Hello Guest, if you reading this it means you have not yet registered. Please take a second to Click here to register and in a few simple steps, you will be able to enjoy all the many features of our fine community. Please note that nicknames are prohibited lewd or meaningless (no numbers or letters at random) and introduce yourself in the section for you to meet our community.
Godzina
Strona 1 z 2 12 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 1 do 10 z 11

Temat: Godzina

  1. #1
    Avatar lexicon
    lexicon jest nieaktywny Usypiacz Cegieł
    Mężczyzna
    • Platforma sprzętowa
      • Płyta Główna:
      • Gigabyte
      • Procesor:
      • Model: 6.42.7 "Intel(R) Core(TM) i3-2120 CPU @ 3.30GHz"
      • Karta Graficzna:
      • GForce 6200
      • Karta Dźwiękowa:
      • M-AUDIO Revolution 5.1 + 2-karty dodatkowe
      • Monitor:
      • LG Flatron W1942P
      • Kernel:
      • 3.0.12
    Dystrybucja: OpenMandriva 2014
    Dołączył
    Jan 2004
    Skąd
    Ząbkowice Śląskie
    Wiek
    56
    Postów
    5,645
    Wątków
    277
    Siła Reputacji
    134
    Reputacja
    1410

    Godzina

    Używam KDE w MINT i nie mogę ustawić czasu aby był zapamiętany do następnego restartu, w lecie - 2 godziny a teraz - 1 godzina, to irytuje da się coś z tym zrobić?
    Jak to się zaczęło?
    Linux User 363394

  2. Panna Google
    Panna Google jest aktywna
    Avatar Panny Google

    Dołączył
    01-05-2004
    Skąd
    Internet
    Postów
    999
    Pochwał
    159

    Nie lubisz reklam? Zarejestrowani ich nie widzą! Rejestracja





  3. #2
    Avatar vorlog
    vorlog jest nieaktywny Hiperadministrator(ka)
    Mężczyzna
    • Platforma sprzętowa
      • Płyta Główna:
      • ASUS P5L-VM 1394
      • Procesor:
      • PentiumD 3GHz
      • Karta Graficzna:
      • GeForce 8500 GT
      • Karta Dźwiękowa:
      • Creative Labs CA0106 Soundblaster
      • Monitor:
      • Iiyama ProLite B2409HDS
      • Kernel:
      • 3.16.0-4-686-pae #1 SMP Debian 3.16.7-ckt2-1 (2014-12-08) i686 GNU/Linux
    Dystrybucja: Debian8 Jessie
    Polska
    Dołączył
    Mar 2004
    Skąd
    Dąbrowa Tarnowska
    Wiek
    53
    Postów
    3,789
    Wątków
    108
    Siła Reputacji
    862
    Reputacja
    12400

    Odp: Godzina

    Jak ustawiasz czas? Jaki serwer czasu masz w ustawieniach? No i strefa czasowa?
    V.

    Jeszcze Polska nie zginęła / Isten, áldd meg a magyart


  4. #3
    Avatar lexicon
    lexicon jest nieaktywny Usypiacz Cegieł
    Mężczyzna
    • Platforma sprzętowa
      • Płyta Główna:
      • Gigabyte
      • Procesor:
      • Model: 6.42.7 "Intel(R) Core(TM) i3-2120 CPU @ 3.30GHz"
      • Karta Graficzna:
      • GForce 6200
      • Karta Dźwiękowa:
      • M-AUDIO Revolution 5.1 + 2-karty dodatkowe
      • Monitor:
      • LG Flatron W1942P
      • Kernel:
      • 3.0.12
    Dystrybucja: OpenMandriva 2014
    Dołączył
    Jan 2004
    Skąd
    Ząbkowice Śląskie
    Wiek
    56
    Postów
    5,645
    Wątków
    277
    Siła Reputacji
    134
    Reputacja
    1410

