Witaj Gościu, jeżeli to czytasz to znaczy że nie jesteś zarejestrowany/zalogowany. Kliknij by się zarejestrować. Rejestracja zajmie mniej niż 30 sekund , a dzięki temu zniknie Ci ten dymek oraz będziesz miał pełne możliwośći personalizacji forum do własnych potrzeb.
nowu uzytkownik potrzbuje pomocy.
Pokaż wyniki od 1 do 9 z 9

Temat: nowu uzytkownik potrzbuje pomocy.

  1. #1
    Dołączył
    Nov 2003
    Skąd
    lodz
    Postów
    7
    Wątków
    1
    Downloads
    0
    Uploads
    0
    Siła Reputacji
    0
    Reputacja
    1

    nowu uzytkownik potrzbuje pomocy.

    otoz mam problem.
    mam sciagnietego linuxa z ftp.task.gda.pl - i jest to linux mandrake 9.1.
    i probuje go zainstalowac, ( mam go na plytach trzej jak co) i po wybraniu opcji w jaki sposob chce to zreobic wyskakuje mi ze pltyta na ktorej mam linucxa nie jest plytka instalacyjna.
    moze mi ktos powiedziec o co tu biega?

  2. Panna Google
    Panna Google jest aktywna
    Avatar Panny Google

    Dołączył
    01-05-2004
    Skąd
    Internet
    Postów
    999
    Pochwał
    159

    Nie lubisz reklam? Zarejestrowani ich nie widzą! Rejestracja





  3. #2
    Dołączył
    Jul 2003
    Skąd
    Poznań
    Wiek
    34
    Postów
    1,740
    Wątków
    58
    Downloads
    0
    Uploads
    0
    Siła Reputacji
    42
    Reputacja
    141
    Ściągnełeś obrazy ISO. Wypaliłeś je na 3 CD. Włożyłeś 1 CD i zresetowałeś kompa. Przy uruchomieniu komputera, system wystartował z płyty i zaczął się proces instalacji. Tak?
    This is your life and it's ending one minute at a time.

  4. #3
    Dołączył
    Nov 2003
    Skąd
    lodz
    Postów
    7
    Wątków
    1
    Downloads
    0
    Uploads
    0
    Siła Reputacji
    0
    Reputacja
    1
    ok, powiem tak, mam trzy plytki, na nich sa te obrazy iso no i jak wkladam jedna plytke to mi sie nie instaluje.
    ja musze specjalnie schodzic jednym programem na stacje dysków przy uruchamianiu kompa i wtedy robier instalacje z dyskietki, oczywiscie dyskietka ta jest startowa do tego linuxa. i poki odczytuje z dyskietki to dziala poprawnie.

  5. #4
    Dołączył
    Nov 2003
    Postów
    9
    Wątków
    2
    Downloads
    0
    Uploads
    0
    Siła Reputacji
    0
    Reputacja
    1
    ok, powiem tak, mam trzy plytki, na nich sa te obrazy iso no i jak wkladam jedna plytke to mi sie nie instaluje.
    ja musze specjalnie schodzic jednym programem na stacje dysków przy uruchamianiu kompa i wtedy robier instalacje z dyskietki, oczywiscie dyskietka ta jest startowa do tego linuxa. i poki odczytuje z dyskietki to dziala poprawnie.
    ustaw w biosie jako pierwsze bootowanie z cd-romu :wink:

  6. #5
    Dołączył
    Nov 2003
    Skąd
    lodz
    Postów
    7
    Wątków
    1
    Downloads
    0
    Uploads
    0
    Siła Reputacji
    0
    Reputacja
    1
    no ale ja mam ustwione w biose tak, swiadczy chocby to ze windows mi sie bootuje przy starcie jak wloze plytke instalacyjna.

  7. #6
    Dołączył
    Nov 2003
    Skąd
    lodz
    Postów
    7
    Wątków
    1
    Downloads
    0
    Uploads
    0
    Siła Reputacji
    0
    Reputacja
    1
    ok, dzis sobie poprobowalam i mi wyszlo. tzn. jak wzielam z dyskietki na nagrywanie z twardziela. ale mam jeden problem. tak sobie popatrzylam podczas instalacji, no i chodzi o partycje. powiedzmy ze ja instaluje mandrake z plikow ktore sa na c. a chce zainstalowac go na d. no i d jest wyczyszczone, i jak ja moge zmienic format partycji zeby mandrake tam wszedl?

  8. #7
    Avatar Anonymous
    Anonymous Gość
    po pierwsze nie wiem czy przypadkiem nie wypaliłeś obrazów iso na płytach zamiast "z obrazów iso"
    po wtóre mandrake ma całkiem fajne "ustrojstwo" do partycjonowania dysków
    standardowo dostępne podczas instalacji.należy wybrać ostatnią pozycję
    (ręczna konfiguracja czy jakoś tak w tym sensie) i po prostu usunąć czy zmienić czy co się tam podoba (bo wszystkie praktyczne możliwości tam są).
    no i jazda...
    pozdrawiam.

  9. #8
    Dołączył
    Jul 2003
    Skąd
    Poznań
    Wiek
    34
    Postów
    1,740
    Wątków
    58
    Downloads
    0
    Uploads
    0
    Siła Reputacji
    42
    Reputacja
    141
    Temat partycji był już poruszany..............
    This is your life and it's ending one minute at a time.

  10. #9
    Dołączył
    Nov 2003
    Skąd
    lodz
    Postów
    7
    Wątków
    1
    Downloads
    0
    Uploads
    0
    Siła Reputacji
    0
    Reputacja
    1
    czemu jak zainstalowalam linuxa to mi sie windows chrzani. jak wlaczam moj komputer to mi sie zawiesza, nawet programy w 90% mi nie dzialaja?

Informacje o wątku

Users Browsing this Thread

Aktualnie 1 użytkownik(ów) przegląda ten wątek. (0 zarejestrowany(ch) oraz 1 gości)

Podobne wątki

  1. Nowy User potrzbuje pomocy z MDK 8.0
    By Anonymous in forum Oprogramowanie
    Odpowiedzi: 3
    Ostatni post / autor: 20.02.2004, 15:14

Uprawnienia

  • Nie możesz zakładać nowych wątków
  • Nie możesz pisać wiadomości
  • Nie możesz dodawać załączników
  • Nie możesz edytować swoich postów
  •