Witaj Gościu, jeżeli to czytasz to znaczy że nie jesteś zarejestrowany/zalogowany. Kliknij by się zarejestrować. Rejestracja zajmie mniej niż 30 sekund , a dzięki temu zniknie Ci ten dymek oraz będziesz miał pełne możliwośći personalizacji forum do własnych potrzeb.
Express gate - Strona 2
Strona 2 z 3 PierwszyPierwszy 123 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 11 do 20 z 23

Temat: Express gate

  1. #11
    Avatar lexicon
    lexicon jest nieaktywny Usypiacz Cegieł
    Mężczyzna
    • Platforma sprzętowa
      • Płyta Główna:
      • Gigabyte
      • Procesor:
      • Model: 6.42.7 "Intel(R) Core(TM) i3-2120 CPU @ 3.30GHz"
      • Karta Graficzna:
      • GForce 6200
      • Karta Dźwiękowa:
      • M-AUDIO Revolution 5.1 + 2-karty dodatkowe
      • Monitor:
      • LG Flatron W1942P
      • Kernel:
      • 3.0.12
    Dystrybucja: OpenMandriva 2014
    Dołączył
    Jan 2004
    Skąd
    Ząbkowice Śląskie
    Wiek
    56
    Postów
    5,645
    Wątków
    277
    Downloads
    1
    Uploads
    0
    Siła Reputacji
    133
    Reputacja
    1410

    Odp: Express gate

    A znacie jakiś podobny system bardzo leciutki który można sobie dostosować do własnych potrzeb?
    Jak to się zaczęło?
    Linux User 363394

  2. Panna Google
    Panna Google jest aktywna
    Avatar Panny Google

    Dołączył
    01-05-2004
    Skąd
    Internet
    Postów
    999
    Pochwał
    159

    Nie lubisz reklam? Zarejestrowani ich nie widzą! Rejestracja





  3. #12
    Avatar Stajnia
    Stajnia jest nieaktywny Pogromczyni smoków
    Kobieta
    • Platforma sprzętowa
      • Płyta Główna:
      • Patrz w Profilu =o mnie=
      • Procesor:
      • Patrz =o mnie=
      • Karta Graficzna:
      • Patrz =o mnie=
      • Kernel:
      • Patrz =o mnie=
    Dystrybucja: ARCH Linux/ Aptosid/ Debian
    Polska
    Dołączył
    Mar 2009
    Skąd
    Kraków
    Wiek
    32
    Postów
    679
    Wątków
    78
    Downloads
    0
    Uploads
    0
    Siła Reputacji
    162
    Reputacja
    2152

    Odp: Express gate

    Zainstaluj dowolny system podstawowy, np. Debiana bez dodatkowego oprogramowania i środowiska graficznego. Do zestawu managera okien. Osobiście mam Open Box i bardzo sobie chwalę. Jeśli chodzi o managery okien, trzeba chwilke poświęcić na konfigurację ale warto, potem cieszymy się szybkoscia działania i całkowitą personalizacją Na koniec instalujesz tylko potrzebne oprogramowanie bez absurdalnej ilości zależności. Osobiście polecam takie rozwiązanie.

    Pozdrawiam,

    S.
    No. Albo taki bober. Toż to rybak! Łapał ryby, łapał, cały kosz nałapał… A dziad idzie, prosi: „Daj rybkę mnie, głodnemu”. A rybak klepnął sie po dupie, „O tu dla ciebie ryba, darmozjadu” – mówi. I jeszcze piernuł. I co? Od razu jemu chwost rybięcy wyrasta i szerść, i odtąd bobry w wodzie kisno i z zimna popierdujo…

  4. #13
    Avatar darcnet
    darcnet jest nieaktywny Seksowna Goldnerka
    Mężczyzna
    • Platforma sprzętowa
      • Płyta Główna:
      • DFI LanParty X48-T2R
      • Procesor:
      • Intel Core 2 Duo E8600
      • Karta Graficzna:
      • GeForce GTX 280
      • Monitor:
      • Samsung SyncMaster 920NW
    Dystrybucja: #!, Emacs
    Dołączył
    Apr 2006
    Skąd
    Kraków
    Postów
    2,453
    Wątków
    63
    Downloads
    4
    Uploads
    1
    Siła Reputacji
    528
    Reputacja
    7514

