Hello Guest, if you reading this it means you have not yet registered. Please take a second to Click here to register and in a few simple steps, you will be able to enjoy all the many features of our fine community. Please note that nicknames are prohibited lewd or meaningless (no numbers or letters at random) and introduce yourself in the section for you to meet our community.
Mandrake 9.2 -> podzial na partycje
Pokaż wyniki od 1 do 5 z 5

Temat: Mandrake 9.2 -> podzial na partycje

  1. #1
    Dołączył
    Oct 2003
    Postów
    14
    Wątków
    3
    Siła Reputacji
    0
    Reputacja
    1

    Mandrake 9.2 -> podzial na partycje

    Witam.
    Zapewne bede niedlugo instalowal mdk9.2. Nurtuje mnie pytanie podzialu na partycje. Na kompie zapewne bedzie zaisntalowane duzo pakietow std. instalacji. Troche sie pewnie bede bawil w php/mysql. Wiece bedzie tam tam stac serwer (taki maly dla wlasnych eksperymentalnych potrzeb) www, mysql. Narzedzia z grupy router, serwer beda dodane, ale to glownie wlasne potrzeby 'badawcze'. Oprocze tego mulitmedia, biurowe itp, miejsca jest.
    I teraz kwestia dzieleania 20gb na parytcje. Na home przyda mi sie napewno 10gb (pliki wynikowe symulatora ns2). Moje pierwsze podejscie
    /boot - 100mb
    swap - 500-700mb (komputer ma 768mb)
    /home - 10 -14gb
    / - 4gb czyli reszta.

    Czy przyda mi sie robienie dodatkowo extra wydzielonych partycji (na jednym dysku fizycznym) np /var lub /tmp ?

  2. Panna Google
    Panna Google jest aktywna
    Avatar Panny Google

    Dołączył
    01-05-2004
    Skąd
    Internet
    Postów
    999
    Pochwał
    159

    Nie lubisz reklam? Zarejestrowani ich nie widzą! Rejestracja







  3. #2
    Dołączył
    Jul 2003
    Skąd
    Poznań
    Wiek
    34
    Postów
    1,740
    Wątków
    58
    Siła Reputacji
    43
    Reputacja
    141
    Po co aż tyle na swap? Wystarczyłaby połowa
    Pamiętaj, że programy instalują się w:
    /usr (RPMy i przy instalacji systemu)
    /usr/local (programy instalowane ze źródeł)
    wiec 4GB na / może szybko się skończyć
    This is your life and it's ending one minute at a time.

  4. #3
    Dołączył
    Oct 2003
    Postów
    14
    Wątków
    3
    Siła Reputacji
    0
    Reputacja
    1
    Wedlug zalecen SWAP powinien miec 2 - 2.5 razy tyle co RAM'u. Przynajmniej w serwerach. Po to zeby w razie jakiegos kernel panic, mogl zrzucic do swapa caly ram. Ale stacja robocza to nie serwer.

  5. #4
    Avatar Anonymous
    Anonymous Gość

    Pierwsza strona o mAndrake

    To jest pierwsza stronka poświęcona całkowicie mandrake : oto jej adres:www.mandrakelinux.website.pl

  6. #5
    Dołączył
    Jul 2003
    Skąd
    Poznań
    Wiek
    34
    Postów
    1,740
    Wątków
    58
    Siła Reputacji
    43
    Reputacja
    141
    Kurde, egzekutor... Ostatnie ostrzeżenie! :evil:
    This is your life and it's ending one minute at a time.

Informacje o wątku

Users Browsing this Thread

Aktualnie 1 użytkownik(ów) przegląda ten wątek. (0 zarejestrowany(ch) oraz 1 gości)

Podobne wątki

  1. Partycje Dla Linux Mandrake 10.0
    By dbig in forum Instalacja Mandriva
    Odpowiedzi: 23
    Ostatni post / autor: 30.09.2004, 23:47
  2. 3 partycje - 3 systemy (w tym Mandrake)
    By Anonymous in forum Instalacja Mandriva
    Odpowiedzi: 3
    Ostatni post / autor: 20.05.2004, 09:31
  3. Jakie partycje dla Mandrake 9.2?
    By Marekx in forum Instalacja Mandriva
    Odpowiedzi: 6
    Ostatni post / autor: 23.02.2004, 22:56

Uprawnienia

  • Nie możesz zakładać nowych wątków
  • Nie możesz pisać wiadomości
  • Nie możesz dodawać załączników
  • Nie możesz edytować swoich postów
  •