Witaj Gościu, jeżeli to czytasz to znaczy że nie jesteś zarejestrowany/zalogowany. Kliknij by się zarejestrować. Rejestracja zajmie mniej niż 30 sekund , a dzięki temu zniknie Ci ten dymek oraz będziesz miał pełne możliwośći personalizacji forum do własnych potrzeb.
[HOW-To] Tv Na Jądrach 2.6 I Nie Tylko - Strona 3
Strona 3 z 18 PierwszyPierwszy 1234513 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 21 do 30 z 176

Temat: [HOW-To] Tv Na Jądrach 2.6 I Nie Tylko

  1. #21
    Avatar kotek951
    kotek951 jest nieaktywny Sprzedawca Żywopłotów
    Mężczyzna
    Dystrybucja: Mandriva 2005 LE
    Dołączył
    Sep 2004
    Skąd
    Kielce
    Postów
    71
    Wątków
    17
    Downloads
    0
    Uploads
    0
    Siła Reputacji
    26
    Reputacja
    1
    Krecik, jesteś WIELKI!
    Udało mi się zainstalować ten tuner(jeszcze tylko go dostroić trzeba)
    DZIĘKI WIELKIE!
    A ojciec nie wierzył że mi się uda odpalić TV pod pingwinem.
    Jeszcze raz ogrrrrrrrrrrrromne dzięki
    Ostatnio edytowane przez suncez ; 31.10.2010 o 16:01
    <span style='color:red'>Linux Registered User #368385</span>

  2. Panna Google
    Panna Google jest aktywna
    Avatar Panny Google

    Dołączył
    01-05-2004
    Skąd
    Internet
    Postów
    999
    Pochwał
    159

    Nie lubisz reklam? Zarejestrowani ich nie widzą! Rejestracja





  3. #22
    Avatar krecik
    krecik jest nieaktywny Sprzedawca Żywopłotów
    Mężczyzna
    Dystrybucja: Gentoo 2006.1 AMD64
    Dołączył
    Oct 2004
    Skąd
    okolice Ostrołęki
    Postów
    61
    Wątków
    1
    Downloads
    0
    Uploads
    0
    Siła Reputacji
    26
    Reputacja
    1
    Originally posted by kotek951@Oct 8 2004, 03:53 PM
    Krecik, jesteś WIELKI!
    Bez przesady. Po prostu mialem dosc cierpliwosci zeby sie z nia troche pomeczyc.
    Ciesze sie, ze moje rady pomogly
    Ostatnio edytowane przez suncez ; 31.10.2010 o 16:02

  4. #23
    Dołączył
    Sep 2004
    Postów
    54
    Wątków
    8
    Downloads
    0
    Uploads
    0
    Siła Reputacji
    26
    Reputacja
    1
    posiadacze innych kart z innym chipem zmieniają wartości bttv na odpowiednie dla soich kart (saa71*, czy cx88*).
    pytam dl pewnosci ja powinienem tam wstawic dla nvidi zmienik "nvidia" czy jakis numerek chipseta bo nie za bardzo to kapuje[jesli numerek chipseta to skad go wyciagnac?]?

  5. #24
    Avatar krecik
    krecik jest nieaktywny Sprzedawca Żywopłotów
    Mężczyzna
    Dystrybucja: Gentoo 2006.1 AMD64
    Dołączył
    Oct 2004
    Skąd
    okolice Ostrołęki
    Postów
    61
    Wątków
    1
    Downloads
    0
    Uploads
    0
    Siła Reputacji
    26
    Reputacja
    1
    Originally posted by Macko®@Oct 11 2004, 08:30 PM
    czy jakis numerek chipseta bo nie za bardzo to kapuje[jesli numerek chipseta to skad go wyciagnac
    Z doumentacji karty tv lub znaleźć w internecie po nazwie karty.
    Ostatnio edytowane przez suncez ; 31.10.2010 o 16:03

  6. #25
    Dołączył
    Oct 2004
    Postów
    1
    Wątków
    0
    Downloads
    0
    Uploads
    0
    Siła Reputacji
    0
    Reputacja
    1