    Odp: Express gate

    Zgadzam się z . Z tym że ja polecę raczej gotowe rozwiązanie: #!. To nic innego jak Debian ze skonfigurowanym Openboksem. Śmiga i ładnie dla oka wygląda. :-)

    Kilka sekund od GRUB-a do Slima będziesz miał. Nie więcej niż 15,podejrzewam. Tylko stawiaj wersję 32bit. Zawsze ciutę szybciej ;-)

    Wysłane z mojego GT-I9070 przy użyciu Tapatalka
    Ostatnio edytowane przez darcnet ; 07.12.2013 o 18:59
    RTFM - naprawdę przeczytaj, zanim zadasz pytanie
    NIE UDZIELAM POMOCY NA JABBERZE ANI GADU-GADU (bo i raczej nie bywam)
    Linux Registered User #440416

  5. #14
    Avatar lexicon
    lexicon jest nieaktywny Usypiacz Cegieł
    Mężczyzna
    • Platforma sprzętowa
      • Płyta Główna:
      • Gigabyte
      • Procesor:
      • Model: 6.42.7 "Intel(R) Core(TM) i3-2120 CPU @ 3.30GHz"
      • Karta Graficzna:
      • GForce 6200
      • Karta Dźwiękowa:
      • M-AUDIO Revolution 5.1 + 2-karty dodatkowe
      • Monitor:
      • LG Flatron W1942P
      • Kernel:
      • 3.0.12
    Dystrybucja: OpenMandriva 2014
    Dołączył
    Jan 2004
    Skąd
    Ząbkowice Śląskie
    Wiek
    56
    Postów
    5,645
    Wątków
    277
    Downloads
    1
    Uploads
    0
    Siła Reputacji
    133
    Reputacja
    1410

    Odp: Express gate

    Własnie te środowiska są ważne bo notebook bez myszki potrafi doprowadzić do białej gorączki dosłownie. Warto popróbować tak aby te distra miały możliwość sprawdzenia bez instalacji.
    Jak to się zaczęło?
    Linux User 363394

  6. #15
    Avatar darcnet
    darcnet jest nieaktywny Seksowna Goldnerka
    Mężczyzna
    • Platforma sprzętowa
      • Płyta Główna:
      • DFI LanParty X48-T2R
      • Procesor:
      • Intel Core 2 Duo E8600
      • Karta Graficzna:
      • GeForce GTX 280
      • Monitor:
      • Samsung SyncMaster 920NW
    Dystrybucja: #!, Emacs
    Dołączył
    Apr 2006
    Skąd
    Kraków
    Postów
    2,453
    Wątków
    63
    Downloads
    4
    Uploads
    1
    Siła Reputacji
    528
    Reputacja
    7514

    Odp: Express gate

    Chodzi Ci o sprawdzenie distra bez instalacji? Polecam unetbootin. (W Mincie sudo apt-get install unetbootin). Istnieje możliwość "doinstalowania" livecd do partycji systemowej -- bez szkody dla systemu. #! na pewno posiada.

    Boisz się o myszkę na BT czy Wi-Fi? Wi-Fi będzie działać na pewno, sam korzystam z takiej i śmiga na LiveCD #! bez dodatkowej konfiguracji. Nie wiem jak z BT -- z taką właśnie pod ArchBangiem walczę. Bezskutecznie na razie...
    RTFM - naprawdę przeczytaj, zanim zadasz pytanie
    NIE UDZIELAM POMOCY NA JABBERZE ANI GADU-GADU (bo i raczej nie bywam)
    Linux Registered User #440416

