Witaj Gościu, jeżeli to czytasz to znaczy że nie jesteś zarejestrowany/zalogowany. Kliknij by się zarejestrować. Rejestracja zajmie mniej niż 30 sekund , a dzięki temu zniknie Ci ten dymek oraz będziesz miał pełne możliwośći personalizacji forum do własnych potrzeb.
[HOW-TO] Instalacja sterowników do kart nVidia i ATI - instalacja pod Linuksem - Strona 3
Strona 3 z 15 PierwszyPierwszy 1234513 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 21 do 30 z 149

Temat: [HOW-TO] Instalacja sterowników do kart nVidia i ATI - instalacja pod Linuksem

  1. #21
    Dołączył
    Jun 2005
    Skąd
    Strzegom/Wrocław
    Wiek
    32
    Postów
    70
    Wątków
    6
    Downloads
    0
    Uploads
    0
    Siła Reputacji
    25
    Reputacja
    1

    Odp: [HOW-TO] Instalacja sterowników do kart nVidia i ATI - instalacja pod Linuksem

    Dzieki , wszystko już jest ok

  2. Panna Google
    Panna Google jest aktywna
    Avatar Panny Google

    Dołączył
    01-05-2004
    Skąd
    Internet
    Postów
    999
    Pochwał
    159

    Nie lubisz reklam? Zarejestrowani ich nie widzą! Rejestracja





  3. #22
    Dołączył
    Apr 2005
    Skąd
    Szczecin
    Postów
    33
    Wątków
    4
    Downloads
    0
    Uploads
    0
    Siła Reputacji
    25
    Reputacja
    1

    Odp: [HOW-TO] Instalacja sterowników do kart nVidia i ATI - instalacja pod Linuksem

    Cytat Napisał bat67
    aby przejśc do konsoli wciśnij crtl+alt+F1

    zaloguj sie uzywajac konta roota

    aby zamknąć X wpisz telinit 3

    następnie wpisz "mc" ukaże ci się prosty, lecz bardzo przydatny manager plików. Znajdujesz stery i uruchamiasz je wciskajać enter.

    Stery powinny się zainstalować, jeśli jednak masz mandrive niezbędne będzie doinstalowanie Kernel Source. Można to wykonać poleceniem w konsoli (jako root)
    - urpmi kernel-source-2.6
    Poprosi o którąś płyte instalacyjną chwilka i zainstalowane. Wedy stery muszą się zainstalować.

    proponuje sciagnac nowe stery, bo te sa troche stare.

    Czy ja mam jakiegos innego linuxa? Bo caly czas nie chce mi to dzialac.
    Robie wszystko wg zalecen:

    aby przejśc do konsoli wciśnij crtl+alt+F1
    zaloguj sie uzywajac konta roota
    to udalo sie zrobic



    aby zamknąć X wpisz telinit 3
    Tu dostaje ta sama komende co zwykle:
    Kod:
    bash: telinit: command not found
    A jak probuje zainstalowac najnowsze sterowniki z MC, to nawet nie da sie na nie kliknac (sa szare)



    Z tydzien temu jak probowalem zainstalowac jeszcze ta stara wersje sterownikow (tez w MC, wtedy byly zielone, moglem na nie kliknac) to niby cos sie instalowalo, ale potem wyskoczyl jakis blad, chyba chodzilo o cos z X. Naprawde nie rozumiem co robie zle.

    Aha i sory ze pisze w takich dlugich odstepach czasowych, ale teraz jest sesja, wiec sami rozumiecie...

  4. #23
    Avatar bat67
    bat67 jest nieaktywny Boy Hotelowy
    Mężczyzna
    • Platforma sprzętowa
      • Płyta Główna:
      • AsRock K78X
      • Procesor:
      • AMD Athlon XP 2000+
      • Karta Graficzna:
      • Nvidia GF 4 MX 440
      • Karta Dźwiękowa:
      • zintegrowana
      • Monitor:
      • Relisys 17"
      • Kernel:
      • 2.6.11 -6
    Dystrybucja: Mandriva 2005
    Dołączył
    Apr 2004
    Skąd
    Kępice
    Wiek
    28
    Postów
    38
    Wątków
    4
    Downloads
    2
    Uploads
    0
    Siła Reputacji
    27
    Reputacja
    1

    Odp: [HOW-TO] Instalacja sterowników do kart nVidia i ATI - instalacja pod Linuksem

    na pewno logowales sie na kont:
    root
    ?

