Hello Guest, if you reading this it means you have not yet registered. Please take a second to Click here to register and in a few simple steps, you will be able to enjoy all the many features of our fine community. Please note that nicknames are prohibited lewd or meaningless (no numbers or letters at random) and introduce yourself in the section for you to meet our community.
[HOW-TO] PL znaki w mplayer - Strona 2
Strona 2 z 6 PierwszyPierwszy 1234 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 11 do 20 z 55

Temat: [HOW-TO] PL znaki w mplayer

  1. #11
    Dołączył
    Jun 2004
    Skąd
    Strzelin
    Postów
    16
    Wątków
    2
    Siła Reputacji
    0
    Reputacja
    1
    sorry mozesz sie ze mna skontaktowac na gg? bo mam problem z opisanym przez Ciebie sposobem na polskie fonty w mplayer.
    jestem troche zielony w linuxie [do niedawna zatwardzialy uzyszkodnik windy] no i po rozpakoniu tej paczki i zrobieniu tego configa tak jak to opisales kiedy odpalam dowolny plik wyskakuje mi blad z dzwiekiem ze nie mozna otworzyc dzwieku. a w innych playerkach dzwiek chodzi no i wreszcie odpalam film daje load subtitles i w tym momencie przestaje leciec film no i kicha odezwij sie jak mozesz prosze moj numer gg: 2106594

  2. Panna Google
    Panna Google jest aktywna
    Avatar Panny Google

    Dołączył
    01-05-2004
    Skąd
    Internet
    Postów
    999
    Pochwał
    159

    Nie lubisz reklam? Zarejestrowani ich nie widzą! Rejestracja







  3. #12
    Dołączył
    Jan 2004
    Skąd
    Gdansk
    Wiek
    39
    Postów
    3,675
    Wątków
    214
    Siła Reputacji
    161
    Reputacja
    1854
    1) pokaz logi z konsoli
    2) zmien wtyczke wyjsciowa dla dzwieku....

  4. #13
    Avatar Anonymous
    Anonymous Gość
    no tak kombinuje z ta wtyczka nie wiem juz wogole o co chodzi mam soundblastera live 5.1 wiec to chyba stery alsa nie?
    sorry ale nie wiem o jakie logi ci chodzi musisz jasniej bo ja w linuxie zielony totalnie, gdzie moge je znalezc?
    wogole jak probuje odpalic film komenda: "mplayer cacd1.avi" to wyskakuje cos takiego:
    [akademiks@localhost Cast Away]$ mplayer cacd1
    MPlayer 1.0pre3-3.3.2 © 2000-2003 MPlayer Team

    CPU: Intel Pentium 4/Xeon/Celeron Northwood 2268 MHz (Family: 8, Stepping: 4)
    Detected cache-line size is 64 bytes
    CPUflags: MMX: 1 MMX2: 1 3DNow: 0 3DNow2: 0 SSE: 1 SSE2: 1
    Compiled with Runtime CPU Detection - WARNING - this is not optimal!
    To get best performance, recompile MPlayer with --disable-runtime-cpudetection.
    Reading config file /etc/mplayer/mplayer.conf
    Reading config file /home/akademiks/.mplayer/config
    Reading /home/akademiks/.mplayer/codecs.conf: Can't open '/home/akademiks/.mplayer/codecs.conf': No such file or directory
    Reading /etc/mplayer/codecs.conf: 61 audio & 169 video codecs
    font: can't open file: /home/akademiks/.mplayer/font/font.desc
    font: can't open file: /usr/share/mplayer/font/font.desc
    Linux RTC init error in ioctl (rtc_irqp_set 1024): Permission denied
    Try adding "echo 1024 > /proc/sys/dev/rtc/max-user-freq" to your system startup scripts.
    Using usleep() timing
    Input config file /home/akademiks/.mplayer/input.conf parsed: 52 binds
    Opening joystick device /dev/input/js0
    Can't open joystick device /dev/input/js0 : No such file or directory
    Can't init input joystick
    Setting up LIRC support...
    mplayer: could not connect to socket
    mplayer: No such file or directory
    Failed to open LIRC support.
    You will not be able to use your remote control.

    Playing cacd1.
    File not found: 'cacd1'
    Failed to open cacd1


    Exiting... (End of file)
    no i co ja moge z tym zrobic ?
    problemy z dziekiem zaczely sie kiedy chcialem zrobic napisy polskie tak jak opisales to wczesniej.
    teraz nie odpala mi tez zadnych napisow

  5. #14
    Avatar Anonymous
    Anonymous Gość
    no dobra chlopaki thx za pomoc
    wykombinowalem rozwiazanie
    sciagnelem mplayer 1.0 rc3 i zainstalowalem ze zrodelek skompilowalem sobie i wszystko chodzi jak zloto i dzwiek i napisy
    dzieki w kazdym razie Yaro
    pozdrawiam

  6. #15
    Dołączył
    Dec 2003
    Skąd
    Różanystok
    Postów
    16
    Wątków
    4
    Siła Reputacji
    0
    Reputacja
    1
    Ja poprostu w mplayerze wziolem zakladke font i w encoding ustawilem win1250
    i dziala, wszystkie znaki "polskie" so poprawnie wyswietlane. Pozdrawiam
    key
    key - Linux Registered User #360969
    Mandrake 10.1 Community kernel 2.6.8.1-20mdk
    Linux is like wigwam: no gates, no windows, Apache inside!

