Hello Guest, if you reading this it means you have not yet registered. Please take a second to Click here to register and in a few simple steps, you will be able to enjoy all the many features of our fine community. Please note that nicknames are prohibited lewd or meaningless (no numbers or letters at random) and introduce yourself in the section for you to meet our community.
[HOW-TO] PL znaki w mplayer - Strona 6
Strona 6 z 6 PierwszyPierwszy ... 456
Pokaż wyniki od 51 do 55 z 55

Temat: [HOW-TO] PL znaki w mplayer

  1. #51
    Avatar mka2004
    mka2004 jest nieaktywny Sprzedawca Żywopłotów
    Mężczyzna
    • Platforma sprzętowa
      • Płyta Główna:
      • GA-7N400 Pro2
      • Procesor:
      • Athlon 3000 + Barton
      • Karta Graficzna:
      • GeForce FX 5200
    Dystrybucja: PCLinuxOS
    Dołączył
    Jun 2005
    Skąd
    Radomsko
    Wiek
    46
    Postów
    203
    Wątków
    38
    Siła Reputacji
    26
    Reputacja
    7

    Odp: [HOW-TO] PL znaki w mplayer

    Wystarczy w konsoli wpisać
    Kod:
    echo subcp=cp1250 >>~/.mplayer/config
    Ostatnio edytowane przez mka2004 ; 09.01.2006 o 20:49

  2. Panna Google
    Panna Google jest aktywna
    Avatar Panny Google

    Dołączył
    01-05-2004
    Skąd
    Internet
    Postów
    999
    Pochwał
    159

    Nie lubisz reklam? Zarejestrowani ich nie widzą! Rejestracja





  3. #52
    Avatar dangerriff
    dangerriff jest nieaktywny Sprzedawca Żywopłotów
    Mężczyzna
    • Platforma sprzętowa
      • Płyta Główna:
      • Gigabyte ga7n400Pro2
      • Procesor:
      • AMD 2500+
      • Karta Graficzna:
      • FX 5200
      • Karta Dźwiękowa:
      • Realtek
      • Monitor:
      • iiyama
      • Kernel:
      • 2.6.15-R8
    Dystrybucja: Gentoo
    Dołączył
    Oct 2005
    Wiek
    35
    Postów
    131
    Wątków
    5
    Siła Reputacji
    26
    Reputacja
    16

    Odp: [HOW-TO] PL znaki w mplayer

    Ja również miałem same problemy z mplayerem (głównie z napisami, te słynne kwadraciki ) ale problem zniknął gdy wyżuciłem mplayera i zainstalowałem od nowa najnowszą jego wersję (ze źródełek) oraz czcionkę arial cp1250. Wszystko co potrzebne znajdziecie na tej stronce: http://www.mplayerhq.hu/homepage/design7/dload.html Aby mieć graficzny interfejs trzeba konfigurować kompilację w ten sposób: ./configure --enable-gui Acha, po instalacji trzeba jeszcze dograć jakiegoś skina do katalogu .../mplayer/skins/default/
    Powodzenia.

  4. #53
    Avatar rufio
    rufio jest nieaktywny Sprzedawca Żywopłotów
    Mężczyzna
    • Platforma sprzętowa
      • Płyta Główna:
      • K7NF2-RAID/A/ASR
      • Procesor:
      • 1,7 Duron
      • Karta Graficzna:
      • Radeon 9200 128M Tv-out
      • Karta Dźwiękowa:
      • zintegrowana
      • Monitor:
      • iiyama
      • Kernel:
      • 2.6.17-5mdv
    Dystrybucja: MDV różne / Debian Etch
    Dołączył
    Mar 2006
    Skąd
    właśnie gdzie ja mieszkam !?
    Postów
    286
    Wątków
    12
    Siła Reputacji
    31
    Reputacja
    96

    Odp: [HOW-TO] PL znaki w mplayer

    Cytat Napisał sadhroith
    MPlayer 1.0pre6-3.3.2 zrobilem tak : w zakladce fonts w Encoding ustawilem Unicode a w Subtitle & OSD Encoding (cp1250)
    wszystko smiga ladnie pieknie polskie znaki wszystkie sa przynajmniej u mnie moze u kogos bedzie podobnie
    Mnie też pomogło - wszystko jest OK