  5. #24
    Avatar magic185
    magic185 jest nieaktywny Boy Hotelowy
    Mężczyzna
    Dystrybucja: Linux Mandriva LE 2005
    Dołączył
    Jun 2005
    Postów
    28
    Wątków
    11
    Downloads
    0
    Uploads
    0
    Siła Reputacji
    25
    Reputacja
    1

    Odp: [HOW-TO] Instalacja sterowników do kart nVidia i ATI - instalacja pod Linuksem

    u mnie prawie wszystko ok. nadaję uprawienia , loguję jako root. Gdy włączę instalację wyskakuje noramlne okno instalacji i pisze....


    ERROR: Installation has failed. Please see the file
    '/var/log/nvidia-installer.log' for details. You may find
    suggestions on fixing installation problems in the README available
    on the Linux driver download page at www.nvidia.com.




    Mam kartę graficzną Geforce 2 mx 100/200 i próbuję zainstalować najnowsze sterownki(NVIDIA-Linux-x86-1.0-5328-pkg1.run)

    co robić

  6. #25
    Avatar bat67
    bat67 jest nieaktywny Boy Hotelowy
    Mężczyzna
    • Platforma sprzętowa
      • Płyta Główna:
      • AsRock K78X
      • Procesor:
      • AMD Athlon XP 2000+
      • Karta Graficzna:
      • Nvidia GF 4 MX 440
      • Karta Dźwiękowa:
      • zintegrowana
      • Monitor:
      • Relisys 17"
      • Kernel:
      • 2.6.11 -6
    Dystrybucja: Mandriva 2005
    Dołączył
    Apr 2004
    Skąd
    Kępice
    Wiek
    28
    Postów
    38
    Wątków
    4
    Downloads
    2
    Uploads
    0
    Siła Reputacji
    27
    Reputacja
    1

    Odp: [HOW-TO] Instalacja sterowników do kart nVidia i ATI - instalacja pod Linuksem

    telinit 3 :/ setki razy powtarzac:/

  7. #26
    Avatar magic185
    magic185 jest nieaktywny Boy Hotelowy
    Mężczyzna
    Dystrybucja: Linux Mandriva LE 2005
    Dołączył
    Jun 2005
    Postów
    28
    Wątków
    11
    Downloads
    0
    Uploads
    0
    Siła Reputacji
    25
    Reputacja
    1

    Odp: [HOW-TO] Instalacja sterowników do kart nVidia i ATI - instalacja pod Linuksem

    włączyłem telinit 3

  8. #27
    Dołączył
    Apr 2005
    Skąd
    Szczecin
    Postów
    33
    Wątków
    4
    Downloads
    0
    Uploads
    0
    Siła Reputacji
    25
    Reputacja
    1

    Odp: [HOW-TO] Instalacja sterowników do kart nVidia i ATI - instalacja pod Linuksem

    Cytat Napisał bat67
    Stery powinny się zainstalować, jeśli jednak masz mandrive niezbędne będzie doinstalowanie Kernel Source. Można to wykonać poleceniem w konsoli (jako root)
    - urpmi kernel-source-2.6
    Cos chyba za bardzo kombinowalem i dalem ta komende . Tylko ze ja mam Mandrake 10.1, a nie Mandriwe.
    I teraz w czasie instalacji wyskakuje mi blad z kernelem. Nie jestem w stanie zacytowac (jak bedzie trzeba to go sobie zapisze). Co w takiej sytuacji powinienem zrobic?



    Aha wczesniejsze problemy z telinit 3, juz rozczailem.
    A instalacje sterownikow wlaczam komenda "sh". Wiec sa jakies postepy

  9. #28
    Dołączył
    Mar 2005
    Skąd
    Świdnik
    Postów
    40
    Wątków
    7
    Downloads
    0
    Uploads
    0
    Siła Reputacji
    25
    Reputacja
    1

    [HOW-TO] Instalacja grafiki ATI - krok po kroku (dokładnie)

    Wszystko zawarte w poniższym opisie, jest napisane, według moich osobistych doświadczeń na Mandrake'u 10.1
    Nie ponoszę żadnej odpowiedzialności, jak coś sie popsuje, bo tak się stało - źle zrozumiałeś bądź/lub/i doczytałeś instrukcję monitora bądź/lub/i tego tekstu.
    U mnie piknie wsystko działa i piszę to, w jaki sposób zainstalowałem sterowniki do grafiki.
    Z góry mówię... sorki za błędy ortograficzne/gramatyczne/stylistyczne... nie jestem humanistą...



