Hello Guest, if you reading this it means you have not yet registered. Please take a second to Click here to register and in a few simple steps, you will be able to enjoy all the many features of our fine community. Please note that nicknames are prohibited lewd or meaningless (no numbers or letters at random) and introduce yourself in the section for you to meet our community.
Jak zainstalowac Via 4 in 1 lub Inst DMA
Pokaż wyniki od 1 do 7 z 7

Temat: Jak zainstalowac Via 4 in 1 lub Inst DMA

  1. #1
    Avatar BadKENNY
    BadKENNY jest nieaktywny Sprzedawca Żywopłotów
    Mężczyzna
    • Platforma sprzętowa
      • Płyta Główna:
      • Asus K8N
      • Procesor:
      • Amd Athlon Sempron 3000+
      • Karta Graficzna:
      • Gigabyte Radeon 9550
      • Karta Dźwiękowa:
      • Zintegrowana Realtek ALC850
      • Monitor:
      • Benq T905
      • Kernel:
      • 2.6.12-12mdk
    Dystrybucja: Mandriva 2006 Free
    Dołączył
    Sep 2003
    Skąd
    Gorzów Wlkp
    Wiek
    31
    Postów
    250
    Wątków
    64
    Siła Reputacji
    30
    Reputacja
    1

    Jak zainstalowac Via 4 in 1 lub Inst DMA

    Właśnie jak to zrobicAlbo zainstalować Via service pack albo ssamemu ustawić dma....jestem początkujący...strasznie początkującyPrzed chwilą zainstlowałem Kadu i jestem z siebie dumny więc mówcie zrozumialeTak zebym mogl to zrobi bez problemowHeh a w konsoli to ja umiem sie logowac na admina i to chyba wszystko...

    Mam jeszcze problem z zainstalowaniem Detonatorow Nvidi:/Pomocy

  2. Panna Google
    Panna Google jest aktywna
    Avatar Panny Google

    Dołączył
    01-05-2004
    Skąd
    Internet
    Postów
    999
    Pochwał
    159

    Nie lubisz reklam? Zarejestrowani ich nie widzą! Rejestracja





  3. #2
    Avatar Borry
    Borry jest nieaktywny Gold Member
    Dystrybucja: Debian/Freesco/WinXP
    Dołączył
    Nov 2003
    Skąd
    Z mamusi i tatusia
    Postów
    1,531
    Wątków
    38
    Siła Reputacji
    33
    Reputacja
    6
    No taaak... z zainstalowaniem detonatorow to będziesz miał DUŻY problem...

    Polecam przyklejony artykuł o instalowaniu kart nVidii oraz dziesiątki wątków o tym poniżej
    A oto człowiek który potrafi usypiać cegły.
    --------------------
    JID : borry@chrome.pl (to NIE jest mail)

  4. #3
    Dołączył
    Oct 2003
    Skąd
    Wrocław
    Wiek
    35
    Postów
    2,467
    Wątków
    38
    Siła Reputacji
    68
    Reputacja
    517

    Re: Jak zainstalowac Via 4 in 1 lub Inst DMA

    Właśnie jak to zrobicAlbo zainstalować Via service pack albo ssamemu ustawić dma....
    Po co Ci via4in1 ? chcesz włączyć dma? Jako root wpisz:

    Kod:
    hdparm -d 1 /dev/hda
    Oczywiście musisz wiedzieć jak masz dyski "ułożone". Jeśli masz więcej niż jeden dysk, zamiast hda wpisz hdb dla drugiego dysku. No i oczywiście lektura obowiązkowa: man hdparm

  5. #4
    Avatar BadKENNY
    BadKENNY jest nieaktywny Sprzedawca Żywopłotów
    Mężczyzna
    • Platforma sprzętowa
      • Płyta Główna:
      • Asus K8N
      • Procesor:
      • Amd Athlon Sempron 3000+
      • Karta Graficzna:
      • Gigabyte Radeon 9550
      • Karta Dźwiękowa:
      • Zintegrowana Realtek ALC850
      • Monitor:
      • Benq T905
      • Kernel:
      • 2.6.12-12mdk
    Dystrybucja: Mandriva 2006 Free
    Dołączył
    Sep 2003
    Skąd
    Gorzów Wlkp
    Wiek
    31
    Postów
    250
    Wątków
    64
    Siła Reputacji
    30
    Reputacja
    1
    A jak mam sprawdzic czy jest wlonczone to DMA

    Aha i takie Zaje*** głupie pytanie...jak wylonczyć kompaJaka komendaBo daje wyloguj i on mi tylko przechodzi w tryb tekstowy i mam sie zalogowac i nie mam innego wyboru:/


