Witaj Gościu, jeżeli to czytasz to znaczy że nie jesteś zarejestrowany/zalogowany. Kliknij by się zarejestrować. Rejestracja zajmie mniej niż 30 sekund , a dzięki temu zniknie Ci ten dymek oraz będziesz miał pełne możliwośći personalizacji forum do własnych potrzeb.
DŹWIEK W MDK 9,2 RC2
Strona 1 z 2 12 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 1 do 10 z 11

Temat: DŹWIEK W MDK 9,2 RC2

  1. #1
    Dołączył
    Oct 2003
    Skąd
    FROM EARTH
    Postów
    5
    Wątków
    1
    Downloads
    0
    Uploads
    0
    Siła Reputacji
    0
    Reputacja
    1

    DŹWIEK W MDK 9,2 RC2

    WITAM MAM TAKI PROBLEM
    MAM PLYTKE K7S5A ECS-a Z ZINTERGROWANYA KARTA DŹ SIS 7012
    MDK WSZYSTKO WYKRYL ALE WLASNIE ALE
    DZWIEK POD GNOMEM JEST A POD KDE NIE MA ...
    Z TYM ZE POD GNOMEM SA DZWIEKI ALE JAK WLACZAM XMMS TO MI WIESZA GO NA MP3 .
    CO JEST ? DZIEKI

    Co było napisane w Regulaminie o dużych literach? - Escaflowne_RCS
    ECS-k7s5a Athlon 1,9+ winxp - mandrake9.2

  2. Panna Google
    Panna Google jest aktywna
    Avatar Panny Google

    Dołączył
    01-05-2004
    Skąd
    Internet
    Postów
    999
    Pochwał
    159

    Nie lubisz reklam? Zarejestrowani ich nie widzą! Rejestracja





  3. #2
    Dołączył
    Oct 2003
    Skąd
    Wrocław
    Wiek
    34
    Postów
    2,467
    Wątków
    38
    Downloads
    0
    Uploads
    0
    Siła Reputacji
    66
    Reputacja
    517

    Re: DŹWIEK W MDK 9,2 RC2

    WITAM MAM TAKI PROBLEM
    MAM PLYTKE K7S5A ECS-a Z ZINTERGROWANYA KARTA DŹ SIS 7012
    MDK WSZYSTKO WYKRYL ALE WLASNIE ALE
    DZWIEK POD GNOMEM JEST A POD KDE NIE MA ...
    Z TYM ZE POD GNOMEM SA DZWIEKI ALE JAK WLACZAM XMMS TO MI WIESZA GO NA MP3 .
    CO JEST ? DZIEKI
    1. Zaciął Ci się Caps-Lock :-P[*]
    2. Pewnie będziesz potrzebował KDEowego systemu dźwięku pod nazwą arts. (gnome korzysta zdaje się z esd)
    3.Pewnie korzystasz z ALSY. Doinstaluj plugin alsy dla XMMS. potem ustaw go w preferencjach xmms.

    [*] Tak wiem, czepiam się, ale naprawdę to zły nawyk pisać dużymi litermi. To tak jakbyś KRZYCZAŁ

  4. #3
    Dołączył
    Oct 2003
    Skąd
    FROM EARTH
    Postów
    5
    Wątków
    1
    Downloads
    0
    Uploads
    0
    Siła Reputacji
    0
    Reputacja
    1
    Mysle ze czytanie WIELKIch LITER nie jest az tak uciazliwe jak krzyk malego dziecka czy cos podobnego
    po 2-gie ja dbam o twoj o i tak zapewne slaby wzrok wiec sorry ale nie kumam tego ... i niech tak juz zostanie
    Oczywiscie dzieki za rady, pomysly, ale zalozmy ze wlaczam xmms bez tego plugina nie ma dzwieku wylaczam go tzn killuje bo inaczej sie nie da i juz dziwku nie ma nigdzie nawet pod gnomem .
    Mysle ze pod kde nie jest to sama wina serwera dzwieku bo tam nie ma wogule dzwieku nawet w mplayerze
    //// CHYBA ZAMOTALEM ////
    ECS-k7s5a Athlon 1,9+ winxp - mandrake9.2

