Witaj Gościu, jeżeli to czytasz to znaczy że nie jesteś zarejestrowany/zalogowany. Kliknij by się zarejestrować. Rejestracja zajmie mniej niż 30 sekund , a dzięki temu zniknie Ci ten dymek oraz będziesz miał pełne możliwośći personalizacji forum do własnych potrzeb.
rozwiązany Error while decoding frame! - Strona 2
Strona 2 z 2 PierwszyPierwszy 12
Pokaż wyniki od 11 do 15 z 15

Temat: Error while decoding frame!

  1. #11
    Avatar redflow
    redflow jest nieaktywny documentation daemon
    Mężczyzna
    • Platforma sprzętowa
      • Płyta Główna:
      • ASUS P5K PRO
      • Procesor:
      • Pentium Dual-Core E5200
      • Karta Graficzna:
      • GeForce 9500GT
      • Karta Dźwiękowa:
      • HiFime 9018
      • Monitor:
      • EIZO FlexScan S2231W
      • Kernel:
      • 3.12.8
    Dystrybucja: Arch Linux x86_64
    Polska
    Dołączył
    Jul 2004
    Wiek
    43
    Postów
    2,271
    Wątków
    36
    Downloads
    2
    Uploads
    0
    Siła Reputacji
    461
    Reputacja
    6435

    Odp: Error while decoding frame!

    Cytat Napisał machond
    A mógłbyś mi podać link do ffmpeg i jak go zainstalować (bez opisu kompilacji i tak dalej tylko jak skierować go do wczytywania przez Mplayera
    Tak to tylko w Erze

    Odinstaluj istniejący ffmpeg.

    http://ffmpeg.org/download.html
    Sekcja FFmpeg Releases
    Ściągnij FFmpeg 0.7.6 "Peace", rozpakuj, przeczytaj plik INSTALL i zastosuj się do niego.

    Zapoznaj się też z tematem:
    http://www.mandrivalinux.eu/showthre...oprogramowania


    Oczywiście zawsze może się okazać, że to jednak nie rozwiąże twojego problemu... ale czego się nauczysz, to twoje
    ... being a Linux user is sort of like living in a house inhabited by a large family of carpenters and architects. Every morning when you wake up, the house is a little different.
    Maybe there is a new turret, or some walls have moved. Or perhaps someone has temporarily removed the floor under your bed.

  2. Panna Google
    Panna Google jest aktywna
    Avatar Panny Google

    Dołączył
    01-05-2004
    Skąd
    Internet
    Postów
    999
    Pochwał
    159

    Nie lubisz reklam? Zarejestrowani ich nie widzą! Rejestracja





  3. #12
    Avatar ilin
    ilin jest nieaktywny Sprzedawca Żywopłotów
    Mężczyzna
    Dystrybucja: Debian/Archlinux
    Dołączył
    Oct 2006
    Postów
    96
    Wątków
    0
    Downloads
    1
    Uploads
    0
    Siła Reputacji
    30
    Reputacja
    110

    Odp: Error while decoding frame!

    Który komunikat ?
    Kod:
    [mpeg4 @ 0x896cb60]header damaged
    Error while decoding frame!
    [mpeg4 @ 0x896cb60]header damaged

    Fakt nie zwróciłem uwagi ,że jest z dysku odtwarzany.

    Jednak nadal uważam ,że film jest uszkodzony.
    Instalacja ffmpeg raczej nic nie pomoże bo należalo by mplayera przekompilować.
    Ostatnio edytowane przez ilin ; 10.10.2011 o 14:29

  4. #13
    Avatar POL_ED
    POL_ED jest nieaktywny Zbanowany admin
    Mężczyzna
    Dystrybucja: MDV2011-32,Debian Lenny, 64studio
    Polska
    Dołączył
    Jun 2005
    Skąd
    Tigerland
    Postów
    12,405
    Wątków
    231
    Downloads
    150
    Uploads
    102
    Siła Reputacji
    1272
    Reputacja
    18333

    Odp: Error while decoding frame!

    Cytat Napisał machond Zobacz post
    mam problem z Mplayerem. Gdy próbuję w nim otworzyć film (jakikolwiek) to wyskakuje takie info (film dalej odtwarza lecz wtedy gdy wyskakuje to info to robią się takie jakby ślady mniej więcej wyglądają jak kwadraty z poprzednich ujęć a zalegają na nowych ujęciach):
    Cytat Napisał ilin Zobacz post
    Jednak nadal uważam ,że film jest uszkodzony.
    Zatem wszystkie filmy ma uszkodzone.

    ---------- Post dodany o 01:47 ---------- Poprzedni post był napisany o 01:36 ----------

    ============
    Kod:
    mplayer Centurion.avi
    MPlayer SVN-1.rc4.0.r31086.3plf2010.1-4.4.3 (C) 2000-2010 MPlayer Team
    Can't open joystick device /dev/input/js0: No such file or directory
    Can't init input joystick
    mplayer: could not connect to socket
    mplayer: No such file or directory
    Failed to open LIRC support. You will not be able to use your remote control.
    
