Witaj Gościu, jeżeli to czytasz to znaczy że nie jesteś zarejestrowany/zalogowany. Kliknij by się zarejestrować. Rejestracja zajmie mniej niż 30 sekund , a dzięki temu zniknie Ci ten dymek oraz będziesz miał pełne możliwośći personalizacji forum do własnych potrzeb.
probelm ze zintegrowaną sieciówką
Pokaż wyniki od 1 do 7 z 7

Temat: probelm ze zintegrowaną sieciówką

  1. #1
    Avatar Anonymous
    Anonymous Gość

    probelm ze zintegrowaną sieciówką

    Mandrake 9.2 wykrywa mi kartę sieciową ale nie idzie jej uruchomić tego probelmu nie mam na red hacie. Dodam jeszcze, że karta sieciowa jest zintegrowana z pł. gł. (VIA Rhine). Jak zrobić konfiga żeby to jakoś działało . Z góry thx za info i Pozdrowienia dla wszytskich.

  2. Panna Google
    Panna Google jest aktywna
    Avatar Panny Google

    Dołączył
    01-05-2004
    Skąd
    Internet
    Postów
    999
    Pochwał
    159

    Nie lubisz reklam? Zarejestrowani ich nie widzą! Rejestracja





  3. #2
    Dołączył
    Jul 2003
    Skąd
    Poznań
    Wiek
    34
    Postów
    1,740
    Wątków
    58
    Downloads
    0
    Uploads
    0
    Siła Reputacji
    42
    Reputacja
    141
    Tak się wtrącę... Ostatnio miałem identyczny problem. Mandrake usilnie nie chciał widzieć sieci, i dopiero Aurox ją zauważył (a wiadomo, że Aurox to po prostu RedHat) :|
    This is your life and it's ending one minute at a time.

  4. #3
    Dołączył
    Oct 2003
    Postów
    108
    Wątków
    5
    Downloads
    0
    Uploads
    0
    Siła Reputacji
    29
    Reputacja
    1
    Z siecówkami na pokładzie często są problemy - wydaje mi się ża jak ręcznie załaduję się odpowiedni moduł do sieciówki (kiedyś miałem problem z jakąś minidystrybucją - ale jakiś moduł pasował) to powinno pójść. Niestety dla mnie to zbyt duży wysiłek -> wole włożyć realteka za 20 zł i jest spokój bez kombinacji.

  5. #4
    Dołączył
    Oct 2003
    Postów
    2
    Wątków
    0
    Downloads
    0
    Uploads
    0
    Siła Reputacji
    0
    Reputacja
    1
    Mialem cos takiego z asrockiem k7vt4-4x. Nawet sterownik instalowal identyczny.Ale na CD od plyty byly sterowniki do sieciowki pod linuxa. Trzeba bylo tylko skompilowac i zmienic wpis w modules.conf. Teraz smiga az milo.
    Poszukaj na plytce.

  6. #5
    Dołączył
    Oct 2003
    Postów
    108
    Wątków
    5
    Downloads
    0
    Uploads
    0
    Siła Reputacji
    29
    Reputacja
    1
    Płyta pod P4 ( na SIS) ze zintegrowaną sieciówką i ten sam problem. Nawet dołożenie w slot PCI karty realtek nie pomaga. Biega o o to że wykrywa się źle irq oraz adres bazowy, sprawdziłem pod freesco i tam jest ok przerwanie prawidłowo oraz adress też. Freesco oparte jest na Debianie (chyba) dlatego błąd leży w samym Mandrake ale gdzie nie mam pojęcia. Ręcznie też nie daje się tego ustawić. Generalnie wsjo sprowadza się do tego aby ręcznie skonfigurować irq oraz adres, ale nie mam pojęcia jak w linuxconf wszelkie wpisy nic nie dają.

  7. #6
    Dołączył
    Oct 2003
    Postów
    108
    Wątków
    5
    Downloads
    0
    Uploads
    0
    Siła Reputacji
    29
    Reputacja
    1
    3 dni walki -> przekładanie w slotach PCI i jakoś realtek sam się poprawnie ustawił cholera wie jak nie mam pojęcia bo wrócił w ten sam slot co miałem na początku i przerwanie samo zmieniło się z 19 (na początku) na 11 czyli prawidłowe. Wsjo działa, może ze zintegrowaną sieciówką tez w końcu zaczełoby działaćale nie chce mi się bawić.

  8. #7
    Avatar Anonymous
    Anonymous Gość
    Ta sieciowka mi wolno wysylala dane. Wystarczylo poleceniem ethtool zmienic na tryb half duplex

Informacje o wątku

Users Browsing this Thread

Aktualnie 1 użytkownik(ów) przegląda ten wątek. (0 zarejestrowany(ch) oraz 1 gości)

Podobne wątki

  1. Odpowiedzi: 2
    Ostatni post / autor: 22.12.2004, 22:46
  2. Ogólny Probelm Z Multimediami...
    By DeeL in forum Oprogramowanie
    Odpowiedzi: 5
    Ostatni post / autor: 14.12.2004, 23:32
  3. Problem ze zintegrowaną kartą sieciową
    By Anonymous in forum Sieć
    Odpowiedzi: 2
    Ostatni post / autor: 21.01.2004, 15:52

Members who have read this thread: 0

There are no members to list at the moment.

Uprawnienia

  • Nie możesz zakładać nowych wątków
  • Nie możesz pisać wiadomości
  • Nie możesz dodawać załączników
  • Nie możesz edytować swoich postów
  •