Hello Guest, if you reading this it means you have not yet registered. Please take a second to Click here to register and in a few simple steps, you will be able to enjoy all the many features of our fine community. Please note that nicknames are prohibited lewd or meaningless (no numbers or letters at random) and introduce yourself in the section for you to meet our community.
[HOW-TO] PL znaki w mplayer - Strona 3
Strona 3 z 6 PierwszyPierwszy 12345 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 21 do 30 z 55

Temat: [HOW-TO] PL znaki w mplayer

  1. #21
    Dołączył
    Sep 2003
    Skąd
    Łódź
    Postów
    1,412
    Wątków
    10
    Siła Reputacji
    33
    Reputacja
    1
    Mam wrazenie, ze byly w poprzedniej wesji forum. Widac gdzies zaginely przy przenosinach.
    Zerknij TUTAJ, jest link skad je wziac.
    "Przybic to do kontuaru, Lordzie Ferguson, i niech licho porwie mleczarzy!"

  2. Panna Google
    Panna Google jest aktywna
    Avatar Panny Google

    Dołączył
    01-05-2004
    Skąd
    Internet
    Postów
    999
    Pochwał
    159

    Nie lubisz reklam? Zarejestrowani ich nie widzą! Rejestracja







  3. #22
    Dołączył
    Jan 2004
    Skąd
    Gdansk
    Wiek
    39
    Postów
    3,675
    Wątków
    214
    Siła Reputacji
    161
    Reputacja
    1854
    Jak ktos ma te pliki to niech sie skontaktuje ze mna na PM
    bo ja sporo w swoich pozmienialem i ciezko mi bedzie to jeszcze raz wszystko zalaczyc......

  4. #23
    Dołączył
    May 2004
    Skąd
    Rybnik
    Postów
    9
    Wątków
    1
    Siła Reputacji
    0
    Reputacja
    1
    Potwierdzam problem z wyswietlaniem polskich znakow w najnowszym mplayerze. Niektore litery po prostu sa zamieniane na ż..irytujace:/

  5. #24
    Dołączył
    Jul 2004
    Skąd
    Chojnice
    Postów
    198
    Wątków
    15
    Siła Reputacji
    30
    Reputacja
    1
    Originally posted by Sir_Yaro@Aug 5 2004, 09:45 PM
    Jak ktos ma te pliki to niech sie skontaktuje ze mna na PM
    bo ja sporo w swoich pozmienialem i ciezko mi bedzie to jeszcze raz wszystko zalaczyc......
    Ludzie, nie bądzcie żylaki! Podeślijcie pliki tam gdzie trzeba ...

    Nie uwierzę, że nikt nie ma ściągniętego i zapisanego na dysku gotowca Sir Yaro ! <_<
    Ostatnio edytowane przez suncez ; 31.10.2010 o 15:19

  6. #25
    Dołączył
    Jan 2004
    Skąd
    Ząbkowice Śląskie
    Wiek
    57
    Postów
    5,645
    Wątków
    277
    Siła Reputacji
    136
    Reputacja
    1410
    Nie wiem czy to was zadowoli, ale ja ściągnąłem sobie eMovixa i tam akurat są wszystkie czcionki i wszystko co potrzeba. Parę płyt kupiłem np. PCWK z filmami DVD i próbowałem przerobić na DivX-y, no pięknie to chodzi, sprawdzałem czcionki, są do wyboru nawet hebrajskie. Z wyświetlaniem nie ma problemów. Tylko że ja ustawiam kodowanie na ISO Europa środkowa. Wszystkie płyty mam w ten sposób zrobione. Co mnie obchodzi Windows. Ale myślę, że nie będzie problemu jeśli wypalisz płytę z czcionkami Windowsa. Rozumiem że chodzi tu o odtwarzanie płyt nagranych pod Windows. Mając te czcionki napewno sobie poradzicie. Dodatkowo polecam program polcnv. Czasami z GUI nie polskich czcione a czasami odpalone z konsoli są. Ja nie mam problemu. DVD chodzi też idealnie....Lex
    Jak to się zaczęło?
    Linux User 363394

  7. #26
    Dołączył
    Aug 2004
    Postów
    1
    Wątków
    0
    Siła Reputacji
    0
    Reputacja
    1
    Originally posted by key@Jul 27 2004, 08:32 AM
    Ja mam 10 i u mnie jest 1250.
    .....
    Sciognij sobie mplayera nowszego i tyle
    ...
    Ja również mam 10.0 i mplayera 1.0-0 pre 3.13 i dokładnie ten sam problem, nawet po wybraniu strony 1250

  8. #27
    Dołączył
    Aug 2004
    Postów
    26
    Wątków
    5
    Siła Reputacji
    30
    Reputacja
    1
    MPlayer 1.0pre5-3.3.2 na mdk10.0o, moim zdaniem problem lezy w tym, ze dawniej w /usr/share/mplayer byl plik subfont.ttf i zawsze jak go wybralem i dalem kodowanie ...windows (cp1250) bylo ok, teraz po prostu nie ma tego pliku, i to jest moim zdaniem problem. gorzej ze nie znalazlem go tez nigdzie na dysku.
    Registered KDE user: #2255

  9. #28
    Dołączył
    Dec 2003
    Skąd
    katowice
    Wiek
    40
    Postów
    1,437
    Wątków
    26
    Siła Reputacji
    37
    Reputacja
    63
    a ni próbowaliście zrobić tak?
    u mnie (i nie tylko) działa w mplayerze 1.0pre5-3.4.1, bez podmienianie czcionek
    Bardzo były moderator działu oprogramowanie.

  10. #29
    Dołączył
    Aug 2004
    Postów
    26
    Wątków
    5
    Siła Reputacji
    30
    Reputacja
    1
    thx, pomoglo
    Registered KDE user: #2255

  11. #30
    Dołączył
    Sep 2004
    Postów
    54
    Wątków
    8
    Siła Reputacji
    29
    Reputacja
    1
    ok a ja mam pytanko co do kodekow. jakie kodeki najlepiej sciagnac aby wszystko dzialalo bo nawet pod najnowszymi kodekami z windy niektore filmy mi nie chodza.

Strona 3 z 6 PierwszyPierwszy 12345 ... OstatniOstatni

Informacje o wątku

Users Browsing this Thread

Aktualnie 1 użytkownik(ów) przegląda ten wątek. (0 zarejestrowany(ch) oraz 1 gości)

Podobne wątki

  1. Mplayer Brak Trybu Graficznego
    By mefior in forum Mplayer
    Odpowiedzi: 3
    Ostatni post / autor: 28.02.2005, 00:17
  2. Pilot Do Tv
    By bobo in forum Multimedia
    Odpowiedzi: 6
    Ostatni post / autor: 10.02.2005, 00:42
  3. Suse 9.1 I Mplayer ;)
    By ..::Smelu::.. in forum Suse
    Odpowiedzi: 4
    Ostatni post / autor: 20.10.2004, 09:55
  4. Polskie znaki w napisach pod mplayer
    By DonFelipe in forum Oprogramowanie
    Odpowiedzi: 10
    Ostatni post / autor: 25.03.2004, 09:33
  5. MPlayer i polskie znaki
    By Anonymous in forum Oprogramowanie
    Odpowiedzi: 8
    Ostatni post / autor: 02.02.2004, 20:38

Uprawnienia

  • Nie możesz zakładać nowych wątków
  • Nie możesz pisać wiadomości
  • Nie możesz dodawać załączników
  • Nie możesz edytować swoich postów
  •