    Odp: Godzina

    Europa, Warszawa i tyle.
    Jak to się zaczęło?
    Linux User 363394

  5. #4
    Avatar vorlog
    vorlog jest nieaktywny Hiperadministrator(ka)
    Mężczyzna
    • Platforma sprzętowa
      • Płyta Główna:
      • ASUS P5L-VM 1394
      • Procesor:
      • PentiumD 3GHz
      • Karta Graficzna:
      • GeForce 8500 GT
      • Karta Dźwiękowa:
      • Creative Labs CA0106 Soundblaster
      • Monitor:
      • Iiyama ProLite B2409HDS
      • Kernel:
      • 3.16.0-4-686-pae #1 SMP Debian 3.16.7-ckt2-1 (2014-12-08) i686 GNU/Linux
    Dystrybucja: Debian8 Jessie
    Polska
    Dołączył
    Mar 2004
    Skąd
    Dąbrowa Tarnowska
    Wiek
    53
    Postów
    3,789
    Wątków
    108
    Siła Reputacji
    862
    Reputacja
    12400

    Odp: Godzina

    W "Ustawienia systemowe">"Data i czas" masz włączoną opcję "Automatycznie ustaw datę i czas:"? Jaki serwer? Publiczny serwer czasu pool.ntp.org? Odznacz okienko.
    V.
    Ostatnio edytowane przez vorlog ; 10.11.2013 o 16:17

    Jeszcze Polska nie zginęła / Isten, áldd meg a magyart


  6. #5
    Avatar lexicon
    lexicon jest nieaktywny Usypiacz Cegieł
    Mężczyzna
    • Platforma sprzętowa
      • Płyta Główna:
      • Gigabyte
      • Procesor:
      • Model: 6.42.7 "Intel(R) Core(TM) i3-2120 CPU @ 3.30GHz"
      • Karta Graficzna:
      • GForce 6200
      • Karta Dźwiękowa:
      • M-AUDIO Revolution 5.1 + 2-karty dodatkowe
      • Monitor:
      • LG Flatron W1942P
      • Kernel:
      • 3.0.12
    Dystrybucja: OpenMandriva 2014
    Dołączył
    Jan 2004
    Skąd
    Ząbkowice Śląskie
    Wiek
    56
    Postów
    5,645
    Wątków
    277
    Siła Reputacji
    134
    Reputacja
    1410

    Odp: Godzina

    Nie można włączyć tej opcji, połączenie niemożliwe
    Jak to się zaczęło?
    Linux User 363394

  7. #6
    Avatar dariusz-pawela
    dariusz-pawela jest nieaktywny Sprzedawca Żywopłotów
    Mężczyzna
    • Platforma sprzętowa
      • Płyta Główna:
      • Version: A08 Serial Number: 4ZG0B4J UUID: 44454C4C-5A00-1047-8030-B4C04F42344A
      • Procesor:
      • ‎Pentium(R) Dual-Core CPU T4200 2.00GHz
      • Karta Graficzna:
      • Mobility Radeon HD 3400 Series
      • Karta Dźwiękowa:
      • ‎82801I (ICH9 Family) HD Audio Controller
      • Monitor:
      • TRILUX 19'
      • Kernel:
      • 4.9.6-desktop-1omv
    Dystrybucja: Mandriva 2010.2 , OMV Lx3
    Polska
    Dołączył
    Sep 2008
    Skąd
    Bobrek k.Oświęcimia
    Wiek
    49
    Postów
    277
    Wątków
    22
    Siła Reputacji
    104
    Reputacja
    1270

    Odp: Godzina

    Połącz się z serwerem np. w Austrii lub Czechach to ta sama strefa czasowa.

  8. #7
    Avatar vorlog
    vorlog jest nieaktywny Hiperadministrator(ka)
    Mężczyzna
    • Platforma sprzętowa
      • Płyta Główna:
      • ASUS P5L-VM 1394
      • Procesor:
      • PentiumD 3GHz
      • Karta Graficzna:
      • GeForce 8500 GT
      • Karta Dźwiękowa:
      • Creative Labs CA0106 Soundblaster
      • Monitor:
      • Iiyama ProLite B2409HDS
      • Kernel:
      • 3.16.0-4-686-pae #1 SMP Debian 3.16.7-ckt2-1 (2014-12-08) i686 GNU/Linux
    Dystrybucja: Debian8 Jessie
    Polska
    Dołączył
    Mar 2004
    Skąd
    Dąbrowa Tarnowska
    Wiek
    53
    Postów
    3,789
    Wątków
    108
    Siła Reputacji
    862
    Reputacja
    12400

    Odp: Godzina

    Cytat Napisał lexicon Zobacz post
    Nie można włączyć tej opcji, połączenie niemożliwe
    Ja Ci wcale nie kazałem włączać, wręcz przeciwnie
    Spróbuj w konsoli jako root:
    Kod:
    dpkg-reconfigure tzdata
    ustawić strefę, może coś KDE się słabo komunikuje z resztą.
    Zakładam, że Mint dalej jest debianopochodny
    V.





