Witaj Gościu, jeżeli to czytasz to znaczy że nie jesteś zarejestrowany/zalogowany. Kliknij by się zarejestrować. Rejestracja zajmie mniej niż 30 sekund , a dzięki temu zniknie Ci ten dymek oraz będziesz miał pełne możliwośći personalizacji forum do własnych potrzeb.
[HOW-TO] PL znaki w mplayer - Strona 2
Strona 2 z 6 PierwszyPierwszy 1234 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 11 do 20 z 55

Temat: [HOW-TO] PL znaki w mplayer

  1. #11
    Dołączył
    Jun 2004
    Skąd
    Strzelin
    Postów
    16
    Wątków
    2
    Downloads
    0
    Uploads
    0
    Siła Reputacji
    0
    Reputacja
    1
    sorry mozesz sie ze mna skontaktowac na gg? bo mam problem z opisanym przez Ciebie sposobem na polskie fonty w mplayer.
    jestem troche zielony w linuxie [do niedawna zatwardzialy uzyszkodnik windy] no i po rozpakoniu tej paczki i zrobieniu tego configa tak jak to opisales kiedy odpalam dowolny plik wyskakuje mi blad z dzwiekiem ze nie mozna otworzyc dzwieku. a w innych playerkach dzwiek chodzi no i wreszcie odpalam film daje load subtitles i w tym momencie przestaje leciec film no i kicha odezwij sie jak mozesz prosze moj numer gg: 2106594

  2. Panna Google
    Panna Google jest aktywna
    Avatar Panny Google

    Dołączył
    01-05-2004
    Skąd
    Internet
    Postów
    999
    Pochwał
    159

    Nie lubisz reklam? Zarejestrowani ich nie widzą! Rejestracja





  3. #12
    Avatar Sir_Yaro
    Sir_Yaro jest nieaktywny Były Administrator
    Mężczyzna
    • Platforma sprzętowa
      • Płyta Główna:
      • ThinkPad T500
      • Procesor:
      • Intel(R) Core(TM)2 Duo CPU P8700 @ 2.53GHz
      • Karta Graficzna:
      • ATI HD3650
      • Karta Dźwiękowa:
      • Conexant 20561
      • Monitor:
      • TFT WSXGA+
      • Kernel:
      • 3.2.0-34
    Dystrybucja: Kubuntu 14.04 LTS
    Polska
    Dołączył
    Jan 2004
    Skąd
    Gdansk
    Wiek
    38
    Postów
    3,675
    Wątków
    214
    Downloads
    27
    Uploads
    31
    Siła Reputacji
    157
    Reputacja
    1854
    1) pokaz logi z konsoli
    2) zmien wtyczke wyjsciowa dla dzwieku....

  4. #13
    Avatar Anonymous
    Anonymous Gość
    no tak kombinuje z ta wtyczka nie wiem juz wogole o co chodzi mam soundblastera live 5.1 wiec to chyba stery alsa nie?
    sorry ale nie wiem o jakie logi ci chodzi musisz jasniej bo ja w linuxie zielony totalnie, gdzie moge je znalezc?
    wogole jak probuje odpalic film komenda: "mplayer cacd1.avi" to wyskakuje cos takiego:
    [akademiks@localhost Cast Away]$ mplayer cacd1
    MPlayer 1.0pre3-3.3.2 © 2000-2003 MPlayer Team