  7. #16
    Avatar lexicon
    lexicon jest nieaktywny Usypiacz Cegieł
    Mężczyzna
    • Platforma sprzętowa
      • Płyta Główna:
      • Gigabyte
      • Procesor:
      • Model: 6.42.7 "Intel(R) Core(TM) i3-2120 CPU @ 3.30GHz"
      • Karta Graficzna:
      • GForce 6200
      • Karta Dźwiękowa:
      • M-AUDIO Revolution 5.1 + 2-karty dodatkowe
      • Monitor:
      • LG Flatron W1942P
      • Kernel:
      • 3.0.12
    Dystrybucja: OpenMandriva 2014
    Dołączył
    Jan 2004
    Skąd
    Ząbkowice Śląskie
    Wiek
    56
    Postów
    5,645
    Wątków
    277
    Downloads
    1
    Uploads
    0
    Siła Reputacji
    133
    Reputacja
    1410

    Odp: Express gate

    Zastanawia mnie jedno, bo jeżeli do kompa dodali win7 starter który tak zamula że nie da się nic zrobić, nawet skype nie działa to niby w EG powinno wszystko działać ale tam nie ma żadnego komunikatora jest tylko pidgin ale nie obsługuje A/V.
    Jak to się zaczęło?
    Linux User 363394

  8. #17
    Avatar darcnet
    darcnet jest nieaktywny Seksowna Goldnerka
    Mężczyzna
    • Platforma sprzętowa
      • Płyta Główna:
      • DFI LanParty X48-T2R
      • Procesor:
      • Intel Core 2 Duo E8600
      • Karta Graficzna:
      • GeForce GTX 280
      • Monitor:
      • Samsung SyncMaster 920NW
    Dystrybucja: #!, Emacs
    Dołączył
    Apr 2006
    Skąd
    Kraków
    Postów
    2,453
    Wątków
    63
    Downloads
    4
    Uploads
    1
    Siła Reputacji
    528
    Reputacja
    7514

    Odp: Express gate

    W7 super działa, tylko jak każdy współczesny nowoczesny system potrzebuje przynajmniej 2GB RAM. Bez tego można co najwyżej postawić Openboksa. Środowiska graficznego z konfiguratorami i demonami nie uruchomisz na tym z sukcesem. Uwierz mi, próbowałem.

    Polecam dokupić RAM. Ja dałem za 4GB niewiele ponad stówkę. A różnica kolosalna ;-)

    Wysłane z mojego GT-I9070 przy użyciu Tapatalka
    RTFM - naprawdę przeczytaj, zanim zadasz pytanie
    NIE UDZIELAM POMOCY NA JABBERZE ANI GADU-GADU (bo i raczej nie bywam)
    Linux Registered User #440416

  9. #18
    Avatar lexicon
    lexicon jest nieaktywny Usypiacz Cegieł
    Mężczyzna
    • Platforma sprzętowa
      • Płyta Główna:
      • Gigabyte
      • Procesor:
      • Model: 6.42.7 "Intel(R) Core(TM) i3-2120 CPU @ 3.30GHz"
      • Karta Graficzna:
      • GForce 6200
      • Karta Dźwiękowa:
      • M-AUDIO Revolution 5.1 + 2-karty dodatkowe
      • Monitor:
      • LG Flatron W1942P
      • Kernel:
      • 3.0.12
    Dystrybucja: OpenMandriva 2014
    Dołączył
    Jan 2004
    Skąd
    Ząbkowice Śląskie
    Wiek
    56
    Postów
    5,645
    Wątków
    277
    Downloads
    1
    Uploads
    0
    Siła Reputacji
    133
    Reputacja
    1410

    Odp: Express gate

    Tak tylko w moim nie da się dołożyc ram bo pamięć jest lutowana
    Jak to się zaczęło?
    Linux User 363394

  10. #19
    Avatar Stajnia
    Stajnia jest nieaktywny Pogromczyni smoków
    Kobieta
    • Platforma sprzętowa
      • Płyta Główna:
      • Patrz w Profilu =o mnie=
      • Procesor:
      • Patrz =o mnie=
      • Karta Graficzna:
      • Patrz =o mnie=
      • Kernel:
      • Patrz =o mnie=
    Dystrybucja: ARCH Linux/ Aptosid/ Debian
    Polska
    Dołączył
    Mar 2009
    Skąd
    Kraków
    Wiek
    32
    Postów
    679
    Wątków
    78
    Downloads
    0
    Uploads
    0
    Siła Reputacji
    162
    Reputacja
    2152

    Odp: Express gate

    Ojoj, z ta pamięcia faktycznie nieciekawie. Zdarzyło mi sie grzebać w podobnym maluchu ale to była wersja na rynek francuski i tam już jedna kość była wymienna.

