Witaj Gościu, jeżeli to czytasz to znaczy że nie jesteś zarejestrowany/zalogowany. Kliknij by się zarejestrować. Rejestracja zajmie mniej niż 30 sekund , a dzięki temu zniknie Ci ten dymek oraz będziesz miał pełne możliwośći personalizacji forum do własnych potrzeb.
Godzina
Strona 1 z 2 12 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 1 do 10 z 11

Temat: Godzina

  1. #1
    Avatar lexicon
    lexicon jest nieaktywny Usypiacz Cegieł
    Mężczyzna
    • Platforma sprzętowa
      • Płyta Główna:
      • Gigabyte
      • Procesor:
      • Model: 6.42.7 "Intel(R) Core(TM) i3-2120 CPU @ 3.30GHz"
      • Karta Graficzna:
      • GForce 6200
      • Karta Dźwiękowa:
      • M-AUDIO Revolution 5.1 + 2-karty dodatkowe
      • Monitor:
      • LG Flatron W1942P
      • Kernel:
      • 3.0.12
    Dystrybucja: OpenMandriva 2014
    Dołączył
    Jan 2004
    Skąd
    Ząbkowice Śląskie
    Wiek
    56
    Postów
    5,645
    Wątków
    277
    Downloads
    1
    Uploads
    0
    Siła Reputacji
    133
    Reputacja
    1410

    Godzina

    Używam KDE w MINT i nie mogę ustawić czasu aby był zapamiętany do następnego restartu, w lecie - 2 godziny a teraz - 1 godzina, to irytuje da się coś z tym zrobić?
    Jak to się zaczęło?
    Linux User 363394

  2. Panna Google
    Panna Google jest aktywna
    Avatar Panny Google

    Dołączył
    01-05-2004
    Skąd
    Internet
    Postów
    999
    Pochwał
    159

    Nie lubisz reklam? Zarejestrowani ich nie widzą! Rejestracja





  3. #2
    Avatar vorlog
    vorlog jest nieaktywny Hiperadministrator(ka)
    Mężczyzna
    • Platforma sprzętowa
      • Płyta Główna:
      • ASUS P5L-VM 1394
      • Procesor:
      • PentiumD 3GHz
      • Karta Graficzna:
      • GeForce 8500 GT
      • Karta Dźwiękowa:
      • Creative Labs CA0106 Soundblaster
      • Monitor:
      • Iiyama ProLite B2409HDS
      • Kernel:
      • 3.16.0-4-686-pae #1 SMP Debian 3.16.7-ckt2-1 (2014-12-08) i686 GNU/Linux
    Dystrybucja: Debian8 Jessie
    Polska
    Dołączył
    Mar 2004
    Skąd
    Dąbrowa Tarnowska
    Wiek
    53
    Postów
    3,789
    Wątków
    108
    Downloads
    2
    Uploads
    0
    Siła Reputacji
    861
    Reputacja
    12400

    Odp: Godzina

    Jak ustawiasz czas? Jaki serwer czasu masz w ustawieniach? No i strefa czasowa?
    V.

    Jeszcze Polska nie zginęła / Isten, áldd meg a magyart


  4. #3
    Avatar lexicon
    lexicon jest nieaktywny Usypiacz Cegieł
    Mężczyzna
    • Platforma sprzętowa
      • Płyta Główna:
      • Gigabyte
      • Procesor:
      • Model: 6.42.7 "Intel(R) Core(TM) i3-2120 CPU @ 3.30GHz"
      • Karta Graficzna:
      • GForce 6200
      • Karta Dźwiękowa:
      • M-AUDIO Revolution 5.1 + 2-karty dodatkowe
      • Monitor:
      • LG Flatron W1942P
      • Kernel:
      • 3.0.12
    Dystrybucja: OpenMandriva 2014
    Dołączył
    Jan 2004
    Skąd
    Ząbkowice Śląskie
    Wiek
    56
    Postów
    5,645
    Wątków
    277
    Downloads
    1
    Uploads
    0
    Siła Reputacji
    133
    Reputacja
    1410

