
    141
    Przy ekranie logowania, po wybraniu usera a przed wpisaniem hasła i kliknięciu na zaloguj, jest rozwijana lista, gdzie można wybrać, które środowisko graficzne ma zostać uruchomione.
    Jeżeli korzystasz z opcji automatycznego logowania, to wyloguj się i będziesz mógł zmienić np. KDE na Gnome
    This is your life and it's ending one minute at a time.

  6. #5
    Dołączył
    Oct 2003
    Postów
    4
    Wątków
    1
    Downloads
    0
    Uploads
    0
    Siła Reputacji
    0
    Reputacja
    1

    Re: jak zmienc srodowisko ?

    witam mam domyslnie ustawione srodowskio KDE, lecz chcialbym zobaczyc jak wyglada GNOME, wiec tu moje pytanie: Jak zmienia sie srodowiska UWAGA Jestem poczatkujacym uzytkownikiem mandrake wiec, PROSZE o proste wyjasnienie. z gory dziekuje i pozdrawiam kacos

    Chlopak przeciez pyta o co innego a wy co innego odpowiadacie.

    Jesli uruchamiasz X'y z trybu tekstowego to: startx startgnome

    Jesli logujesz sie graficznie to wystaczy zmienic sobie na stale:
    w centrum sterowania: uruchamianie/DRAK BOOT/ i zmieniasz opcje w : tryb pracy systemu.

Informacje o wątku

Users Browsing this Thread

Aktualnie 1 użytkownik(ów) przegląda ten wątek. (0 zarejestrowany(ch) oraz 1 gości)

Podobne wątki

  1. Srodowisko Graficzne - Problem Z Uruchomieniem
    By starplash18 in forum Instalacja Mandriva
    Odpowiedzi: 3
    Ostatni post / autor: 08.03.2005, 00:49
  2. Kiedy Nowe Srodowisko Graficzne
    By Xavier in forum OFF Topic
    Odpowiedzi: 5
    Ostatni post / autor: 04.10.2004, 18:47
  3. Gdzie jest srodowisko graficzne?
    By Anonymous in forum Oprogramowanie
    Odpowiedzi: 7
    Ostatni post / autor: 18.06.2004, 09:43
  4. dobre srodowisko do nauki perla?
    By maharha in forum Oprogramowanie
    Odpowiedzi: 3
    Ostatni post / autor: 21.02.2004, 20:04
  5. Srodowisko graficzne
    By Anonymous in forum Oprogramowanie
    Odpowiedzi: 7
    Ostatni post / autor: 14.12.2003, 22:53

Members who have read this thread: 0

There are no members to list at the moment.

Uprawnienia

  • Nie możesz zakładać nowych wątków
  • Nie możesz pisać wiadomości
  • Nie możesz dodawać załączników
  • Nie możesz edytować swoich postów
  •