    Reputacja przyznana temu postowi
    Łącznie punktów reputacji: 101

    Komentarze:
     lexicon  zgadza się   super

    Jeszcze Polska nie zginęła / Isten, áldd meg a magyart


  9. #8
    Avatar lexicon
    lexicon jest nieaktywny Usypiacz Cegieł
    Mężczyzna
    • Platforma sprzętowa
      • Płyta Główna:
      • Gigabyte
      • Procesor:
      • Model: 6.42.7 "Intel(R) Core(TM) i3-2120 CPU @ 3.30GHz"
      • Karta Graficzna:
      • GForce 6200
      • Karta Dźwiękowa:
      • M-AUDIO Revolution 5.1 + 2-karty dodatkowe
      • Monitor:
      • LG Flatron W1942P
      • Kernel:
      • 3.0.12
    Dystrybucja: OpenMandriva 2014
    Dołączył
    Jan 2004
    Skąd
    Ząbkowice Śląskie
    Wiek
    56
    Postów
    5,645
    Wątków
    277
    Siła Reputacji
    134
    Reputacja
    1410

    Odp: Godzina

    Działa super wreszcie konsola pomogła.
    Jak to się zaczęło?
    Linux User 363394

  10. #9
    Avatar darcnet
    darcnet jest nieaktywny Seksowna Goldnerka
    Mężczyzna
    • Platforma sprzętowa
      • Płyta Główna:
      • DFI LanParty X48-T2R
      • Procesor:
      • Intel Core 2 Duo E8600
      • Karta Graficzna:
      • GeForce GTX 280
      • Monitor:
      • Samsung SyncMaster 920NW
    Dystrybucja: #!, Emacs
    Dołączył
    Apr 2006
    Skąd
    Kraków
    Postów
    2,453
    Wątków
    63
    Siła Reputacji
    529
    Reputacja
    7514

    Odp: Godzina

    Cytat Napisał vorlog Zobacz post
    Zakładam, że Mint dalej jest debianopochodny
    V.
    OFFTOPOWO
    Teraz jest w dwóch wersjach: debiano- i ubuntopochodno. A Ubuntopochodny to coraz mniej debianopochodny.
    RTFM - naprawdę przeczytaj, zanim zadasz pytanie
    NIE UDZIELAM POMOCY NA JABBERZE ANI GADU-GADU (bo i raczej nie bywam)
    Linux Registered User #440416

  11. #10
    Avatar lexicon
    lexicon jest nieaktywny Usypiacz Cegieł
    Mężczyzna
    • Platforma sprzętowa
      • Płyta Główna:
      • Gigabyte
      • Procesor:
      • Model: 6.42.7 "Intel(R) Core(TM) i3-2120 CPU @ 3.30GHz"
      • Karta Graficzna:
      • GForce 6200
      • Karta Dźwiękowa:
      • M-AUDIO Revolution 5.1 + 2-karty dodatkowe
      • Monitor:
      • LG Flatron W1942P
      • Kernel:
      • 3.0.12
    Dystrybucja: OpenMandriva 2014
    Dołączył
    Jan 2004
    Skąd
    Ząbkowice Śląskie
    Wiek
    56
    Postów
    5,645
    Wątków
    277
    Siła Reputacji
    134
    Reputacja
    1410

    Odp: Godzina

    Minta mam już chyba 3 wersję, ładnie zrobiona, sporo własnych pomysłów ale kilka wad jak dla mnie. Nie potrafię przejść płynnie z jednej wersji w druga. Instalacja całkowicie od nowa, nawet konto uderzył musi być nowe. Na notebooku sprawdza się najlepiej lepiej jak winda.
    Jak to się zaczęło?
    Linux User 363394

Strona 1 z 2 12 OstatniOstatni

Informacje o wątku

Users Browsing this Thread

Aktualnie 1 użytkownik(ów) przegląda ten wątek. (0 zarejestrowany(ch) oraz 1 gości)

Uprawnienia

  • Nie możesz zakładać nowych wątków
  • Nie możesz pisać wiadomości
  • Nie możesz dodawać załączników
  • Nie możesz edytować swoich postów
  •