Witaj Gościu, jeżeli to czytasz to znaczy że nie jesteś zarejestrowany/zalogowany. Kliknij by się zarejestrować. Rejestracja zajmie mniej niż 30 sekund , a dzięki temu zniknie Ci ten dymek oraz będziesz miał pełne możliwośći personalizacji forum do własnych potrzeb.
problemy z dostepem do netu przez LAN - jak skonfigurowac :(
Pokaż wyniki od 1 do 4 z 4

Temat: problemy z dostepem do netu przez LAN - jak skonfigurowac :(

  1. #1
    Dołączył
    Oct 2003
    Postów
    1
    Wątków
    1
    Downloads
    0
    Uploads
    0
    Siła Reputacji
    0
    Reputacja
    1

    problemy z dostepem do netu przez LAN - jak skonfigurowac :(

    No wlasnie mam Mandarke'a 9.1 (srod graficzne KDE) i za Chiny Ludowe niemoge skonfigurowac sobie dostepu do sieci osiedlowej oraz internetu realizowanego przez router podpiety pod OS

    moze zle szukam ale niemoge ustawic sobie takich rzeczy jak IP, maske podsieci, bramki, DNS.... tzn uruchamiam konfiguratora i niewiadomo jak bym niekombinowal niechce mi dzialac po mojej mysli (dostep do interetu->siec osiedlowa->czy masz inne karty sieciowe [bo nvidie wykrywa]-> nie-> cos_tu_miga odnosnie sieciowki-> powrot do okna z wyborem modem/winmodem/ISDN.... :x) :?
    sieciowka jest zintegrowana z plyta glowna (nforce2 plyta ASUS A7N8X)

    kto pomoze :?:

  2. Panna Google
    Panna Google jest aktywna
    Avatar Panny Google

    Dołączył
    01-05-2004
    Skąd
    Internet
    Postów
    999
    Pochwał
    159

    Nie lubisz reklam? Zarejestrowani ich nie widzą! Rejestracja





  3. #2
    Dołączył
    Oct 2003
    Skąd
    Wrocław
    Wiek
    34
    Postów
    2,467
    Wątków
    38
    Downloads
    0
    Uploads
    0
    Siła Reputacji
    66
    Reputacja
    517

    Re: problemy z dostepem do netu przez LAN - jak skonfigurowa

    No wlasnie mam Mandarke'a 9.1 (srod graficzne KDE) i za Chiny Ludowe niemoge skonfigurowac sobie dostepu do sieci osiedlowej oraz internetu realizowanego przez router podpiety pod OS
    [...]
    sieciowka jest zintegrowana z plyta glowna (nforce2 plyta ASUS A7N8X)
    kto pomoze :?:
    Moze tak...Sprawdz czy ta zintegrowana sieciowka jest wspierana. Tzn czy sterownik jest w kernelu, czy trzeba samemu instalowac. Zakladajac, ze jest wspierana i, ze masz sterownik uruchom konsolę, wpisz su podaj hasło root'a. Potem wpisz netconf. Tu mozesz wpisac wszystko co jest potrzebne do ustawienia sieci.[/i]

  4. #3
    Avatar Anonymous
    Anonymous Gość
    dziekuje za odpowiedz

    poradzilem sobie z tym problemem sam poprzez zainstalowanie sterownikow do plyty glownej ktore nvidia udostepnila na swojej strone www 8)

  5. #4
    Dołączył
    Jul 2003
    Skąd
    Poznań
    Wiek
    33
    Postów
    1,740
    Wątków
    58
    Downloads
    0
    Uploads
    0
    Siła Reputacji
    41
    Reputacja
    141
    Parametry sieci zawsze można zmienić przez linuxconf'a
    This is your life and it's ending one minute at a time.

Informacje o wątku

Users Browsing this Thread

Aktualnie 1 użytkownik(ów) przegląda ten wątek. (0 zarejestrowany(ch) oraz 1 gości)

Podobne wątki

  1. Nie moge skonfigurowac netu
    By Anonymous in forum Sieć
    Odpowiedzi: 8
    Ostatni post / autor: 28.08.2003, 08:59

Uprawnienia

  • Nie możesz zakładać nowych wątków
  • Nie możesz pisać wiadomości
  • Nie możesz dodawać załączników
  • Nie możesz edytować swoich postów
  •