    CPU: Intel Pentium 4/Xeon/Celeron Northwood 2268 MHz (Family: 8, Stepping: 4)
    Detected cache-line size is 64 bytes
    CPUflags: MMX: 1 MMX2: 1 3DNow: 0 3DNow2: 0 SSE: 1 SSE2: 1
    Compiled with Runtime CPU Detection - WARNING - this is not optimal!
    To get best performance, recompile MPlayer with --disable-runtime-cpudetection.
    Reading config file /etc/mplayer/mplayer.conf
    Reading config file /home/akademiks/.mplayer/config
    Reading /home/akademiks/.mplayer/codecs.conf: Can't open '/home/akademiks/.mplayer/codecs.conf': No such file or directory
    Reading /etc/mplayer/codecs.conf: 61 audio & 169 video codecs
    font: can't open file: /home/akademiks/.mplayer/font/font.desc
    font: can't open file: /usr/share/mplayer/font/font.desc
    Linux RTC init error in ioctl (rtc_irqp_set 1024): Permission denied
    Try adding "echo 1024 > /proc/sys/dev/rtc/max-user-freq" to your system startup scripts.
    Using usleep() timing
    Input config file /home/akademiks/.mplayer/input.conf parsed: 52 binds
    Opening joystick device /dev/input/js0
    Can't open joystick device /dev/input/js0 : No such file or directory
    Can't init input joystick
    Setting up LIRC support...
    mplayer: could not connect to socket
    mplayer: No such file or directory
    Failed to open LIRC support.
    You will not be able to use your remote control.

    Playing cacd1.
    File not found: 'cacd1'
    Failed to open cacd1


    Exiting... (End of file)
    no i co ja moge z tym zrobic ?
    problemy z dziekiem zaczely sie kiedy chcialem zrobic napisy polskie tak jak opisales to wczesniej.
    teraz nie odpala mi tez zadnych napisow

  5. #14
    Avatar Anonymous
    Anonymous Gość
    no dobra chlopaki thx za pomoc
    wykombinowalem rozwiazanie
    sciagnelem mplayer 1.0 rc3 i zainstalowalem ze zrodelek skompilowalem sobie i wszystko chodzi jak zloto i dzwiek i napisy
    dzieki w kazdym razie Yaro
    pozdrawiam

  6. #15
    Dołączył
    Dec 2003
    Skąd
    Różanystok
    Postów
    16
    Wątków
    4
    Downloads
    0
    Uploads
    0
    Siła Reputacji
    0
    Reputacja
    1
    Ja poprostu w mplayerze wziolem zakladke font i w encoding ustawilem win1250
    i dziala, wszystkie znaki "polskie" so poprawnie wyswietlane. Pozdrawiam
    key
    key - Linux Registered User #360969
    Mandrake 10.1 Community kernel 2.6.8.1-20mdk
    Linux is like wigwam: no gates, no windows, Apache inside!

  7. #16
    Dołączył
    Feb 2004
    Skąd
    Idontnow
    Postów
    15
    Wątków
    6
    Downloads
    0
    Uploads
    0
    Siła Reputacji
    0
    Reputacja
    1
    Zrobilem jak napisal Yaro ale i tak nie dziala .
    Mplayer pokazuje mi niektore polskie znaki ale zamiast liter: ł,ąź,ż,ę wyswietala znak "_". Ale pozostale znaki polskie sa. Kodowanie znakow ustawilem na ISO-8850-2. Mam wersje ktora byla w Mandrake 9.2. Co zle zrobilem ? :angry:
    Moze ja tez kiedys bede duzo wiedzial !! !!
    _______________________________

    MANDRAKE 9.2 only with ...
    _______________________________

  8. #17
    Dołączył
    Sep 2003
    Skąd
    Łódź
    Postów
    1,412
    Wątków
    10
    Downloads
    0
    Uploads
    0
    Siła Reputacji
    30
    Reputacja
    1
    To sprobuj jednak ustawic na win cp-1250. Bo wyglada na to ze wlasne to mu nie odpowiada (cp ma niektore znaki polskie tak samo kodowane jak iso i te zapewne Ci sie wyswietlaja poprawnie; pamietam, ze wsrod tych jednakowych bylo ś i to by sie zgadzalo...)
    "Przybic to do kontuaru, Lordzie Ferguson, i niech licho porwie mleczarzy!"