    Na samym początku, przydałoby dowiedzieć się, jakie X'y posiadamy zainstalowane wraz z Mandrakiem.
    Pod X'ami wystarczy wejść odpowiednio: Gwiazdka (odpowiednik windows'owego "start") -->> Ssytem -->> Konfiguracja -->> Centrum Sterowania.
    Gdy pojawi nam się żądane okienko, z lewej storny powinniśmy mieć różne "rozwijane/zwijane" opcje/właściwości, jak: Bezpieczeństwo, Dostępność itp.
    My wchodzimy odpowiednio Informacje -->> X-Serwer. Wówczas w prawym (większym) okienku pojawiają się różne informacje. Wyszukujemy wpis pt. Producent i patrzymy jego wartość - u mnie jest coś takiego wpisane: Mandrakelinux (X.Org X11 6.8.2, patch level 6.mdk10.1.thac). 6.8.2 oznacza że jest to wersja X.Org numer 6.8.2. Być może się zastnawiacie, dlaczego taka "wysoka" wersja w porównaniu, z być może Waszą, otóż upgrade'owałem sobie starego X.Org'a z wersji 6.7.0 właśnie na 6.8.2.
    Jeżeli chcecie PRAWIDŁOWO zainstalować sobie sterowniki Ati, zalecam upgrade'owanie właśnie swoich X'ów, do wersji przynajmniej 6.8, w przeciwnym przypadku, podczas odpalania (już po zainstalowaniu) X'ów za pomocą "startx" wyskoczą Wam błędy.

    Nie dotyczy to tych którzy mają XFree w wersji 4.1.0, 4.2.0 bądź 4.3.0.
    Chodzi o to w w/w upgrade'owaniu, iż w sterownikach Ati, w szczególności tych nowszych, są obsługiwane nowe funkcje dla X'ów, których jescze nie ma w starszych wersjach ?

    Co do upgrade'u, to polecam ściągnięcie pliczków .rpm, ponieważ podczas kompilacji możecie napotkać wieeeeele błędów, chyba że ktoś chce trochę na kardcorze, wówczas proszę bardzo. Ja osobiście ściągnąłem takie pliczki:
    -libxorg-x11-6.8.2-6.mdk10.1.thac.i586.rpm,
    -xorg-x11-6.8.2-6.mdk10.1.thac.i586.rpm,
    -xorg-x11-server-6.8.2-6.mdk10.1.thac.i586.rpm.
    Wszystkie 3 były potrzebne, aby zupgrade'ować X'y (X.Org).

    Po zidentyfikowaniu X'ów, wchodzimy na www.ati.com, wyszukujemy i klikamy na przycisk "Drivers and Software" -->> "Linux Drivers and Software" -->> (zależnie od architektury procesora 32 bitowy <standard> bądź np. AMD 64 - 64 bitowy, wybieramy, odpowiedni dział, Linux x86_64 dla 64 bitowych... ) "RADEON 8500 Series and higher" -->> "ATI Proprietary Linux x86 Drivers for XFree86/X.Org Version 8.14.13" -->> Ściągamy teraz wobec wcześniej ustalonej wersji X.Org'a/XFree pliczek (sterownik) np. ja dla X.Org'a 6.8(.2) ściągam tam gdzie jest wiersz z Download dla X.Org: "fglrx_6_8_0-8.12.10-1.i386.rpm".

