Hello Guest, if you reading this it means you have not yet registered. Please take a second to Click here to register and in a few simple steps, you will be able to enjoy all the many features of our fine community. Please note that nicknames are prohibited lewd or meaningless (no numbers or letters at random) and introduce yourself in the section for you to meet our community.
nvidia pod mandrake 9.2
Pokaż wyniki od 1 do 10 z 10

Temat: nvidia pod mandrake 9.2

  1. #1
    Avatar Anonymous
    Anonymous Gość

    nvidia pod mandrake 9.2

    Mam prblem z zainstalowaniem driverów do nvidii.Mam GF4mx440 i jak postępuje zgodnie z opisem instalacji z tego forum to gdy wpisuje ./NVIDIA-Linux.... to mi wypisuje Permission Danied i nie wiem jak to zmienic zeby bylo dobrze bo linucha mam dopiero pare godzin.Prosze o jakąś podpowiedź jak to ominąć.

  2. Panna Google
    Panna Google jest aktywna
    Avatar Panny Google

    Dołączył
    01-05-2004
    Skąd
    Internet
    Postów
    999
    Pochwał
    159

    Nie lubisz reklam? Zarejestrowani ich nie widzą! Rejestracja





  3. #2
    Avatar Anonymous
    Anonymous Gość

    Re: nvidia pod mandrake 9.2

    Mam prblem z zainstalowaniem driverów do nvidii.Mam GF4mx440 i jak postępuje zgodnie z opisem instalacji z tego forum to gdy wpisuje ./NVIDIA-Linux.... to mi wypisuje Permission Danied i nie wiem jak to zmienic zeby bylo dobrze bo linucha mam dopiero pare godzin.Prosze o jakąś podpowiedź jak to ominąć.
    napisz w konsoli: su a potem podaj hasło roota i dopiero zabieraj się za instalację .

  4. #3
    Avatar Anonymous
    Anonymous Gość
    Wpisuje su potem haslo roota,potem telinit 3 ,prosi mnie o login wiec wpisuje root i haslo ale jak uruchamiam ./NVIDIA... to dalej mam Permission Danied

  5. #4
    Dołączył
    Jul 2003
    Skąd
    Poznań
    Wiek
    34
    Postów
    1,740
    Wątków
    58
    Siła Reputacji
    42
    Reputacja
    141
    Plik musi mieć nadane prawa do uruchamiania, a więc:
    chmod 777 NVIDIA-Linux...
    i potem już normalnie
    czyli root i uruchamiasz
    This is your life and it's ending one minute at a time.

  6. #5
    Dołączył
    Jul 2003
    Skąd
    DG
    Wiek
    43
    Postów
    683
    Wątków
    38
    Siła Reputacji
    213
    Reputacja
    2735
    Pewnie są inne sposoby ale napisze ci jak ja to robiłem.
    Najpierw edycja /etc/inittab - zmiana initdefault z 5 na 3
    reboot
    po uruchomieniu się w trybie tekstowym:
    sh NViDIA........

    Acha i musisz mieć zainstalowane źródełka jądra.

    Po skompilowaniu sterowników jeszcze mała zmiana w /etc/X11/XF86Config-4
    Driver "nv" na Driver "nvidia"
    w /etc/inittab 3 na 5
    i reboot

  7. #6
    Avatar Anonymous
    Anonymous Gość
    Poszło troche dalej ale kolejny problem.Chciał żeby zainstaloeać binutils,więc zrobiłem to i poszło kawałek a teraz chce źródełka kernela ale ja nie wiem które to bo tych kernelów jest dużo na płytce.

  8. #7
    Dołączył
    Jul 2003
    Skąd
    DG
    Wiek
    43
    Postów
    683
    Wątków
    38
    Siła Reputacji
    213
    Reputacja
    2735
    Źródła jadra są w paczce kernel-source więc najszybciej zainstalujesz wydając polecenie: urpmi kernel-source

  9. #8
    Avatar Anonymous
    Anonymous Gość
    Wszystko pięknie i wspaniale ale może ktoś napisze jak dla kompletnego laika, bo wszystko sprawdzałem i nie mogę przejść z kernelem. Cały czas błąd. Są jakieś gtx i kernel i sterowniki co jak i po kolei.

  10. #9
    Avatar Anonymous
    Anonymous Gość
    ok już wszystko wiem, problem był bo nie miałem kernel-source a można go pobrać z tąd : http://fr2.rpmfind.net/linux/rpm2html/sear...y=kernel-source dalej poszło bez problemów

  11. #10
    Avatar Anonymous
    Anonymous Gość
    Pszło już dalej ale pojawił sie koplejny problem.Zainstlował sie sterownik ,zmienilem to co trzeba bylo w XF86Config-4i i juz nie wchodzi to trybu graficznego,Wypisuje mi cos takiego:
    Failed to initialize the NVIDIA kernel module.
    Screens found,but none have a usuable configuration.
    Fatal server error:no screens found
    Co mam zrobić żeby wystartowało?

Informacje o wątku

Users Browsing this Thread

Aktualnie 1 użytkownik(ów) przegląda ten wątek. (0 zarejestrowany(ch) oraz 1 gości)

Podobne wątki

  1. Nowy Problem Z Nvidia I Mandrake 10.1
    By zalany_108 in forum Sprzęt
    Odpowiedzi: 9
    Ostatni post / autor: 15.02.2005, 10:43
  2. nvidia gf i mandrake 10 --pomocy
    By Anonymous in forum Sprzęt
    Odpowiedzi: 13
    Ostatni post / autor: 04.04.2004, 11:51
  3. Q3, Mandrake 10.0, Nvidia
    By ..::Smelu::.. in forum Gry
    Odpowiedzi: 5
    Ostatni post / autor: 25.03.2004, 23:10
  4. Nvidia na mandrake 9.1
    By Anonymous in forum Sprzęt
    Odpowiedzi: 1
    Ostatni post / autor: 02.03.2004, 07:00
  5. NVIDIA on Mandrake 9.2 HOWTO - to działa.
    By motto in forum Sprzęt
    Odpowiedzi: 10
    Ostatni post / autor: 16.02.2004, 20:24

Members who have read this thread: 0

There are no members to list at the moment.

Uprawnienia

  • Nie możesz zakładać nowych wątków
  • Nie możesz pisać wiadomości
  • Nie możesz dodawać załączników
  • Nie możesz edytować swoich postów
  •