    Ble ble bleb
    beleblenblebnleblebe
    Login: []

    Takie cosOczywiście bez ble ble blehyha Jak klikam w przycisk POWER na kompie to sie tak jakby zawiesza

  6. #5
    Dołączył
    Oct 2003
    Skąd
    Wrocław
    Wiek
    35
    Postów
    2,467
    Wątków
    38
    Siła Reputacji
    68
    Reputacja
    517
    A jak mam sprawdzic czy jest wlonczone to DMA

    Aha i takie Zaje*** głupie pytanie...jak wylonczyć kompaJaka komendaBo daje wyloguj i on mi tylko przechodzi w tryb tekstowy i mam sie zalogowac i nie mam innego wyboru:/


    Ble ble bleb
    beleblenblebnleblebe
    Login: []

    Takie cosOczywiście bez ble ble blehyha Jak klikam w przycisk POWER na kompie to sie tak jakby zawiesza
    Kod:
    [root@theyellow/home/bartek]# hdparm /dev/hda                 
    
    /dev/hda:
    
     multcount  = 16 (on)
    
     IO_support  = 1 (32-bit)
    
     unmaskirq  = 1 (on)
    
     using_dma  = 1 (on)
    
     keepsettings = 0 (off)
    
     readonly   = 0 (off)
    
     readahead  = 8 (on)
    
     geometry   = 2534/255/63, sectors = 40718160, start = 0
    Komputer można wyłączyć przez poweroff albo halt. Zresztą chyba jedno z tych poleceń jest symlinkiem, ale nie chce mi się sprawdzać

  7. #6
    Dołączył
    Jul 2003
    Skąd
    Poznań
    Wiek
    34
    Postów
    1,740
    Wątków
    58
    Siła Reputacji
    42
    Reputacja
    141
    Wyłączenie:
    reboot -h now
    lub
    shutdown -h now

    Restart:
    shutdown -r now

    Oczywiście, polecenia te wydajesz jako root
    This is your life and it's ending one minute at a time.

  8. #7
    Avatar BadKENNY
    BadKENNY jest nieaktywny Sprzedawca Żywopłotów
    Mężczyzna
    • Platforma sprzętowa
      • Płyta Główna:
      • Asus K8N
      • Procesor:
      • Amd Athlon Sempron 3000+
      • Karta Graficzna:
      • Gigabyte Radeon 9550
      • Karta Dźwiękowa:
      • Zintegrowana Realtek ALC850
      • Monitor:
      • Benq T905
      • Kernel:
      • 2.6.12-12mdk
    Dystrybucja: Mandriva 2006 Free
    Dołączył
    Sep 2003
    Skąd
    Gorzów Wlkp
    Wiek
    31
    Postów
    250
    Wątków
    64
    Siła Reputacji
    30
    Reputacja
    1
    a ja mam taki kod

    [root@host-62-141-235-83 badkenny]# hdparm /dev/hda

    /dev/hda:
    HDIO_GET_MULTCOUNT failed: Invalid argument
    IO_support = 1 (32-bit)
    unmaskirq = 1 (on)
    using_dma = 1 (on)
    keepsettings = 0 (off)
    readonly = 0 (off)
    BLKRAGET failed: Invalid argument
    HDIO_GETGEO failed: Invalid argument


    a w konsoli wpisuje poweroff i starczy

Informacje o wątku

Users Browsing this Thread

Aktualnie 1 użytkownik(ów) przegląda ten wątek. (0 zarejestrowany(ch) oraz 1 gości)

Podobne wątki

  1. amule - jak to zainstalowac bo nie mam juz sily
    By Anonymous in forum Oprogramowanie
    Odpowiedzi: 5
    Ostatni post / autor: 11.08.2006, 07:13
  2. Drukarka - nie umiem jej zainstalowac
    By yazon in forum Sprzęt
    Odpowiedzi: 2
    Ostatni post / autor: 16.06.2004, 19:42
  3. Nie moge nic zainstalowac
    By Anonymous in forum Oprogramowanie
    Odpowiedzi: 7
    Ostatni post / autor: 08.02.2004, 16:47
  4. Zrobi ktos?? Jak zainstalowac i skonfigurowac....
    By Druciak in forum mandriva.org.pl
    Odpowiedzi: 18
    Ostatni post / autor: 08.01.2004, 16:03
  5. Jak zainstalowac ?
    By Anonymous in forum Instalacja Mandriva
    Odpowiedzi: 4
    Ostatni post / autor: 24.11.2003, 11:39

Uprawnienia

  • Nie możesz zakładać nowych wątków
  • Nie możesz pisać wiadomości
  • Nie możesz dodawać załączników
  • Nie możesz edytować swoich postów
  •