    Odp: Godzina

    Europa, Warszawa i tyle.
    Jak to się zaczęło?
    Linux User 363394

  5. #4
    Avatar vorlog
    vorlog jest nieaktywny Hiperadministrator(ka)
    Mężczyzna
    • Platforma sprzętowa
      • Płyta Główna:
      • ASUS P5L-VM 1394
      • Procesor:
      • PentiumD 3GHz
      • Karta Graficzna:
      • GeForce 8500 GT
      • Karta Dźwiękowa:
      • Creative Labs CA0106 Soundblaster
      • Monitor:
      • Iiyama ProLite B2409HDS
      • Kernel:
      • 3.16.0-4-686-pae #1 SMP Debian 3.16.7-ckt2-1 (2014-12-08) i686 GNU/Linux
    Dystrybucja: Debian8 Jessie
    Polska
    Dołączył
    Mar 2004
    Skąd
    Dąbrowa Tarnowska
    Wiek
    53
    Postów
    3,789
    Wątków
    108
    Downloads
    2
    Uploads
    0
    Siła Reputacji
    861
    Reputacja
    12400

    Odp: Godzina

    W "Ustawienia systemowe">"Data i czas" masz włączoną opcję "Automatycznie ustaw datę i czas:"? Jaki serwer? Publiczny serwer czasu pool.ntp.org? Odznacz okienko.
    V.
    Ostatnio edytowane przez vorlog ; 10.11.2013 o 16:17

    Jeszcze Polska nie zginęła / Isten, áldd meg a magyart


  6. #5
    Avatar lexicon
    lexicon jest nieaktywny Usypiacz Cegieł
    Mężczyzna
    • Platforma sprzętowa
      • Płyta Główna:
      • Gigabyte
      • Procesor:
      • Model: 6.42.7 "Intel(R) Core(TM) i3-2120 CPU @ 3.30GHz"
      • Karta Graficzna:
      • GForce 6200
      • Karta Dźwiękowa:
      • M-AUDIO Revolution 5.1 + 2-karty dodatkowe
      • Monitor:
      • LG Flatron W1942P
      • Kernel:
      • 3.0.12
    Dystrybucja: OpenMandriva 2014
    Dołączył
    Jan 2004
    Skąd
    Ząbkowice Śląskie
    Wiek
    56
    Postów
    5,645
    Wątków
    277
    Downloads
    1
    Uploads
    0
    Siła Reputacji
    133
    Reputacja
    1410

    Odp: Godzina

    Nie można włączyć tej opcji, połączenie niemożliwe
    Jak to się zaczęło?
    Linux User 363394

  7. #6
    Avatar dariusz-pawela
    dariusz-pawela jest nieaktywny Sprzedawca Żywopłotów
    Mężczyzna
    • Platforma sprzętowa
      • Płyta Główna:
      • Version: A08 Serial Number: 4ZG0B4J UUID: 44454C4C-5A00-1047-8030-B4C04F42344A
      • Procesor:
      • ‎Pentium(R) Dual-Core CPU T4200 2.00GHz
      • Karta Graficzna:
      • Mobility Radeon HD 3400 Series
      • Karta Dźwiękowa:
      • ‎82801I (ICH9 Family) HD Audio Controller
      • Monitor:
      • TRILUX 19'
      • Kernel:
      • 4.9.6-desktop-1omv
    Dystrybucja: Mandriva 2010.2 , OMV Lx3
    Polska
    Dołączył
    Sep 2008
    Skąd
    Bobrek k.Oświęcimia
    Wiek
    48
    Postów
    277
    Wątków
    22
    Downloads
    4
    Uploads
    0
    Siła Reputacji
    102
    Reputacja
    1270

    Odp: Godzina

    Połącz się z serwerem np. w Austrii lub Czechach to ta sama strefa czasowa.

  8. #7
    Avatar vorlog
    vorlog jest nieaktywny Hiperadministrator(ka)
    Mężczyzna
    • Platforma sprzętowa
      • Płyta Główna:
      • ASUS P5L-VM 1394
      • Procesor:
      • PentiumD 3GHz
      • Karta Graficzna:
      • GeForce 8500 GT
      • Karta Dźwiękowa:
      • Creative Labs CA0106 Soundblaster
      • Monitor:
      • Iiyama ProLite B2409HDS
      • Kernel:
      • 3.16.0-4-686-pae #1 SMP Debian 3.16.7-ckt2-1 (2014-12-08) i686 GNU/Linux
    Dystrybucja: Debian8 Jessie
    Polska
    Dołączył
    Mar 2004
    Skąd
    Dąbrowa Tarnowska
    Wiek
    53
    Postów
    3,789
    Wątków
    108
    Downloads
    2
    Uploads
    0
    Siła Reputacji
    861
    Reputacja
    12400

    Odp: Godzina

    Cytat Napisał lexicon Zobacz post
    Nie można włączyć tej opcji, połączenie niemożliwe
    Ja Ci wcale nie kazałem włączać, wręcz przeciwnie
    Spróbuj w konsoli jako root:
    Kod:
    dpkg-reconfigure tzdata
    ustawić strefę, może coś KDE się słabo komunikuje z resztą.
    Zakładam, że Mint dalej jest debianopochodny
    V.





