Witaj Gościu, jeżeli to czytasz to znaczy że nie jesteś zarejestrowany/zalogowany. Kliknij by się zarejestrować. Rejestracja zajmie mniej niż 30 sekund , a dzięki temu zniknie Ci ten dymek oraz będziesz miał pełne możliwośći personalizacji forum do własnych potrzeb.
Mandrake & Neostrada+ - instrukcja instalacji
Strona 1 z 15 12311 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 1 do 10 z 142

Temat: Mandrake & Neostrada+ - instrukcja instalacji

  1. #1
    Dołączył
    Nov 2003
    Postów
    12
    Wątków
    2
    Downloads
    0
    Uploads
    0
    Siła Reputacji
    0
    Reputacja
    1

    Mandrake & Neostrada+ - instrukcja instalacji

    Witam!
    Przegladalem siec w poszukiwaniu informacji odnosnie uruchomienia neo na Mandrake 9.2 i niestety nic.
    Problem polega na tym, ze druid wykrywa co prawda moj modem (nieszczesny sagem usb) lecz nie potrafie polaczyc sie z netem!.
    Gdy wpisze ip a, wyskakuje mi tylko eth0 i lo. NIestety za zadne skarby nie widac eth1 (mojego sagema).
    Moja plyta to ECS na sis 735 (z pierwszych serii)
    Prosze o pomoc w konfiguracji, gdyz obecnie musze sie meczyc serwerem neo pod winda

  2. Panna Google
    Panna Google jest aktywna
    Avatar Panny Google

    Dołączył
    01-05-2004
    Skąd
    Internet
    Postów
    999
    Pochwał
    159

    Nie lubisz reklam? Zarejestrowani ich nie widzą! Rejestracja





  3. #2
    Dołączył
    Jul 2003
    Skąd
    Poznań
    Wiek
    34
    Postów
    1,740
    Wątków
    58
    Downloads
    0
    Uploads
    0
    Siła Reputacji
    42
    Reputacja
    141

  4. #3
    Dołączył
    Nov 2003
    Postów
    12
    Wątków
    2
    Downloads
    0
    Uploads
    0
    Siła Reputacji
    0
    Reputacja
    1

    Mandrake segem!

    Niestety dalej kicha.
    Od pocztaku postepowalem tak jak na:
    http://neostrada.info/instalacja.php?insta...=sagem_mandrake
    i niestety modem wykrywa, ale nie laczy!
    Poprostu pali sie kontrolka zasilania na modemie, lecz brak jest synchronizacji (ADSL nie swieci!).
    Prosze o pomoc!

  5. #4
    Dołączył
    Jul 2003
    Skąd
    Poznań
    Wiek
    34
    Postów
    1,740
    Wątków
    58
    Downloads
    0
    Uploads
    0
    Siła Reputacji
    42
    Reputacja
    141
    A inne sposoby?
    This is your life and it's ending one minute at a time.

  6. #5
    Dołączył
    Nov 2003
    Postów
    12
    Wątków
    2
    Downloads
    0
    Uploads
    0
    Siła Reputacji
    0
    Reputacja
    1

    Ne daje rady!

    Inne sposoby opisane w necie albo sa zbyt ogolnikowe, albo poprostu nie dzialaja!
    NIe wiem co jest winne temu ze nie dziala ten modem
    Gdyby go nie wykryl to co innego, ale przeciez wykryl modem
    Pytanie jak obejsc recznie ten problem, tj. gdzie i co wpisac zeby system odwolywal sie do znalezionego modemu?
    Jak wspomnialem po wpisaniu ip a widzi tylko karte sieciowa

  7. #6
    Dołączył
    Nov 2003
    Postów
    5
    Wątków
    1
    Downloads
    0
    Uploads
    0
    Siła Reputacji
    0
    Reputacja
    1
    Ja też mam problem z instalacja NEO+ i ciągle z nią walcze. Wiem tyle ze mdk 9.1 wykrywa modem usb i instaluje złe stery. Musisz sciągnąć nowe. Ponoć dobym opisem jest http://www.team.com.pl/witek/instalacjaneo.php tam jest wszystko opisane . Nie gwarantuje bo bende dopiero prubował

  8. #7
    Dołączył
    Nov 2003
    Postów
    12
    Wątków
    2
    Downloads
    0
    Uploads
    0
    Siła Reputacji
    0
    Reputacja
    1

    !!