  5. #4
    Dołączył
    Oct 2003
    Skąd
    Wrocław
    Wiek
    34
    Postów
    2,467
    Wątków
    38
    Downloads
    0
    Uploads
    0
    Siła Reputacji
    66
    Reputacja
    517
    zalozmy ze wlaczam xmms bez tego plugina nie ma dzwieku wylaczam go tzn killuje bo inaczej sie nie da i juz dziwku nie ma nigdzie nawet pod gnomem .
    Mysle ze pod kde nie jest to sama wina serwera dzwieku bo tam nie ma wogule dzwieku nawet w mplayerze
    //// CHYBA ZAMOTALEM ////
    Hmm, ciężka sprawa wyrokować. Może zrób tak. Odpal xmms'a z konsoli i sprawdź czy pojawiły się jakieś informacje. Mam nadzieję, że coś się pojawi. Jeśli nie to coś się wymyśli Tylko potrzeba więcej informacji. Może zajrzyj to logów? A nóż coś tam będzie.
    Ale jeszcze jedna rzecz...Sprawdź, czy nie masz wyciszonego dźwięku (np. aumixem). Chociaż w to wątpię - lecz tonący brzytwy się chwyta

  6. #5
    Dołączył
    Oct 2003
    Skąd
    FROM EARTH
    Postów
    5
    Wątków
    1
    Downloads
    0
    Uploads
    0
    Siła Reputacji
    0
    Reputacja
    1
    Witam i dzieki za zainteresowanie .
    Wiec sluchaj wlaczam gnoma dzwiek jest wszystko elegancko nawet pod totemem mp3 graja a jak wlaczam xmms pod konslola to pojawia sie cos takiego

    "Naruszenie segmentacji

    Prawdopodobnie znalazłeś błąd w XMMS, odwiedź więc
    stronę http://bugs.xmms.org i wypełnij zgłoszenie błędu.

    Naruszenie segmentacji"
    DOBRE NIE Potem nastaje juz cisza na wszysstkim po wlaczeniu MPLAYERA z konsoli pojawia sie cos takiego

    "Can't open audio device /dev/dsp: Device or resource busy"

    i jak myslisz ?
    ECS-k7s5a Athlon 1,9+ winxp - mandrake9.2

  7. #6
    Dołączył
    Oct 2003
    Skąd
    Wrocław
    Wiek
    34
    Postów
    2,467
    Wątków
    38
    Downloads
    0
    Uploads
    0
    Siła Reputacji
    66
    Reputacja
    517

    "Naruszenie segmentacji
    Prawdopodobnie znalazłeś błąd w XMMS, odwiedź więc
    stronę http://bugs.xmms.org i wypełnij zgłoszenie błędu.

    [...]

    "Can't open audio device /dev/dsp: Device or resource busy"
    OK, teraz jest więcej wiadomo. Problem leży w xmms. Program się
    wywraca "z powodu błędu w nim samym". Najgorsze jest to, że nie
    napisał nic więcej Szkoda. Ale można spróbować jakoś na około.
    Może inna wersja XMMS'a (jaka jest teraz?) pomoże? Być może jest źle ustawione wyjście dźwięku? To co pisałem wcześniej. Żeby sprawdzić:
    prawoklik na xmms'ie opcje->ustawienia-> wtyczki wej/wy i sprawdź jaką masz ustawioną wtyczkę wyjściową.Może zmień na inną.
    Tu może być problem. Jeżeli program utworzył plik core.* to można
    prześledzić gdzie się wykrzaczył, ale to trochę pokręcone
    jest i wciąż mam problemy ze zrozumieniem co mówi debugger

    Jeśli chodzi o to, że po zabiciu xmms'a nie ma dźwięku to jest to
    właśnie przez xmms'a. Urządzenie /dev/dsp jest wyjściem dla dźwięku.
    A mimo ukatrupienia xmms'a wciąż nie jest zwolnione.
    Możesz sprawdzić czy xmms na pewno się ubił np. tak

    $ ps aux
    $ ps aux |grep xmms

    $ to oczywiście znak zachęty więc go nie wpisujesz

    Pierwsze pokaże wszystkie procesy, drugie tylko xmms jeśli jest wciąż
    aktywny. Jeśli jest aktywny to ubij go tak:

    $ killall -9 xmms

    Krótko mówiąc dopóku nie ubijesz procesu korzystającego z /dev/dsp
    dopóty dźwięk nie powróci.

