Hello Guest, if you reading this it means you have not yet registered. Please take a second to Click here to register and in a few simple steps, you will be able to enjoy all the many features of our fine community. Please note that nicknames are prohibited lewd or meaningless (no numbers or letters at random) and introduce yourself in the section for you to meet our community.
nvidia i... coś nie tak
Pokaż wyniki od 1 do 4 z 4

Temat: nvidia i... coś nie tak

  1. #1
    Dołączył
    Nov 2003
    Postów
    2
    Wątków
    1
    Siła Reputacji
    0
    Reputacja
    1

    nvidia i... coś nie tak

    Witam wszystkich. Oczywiście, niestety mam problem i kompletnie nie wiem jak sobie z tym dac rade.
    Wygląda to tak: Zgodnie z instrukcją zainstalowałem na swojej mandarynce 9.2 drivery do nvidii. Plik /../congig-4 wyedytowałem zgodnie z instrukcją. I wszystko mi niby działa z kilkoma wyjątkami:
    1. Po instalacji flashplayera do mozilli występuje niemoznośc przejrzenia jakiejkolwiek stronki z bannerem flashowym - przegladarka się resetuje
    2. nie działają mi niektóre gry np. tux (co straszliwie ma mi za złe mój syn!)
    3. Po odpaleniu mplayera można na nim oglądać filny i nawet działa dzwięk, ale wyświetlany pulpit odtwarzacza posiada tylko zarysy i jest całkiem czarny

    Może ktoś już mieł podobne efekty?Co z tym począc?
    Pozdrawiam
    Bartek

  2. Panna Google
    Panna Google jest aktywna
    Avatar Panny Google

    Dołączył
    01-05-2004
    Skąd
    Internet
    Postów
    999
    Pochwał
    159

    Nie lubisz reklam? Zarejestrowani ich nie widzą! Rejestracja





  3. #2
    Avatar Druciak
    Druciak jest nieaktywny Gold Member
    • Platforma sprzętowa
      • Płyta Główna:
      • Abit BX-133RAID
      • Procesor:
      • Pentium III (Coppermine)
      • Karta Graficzna:
      • GeForce
      • Karta Dźwiękowa:
      • Creative Labs SB Live!
      • Monitor:
      • iiyama
      • Kernel:
      • 2.6.16.23-1
    Dystrybucja: 2.0 PLD Linux (Ac)
    Dołączył
    May 2003
    Skąd
    Warszawa
    Postów
    1,537
    Wątków
    48
    Siła Reputacji
    38
    Reputacja
    71
    Hmm... ciekawe.
    Robiles zgodnie z instrukcja
    Z tego co ja pamietam, to chyba trzeba zmienic w tym konfigu z "nv" na "nvidia" reszta jest tak jak powinna.

    Jesli masz problemy, to zmien ten wpis spowrotem na "nv" i sprawdz czy dziala lepiej. Jesli nie, to oznacza, ze to problem gdzies w MDK9.2 a nie w sterownikach nvidia.
    Szczeze mowiac nie wiem co jeszcze moge poradzic, nie spotkalem sie z tym problemem, mozna to zglosic jako bug.
    Najlepiej jeszcze sprawdzic czy po reinstalacji systemu caly czas sie problem pojawia.





  4. #3
    Dołączył
    Jul 2003
    Skąd
    Poznań
    Wiek
    34
    Postów
    1,740
    Wątków
    58
    Siła Reputacji
    42
    Reputacja
    141
    Jaka karta? Robiłeś to wg. instrukcji z Forum?
    This is your life and it's ending one minute at a time.

  5. #4
    Dołączył
    Nov 2003
    Postów
    2
    Wątków
    1
    Siła Reputacji
    0
    Reputacja
    1
    Jaka karta? Robiłeś to wg. instrukcji z Forum?
    z całą pewnością wszystkie ustawienia są ok. Spróbuje zmienic spowroten na "nv" i zobaczymy co sie stanie....

Informacje o wątku

Users Browsing this Thread

Aktualnie 1 użytkownik(ów) przegląda ten wątek. (0 zarejestrowany(ch) oraz 1 gości)

Podobne wątki

  1. Sterowniki Do Karty Sieciowej Wifi
    By Bieniu in forum Instalacja Mandriva
    Odpowiedzi: 4
    Ostatni post / autor: 10.04.2005, 20:14
  2. Nie Moge Uruchomić Tunera Tv+radio
    By darek_p in forum Multimedia
    Odpowiedzi: 1
    Ostatni post / autor: 26.11.2004, 19:20
  3. nvidia - problemy...
    By krytyk in forum Sprzęt
    Odpowiedzi: 8
    Ostatni post / autor: 03.06.2004, 16:18

Uprawnienia

  • Nie możesz zakładać nowych wątków
  • Nie możesz pisać wiadomości
  • Nie możesz dodawać załączników
  • Nie możesz edytować swoich postów
  •