Witaj Gościu, jeżeli to czytasz to znaczy że nie jesteś zarejestrowany/zalogowany. Kliknij by się zarejestrować. Rejestracja zajmie mniej niż 30 sekund , a dzięki temu zniknie Ci ten dymek oraz będziesz miał pełne możliwośći personalizacji forum do własnych potrzeb.
Problem z S3 Trio 3D/2X Help please :-)
Pokaż wyniki od 1 do 2 z 2

Temat: Problem z S3 Trio 3D/2X Help please :-)

  1. #1
    Dołączył
    Nov 2003
    Postów
    2
    Wątków
    1
    Downloads
    0
    Uploads
    0
    Siła Reputacji
    0
    Reputacja
    1

    Problem z S3 Trio 3D/2X Help please :-)

    Witam,

    Jestem poczatkujacym uzytkownikiem linuxa.
    Przeszukiwalem to forum i nie uzyskalem zadnych postow wiec pisze.

    Posiadam Mandrake 9.1

    Przy instalacji wszystko ladnie pieknie wykrywa o dziwo caly moj sprzet (jest przestazaly :-( )

    Karte graficzna czyli S3 Trio 3D/2X wykrywa bezblednie po czym zmieniam ustawienie ramu gdyz posiada 8 mb a nie 4 jak standard.

    Cala instalacja przebiega w trybie graficznym, test graficzny przchodzi z pozytywnym wynikiem lecz po instalacji tj przy wlasciwym uruchomiania systemu pokazuje sie tylko niebieski ekran po przejsciu ladowania systemu i stoi, nie pokazuje sie logowanie , woqle nic poprostu niebieski ekran, resetuje go kilka razy (ekran) i system dalej na tym stoi.
    Czy mozecie mi pomoc gdyz nie wiem co z tym jest a na stronie mandrakelinux odnalazlem iz ta karta jest zgodna z w/w dystrybucja.

    Pozdrawiam


    Z gory za odpowiedz serdecznie dziekuje

  2. #2
    Avatar Druciak
    Druciak jest nieaktywny Gold Member
    • Platforma sprzętowa
      • Płyta Główna:
      • Abit BX-133RAID
      • Procesor:
      • Pentium III (Coppermine)
      • Karta Graficzna:
      • GeForce
      • Karta Dźwiękowa:
      • Creative Labs SB Live!
      • Monitor:
      • iiyama
      • Kernel:
      • 2.6.16.23-1
    Dystrybucja: 2.0 PLD Linux (Ac)
    Dołączył
    May 2003
    Skąd
    Warszawa
    Postów
    1,537
    Wątków
    48
    Downloads
    0
    Uploads
    0
    Siła Reputacji
    37
    Reputacja
    71
    Powiedz cos wiecej o swoim sprzecie.
    U mnie na 2xP266Mhz z S3Trio3D/2X wystepowaly podobne problemy. Nie rozwiazalem ich, gdyz pod reka byla Riva TNT 16MB ;-)

    Aktualnie znowu mam S3, ale na tym kompie dziala PLD, a MDK mam na innej maszynie, na stacji roboczej.

    Aha, moze trzeba by jeszcze raz uruchomic, autokonfigurator do grafiki. Chyba jakis Xdrakconfig, czy cos podobnego. Musisz poprubowac, albo poszukac na forum.

    Jakie jadro ci startuje linux-secure
    Sprawdz co sie stanie, jak uruchomisz jadro linux, moze to te grsecurity cos mieszaja (Mi nie pozwalaja grac w Ennemy Territory, nie pozwalaja PunkBustera odpalic :-( ).

    Jedynie tak moge pomoc.
    Moze jutro jak z pracy wroce, to wloze dysk 2GB do mojego kompa i przetestuje ta karte S3





Informacje o wątku

Users Browsing this Thread

Aktualnie 1 użytkownik(ów) przegląda ten wątek. (0 zarejestrowany(ch) oraz 1 gości)

Podobne wątki

  1. Problem Z Instalacja Mandrake 9.2 10.0
    By sYn[D]rOm in forum Instalacja Mandriva
    Odpowiedzi: 2
    Ostatni post / autor: 04.04.2005, 09:33
  2. Problem Przy Ladowaniu Systemu
    By Aurela in forum Instalacja Mandriva
    Odpowiedzi: 5
    Ostatni post / autor: 13.02.2005, 21:16
  3. instalacja drukarki HP Deskjet 3325 - problem
    By Anonymous in forum Sprzęt
    Odpowiedzi: 17
    Ostatni post / autor: 12.12.2003, 23:11

Uprawnienia

  • Nie możesz zakładać nowych wątków
  • Nie możesz pisać wiadomości
  • Nie możesz dodawać załączników
  • Nie możesz edytować swoich postów
  •