  8. #7
    Dołączył
    Oct 2003
    Skąd
    FROM EARTH
    Postów
    5
    Wątków
    1
    Downloads
    0
    Uploads
    0
    Siła Reputacji
    0
    Reputacja
    1
    xmms oczywiscie taki jaki jest w mdk9,2 czyli 1.2.7
    i pluginy oczywiscie standardowe
    czyli co mam zainstalowac plugin alisy ?//
    a co z dzwiekiem pod kde juz nie pytam o serwer dzwiekow?
    DZIEKI
    JAK MOZESZ TO MI PODESLIJ LINK DO TEJ WTYCZKI
    ECS-k7s5a Athlon 1,9+ winxp - mandrake9.2

  9. #8
    Dołączył
    Oct 2003
    Skąd
    Wrocław
    Wiek
    34
    Postów
    2,467
    Wątków
    38
    Downloads
    0
    Uploads
    0
    Siła Reputacji
    66
    Reputacja
    517
    xmms oczywiscie taki jaki jest w mdk9,2 czyli 1.2.7
    i pluginy oczywiscie standardowe
    czyli co mam zainstalowac plugin alisy ?//
    a co z dzwiekiem pod kde juz nie pytam o serwer dzwiekow?
    DZIEKI
    JAK MOZESZ TO MI PODESLIJ LINK DO TEJ WTYCZKI
    Plugin alsy powinien być na płytach instalacyjnych i powinien mieć mniej więcej taką nazwę:

    xmms-alsa-0.9.7-3mdk

    ale jest też tutaj:
    http://savannah.nongnu.org/download/alsa-xmms

    W centrum sterowania KDE jest coś z ustawieniami dźwięku. Może tam spóbuj coś ustawić.

  10. #9
    Dołączył
    Oct 2003
    Skąd
    FROM EARTH
    Postów
    5
    Wątków
    1
    Downloads
    0
    Uploads
    0
    Siła Reputacji
    0
    Reputacja
    1
    Witam
    Zrobielm jak mowiles i pod gnomem dziala wszystko jak nalezy , ale nadal mam problemy z dzwiekiem w kde
    ECS-k7s5a Athlon 1,9+ winxp - mandrake9.2

  11. #10
    Avatar Anonymous
    Anonymous Gość

    Re: DŹWIEK W MDK 9,2 RC2

    WITAM MAM TAKI PROBLEM
    MAM PLYTKE K7S5A ECS-a Z ZINTERGROWANYA KARTA DŹ SIS 7012
    MDK WSZYSTKO WYKRYL ALE WLASNIE ALE
    DZWIEK POD GNOMEM JEST A POD KDE NIE MA ...
    Z TYM ZE POD GNOMEM SA DZWIEKI ALE JAK WLACZAM XMMS TO MI WIESZA GO NA MP3 .
    CO JEST ? DZIEKI
    mialem z K7S5A ten sam problem. z MCC uruchom menadzer urzadzen (czy jak to tam sie zowie ), nastepnie zamien na sterownik intela: i_cos_tam

Strona 1 z 2 12 OstatniOstatni

Informacje o wątku

Users Browsing this Thread

Aktualnie 1 użytkownik(ów) przegląda ten wątek. (0 zarejestrowany(ch) oraz 1 gości)

Podobne wątki

  1. Dźwięk W Linuxie Trochę Bliżej
    By lexicon in forum How-To
    Odpowiedzi: 2
    Ostatni post / autor: 27.08.2006, 00:51
  2. Niedziałający Dźwięk [sb]
    By Gangst3R in forum Sprzęt
    Odpowiedzi: 5
    Ostatni post / autor: 18.03.2005, 19:26
  3. Mplayer - Dźwięk I Przewijanie Filmu
    By butsh in forum Mplayer
    Odpowiedzi: 0
    Ostatni post / autor: 04.02.2005, 23:34

Uprawnienia

  • Nie możesz zakładać nowych wątków
  • Nie możesz pisać wiadomości
  • Nie możesz dodawać załączników
  • Nie możesz edytować swoich postów
  •