  9. #18
    Dołączył
    Feb 2004
    Skąd
    Idontnow
    Postów
    15
    Wątków
    6
    Downloads
    0
    Uploads
    0
    Siła Reputacji
    0
    Reputacja
    1

    Thumbs down

    Ok, zrobilem tak jak napisales pgobi i pokazal mi sie Error typu:
    Error opening/initiazing the selected video_out (-vo) device.
    I zostalem bez Mplayera bo niewiem co teraz zrobic jako uzytwonik (jako root rowniez) probowalem zmieniac w Subtitle i Font miedzy CP1251 a 8859-2 tez nie dalo to zadnego skutku. (kodowanie CP1251 bo niema u mnie 1250 co jest bardzo dziwne). MIalem juz tak ze znaki: ł,ąź,ż,ę byly ale za to zamiast pozostalych dalej pokazyl sie znak "_". Wiec mam rozlozone rece i niewiem co mam dalej czynic wiec bardzo prosze o POMOC
    Ostatnio edytowane przez suncez ; 31.10.2010 o 15:18
    Moze ja tez kiedys bede duzo wiedzial !! !!
    _______________________________

    MANDRAKE 9.2 only with ...
    _______________________________

  10. #19
    Dołączył
    Dec 2003
    Skąd
    Różanystok
    Postów
    16
    Wątków
    4
    Downloads
    0
    Uploads
    0
    Siła Reputacji
    0
    Reputacja
    1
    Dziwna sprawa, ale mandrake 9.2 ma mplayera bez windowsowego kodowania Ja mam 10 i u mnie jest 1250. A na 8859-2 polowy znakow ni ma i wez tu filmy oglodaj. Sciognij sobie mplayera nowszego i tyle
    pozdrawiam
    key - Linux Registered User #360969
    Mandrake 10.1 Community kernel 2.6.8.1-20mdk
    Linux is like wigwam: no gates, no windows, Apache inside!

  11. #20
    Avatar Vilk
    Vilk jest nieaktywny Sprzedawca Żywopłotów
    Mężczyzna
    • Platforma sprzętowa
      • Płyta Główna:
      • K8
      • Procesor:
      • AMD64 3200+
      • Karta Graficzna:
      • Radeon 9600GT
      • Karta Dźwiękowa:
      • CK804
      • Monitor:
      • LCD
      • Kernel:
      • 2.6.17-5mdv
    Dystrybucja: MDV 2007 PP
    Dołączył
    Feb 2004
    Skąd
    Gdańsk
    Wiek
    38
    Postów
    58
    Wątków
    3
    Downloads
    0
    Uploads
    0
    Siła Reputacji
    27
    Reputacja
    1
    Originally posted by Sir_Yaro@Jun 5 2004, 05:18 PM
    ...
    W zalaczonej paczce mplayer_fonts.rar
    ....
    ok sorki ale ja naprawde niewidze tej paczki gdzie ona jest ? nigdy niemyslalem ze mnie slepota dopadnie ale jednak chyba przyszedl czas i na mnie :blink:

Strona 2 z 6 PierwszyPierwszy 1234 ... OstatniOstatni

Informacje o wątku

Users Browsing this Thread

Aktualnie 1 użytkownik(ów) przegląda ten wątek. (0 zarejestrowany(ch) oraz 1 gości)

Podobne wątki

  1. Mplayer Brak Trybu Graficznego
    By mefior in forum Mplayer
    Odpowiedzi: 3
    Ostatni post / autor: 28.02.2005, 00:17
  2. Pilot Do Tv
    By bobo in forum Multimedia
    Odpowiedzi: 6
    Ostatni post / autor: 10.02.2005, 00:42
  3. Suse 9.1 I Mplayer ;)
    By ..::Smelu::.. in forum Suse
    Odpowiedzi: 4
    Ostatni post / autor: 20.10.2004, 09:55
  4. Polskie znaki w napisach pod mplayer
    By DonFelipe in forum Oprogramowanie
    Odpowiedzi: 10
    Ostatni post / autor: 25.03.2004, 09:33
  5. MPlayer i polskie znaki
    By Anonymous in forum Oprogramowanie
    Odpowiedzi: 8
    Ostatni post / autor: 02.02.2004, 20:38

Uprawnienia

  • Nie możesz zakładać nowych wątków
  • Nie możesz pisać wiadomości
  • Nie możesz dodawać załączników
  • Nie możesz edytować swoich postów
  •