Witaj Gościu, jeżeli to czytasz to znaczy że nie jesteś zarejestrowany/zalogowany. Kliknij by się zarejestrować. Rejestracja zajmie mniej niż 30 sekund , a dzięki temu zniknie Ci ten dymek oraz będziesz miał pełne możliwośći personalizacji forum do własnych potrzeb.
potrzebuje pomocy w skonfigurowaniu dsl pod mandrake 9.1
Pokaż wyniki od 1 do 6 z 6

Temat: potrzebuje pomocy w skonfigurowaniu dsl pod mandrake 9.1

  1. #1
    Dołączył
    Oct 2003
    Skąd
    tarnobrzeg
    Postów
    5
    Wątków
    2
    Downloads
    0
    Uploads
    0
    Siła Reputacji
    0
    Reputacja
    1

    potrzebuje pomocy w skonfigurowaniu dsl pod mandrake 9.1

    Witam
    SZukam pomocy w konfiguracji dsl pod mandrake 9.1
    Linuxa zainstalowalem bez przeszkod - wykrywa mi obie karty sieciowe
    w /etc/sysconfig/network-scripts/ifcfg-eth0 i /etc/sysconfig/network-scripts/ifcfg-eth1 jest wedlug mnie wsystko odpowiednio powpisywane
    a net nei dziala
    jezeli wpisze shorewall clear - to polaczenie z netem na eth0 zostaje nawiazane co widac w centrum konfiguracji mandrake jednak nie moge zrobic zeby zaczela dzialac podsiec na eth1 neistosuje dhcp tylko ip statyczne dla kazdego kompa obydwie karty pinguja wydaje mi sie ze wina lezy w shorewall-u nie wiem jak go porawnie skonfigurowac
    moze jakis problem z iptables - prosze o wskazowki i wyrozumialosc oraz o tlumaczenie "po polsku" jako ze jestem raczej poczatkujacy w te sprawy
    w ifconfigu i route tez wedlug mnei jest wszystko ok
    z gory dziekuje
    pozdrawiam
    budda

  2. Panna Google
    Panna Google jest aktywna
    Avatar Panny Google

    Dołączył
    01-05-2004
    Skąd
    Internet
    Postów
    999
    Pochwał
    159

    Nie lubisz reklam? Zarejestrowani ich nie widzą! Rejestracja





  3. #2
    Dołączył
    Oct 2003
    Postów
    108
    Wątków
    5
    Downloads
    0
    Uploads
    0
    Siła Reputacji
    28
    Reputacja
    1

    Re: potrzebuje pomocy w skonfigurowaniu dsl pod mandrake 9.1

    DSL-em się nie bawiłem, chociaż za 2 tygodnie czeka mnie pierwsza instalacja. Jedyne co moge pomoć dać linki do jakiś opisów.

    http://klub.chip.pl/twarogal/dsl_2.html
    http://klub.chip.pl/twarogal/shorewall.htm

    jak dasz rade odpisz na forum.

  4. #3
    Dołączył
    Oct 2003
    Postów
    4
    Wątków
    0
    Downloads
    0
    Uploads
    0
    Siła Reputacji
    0
    Reputacja
    1
    A ustawiles DNS'y tp.sa ?

  5. #4
    Avatar Anonymous
    Anonymous Gość
    oczywiscie nie masz zainstalowanych i zaladowanych rownoczesnie iptables i ipchains?

  6. #5
    Dołączył
    Oct 2003
    Skąd
    tarnobrzeg
    Postów
    5
    Wątków
    2
    Downloads
    0
    Uploads
    0
    Siła Reputacji
    0
    Reputacja
    1
    juz poradzilem sobie z tym problemem kwestia byla w poprawnym skonfigurowaniu eth0 i eth1 i zrobieniu masquerady a nastepnie iptables
    jezeli ktos chce tlumaczenia na chlopski rozum please mail me cameeel@go2.pl
    budda

  7. #6
    Avatar Anonymous
    Anonymous Gość
    To może napisz coś więcej, bo tu co chwilę na ten temat pytanie pada :-)

Informacje o wątku

Users Browsing this Thread

Aktualnie 1 użytkownik(ów) przegląda ten wątek. (0 zarejestrowany(ch) oraz 1 gości)

Podobne wątki

  1. Odpowiedzi: 8
    Ostatni post / autor: 14.01.2005, 12:04
  2. Potrzebuję pomocy przy instalowaniu sterownika ATI!!!!!!!
    By Anonymous in forum Oprogramowanie
    Odpowiedzi: 5
    Ostatni post / autor: 22.07.2004, 18:53
  3. Mandrake 9.2 100Mbs > 10 Mbs - pomocy :)
    By radeczko in forum Sieć
    Odpowiedzi: 1
    Ostatni post / autor: 12.06.2004, 18:50
  4. Mandrake 9.2 pomocy !!!
    By Anonymous in forum Instalacja Mandriva
    Odpowiedzi: 3
    Ostatni post / autor: 01.04.2004, 20:22
  5. POMOCY - Mandrake Move
    By makxym in forum Instalacja Mandriva
    Odpowiedzi: 1
    Ostatni post / autor: 21.02.2004, 10:49

Uprawnienia

  • Nie możesz zakładać nowych wątków
  • Nie możesz pisać wiadomości
  • Nie możesz dodawać załączników
  • Nie możesz edytować swoich postów
  •