Szukam aplikacji takiej aby udostępnić neta androidowi via USB z obojętnego systemu operacyjnego.
Szukam aplikacji takiej aby udostępnić neta androidowi via USB z obojętnego systemu operacyjnego.
Jak to się zaczęło?
Linux User 363394
Programu to na pewno nie ma. Jak masz czas, to możesz się zagłębić w temat:
xda-developers - View Single Post - [GUIDE] USB Reverse Tethering - New method - All PC operating systems
Ale ja i tak uważam, że znacznie wygodniej kupić kartę wi-fi na usb.
... being a Linux user is sort of like living in a house inhabited by a large family of carpenters and architects. Every morning when you wake up, the house is a little different.
Maybe there is a new turret, or some walls have moved. Or perhaps someone has temporarily removed the floor under your bed.
Ale problem jest w udostępnianiu
Jak to się zaczęło?
Linux User 363394
Szukam klasycznej klawiatury do zastąpienia tej systemowej.
Wymagania - ma obsługiwać dwa słowniki, polski i angielski, przełączania ma być w locie, bez potrzeby używania programów w stylu "locale" by przełączyć język całego urządzenia (nie pamiętam jak się nazywał ten program).
Moja moto G pozwala mieć tyko jeden słownik naraz pracujący z klawiaturą - angielski, a czasem potrzeba mi polskiego, podobno są komercyjne zastępstwa, które potrafią takie rzeczy, myślę, że ze 2 -3 funty mogę zapłacić.
Możecie coś doradzić?
Napisał H.L.Mencken
Ja mam sztokową od google istandardowo po ustawieniu jœzyka mam polski ale moge dodać jaki chce i wtedy pokazuje sie przełącznik języków. ...Lex
Jak to się zaczęło?
Linux User 363394
Mogę przełączać się pomiędzy językiem angielski a polskim, ale to zmienia tylko układ liter, przy polskim pojawiają się dodatkowe. Niestety przy polskim nie ma sprawdzania pisowni. Z tego co szukałem w necie, nie da rady tego inaczej załatwić w tym telefonie niż poprzez zastąpienie klawiatury inną, jednam te polecane to jakieś dziwadełka, które obsługują dziwne układy klawiszy i niestandardowe metody wpisywania, jakieś przeciąganie palcami itp.. mam grube paluchy, stworzone do trzonka łopaty czy siekiery, potrzebuję zwykłej klawiatury.
Napisał H.L.Mencken
Ja używam LG i oprogramowania LG on screen współpracuje z laptopem na win i działa klawiaturka i myszka a telefon leży w szufladzie albo w kieszeni, działa przez usb wifi i bouetuth
Jak to się zaczęło?
Linux User 363394
Aktualnie 1 użytkownik(ów) przegląda ten wątek. (0 zarejestrowany(ch) oraz 1 gości)