    Angry

    Originally posted by krecik+Oct 12 2004, 10:32 AM--><div class='quotetop'>QUOTE(krecik @ Oct 12 2004, 10:32 AM)</div><div class='quotemain'><!--QuoteBegin-Macko®@Oct 11 2004, 08:30 PM
    czy jakis numerek chipseta bo nie za bardzo to kapuje[jesli numerek chipseta to skad go wyciagnac
    Z doumentacji karty tv lub znaleźć w internecie po nazwie karty.
    [snapback]42658[/snapback]
    [/b][/quote]

    Moje przygoda z linuxem sie dopiero zaczyna. Jesli uda mi sie odpalic karte TV to w domku bedzie systemem nr 1 . Wybralem sobie bystro Suse 9.1 - bo najladniejsze ... oczywiscie mam problem z cx8800.

    Wiem, że jak sie coś samemu zrobiło to trudno powiedzieć coś dostatecznie prosto więc bede sie dopytywal Kreciku o detale ...

    1. dopisujemy do pliku /etc/rc.d/rc.local /dla bttv/ :
    modprobe bttv radio=0 card=15

    " posiadacze innych kart z innym chipem zmieniają wartości bttv na odpowiednie dla soich kart (saa71*, czy cx88*).:
    zmieniamy bttv na cx88 ? czy tylko nr radio i card?
    modprobe cx88 radio=0 card=15

    2. masz Aver TV 303 - ja tez, ale nie znalazlem nr card i radio w internecie.
    podaleś:
    options cx88xx tuner=38
    options cx8800 nicam=1
    a:
    radio=xx card=xx

    na razie tyle ... z domu przyatakuje jeszcze raz !

    Ostatnio edytowane przez suncez ; 31.10.2010 o 16:03

  7. #26
    Avatar krecik
    krecik jest nieaktywny Sprzedawca Żywopłotów
    Mężczyzna
    Dystrybucja: Gentoo 2006.1 AMD64
    Dołączył
    Oct 2004
    Skąd
    okolice Ostrołęki
    Postów
    61
    Wątków
    1
    Downloads
    0
    Uploads
    0
    Siła Reputacji
    26
    Reputacja
    1
    Originally posted by Jagi@Oct 25 2004, 09:21 AM
    2. masz Aver TV 303 - ja tez, ale nie znalazlem nr card i radio w internecie.
    podaleś:
    options cx88xx tuner=38
    options cx8800 nicam=1
    a:
    radio=xx card=xx
    Nie podałem card=xx bo w przypadku aver 303 karta jest prawidłowo wykrywana (ale jeśli koniecznie chcesz to ustaw card=6).
    Dla tego modułu nie istnieje opcja radio=xx. jest za to radio_nr=xx, ale przyporządkowuje ona tylko radio do pliku urządzenia /dev/radioxx).
    Zresztą na razie radio dla tej karty nie działa. Działa za to i to nieźle teletext.
    Dostępne opcje dla podanych modułów zobaczysz po:
    modinfo cx8800
    modinfo cx88xx

    Numery kart i tunerów są w dokumentacji sterowników.

  8. #27
    Dołączył
    Oct 2004
    Postów
    1
    Wątków
    0
    Downloads
    0
    Uploads
    0
    Siła Reputacji
    0
    Reputacja
    1

    Thumbs up

    Zeby spelnic wymogi dzialu :;>:
    - dystrybucja: Mandrake 10.1 Community
    - wersja jadra: 2.6.8.1-10mdk
    - wersja sterownika: cx88-0.0.4 (Bytesex.org - cx88
    - urzadzenie: AVerTV Studio 303

    Podobnie jak koledzy wyzej posiadam karte AVerTV Studio 303, ktora dziala na chipsecie CX ::]. W czasie konfiguracji systemu doszedlem do etapu, w ktorym chcialbym zainstalowac karte TV ::>. Odnalazlem ten topic i zaczalem wszystko robic wedlug umieszczonych tutaj wskazowek :;]. Zassalem sterowniki, rozpakowalem je (do /usr/src), pousuwalem stare moduly... Wpisuje komende make i konsola wypluwa:

    Kod:
    [root@localhost cx88-0.0.4]# make
    make -C /lib/modules/2.6.8.1-10mdksmp/build SUBDIRS=/usr/src/cx88-0.0.4 modules
    make: *** /lib/modules/2.6.8.1-10mdksmp/build: No such file or directory. Stop.
    make: *** [default] Błąd 2
    [root@localhost cx88-0.0.4]#
    Rozumiem, ze brakuje mi katalogu build. Faktycznie, sprawdzilem i nie mam go. No to utworzylem go tam gdzie kompilator chce go miec ::>. Niestety to nie pomoglo, nadal dostaje tem sam raport o bledzie ::[. Dalej przeszukalem internet i znalazlem, ze katalog build musi byc jakosc polaczony ze zrodlami kernela, czyli /usr/src/linux. Tylko, ze w katalogu /usr/src/ mam sam folder /RPM - nie ma zadnego Linux, czy Kernel czy Linux 2.6.8.1-10mdksmp ::[. Troche dziwna sprawa skoro on tam niby powinien byc, a ja nic nie kasowalem.

    Moglby ktos mi pomoc? ::]
    Ostatnio edytowane przez suncez ; 31.10.2010 o 16:05

  9. #28
    Avatar krecik
    krecik jest nieaktywny Sprzedawca Żywopłotów
    Mężczyzna
    Dystrybucja: Gentoo 2006.1 AMD64
    Dołączył
    Oct 2004
    Skąd
    okolice Ostrołęki
    Postów
    61
    Wątków
    1
    Downloads
    0
    Uploads
    0
    Siła Reputacji
    26
    Reputacja
    1
    To zainstalu źródła jądra z płyt.

  10. #29
    Dołączył
    Dec 2004
    Postów
    5
    Wątków
    0
    Downloads
    0
    Uploads
    0
    Siła Reputacji
    0
    Reputacja
    1
    Originally posted by krecik@30 Oct 2004, 10:10
    To zainstalu źródła jądra z płyt.
    [snapback]46912[/snapback]
    Mam ten sam problem
    mam karte AVER 303 studio
    ale nie moge tych sterow zmakowac bo mi wywala ze nie mam build'a i nie mam pojecia co mam zrobic zeby go dorzucic.

    ktos wie o co halo ?
    Ostatnio edytowane przez suncez ; 31.10.2010 o 16:05

  11. #30
    Avatar krecik
    krecik jest nieaktywny Sprzedawca Żywopłotów
    Mężczyzna
    Dystrybucja: Gentoo 2006.1 AMD64
    Dołączył
    Oct 2004
    Skąd
    okolice Ostrołęki
    Postów
    61
    Wątków
    1
    Downloads
    0
    Uploads
    0
    Siła Reputacji
    26
    Reputacja
    1
    Zainstaluj pakiet kernel-source.

Strona 3 z 18 PierwszyPierwszy 1234513 ... OstatniOstatni

Informacje o wątku

Users Browsing this Thread

Aktualnie 1 użytkownik(ów) przegląda ten wątek. (0 zarejestrowany(ch) oraz 1 gości)

Podobne wątki

  1. R-m
    By enterex in forum OFF Topic
    Odpowiedzi: 1
    Ostatni post / autor: 26.01.2005, 23:23
  2. Jak Ustawic Cd Do Odczytu Tylko Po Podaniu Hasla.
    By dlugidll in forum Oprogramowanie
    Odpowiedzi: 2
    Ostatni post / autor: 04.01.2005, 15:49
  3. direct rendering tylko dla roota
    By ajfik in forum Sprzęt
    Odpowiedzi: 2
    Ostatni post / autor: 25.05.2004, 10:41
  4. mozilla tylko po /usr/local/mozilla/mozilla
    By dd126 in forum Oprogramowanie
    Odpowiedzi: 2
    Ostatni post / autor: 14.05.2004, 21:33
  5. Odpowiedzi: 5
    Ostatni post / autor: 22.11.2003, 10:00

Uprawnienia

  • Nie możesz zakładać nowych wątków
  • Nie możesz pisać wiadomości
  • Nie możesz dodawać załączników
  • Nie możesz edytować swoich postów
  •