Hello Guest, if you reading this it means you have not yet registered. Please take a second to Click here to register and in a few simple steps, you will be able to enjoy all the many features of our fine community. Please note that nicknames are prohibited lewd or meaningless (no numbers or letters at random) and introduce yourself in the section for you to meet our community.
potrzebuje pomocy w skonfigurowaniu dsl pod mandrake 9.1
Pokaż wyniki od 1 do 6 z 6

Temat: potrzebuje pomocy w skonfigurowaniu dsl pod mandrake 9.1

  1. #1
    Dołączył
    Oct 2003
    Skąd
    tarnobrzeg
    Postów
    5
    Wątków
    2
    Siła Reputacji
    0
    Reputacja
    1

    potrzebuje pomocy w skonfigurowaniu dsl pod mandrake 9.1

    Witam
    SZukam pomocy w konfiguracji dsl pod mandrake 9.1
    Linuxa zainstalowalem bez przeszkod - wykrywa mi obie karty sieciowe
    w /etc/sysconfig/network-scripts/ifcfg-eth0 i /etc/sysconfig/network-scripts/ifcfg-eth1 jest wedlug mnie wsystko odpowiednio powpisywane
    a net nei dziala
    jezeli wpisze shorewall clear - to polaczenie z netem na eth0 zostaje nawiazane co widac w centrum konfiguracji mandrake jednak nie moge zrobic zeby zaczela dzialac podsiec na eth1 neistosuje dhcp tylko ip statyczne dla kazdego kompa obydwie karty pinguja wydaje mi sie ze wina lezy w shorewall-u nie wiem jak go porawnie skonfigurowac
    moze jakis problem z iptables - prosze o wskazowki i wyrozumialosc oraz o tlumaczenie "po polsku" jako ze jestem raczej poczatkujacy w te sprawy
    w ifconfigu i route tez wedlug mnei jest wszystko ok
    z gory dziekuje
    pozdrawiam
    budda

  2. Panna Google
    Panna Google jest aktywna
    Avatar Panny Google

    Dołączył
    01-05-2004
    Skąd
    Internet
    Postów
    999
    Pochwał
    159

    Nie lubisz reklam? Zarejestrowani ich nie widzą! Rejestracja







  3. #2
    Dołączył
    Oct 2003
    Postów
    108
    Wątków
    5
    Siła Reputacji
    31
    Reputacja
    1

    Re: potrzebuje pomocy w skonfigurowaniu dsl pod mandrake 9.1

    DSL-em się nie bawiłem, chociaż za 2 tygodnie czeka mnie pierwsza instalacja. Jedyne co moge pomoć dać linki do jakiś opisów.

    http://klub.chip.pl/twarogal/dsl_2.html
    http://klub.chip.pl/twarogal/shorewall.htm

    jak dasz rade odpisz na forum.

  4. #3
    Dołączył
    Oct 2003
    Postów
    4
    Wątków
    0
    Siła Reputacji
    0
    Reputacja
    1
    A ustawiles DNS'y tp.sa ?

  5. #4
    Avatar Anonymous
    Anonymous Gość
    oczywiscie nie masz zainstalowanych i zaladowanych rownoczesnie iptables i ipchains?

  6. #5
    Dołączył
    Oct 2003
    Skąd
    tarnobrzeg
    Postów
    5
    Wątków
    2
    Siła Reputacji
    0
    Reputacja
    1
    juz poradzilem sobie z tym problemem kwestia byla w poprawnym skonfigurowaniu eth0 i eth1 i zrobieniu masquerady a nastepnie iptables
    jezeli ktos chce tlumaczenia na chlopski rozum please mail me cameeel@go2.pl
    budda

  7. #6
    Avatar Anonymous
    Anonymous Gość
    To może napisz coś więcej, bo tu co chwilę na ten temat pytanie pada :-)

Informacje o wątku

Users Browsing this Thread

Aktualnie 1 użytkownik(ów) przegląda ten wątek. (0 zarejestrowany(ch) oraz 1 gości)

Podobne wątki

  1. Odpowiedzi: 8
    Ostatni post / autor: 14.01.2005, 11:04
  2. Potrzebuję pomocy przy instalowaniu sterownika ATI!!!!!!!
    By Anonymous in forum Oprogramowanie
    Odpowiedzi: 5
    Ostatni post / autor: 22.07.2004, 17:53
  3. Mandrake 9.2 100Mbs > 10 Mbs - pomocy :)
    By radeczko in forum Sieć
    Odpowiedzi: 1
    Ostatni post / autor: 12.06.2004, 17:50
  4. Mandrake 9.2 pomocy !!!
    By Anonymous in forum Instalacja Mandriva
    Odpowiedzi: 3
    Ostatni post / autor: 01.04.2004, 19:22
  5. POMOCY - Mandrake Move
    By makxym in forum Instalacja Mandriva
    Odpowiedzi: 1
    Ostatni post / autor: 21.02.2004, 09:49

Uprawnienia

  • Nie możesz zakładać nowych wątków
  • Nie możesz pisać wiadomości
  • Nie możesz dodawać załączników
  • Nie możesz edytować swoich postów
  •