Hello Guest, if you reading this it means you have not yet registered. Please take a second to Click here to register and in a few simple steps, you will be able to enjoy all the many features of our fine community. Please note that nicknames are prohibited lewd or meaningless (no numbers or letters at random) and introduce yourself in the section for you to meet our community.
problem z włączniem trybu graficznego
Pokaż wyniki od 1 do 4 z 4

Temat: problem z włączniem trybu graficznego

  1. #1
    Dołączył
    Nov 2003
    Postów
    5
    Wątków
    1
    Siła Reputacji
    0
    Reputacja
    1

    problem z włączniem trybu graficznego

    Mam sobie taki problem... Instalowałem mdk na swoim kompie teraz chce przenieść dysk z linuxem na serwer PII 350MHz 64 Mb ram. Podłączam sobie ten dysk uruchamia się wszystko ok, wykrywa nowy sprzęt , tylko mam problem mdk włacza się w trybie tekstowym a ja chce graficzny. Proszę o pomoc jestem dość zielony w linuxie i tryb tekstowy to dość duży problem jak narazie, plis help me

  2. Panna Google
    Panna Google jest aktywna
    Avatar Panny Google

    Dołączył
    01-05-2004
    Skąd
    Internet
    Postów
    999
    Pochwał
    159

    Nie lubisz reklam? Zarejestrowani ich nie widzą! Rejestracja







  3. #2
    Dołączył
    Oct 2003
    Skąd
    Wrocław
    Wiek
    35
    Postów
    2,467
    Wątków
    38
    Siła Reputacji
    69
    Reputacja
    517

    Re: problem z włączniem trybu graficznego

    Mam sobie taki problem... Instalowałem mdk na swoim kompie teraz chce przenieść dysk z linuxem na serwer PII 350MHz 64 Mb ram. Podłączam sobie ten dysk uruchamia się wszystko ok, wykrywa nowy sprzęt , tylko mam problem mdk włacza się w trybie tekstowym a ja chce graficzny. Proszę o pomoc jestem dość zielony w linuxie i tryb tekstowy to dość duży problem jak narazie, plis help me
    A karta graficzna i monitor są takie same? Coś mi się wydaje, że nie... Uruchom XFdrake jako root i ustaw tak jak powinno być.

    PS
    Tryb tekstowy nie jest straszny! Większość można zrobić w nim szybciej niż w graficznym :-D

  4. #3
    Dołączył
    Nov 2003
    Postów
    5
    Wątków
    1
    Siła Reputacji
    0
    Reputacja
    1
    hmmm no moze tak ale mi cos w nim jeszcze nie bardzo idzie

  5. #4
    Dołączył
    Oct 2003
    Skąd
    Wrocław
    Wiek
    35
    Postów
    2,467
    Wątków
    38
    Siła Reputacji
    69
    Reputacja
    517
    hmmm no moze tak ale mi cos w nim jeszcze nie bardzo idzie
    Ale co nie idzie? Nie umiesz się w trybie tekstowym zalogować. Potem wpisać su, podać hasło root'a, a następne wklepać polecenie XFdrake? Czy nie idzie praca w trybie tekstowym jako taka? Ja też miałem taki problem, dopóki konsola była w niskiej rozdzielczości i w niskim odświerzaniu. Dla mnie to było nie wygodne. A teraz, gdy to zmieniłem większość czasu na konsoli spędzam. Wiesz jak fajnie mieć konsloę w rozdzielczości 1024x768@85Hz? Modzio! Przyzwyczajaj się do trybu tekstowego - naprawdę warto

Informacje o wątku

Users Browsing this Thread

Aktualnie 1 użytkownik(ów) przegląda ten wątek. (0 zarejestrowany(ch) oraz 1 gości)

Podobne wątki

  1. Brak Trybu Graficznego
    By adamxp in forum Mplayer
    Odpowiedzi: 5
    Ostatni post / autor: 29.03.2005, 22:12
  2. Mplayer Brak Trybu Graficznego
    By mefior in forum Mplayer
    Odpowiedzi: 3
    Ostatni post / autor: 27.02.2005, 23:17
  3. Zamiast Trybu Graficznego Pojawia Sie Konsola.....
    By gariz in forum Oprogramowanie
    Odpowiedzi: 1
    Ostatni post / autor: 28.08.2004, 15:40
  4. Problem z inicjacją trybu graficznego
    By kot3992 in forum Oprogramowanie
    Odpowiedzi: 1
    Ostatni post / autor: 17.03.2004, 18:01
  5. problem z wejsciem do interfejsu graficznego po resecie
    By Anonymous in forum Oprogramowanie
    Odpowiedzi: 4
    Ostatni post / autor: 04.12.2003, 18:38

Uprawnienia

  • Nie możesz zakładać nowych wątków
  • Nie możesz pisać wiadomości
  • Nie możesz dodawać załączników
  • Nie możesz edytować swoich postów
  •