  7. #16
    Dołączył
    Feb 2004
    Skąd
    Idontnow
    Postów
    15
    Wątków
    6
    Siła Reputacji
    0
    Reputacja
    1
    Zrobilem jak napisal Yaro ale i tak nie dziala .
    Mplayer pokazuje mi niektore polskie znaki ale zamiast liter: ł,ąź,ż,ę wyswietala znak "_". Ale pozostale znaki polskie sa. Kodowanie znakow ustawilem na ISO-8850-2. Mam wersje ktora byla w Mandrake 9.2. Co zle zrobilem ? :angry:
    Moze ja tez kiedys bede duzo wiedzial !! !!
    _______________________________

    MANDRAKE 9.2 only with ...
    _______________________________

  8. #17
    Dołączył
    Sep 2003
    Skąd
    Łódź
    Postów
    1,412
    Wątków
    10
    Siła Reputacji
    33
    Reputacja
    1
    To sprobuj jednak ustawic na win cp-1250. Bo wyglada na to ze wlasne to mu nie odpowiada (cp ma niektore znaki polskie tak samo kodowane jak iso i te zapewne Ci sie wyswietlaja poprawnie; pamietam, ze wsrod tych jednakowych bylo ś i to by sie zgadzalo...)
    "Przybic to do kontuaru, Lordzie Ferguson, i niech licho porwie mleczarzy!"

  9. #18
    Dołączył
    Feb 2004
    Skąd
    Idontnow
    Postów
    15
    Wątków
    6
    Siła Reputacji
    0
    Reputacja
    1

    Thumbs down

    Ok, zrobilem tak jak napisales pgobi i pokazal mi sie Error typu:
    Error opening/initiazing the selected video_out (-vo) device.
    I zostalem bez Mplayera bo niewiem co teraz zrobic jako uzytwonik (jako root rowniez) probowalem zmieniac w Subtitle i Font miedzy CP1251 a 8859-2 tez nie dalo to zadnego skutku. (kodowanie CP1251 bo niema u mnie 1250 co jest bardzo dziwne). MIalem juz tak ze znaki: ł,ąź,ż,ę byly ale za to zamiast pozostalych dalej pokazyl sie znak "_". Wiec mam rozlozone rece i niewiem co mam dalej czynic wiec bardzo prosze o POMOC
    Ostatnio edytowane przez suncez ; 31.10.2010 o 15:18
    Moze ja tez kiedys bede duzo wiedzial !! !!
    _______________________________

    MANDRAKE 9.2 only with ...
    _______________________________

  10. #19
    Dołączył
    Dec 2003
    Skąd
    Różanystok
    Postów
    16
    Wątków
    4
    Siła Reputacji
    0
    Reputacja
    1
    Dziwna sprawa, ale mandrake 9.2 ma mplayera bez windowsowego kodowania Ja mam 10 i u mnie jest 1250. A na 8859-2 polowy znakow ni ma i wez tu filmy oglodaj. Sciognij sobie mplayera nowszego i tyle
    pozdrawiam
    key - Linux Registered User #360969
    Mandrake 10.1 Community kernel 2.6.8.1-20mdk
    Linux is like wigwam: no gates, no windows, Apache inside!

  11. #20
    Dołączył
    Feb 2004
    Skąd
    Gdańsk
    Wiek
    40
    Postów
    58
    Wątków
    3
    Siła Reputacji
    31
    Reputacja
    1
    Originally posted by Sir_Yaro@Jun 5 2004, 05:18 PM
    ...
    W zalaczonej paczce mplayer_fonts.rar
    ....
    ok sorki ale ja naprawde niewidze tej paczki gdzie ona jest ? nigdy niemyslalem ze mnie slepota dopadnie ale jednak chyba przyszedl czas i na mnie :blink:

Strona 2 z 6 PierwszyPierwszy 1234 ... OstatniOstatni

Informacje o wątku

Users Browsing this Thread

Aktualnie 1 użytkownik(ów) przegląda ten wątek. (0 zarejestrowany(ch) oraz 1 gości)

Podobne wątki

  1. Mplayer Brak Trybu Graficznego
    By mefior in forum Mplayer
    Odpowiedzi: 3
    Ostatni post / autor: 28.02.2005, 00:17
  2. Pilot Do Tv
    By bobo in forum Multimedia
    Odpowiedzi: 6
    Ostatni post / autor: 10.02.2005, 00:42
  3. Suse 9.1 I Mplayer ;)
    By ..::Smelu::.. in forum Suse
    Odpowiedzi: 4
    Ostatni post / autor: 20.10.2004, 09:55
  4. Polskie znaki w napisach pod mplayer
    By DonFelipe in forum Oprogramowanie
    Odpowiedzi: 10
    Ostatni post / autor: 25.03.2004, 09:33
  5. MPlayer i polskie znaki
    By Anonymous in forum Oprogramowanie
    Odpowiedzi: 8
    Ostatni post / autor: 02.02.2004, 20:38

Uprawnienia

  • Nie możesz zakładać nowych wątków
  • Nie możesz pisać wiadomości
  • Nie możesz dodawać załączników
  • Nie możesz edytować swoich postów
  •