    Reputacja przyznana temu postowi
    Łącznie punktów reputacji: 101

    Komentarze:
     lexicon  zgadza się   super

    Jeszcze Polska nie zginęła / Isten, áldd meg a magyart


  9. #8
    Avatar lexicon
    lexicon jest nieaktywny Usypiacz Cegieł
    Mężczyzna
    • Platforma sprzętowa
      • Płyta Główna:
      • Gigabyte
      • Procesor:
      • Model: 6.42.7 "Intel(R) Core(TM) i3-2120 CPU @ 3.30GHz"
      • Karta Graficzna:
      • GForce 6200
      • Karta Dźwiękowa:
      • M-AUDIO Revolution 5.1 + 2-karty dodatkowe
      • Monitor:
      • LG Flatron W1942P
      • Kernel:
      • 3.0.12
    Dystrybucja: OpenMandriva 2014
    Dołączył
    Jan 2004
    Skąd
    Ząbkowice Śląskie
    Wiek
    56
    Postów
    5,645
    Wątków
    277
    Downloads
    1
    Uploads
    0
    Siła Reputacji
    133
    Reputacja
    1410

    Odp: Godzina

    Działa super wreszcie konsola pomogła.
    Jak to się zaczęło?
    Linux User 363394

  10. #9
    Avatar darcnet
    darcnet jest nieaktywny Seksowna Goldnerka
    Mężczyzna
    • Platforma sprzętowa
      • Płyta Główna:
      • DFI LanParty X48-T2R
      • Procesor:
      • Intel Core 2 Duo E8600
      • Karta Graficzna:
      • GeForce GTX 280
      • Monitor:
      • Samsung SyncMaster 920NW
    Dystrybucja: #!, Emacs
    Dołączył
    Apr 2006
    Skąd
    Kraków
    Postów
    2,453
    Wątków
    63
    Downloads
    4
    Uploads
    1
    Siła Reputacji
    527
    Reputacja
    7514

    Odp: Godzina

    Cytat Napisał vorlog Zobacz post
    Zakładam, że Mint dalej jest debianopochodny
    V.
    OFFTOPOWO
    Teraz jest w dwóch wersjach: debiano- i ubuntopochodno. A Ubuntopochodny to coraz mniej debianopochodny.
    RTFM - naprawdę przeczytaj, zanim zadasz pytanie
    NIE UDZIELAM POMOCY NA JABBERZE ANI GADU-GADU (bo i raczej nie bywam)
    Linux Registered User #440416

  11. #10
    Avatar lexicon
    lexicon jest nieaktywny Usypiacz Cegieł
    Mężczyzna
    • Platforma sprzętowa
      • Płyta Główna:
      • Gigabyte
      • Procesor:
      • Model: 6.42.7 "Intel(R) Core(TM) i3-2120 CPU @ 3.30GHz"
      • Karta Graficzna:
      • GForce 6200
      • Karta Dźwiękowa:
      • M-AUDIO Revolution 5.1 + 2-karty dodatkowe
      • Monitor:
      • LG Flatron W1942P
      • Kernel:
      • 3.0.12
    Dystrybucja: OpenMandriva 2014
    Dołączył
    Jan 2004
    Skąd
    Ząbkowice Śląskie
    Wiek
    56
    Postów
    5,645
    Wątków
    277
    Downloads
    1
    Uploads
    0
    Siła Reputacji
    133
    Reputacja
    1410

    Odp: Godzina

    Minta mam już chyba 3 wersję, ładnie zrobiona, sporo własnych pomysłów ale kilka wad jak dla mnie. Nie potrafię przejść płynnie z jednej wersji w druga. Instalacja całkowicie od nowa, nawet konto uderzył musi być nowe. Na notebooku sprawdza się najlepiej lepiej jak winda.
    Jak to się zaczęło?
    Linux User 363394

Strona 1 z 2 12 OstatniOstatni

Informacje o wątku

Users Browsing this Thread

Aktualnie 1 użytkownik(ów) przegląda ten wątek. (0 zarejestrowany(ch) oraz 1 gości)

Uprawnienia

  • Nie możesz zakładać nowych wątków
  • Nie możesz pisać wiadomości
  • Nie możesz dodawać załączników
  • Nie możesz edytować swoich postów
  •