    Opis jest tylko ze do:
    Instalacja Neostrady Plus na RedHat 9.0 (modem USB SAGEM F@st 800 )
    I tu pojawie sie problem w Mandraku:
    przed kompilacją trzeba utworzyć link symboliczny /usr/src/linux do katalogu z źródłami jądra
    (ln -s /usr/src/linux-2.4.cośtam /usr/src/linux - nie mogę dokładnie podać, ponieważ w tej
    chwili mam nowe jądro - korzystam z dobrodziejstw RHN i up2date);
    Jesli ci sie uda uruhomic to prosze o info!
    Ja juz probowalem wszystkiego i kaszana za kazdym razem.
    Caly dzien szukam w necie pomocy i dalej nic

  9. #8
    Dołączył
    Nov 2003
    Postów
    5
    Wątków
    1
    Downloads
    0
    Uploads
    0
    Siła Reputacji
    0
    Reputacja
    1
    no właśnie mam też z tym problem. Nie wiem jak utworzyć dowiązanie - nie rozumiem o co chodzi. W opisie jest napisane:
    przed kompilacją trzeba utworzyć link symboliczny /usr/src/linux do katalogu z źródłami jądra (ln -s /usr/src/linux-2.4.cośtam /usr/src/linux).
    Poprostu nie weim jak to ugryźć! tylko tego. Wszystko potem idzie głatko ale wyskakuje błąd ze coś tam z jądrem, pliz o help

  10. #9
    Avatar Anonymous
    Anonymous Gość

    Re: Ne daje rady!

    Inne sposoby opisane w necie albo sa zbyt ogolnikowe, albo poprostu nie dzialaja!
    NIe wiem co jest winne temu ze nie dziala ten modem
    Gdyby go nie wykryl to co innego, ale przeciez wykryl modem
    Pytanie jak obejsc recznie ten problem, tj. gdzie i co wpisac zeby system odwolywal sie do znalezionego modemu?
    Jak wspomnialem po wpisaniu ip a widzi tylko karte sieciowa
    :idea: informacja ze strony http://www.shider.neostrada.pl/

    UWAGA!
    Jezeli twoj modem nie zadziala po wykonaniu wszystkich krokow w tym opisie, moze to oznaczac ze posiadasz Sagem-a z nowszym ukladem. Jedynym roziwiazaniem bedzie wowczas zainstalowanie oryginalnych sterownikow dostarczanych przez Sagema. Dokladny opis i najswiezsze sterowniki znajdują sie pod tym adresem: http://www.sagem.com/web-modems/download/s...1000-en.htm#800. :roll:

  11. #10
    Dołączył
    Nov 2003
    Postów
    12
    Wątków
    2
    Downloads
    0
    Uploads
    0
    Siła Reputacji
    0
    Reputacja
    1

    !

    Napewno sa ludzie ktorzy wiedza co i jak, ale jak zauwazylem wszystko kreci sie wokol kasy!.
    Przejzalem sporo stronek i nawet mozna kupic kompa na serwer z zainstalowanym i skonfigurowanym systemem!
    Cosik mi sie wydaje ze nie damy rady z odpaleniem neo i nikt nam w tym nie pomoze.
    Co pozostaje?, chyba tylko nieszczesna winda bez mozliwosci kontroli transferu i pochrzanionym serwerem proxy na winroute!

Strona 1 z 15 12311 ... OstatniOstatni

Informacje o wątku

Users Browsing this Thread

Aktualnie 1 użytkownik(ów) przegląda ten wątek. (0 zarejestrowany(ch) oraz 1 gości)

Podobne wątki

  1. Po Instalacji Sama Plansza Mandrake 10.1
    By DAREK W. in forum Instalacja Mandriva
    Odpowiedzi: 7
    Ostatni post / autor: 21.02.2005, 13:34
  2. Gimp 2.0
    By pawelst81 in forum Oprogramowanie
    Odpowiedzi: 43
    Ostatni post / autor: 13.10.2004, 20:28
  3. Po instalacji Mandrake 10 nie startują X-y
    By Anonymous in forum Oprogramowanie
    Odpowiedzi: 3
    Ostatni post / autor: 12.04.2004, 11:50
  4. Wystapil blad w trakcie instalacji pakietow. Mandrake 10.0
    By Anonymous in forum Oprogramowanie
    Odpowiedzi: 4
    Ostatni post / autor: 08.04.2004, 15:26
  5. Odpowiedzi: 6
    Ostatni post / autor: 02.04.2004, 23:44

Uprawnienia

  • Nie możesz zakładać nowych wątków
  • Nie możesz pisać wiadomości
  • Nie możesz dodawać załączników
  • Nie możesz edytować swoich postów
  •