Witaj Gościu, jeżeli to czytasz to znaczy że nie jesteś zarejestrowany/zalogowany. Kliknij by się zarejestrować. Rejestracja zajmie mniej niż 30 sekund , a dzięki temu zniknie Ci ten dymek oraz będziesz miał pełne możliwośći personalizacji forum do własnych potrzeb.
problem z włączniem trybu graficznego
Pokaż wyniki od 1 do 4 z 4

Temat: problem z włączniem trybu graficznego

  1. #1
    Dołączył
    Nov 2003
    Postów
    5
    Wątków
    1
    Downloads
    0
    Uploads
    0
    Siła Reputacji
    0
    Reputacja
    1

    problem z włączniem trybu graficznego

    Mam sobie taki problem... Instalowałem mdk na swoim kompie teraz chce przenieść dysk z linuxem na serwer PII 350MHz 64 Mb ram. Podłączam sobie ten dysk uruchamia się wszystko ok, wykrywa nowy sprzęt , tylko mam problem mdk włacza się w trybie tekstowym a ja chce graficzny. Proszę o pomoc jestem dość zielony w linuxie i tryb tekstowy to dość duży problem jak narazie, plis help me

  2. Panna Google
    Panna Google jest aktywna
    Avatar Panny Google

    Dołączył
    01-05-2004
    Skąd
    Internet
    Postów
    999
    Pochwał
    159

    Nie lubisz reklam? Zarejestrowani ich nie widzą! Rejestracja





  3. #2
    Dołączył
    Oct 2003
    Skąd
    Wrocław
    Wiek
    35
    Postów
    2,467
    Wątków
    38
    Downloads
    0
    Uploads
    0
    Siła Reputacji
    67
    Reputacja
    517

    Re: problem z włączniem trybu graficznego

    Mam sobie taki problem... Instalowałem mdk na swoim kompie teraz chce przenieść dysk z linuxem na serwer PII 350MHz 64 Mb ram. Podłączam sobie ten dysk uruchamia się wszystko ok, wykrywa nowy sprzęt , tylko mam problem mdk włacza się w trybie tekstowym a ja chce graficzny. Proszę o pomoc jestem dość zielony w linuxie i tryb tekstowy to dość duży problem jak narazie, plis help me
    A karta graficzna i monitor są takie same? Coś mi się wydaje, że nie... Uruchom XFdrake jako root i ustaw tak jak powinno być.

    PS
    Tryb tekstowy nie jest straszny! Większość można zrobić w nim szybciej niż w graficznym :-D

  4. #3
    Dołączył
    Nov 2003
    Postów
    5
    Wątków
    1
    Downloads
    0
    Uploads
    0
    Siła Reputacji
    0
    Reputacja
    1
    hmmm no moze tak ale mi cos w nim jeszcze nie bardzo idzie

  5. #4
    Dołączył
    Oct 2003
    Skąd
    Wrocław
    Wiek
    35
    Postów
    2,467
    Wątków
    38
    Downloads
    0
    Uploads
    0
    Siła Reputacji
    67
    Reputacja
    517
    hmmm no moze tak ale mi cos w nim jeszcze nie bardzo idzie
    Ale co nie idzie? Nie umiesz się w trybie tekstowym zalogować. Potem wpisać su, podać hasło root'a, a następne wklepać polecenie XFdrake? Czy nie idzie praca w trybie tekstowym jako taka? Ja też miałem taki problem, dopóki konsola była w niskiej rozdzielczości i w niskim odświerzaniu. Dla mnie to było nie wygodne. A teraz, gdy to zmieniłem większość czasu na konsoli spędzam. Wiesz jak fajnie mieć konsloę w rozdzielczości 1024x768@85Hz? Modzio! Przyzwyczajaj się do trybu tekstowego - naprawdę warto

Informacje o wątku

Users Browsing this Thread

Aktualnie 1 użytkownik(ów) przegląda ten wątek. (0 zarejestrowany(ch) oraz 1 gości)

Podobne wątki

  1. Brak Trybu Graficznego
    By adamxp in forum Mplayer
    Odpowiedzi: 5
    Ostatni post / autor: 30.03.2005, 00:12
  2. Mplayer Brak Trybu Graficznego
    By mefior in forum Mplayer
    Odpowiedzi: 3
    Ostatni post / autor: 28.02.2005, 01:17
  3. Zamiast Trybu Graficznego Pojawia Sie Konsola.....
    By gariz in forum Oprogramowanie
    Odpowiedzi: 1
    Ostatni post / autor: 28.08.2004, 17:40
  4. Problem z inicjacją trybu graficznego
    By kot3992 in forum Oprogramowanie
    Odpowiedzi: 1
    Ostatni post / autor: 17.03.2004, 20:01
  5. problem z wejsciem do interfejsu graficznego po resecie
    By Anonymous in forum Oprogramowanie
    Odpowiedzi: 4
    Ostatni post / autor: 04.12.2003, 20:38

Uprawnienia

  • Nie możesz zakładać nowych wątków
  • Nie możesz pisać wiadomości
  • Nie możesz dodawać załączników
  • Nie możesz edytować swoich postów
  •