  5. #54
    Avatar Sir_Yaro
    Sir_Yaro jest nieaktywny Były Administrator
    Mężczyzna
    • Platforma sprzętowa
      • Płyta Główna:
      • ThinkPad T500
      • Procesor:
      • Intel(R) Core(TM)2 Duo CPU P8700 @ 2.53GHz
      • Karta Graficzna:
      • ATI HD3650
      • Karta Dźwiękowa:
      • Conexant 20561
      • Monitor:
      • TFT WSXGA+
      • Kernel:
      • 3.2.0-34
    Dystrybucja: Kubuntu 14.04 LTS
    Polska
    Dołączył
    Jan 2004
    Skąd
    Gdansk
    Wiek
    39
    Postów
    3,675
    Wątków
    214
    Siła Reputacji
    159
    Reputacja
    1854

    Odp: [HOW-TO] PL znaki w mplayer

    Cytat Napisał bilgoldberg
    a jak zmienic kolor tekstu w mplayerze?
    Dodaj w pliku congif na koncu:
    ass=yes
    ass-color=FFFF4400
    ass-border-color=00000033
    Załączone miniatury Załączone miniatury tmp328.jpg  

  6. #55
    Avatar DRACO_WAHATEVER
    DRACO_WAHATEVER jest nieaktywny "Jego Upierdliwość"
    Mężczyzna
    • Platforma sprzętowa
      • Płyta Główna:
      • Gigabyte 7VT600P-RZ
      • Procesor:
      • Amd Athlon XP 2600+
      • Karta Graficzna:
      • HiS Excalibur ATI Radeon 9000 pro
      • Karta Dźwiękowa:
      • zintegrowana ac'97 realtek
      • Kernel:
      • 2.6.24.5-desktop-2mnb i 2.6.24.5-laptop-2mnb
    Dystrybucja: Mandriva 2010 One
    Dołączył
    Jul 2004
    Skąd
    Szczecin
    Wiek
    32
    Postów
    2,054
    Wątków
    40
    Siła Reputacji
    273
    Reputacja
    3619

    Odp: [HOW-TO] PL znaki w mplayer

    Osobiście zamiast gmplayer polecam gui SMPlayer, -jest zbliżone do znanego i lubianego windowsowego BESTPLAYERA i takie rzeczy jak czcionka język czy wybor napisów z plików, to kwestia klikniec w opcjach.

    Miniaturka w poście Sir_Yaro to właśnie SMPLAYER.





    Reputacja przyznana temu postowi
    Łącznie punktów reputacji: 14

    Komentarze:
     rufio  zgadza się   Fajny programik - własnie go testuję i jest bardzo OK
    Ostatnio edytowane przez suncez ; 31.10.2010 o 15:24

Strona 6 z 6 PierwszyPierwszy ... 456

Informacje o wątku

Users Browsing this Thread

Aktualnie 1 użytkownik(ów) przegląda ten wątek. (0 zarejestrowany(ch) oraz 1 gości)

Podobne wątki

  1. Mplayer Brak Trybu Graficznego
    By mefior in forum Mplayer
    Odpowiedzi: 3
    Ostatni post / autor: 28.02.2005, 00:17
  2. Pilot Do Tv
    By bobo in forum Multimedia
    Odpowiedzi: 6
    Ostatni post / autor: 10.02.2005, 00:42
  3. Suse 9.1 I Mplayer ;)
    By ..::Smelu::.. in forum Suse
    Odpowiedzi: 4
    Ostatni post / autor: 20.10.2004, 09:55
  4. Polskie znaki w napisach pod mplayer
    By DonFelipe in forum Oprogramowanie
    Odpowiedzi: 10
    Ostatni post / autor: 25.03.2004, 09:33
  5. MPlayer i polskie znaki
    By Anonymous in forum Oprogramowanie
    Odpowiedzi: 8
    Ostatni post / autor: 02.02.2004, 20:38

Uprawnienia

  • Nie możesz zakładać nowych wątków
  • Nie możesz pisać wiadomości
  • Nie możesz dodawać załączników
  • Nie możesz edytować swoich postów
  •