    Playing Centurion.avi.
    AVI file format detected.
    [aviheader] Video stream found, -vid 0
    [aviheader] Audio stream found, -aid 1
    VIDEO:  [XVID]  576x240  16bpp  25.000 fps  906.3 kbps (110.6 kbyte/s)
    Clip info:
     Software: VirtualDubMod 1.5.10.2 (build 2540/release)
    [VO_XV] It seems there is no Xvideo support for your video card available.
    [VO_XV] Run 'xvinfo' to verify its Xv support and read
    [VO_XV] DOCS/HTML/en/video.html#xv!
    [VO_XV] See 'mplayer -vo help' for other (non-xv) video out drivers.
    [VO_XV] Try -vo x11.
    ==========================================================================
    Opening video decoder: [ffmpeg] FFmpeg's libavcodec codec family
    Selected video codec: [ffodivx] vfm: ffmpeg (FFmpeg MPEG-4)
    ==========================================================================
    ==========================================================================
    Opening audio decoder: [mp3lib] MPEG layer-2, layer-3
    AUDIO: 48000 Hz, 2 ch, s16le, 128.0 kbit/8.33% (ratio: 16000->192000)
    Selected audio codec: [mp3] afm: mp3lib (mp3lib MPEG layer-2, layer-3)
    ==========================================================================
    AO: [pulse] 48000Hz 2ch s16le (2 bytes per sample)
    Starting playback...
    Movie-Aspect is 2.40:1 - prescaling to correct movie aspect.
    VO: [x11] 576x240 => 576x240 Planar YV12  [zoom]
    [swscaler @ 0x8995300]using unscaled yuv420p -> bgra special converter
    No bind found for key 'MOUSE_BTN2'.                         4% 3 0 
    No bind found for key 'MOUSE_BTN2'.                         4% 3 0 
    A:  75.6 V:  75.6 A-V: -0.001 ct: -0.042 1890/1890 22%  3%  0.4% 3 0 
    
    MPlayer interrupted by signal 2 in module: decode_video
    A:  75.6 V:  75.6 A-V:  0.002 ct: -0.041 1891/1891 22%  3%  0.4% 3 0 
    Exiting... (Quit)
    Działa bez problemu na wszystkich filmach.
    Kod:
    cat /etc/issue
    Mandriva Linux release 2010.2 (Official) for i586
    Kernel 2.6.33.5-server-2mnb on a Dual-processor i686 / \l
    Kod:
    rpm -qa|grep mplayer
    mplayer-1.0-1.rc4.0.r31086.3plf2010.1
    mplayer-gui-1.0-1.rc4.0.r31086.3plf2010.1
    Kod:
    rpm -qa|grep ffmpeg 
    ffmpegthumbs-4.4.3-7mdv2010.1
    gstreamer0.10-ffmpeg-0.10.10-2mdv2010.1
    ffmpeg-0.6-0.22960.5plf2010.1
    libffmpeg52-0.6-0.22960.5plf2010.1
    Pozostaje pytanie jaki masz procesor i ile RAM oraz jaka karta graficzna.
    Ostatnio edytowane przez POL_ED ; 11.10.2011 o 02:51
    Proszę o używanie przycisków reputacji
    Jak stosować vbcode


    Jabber : [jabber]pol_ed[/jabber]

  5. #14
    Avatar ilin
    ilin jest nieaktywny Sprzedawca Żywopłotów
    Mężczyzna
    Dystrybucja: Debian/Archlinux
    Dołączył
    Oct 2006
    Postów
    96
    Wątków
    0
    Downloads
    1
    Uploads
    0
    Siła Reputacji
    30
    Reputacja
    110

    Odp: Error while decoding frame!

    Zatem wszystkie filmy ma uszkodzone
    Nie można wykluczyć takiej ewentualności.
    Jeśli są źle pościągane.

    Przedstawiony komunikat o tym świadczy.
    Brak kluczowych ramek w filmie.

  6. #15
    Avatar machond
    machond jest nieaktywny Boy Hotelowy
    Mężczyzna
    Dystrybucja: Mandriva Linux 2010.2 i586
    Dołączył
    Sep 2011
    Skąd
    Krosno
    Postów
    31
    Wątków
    9
    Downloads
    0
    Uploads
    0
    Siła Reputacji
    13
    Reputacja
    1

    Odp: Error while decoding frame!

    Ok dzięki za instrukcję
    Zaintalowałem błąd występuje nadal.

    ---------- Post dodany o 18:13 ---------- Poprzedni post był napisany o 16:53 ----------

    Ram mam 1.5 gb a karta graficzna niema znaczenia ponieważ na windowsie wszystko działało bez przeszkód. Ok sprawdze filmy które na 100% nie są uszkodzone. Jutro dam odpowiedz.

    Wystarczyło najpierw odinstalować, a później dopiero zainstalować ffmpeg. Poprawa nastąpiła we wszystkich filmach. W tym filmie centurion dalej niema poprawy, ale to wina tego, że on najprawdopodobniej jest popsuty. Dziękuję jeszcze raz wszystkim.

    PROBLEM ROZWIĄZANY
    Ostatnio edytowane przez POL_ED ; 12.10.2011 o 23:23
    Piszę poprawnie po Polsku (Przynajmniej się staram)


Strona 2 z 2 PierwszyPierwszy 12

Informacje o wątku

Users Browsing this Thread

Aktualnie 1 użytkownik(ów) przegląda ten wątek. (0 zarejestrowany(ch) oraz 1 gości)

Uprawnienia

  • Nie możesz zakładać nowych wątków
  • Nie możesz pisać wiadomości
  • Nie możesz dodawać załączników
  • Nie możesz edytować swoich postów
  •