Witaj Gościu, jeżeli to czytasz to znaczy że nie jesteś zarejestrowany/zalogowany. Kliknij by się zarejestrować. Rejestracja zajmie mniej niż 30 sekund , a dzięki temu zniknie Ci ten dymek oraz będziesz miał pełne możliwośći personalizacji forum do własnych potrzeb.
Mandrake 9.2 i Nvidia nForce2
Pokaż wyniki od 1 do 8 z 8

Temat: Mandrake 9.2 i Nvidia nForce2

  1. #1
    Dołączył
    Oct 2003
    Skąd
    Warszawa
    Postów
    1
    Wątków
    1
    Downloads
    0
    Uploads
    0
    Siła Reputacji
    0
    Reputacja
    1

    Mandrake 9.2 i Nvidia nForce2

    Witam.
    Czy ktoś z was próbował już instalować Mandrake 9.2 na płycie gł. wyposażonej w nForce2 i udało mu się odpalić wszystkie urządzenia Nvidii ? . Bo ja niestety mam problem ze sterownikami karty sieciowej. Próbowałem rpm --rebuild ale ni hu..hu.. wywala kupę błędów to samo z make.
    Dziwne że na 9.1 wszystko działało okey - no może nie 100% ok ale zawsze trochę. Tak na marginesie to mam w komputerze dwie karty sieciowe i może to jest powód ? .

    Pozdrawiam
    B.

  2. Panna Google
    Panna Google jest aktywna
    Avatar Panny Google

    Dołączył
    01-05-2004
    Skąd
    Internet
    Postów
    999
    Pochwał
    159

    Nie lubisz reklam? Zarejestrowani ich nie widzą! Rejestracja





  3. #2
    Dołączył
    Oct 2003
    Postów
    2
    Wątków
    1
    Downloads
    0
    Uploads
    0
    Siła Reputacji
    0
    Reputacja
    1

    Re: Mandrake 9.2 i Nvidia nForce2

    Witam
    mam ten sam ból, większośc działa zadowalająco, ale system nie chce współdziałaź z nforcem. Próbowałem odłączyć sieć/nforce z biosu i odpalić zwykła kartę sieciową PCI ale nic to nie pomaga. W obu przypadkach M9.2 widzi karty sieciowe i co lepsze obie pracują ok, ale ...

  4. #3
    Avatar Anonymous
    Anonymous Gość

    Nforce - source

    Ze stron Nvidii trzeba pobrać sterownik na linuksa do płyty głównej. ALE! trzeba pobrać źródło i to koniecznie z końcówką src.tar.gz (czy jakoś tak). Następnie zainstalować tak, jak jest w odpowiednim miejscu instrukcji obsługi:

    example% tar -xvzf nforce.tgz
    example% cd nforce
    example% make
    example% su
    Password: ******
    example# make install

    UWAGA: to nie będzie działać, jeśli przy instalacji nie wyrano pakietów programistycznych.

    Wersja 9.2 u mnie się nie przyjęła. Używam stabilnego Red Hata 9. Ale ból z Nvidią i tu był ten sam
    Mam nadzieję, ze to pomogło.
    Łukasz Cholewa

  5. #4
    Dołączył
    Nov 2003
    Postów
    4
    Wątków
    0
    Downloads
    0
    Uploads
    0
    Siła Reputacji
    0
    Reputacja
    2
    Interesuje jeszcze to kogos?
    Sam mialem problemy M9.2 i LAN on board ,a wiec jesli ktos chce to moge pomoc. :?:

  6. #5
    Dołączył
    Nov 2003
    Postów
    3
    Wątków
    0
    Downloads
    0
    Uploads
    0
    Siła Reputacji
    0
    Reputacja
    1

    Lan na nForce

    Cześć
    Oferowałes pomoc w zainstalowaniu sieciówki, ja się na to pisze.
    Moja płyta to Epox 8RDA+
    GG 1464018
    Początkująca Mandarynka

  7. #6
    Dołączył
    Jul 2003
    Skąd
    Poznań
    Wiek
    33
    Postów
    1,740
    Wątków
    58
    Downloads
    0
    Uploads
    0
    Siła Reputacji
    41
    Reputacja
    141
    Od tego są Prywatne Wiadomości...
    This is your life and it's ending one minute at a time.

  8. #7
    Avatar Druciak
    Druciak jest nieaktywny Gold Member
    • Platforma sprzętowa
      • Płyta Główna:
      • Abit BX-133RAID
      • Procesor:
      • Pentium III (Coppermine)
      • Karta Graficzna:
      • GeForce
      • Karta Dźwiękowa:
      • Creative Labs SB Live!
      • Monitor:
      • iiyama
      • Kernel:
      • 2.6.16.23-1
    Dystrybucja: 2.0 PLD Linux (Ac)
    Dołączył
    May 2003
    Skąd
    Warszawa
    Postów
    1,537
    Wątków
    48
    Downloads
    0
    Uploads
    0
    Siła Reputacji
    36
    Reputacja
    71
    Eeee tam
    Moze jak napisza ladnie jak to odpalic, to moze sie jeszcze komus przyda





  9. #8
    Dołączył
    Nov 2003
    Postów
    4
    Wątków
    0
    Downloads
    0
    Uploads
    0
    Siła Reputacji
    0
    Reputacja
    2
    Niema problemu.
    Jak zainstalowac Nforce opisalem tu:

    http://mandrake.pl/viewtopic.php?t=759

    cze
    nikomu

Informacje o wątku

Users Browsing this Thread

Aktualnie 1 użytkownik(ów) przegląda ten wątek. (0 zarejestrowany(ch) oraz 1 gości)

Podobne wątki

  1. Sterowniki Do Karty Sieciowej Wifi
    By Bieniu in forum Instalacja Mandriva
    Odpowiedzi: 4
    Ostatni post / autor: 10.04.2005, 21:14
  2. Brak Dźwięku Po Instalacji
    By tkoniak in forum Instalacja Mandriva
    Odpowiedzi: 4
    Ostatni post / autor: 16.02.2005, 18:37
  3. Mandrake 10 Power Pack + Nforce 2 = Horror
    By Misiek in forum Sprzęt
    Odpowiedzi: 6
    Ostatni post / autor: 17.01.2005, 11:29
  4. Nie Mogę Oglądać Tv....
    By rebus in forum Multimedia
    Odpowiedzi: 36
    Ostatni post / autor: 10.12.2004, 00:30
  5. Nie Moge Uruchomić Tunera Tv+radio
    By darek_p in forum Multimedia
    Odpowiedzi: 1
    Ostatni post / autor: 26.11.2004, 20:20

Uprawnienia

  • Nie możesz zakładać nowych wątków
  • Nie możesz pisać wiadomości
  • Nie możesz dodawać załączników
  • Nie możesz edytować swoich postów
  •