    Cytat Napisał lexicon Zobacz post
    W7 super działa, tylko jak każdy współczesny nowoczesny system potrzebuje przynajmniej 2GB RAM. Bez tego można co najwyżej postawić Openboksa. Środowiska graficznego z konfiguratorami i demonami nie uruchomisz na tym z sukcesem. Uwierz mi, próbowałem.
    Nie zgadzam się z tobą @darc, służbowego lapka mam core i5 + 4GB ram i jak odpalisz na nim Windows 7 enterprise, który niby jest zoptymlizowany i przygotowany specjalnie to czekając zanim będziesz mógł zacząć pracę nie zdążysz ciepłej kawy wypić. Kompletnie źle wykorzystane zasoby, smutne to.



    Cytat Napisał darcnet Zobacz post
    Zgadzam się z . Z tym że ja polecę raczej gotowe rozwiązanie: #!. To nic innego jak Debian ze skonfigurowanym Openboksem.
    Zgardza się, Crunch Bang faktycznie kiedyś mi sie przewinął i to bardzo udane distro.

    Pozdrawiam,

    S.
    Ostatnio edytowane przez Stajnia ; 09.12.2013 o 06:25
    No. Albo taki bober. Toż to rybak! Łapał ryby, łapał, cały kosz nałapał… A dziad idzie, prosi: „Daj rybkę mnie, głodnemu”. A rybak klepnął sie po dupie, „O tu dla ciebie ryba, darmozjadu” – mówi. I jeszcze piernuł. I co? Od razu jemu chwost rybięcy wyrasta i szerść, i odtąd bobry w wodzie kisno i z zimna popierdujo…

  11. #20
    Avatar lexicon
    lexicon jest nieaktywny Usypiacz Cegieł
    Mężczyzna
    • Platforma sprzętowa
      • Płyta Główna:
      • Gigabyte
      • Procesor:
      • Model: 6.42.7 "Intel(R) Core(TM) i3-2120 CPU @ 3.30GHz"
      • Karta Graficzna:
      • GForce 6200
      • Karta Dźwiękowa:
      • M-AUDIO Revolution 5.1 + 2-karty dodatkowe
      • Monitor:
      • LG Flatron W1942P
      • Kernel:
      • 3.0.12
    Dystrybucja: OpenMandriva 2014
    Dołączył
    Jan 2004
    Skąd
    Ząbkowice Śląskie
    Wiek
    56
    Postów
    5,645
    Wątków
    277
    Downloads
    1
    Uploads
    0
    Siła Reputacji
    133
    Reputacja
    1410

    Odp: Express gate

    By ich pogięło... jaki mam laptop moder czy old, niby modern ale straszny old Co polecacie tego notebooka?
    32-bit Waldorf for Modern PCs

    BitTorrent
    Approx. Size: 771M
    MD5: 5a74e8738a095d65f58641bb47d45e0a

    32-bit Waldorf for Older PCs (non PAE)

    BitTorrent
    Approx. Size: 771M
    MD5: 92675c5068f3f8d02a9294288bb4c52e

    Copy #! to USB for install
    Jak to się zaczęło?
    Linux User 363394

Strona 2 z 3 PierwszyPierwszy 123 OstatniOstatni

Informacje o wątku

Users Browsing this Thread

Aktualnie 1 użytkownik(ów) przegląda ten wątek. (0 zarejestrowany(ch) oraz 1 gości)

Uprawnienia

  • Nie możesz zakładać nowych wątków
  • Nie możesz pisać wiadomości
  • Nie możesz dodawać załączników
  • Nie możesz edytować swoich postów
  •