    Włączam konsolę, wpisuję su ENTER -->> podaję hasło dla root'a (administratora) ENTER, i gdy nim też jestem, wpisuję init 3 ENTER.
    Teraz loguję się jako root !
    wchodzę do katalogu gdzie ściągnąłem wcześniej sterownik (fglrx_6_8_0-8.12.10-1.i386.rpm) i wpisuję coś takiego: rpm -ivh --force fglrx_6_8_0-8.12.10-1.i386.rpm.
    Po zainstalowaniu (zaznaczam że musi sie zainstalować, chyba że jest to błąd naprawdę krytyczny, który nie pozwala, nawet na "wymuszenie" tejże instalacji).
    Instalację przeprowadzam według mojego sprzętu, u Ciebie może się to różnić, ale nie musi, warto przygotować sobie informacje o monitorze (synchronizacja pozioma/pionowa, odświeżanie, maksymalne rozdzielczości), sposób połączenia myszki (ścieżka podłączenia myszki przez katalog urządzeń /dev)
    teraz wpisujemy fglrxconfig ENTER i przechodzimy poprzez konfigurację grafiki i monitora (wszystkie liczby (wypunktowanie) oznaczają kolejne "ekrany", przebiegi konfiguracji).
    Zaczynamy:
    1) okno informacyjne ENTER
    2) wybór podłączenia myszki, do naszego komputera: 1 to podłączenie szeregowe, 2 to poprzez port PS/2. Wybór: 2 ENTER
    3) wybór rodzaju naszej myszki np. bez kólka (1), z kółkiem (2) Wybór: 2 ENTER
    4) czy emulować 3 przycisk (mając 2-przyciskową mysz, możemy zemulować, aby po wciśnięciu 2 przycisków, otrzymać 3ci przycisk) Wybór: n ENTER
    5) podać ścieżkę do urządzenia mysz Wybór: /dev/mouse ENTER
    6) model klawiatury (jaki rodzaj klawiatury posiadasz) np. 105 klawiszy Wybór: 4 ENTER
    7) jakiego typu, wobec języka, posiadasz klawiaturę ? ja posiadam typu polskiego: Wybór: 19 ENTER
    8) czy chcesz włączyć Quad Buffer System ? (nie wiem naprawdę co to jest...) Wybór: n ENTER
    9) czy chcesz włączyć wyjście TV w karcie graficznej ? (TV out) ja nie mam, więc Wybór: n ENTER
    10) czy chcecie pracować na wileu monitorach, bądź mieć możliwość przełączania monitorów (np. laptopy) ? (Single Head - 1 monitor) Wybór: 1 ENTER
    11) okno informayjne, o tym że teraz potrzebne będą informacje o Twoim monitorze... ENTER
    12) jaką posiada Twój monitor, synchronizację poziomą (horizontal sync) ? Wybór: 6 ENTER
    13) jaką posiada Twój monitor, synchronizację pionową (vertical sync) ? Wybór: 3 ENTER
    14) ustawienia domyślnych i obsługiwanych rozdzielczości dla 24-bitowych kolorów, domyślnie jest wpisane "640x480 for 24bit", ja chcę to zmienić, i ustawić ażeby, domyślnie łądowały mi się X'y w rodzielczości "1280x1024 for 24 bit", w tym celu Wybór: 1 ENTER, następnie chcę aby w kolejności 1280x1024, 1024x768, 800x600 i 640x480 monitor wybierał domyślną rozdzielczość (chodzi o to, że gdyby monitor Twój, np. nagle, bądź wogóle nie obsługiwał 1szej wymienionej rozdzielczości 1280x1024, ażeby przełączył się na kolejną, w tym przypadku <moim> 1024x768, jak znowu to nie wypali, to przełączy się na kolejną rozdzielczość, i tak do końca) Wybór: 6321 ENTER, i teraz mogę już zatwierdzić to poprzez Wybór: 2 ENTER

    Punkty odpowiedzialne za właściwości monitora, dotyczą LCD Belinea 10 17 35B

    15) czy chcecie mieć wirtualny pulpit, większy niż maksymalna rozdzielczość Waszego monitora ? Wybór: n ENTER
    16) dla kogo ma być dostępny rendering ? (wszyscy, root, grupa itp.) ja wybieram że dla wszystkich Wybór: 1 ENTER
    17) profil aplikacji ? (nie wiem czego się to dotyczy... więc domyślny) Wybór: 1 ENTER

    Teraz zaczynają się różne właściwości grafiki, jak masz instrukcję do grafiki, i znajdziesz jakieś info o przedstawionych poniżej informacjach, możesz je Sobie, odpowiednio dostosować. Ja wybieram pod Gigabyte Radeon 9550 i wystarcza mi to żeby był włączony rendering i wszystko hasało, tak jak miało to czynić...

