Witaj Gościu, jeżeli to czytasz to znaczy że nie jesteś zarejestrowany/zalogowany. Kliknij by się zarejestrować. Rejestracja zajmie mniej niż 30 sekund , a dzięki temu zniknie Ci ten dymek oraz będziesz miał pełne możliwośći personalizacji forum do własnych potrzeb.
ładowanie sie systemu mandriva?
Pokaż wyniki od 1 do 6 z 6

Temat: ładowanie sie systemu mandriva?

  1. #1
    Dołączył
    Dec 2010
    Postów
    37
    Wątków
    5
    Downloads
    0
    Uploads
    0
    Siła Reputacji
    13
    Reputacja
    1

    Post ładowanie sie systemu mandriva?

    siemka
    mam system podstawowy ubuntu a drugi na virtualboxie mandriva2010one i mam coś takiego: link, jak się tego pozbyć:

    http://images63.fotosik.pl/352/935b460cae0bf7aamed.jpg

    prosi o non stop o instalacje ?

    dzieki

    Stajnia's Avatar

    Uwagi Moderatora dodane przez:  Stajnia

      23:59, 4th Dec 2013 #213 

    Kolega @timeshift będzie tak miły i poprawi wszystkie swoje posty. Gramatyka i interpunkcja! Cztery lata na forum a tutaj takie rzeczy, nieładnie.



  2. Panna Google
    Panna Google jest aktywna
    Avatar Panny Google

    Dołączył
    01-05-2004
    Skąd
    Internet
    Postów
    999
    Pochwał
    159

    Nie lubisz reklam? Zarejestrowani ich nie widzą! Rejestracja





  3. #2
    Avatar Ludvick
    Ludvick jest nieaktywny Sprzedawca Żywopłotów
    Mężczyzna
    Dystrybucja: Bridge Linux (Arch made easy) 64bit
    Dołączył
    May 2007
    Skąd
    Europa
    Postów
    233
    Wątków
    14
    Downloads
    0
    Uploads
    0
    Siła Reputacji
    106
    Reputacja
    1304

    Odp: ładowanie sie systemu mandriva?

    Jak instalowałeś Mandrive na VirtualBoksie? Z pliku .iso?

    Jeśli tak, to prawdopodobnie "nie wyjąłeś płyty z napędu" (VB ciągle bootuje z pliku .iso).
    Po uruchomieniu VirtualBoksa naciśnij Ustawienia, a potem - na liście w nowym okienku - Nośniki.
    Poniżej zapisu "Controller: IDE" jest, jak sądzę, wciąż przypisany obraz .iso Mandrivy. Spójrz na zrzut poniżej:

    https://dl.dropboxusercontent.com/u/...%C5%9Bniki.png

    U mnie - jak widzisz - nie ma "CD w napędzie IDE" (pod "Controller: IDE" jest "Brak") i VB uruchamia Bridge'a z napędu SATA, czyli z wirtualnego dysku twardego; żeby "wyjąć płytę z napędu", wybierz ikonkę CD (na zrzucie powyżej po prawej stronie okienka) i z listy wybierz ostatnią opcję "Remove disk from virtual drive"/"Usuń dysk z wirtualnego napędu" (na moim zrzucie ta opcja jest nieaktywna, bo nie ma dysku w wirtualnym napędzie).

    Po tych czynnościach, daj OK i spróbuj uruchomić Mandrivę z wirtualnego dysku twardego.
    Ostatnio edytowane przez Ludvick ; 07.11.2013 o 07:04
    prawdziwy programista wiesza się wraz ze swoją aplikacją

  4. #3
    Dołączył
    Dec 2010
    Postów
    37
    Wątków
    5
    Downloads
    0
    Uploads
    0
    Siła Reputacji
    13
    Reputacja
    1

    Odp: ładowanie sie systemu mandriva?


  5. #4
    Avatar Ludvick
    Ludvick jest nieaktywny Sprzedawca Żywopłotów
    Mężczyzna
    Dystrybucja: Bridge Linux (Arch made easy) 64bit
    Dołączył
    May 2007
    Skąd
    Europa
    Postów
    233
    Wątków
    14
    Downloads
    0
    Uploads
    0
    Siła Reputacji
    106
    Reputacja
    1304

    Odp: ładowanie sie systemu mandriva?

    I ciągle takie samo zachowanie systemu? Ciągle chce się instalować?
    prawdziwy programista wiesza się wraz ze swoją aplikacją

  6. #5
    Dołączył
    Dec 2010
    Postów
    37
    Wątków
    5
    Downloads
    0
    Uploads
    0
    Siła Reputacji
    13
    Reputacja
    1

    Odp: ładowanie sie systemu mandriva?

    teraz jest takie coś że włancza się instalator trzeba chwile odczekać, jak się załaduje to po paru minutach jest system zainstalowany dziwne troche.

  7. #6
    Avatar darcnet
    darcnet jest nieaktywny Seksowna Goldnerka
    Mężczyzna
    • Platforma sprzętowa
      • Płyta Główna:
      • DFI LanParty X48-T2R
      • Procesor:
      • Intel Core 2 Duo E8600
      • Karta Graficzna:
      • GeForce GTX 280
      • Monitor:
      • Samsung SyncMaster 920NW
    Dystrybucja: #!, Emacs
    Dołączył
    Apr 2006
    Skąd
    Kraków
    Postów
    2,453
    Wątków
    63
    Downloads
    4
    Uploads
    1
    Siła Reputacji
    527
    Reputacja
    7514

    Odp: ładowanie sie systemu mandriva?

    Chodzi Ci o to, że prosi o instalację w sposób widoczny na zdjęciu? Ekran z dwiema opcjami, każda zaczynająca się od "Boot"?
    Jeśli tak, to nie martw się. To nie jest prośba o instalację, a o bootowanie (uruchomienie) systemu.

    To nic innego, jak stary GRUB (bootload manager), czyli ekran wyboru systemu. Możesz tu wybrać jedną z dwóch opcji: uruchomienie systemu w standardowy sposób lub w trybie failsafe (bezpiecznym). To coś takiego, jak wybór trybu, który pod Windowsem możesz uzyskać wciskając F8 podczas startu.

    Przy włączaniu Ubuntu powinno coś podobnego wyskakiwać, ale możliwe, że sprytny Ubu go chowa. Pewnie pokazuje się napis w stylu "Press any key in ... seconds to go to load manager", którego zignorowanie powoduje start domyślnego systemu.

    Tak więc wszystko gra, działa i bangla, nie przejmuj się.
    Ostatnio edytowane przez darcnet ; 03.12.2013 o 08:53
    RTFM - naprawdę przeczytaj, zanim zadasz pytanie
    NIE UDZIELAM POMOCY NA JABBERZE ANI GADU-GADU (bo i raczej nie bywam)
    Linux Registered User #440416

Informacje o wątku

Users Browsing this Thread

Aktualnie 1 użytkownik(ów) przegląda ten wątek. (0 zarejestrowany(ch) oraz 1 gości)

Uprawnienia

  • Nie możesz zakładać nowych wątków
  • Nie możesz pisać wiadomości
  • Nie możesz dodawać załączników
  • Nie możesz edytować swoich postów
  •