    18) czy chcesz inicjalizować xfree86-dga ? Wybór: n ENTER
    19) czy włączyć export wizualnych pseudo-kolorów (hahaha... nie wiem jak to tłumaczyć i tym bardziej nie wiem o co chodzi...) Wybór: n ENTER
    20) czy synchronizować bufor wymian z sygnałem synchronizacji pionowej ? Wybór: n ENTER
    21) dla ilu próbek włączyć FSAA ? Wybór: 1 ENTER
    22) czy wymusić wizualne multiróbkowanie dla każdej aplikacji OpeGL ? (też nie mam pojęcia o co biega...) Wybór: n ENTER
    23) czy wyłączyć gammę FSAA ? Wybór: n ENTER
    24) pozycje wielopróbkowe FSAA ? (:/ nie mam pojęcia co to jest...) Wybór: n ENTER
    25) czy chcesz użyc zewnętrznego modułu AGP GART ? (polecam użycia tego wbuodwanego w jądro) Wybór: n ENTER
    26) czy włączyć "AGP Locked User Pages" ? (chodzi tu o szybszy zapis/odczyt tekstur poprzez złącze AGP <bezpośrednio>) Wybór: y ENTER
    27) ehh.. nie chce mi się tego wyjaśniać, ale ma być domyślnie... Wybór: 0 ENTER
    28) czy zapisać sporządzoną przez Ciebie konfigurację i zpisać do pliku /etc/X11/xorg.conf ? Wybór: y ENTER

    ufff.... jakoś się udało przebrnąć przez tą konfigurację... większość rzeczy wymaga tylko wciśnięcia samego ENTERa, ale żeby ktoś póxniej nie krzyczał że mało dokłądnie opisałem proces konfiguracji grafiki...

    Teraz chwila prawdy... wpisujemy stratx ENTER

    Jeżeli weszliście do X'owego "światka", na dodatek pod uprawnieniami root'a, oznacza że dobrze jest skonfigurowane i POWINNO wejść jako normlany użytkownik, ale różnie to u mnie bywało :/
    od razu uruchamiamy ponownie komputer, jeżeli wylogowaliście się z X'a (tego root'owego) do którego przed chwilą weszliście i jesteście w konsoli, to wpiszcie shutdown -r now

    I teraz czekamy na rezultat.... jak się uruchomi, to możemy sprawdzić czy wszystko działa jak powinno. Wchodzimy do konsoli (nie musimy się logować jako root, żeby sprawdzić czy się udało uruchomić akcelerację) i wpisujemy glxgears i czekamy co nam tam pokaże/wyświetli... po ok. 30 sekundach zamknijcie to okienko, w którym były różnego rodzaju "tryby" obracające się jeden o drugi... jakie macie wyniki ? ja mam coś takiego:
    Kod:
    [grzesiek@localhost grzesiek]$ glxgears
    8641 frames in 5.0 seconds = 1728.200 FPS
    9578 frames in 5.0 seconds = 1915.600 FPS
    9578 frames in 5.0 seconds = 1915.600 FPS
    9569 frames in 5.0 seconds = 1913.800 FPS
    8914 frames in 5.0 seconds = 1782.800 FPS
    Broken pipe
    Ważne żeby te FPS'y były powyżej 1000 FPS, jeżeli tak też jest to macie włączoną akcelerację, jeżeli są to wartośći do 500 FPS, to coś się niestety nie udało .... i szukamy problemu ....


    -----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
    Tu przedstawię wszystko, co wiem, o ewentualnych log'ach, problemach itp. rzeczach...

    Tak od siebie dodam iż MUSISZ mieć zainstalowane źródła jajka (kernel'a), jakiego też masz zainstalowanego, bez tego ani rusz....

    Jeżeli nie weszło Ci do X'ów, (masz logowanie sie pod "czarnym" ekranem, konsola) zaloguj się, i proponuję sprawdzenie (podgląd) pliku /etc/X11/xorg.conf
    Tam jest zapisane, co się nie powiodło...

    ================================================== ========================

    Kilka postów wcześniej, kolega przedstawił problem:
    Kod:
    (EE) fglrx(0): DRIScreenInit failed!
    (WW) fglrx(0): ***********************************************
    (WW) fglrx(0): * DRI initialization failed!                  *
    (WW) fglrx(0): * (maybe driver kernel module missing or bad) *
    (WW) fglrx(0): * 2D acceleraton available (MMIO)             *
    (WW) fglrx(0): * no 3D acceleration available                *
    (WW) fglrx(0): ********************************************* *
    Problemem jest brak dodanego modułu, w jajki obsługującego DRI, który jest odpowiedzialny za obsługę/komunikację (? coś takiego) z kartą graficzną. Musisz albo dodać moduł do jajka (własne jajko - polecam róznego rodzaju artykuły, jak zrobić własne jajko itp.) albo od nowa stawiaj system i nie wybieraj osobiście paketów, tylko ewentualnie całe grupy programów (nie pojedyncze pakiety, bo jest tam możliwość wybierania pojedynczych pakietów <np. xmms-skins, xmms-dsp>, tylko całe grupy pakietów np. GRY, SERWER SQL, WWW itp.) bo niestety możesz pominąć właśnie pakiet odpowiadający za ten moduł... Sam tak zrobiłem, a później żałowałem.... na szczęście, zanim zacznę cokowliek instalować, w pierwszej kolejności instaluję grafikę jak coś to szybko od nowa system.

    ================================================== ========================

    Gdy pojawi Wam się taki problem (może być więcej takich linijek, aj tu podaję tylko przykład...)
    Kod:
    Symbol XAAGetScreenIndex from module /usr/X11R6/lib/modules/drivers/fglrx_drv.o is unresolved!
    Symbol noCompositeExtension from module /usr/X11R6/lib/modules/drivers/fglrx_drv.o is unresolved!
    chodzi mi głównie o tą końcówkę is unresolved, wówczas problem tkwi w wersji X'ów. Aktualnie zainstalowane X'y, nie obsługują "jeszcze", w tejże wersji, właściwości wymienionych wyzej, a zawartych i instalowanych z sterownikami karty graficznej.
    W tym przypadku, te właściwości to: XAAGetScreenIndex i noCompositeExtension.

    -------------------------------------------------------------------------

    Jak coś przypomnę, to będę dopisywał.... bo albo wypadło mi z głowy albo coś innego...

    Jeżeli macie problemy, to wszelkie pytania dodawajcie do topic'u, w którym jest kopia tegoż artykułu (napisanego pierwotnie): http://forum.mandriva.org.pl/showthr...7820#post77820

    Pozdrawiam
    Ostatnio edytowane przez bolwerk ; 27.06.2005 o 19:13

  10. #29
    Avatar magic185
    magic185 jest nieaktywny Boy Hotelowy
    Mężczyzna
    Dystrybucja: Linux Mandriva LE 2005
    Dołączył
    Jun 2005
    Postów
    28
    Wątków
    11
    Downloads
    0
    Uploads
    0
    Siła Reputacji
    25
    Reputacja
    1

    Odp: [HOW-TO] Instalacja sterowników do kart nVidia i ATI - instalacja pod Linuksem

    u mnie prawie wszystko ok. nadaję uprawienia , loguję jako root włączam telenit 3.GDy włączę instalację wyskakuje normalne okno instalacji i psize...


    ERROR: Installation has failed. Please see the file
    '/var/log/nvidia-installer.log' for details. You may find
    suggestions on fixing installation problems in the README available
    on the Linux driver download page at www.nvidia.com.




    Mam kartę graficzną Geforce 2 mx 100/200 i próbuję zainstalować najnowsze sterownki(NVIDIA-Linux-x86-1.0-5328-pkg1.run)


    co robić

  11. #30
    Avatar suncez
    suncez jest nieaktywny Super Moderator
    Mężczyzna
    Dystrybucja: Debian Mandriva
    Dołączył
    Aug 2004
    Postów
    3,195
    Wątków
    142
    Downloads
    11
    Uploads
    0
    Siła Reputacji
    281
    Reputacja
    3732

    Odp: [HOW-TO] Instalacja sterowników do kart nVidia i ATI - instalacja pod Linuksem

    Wiesz, te sterowniki wcale nie są takie nowe (5328) , proponuję nowsze 7174, nie powinno być z nimi kłopotu. Możesz ściągnąć ze strony nvidii lub z:
    http://suncez.e-data.net.pl/download...-7174-pkg1.run

    Pozdrawiam
    Regulamin Forum - lektura obowiązkowa Pytania - jak mądrze je zadawać vbcode - jak formatować tekst w postach Reputacja - jak używać przycisków reputacji

Strona 3 z 15 PierwszyPierwszy 1234513 ... OstatniOstatni

Informacje o wątku

Users Browsing this Thread

Aktualnie 1 użytkownik(ów) przegląda ten wątek. (0 zarejestrowany(ch) oraz 1 gości)

Podobne wątki

  1. Instalacja Nvidia W Mandarynce 10.1
    By derek in forum Oprogramowanie
    Odpowiedzi: 2
    Ostatni post / autor: 17.12.2004, 15:01
  2. instalacja sterowników do kart NVIDIA
    By Anonymous in forum Sprzęt
    Odpowiedzi: 2
    Ostatni post / autor: 01.01.2004, 17:22

Uprawnienia

  • Nie możesz zakładać nowych wątków
  • Nie możesz pisać wiadomości
  • Nie możesz dodawać załączników
  • Nie możesz edytować swoich postów
  •