Witaj Gościu, jeżeli to czytasz to znaczy że nie jesteś zarejestrowany/zalogowany. Kliknij by się zarejestrować. Rejestracja zajmie mniej niż 30 sekund , a dzięki temu zniknie Ci ten dymek oraz będziesz miał pełne możliwośći personalizacji forum do własnych potrzeb.
Jak zainstalowac Via 4 in 1 lub Inst DMA
Pokaż wyniki od 1 do 7 z 7

Temat: Jak zainstalowac Via 4 in 1 lub Inst DMA

  1. #1
    Avatar BadKENNY
    BadKENNY jest nieaktywny Sprzedawca Żywopłotów
    Mężczyzna
    • Platforma sprzętowa
      • Płyta Główna:
      • Asus K8N
      • Procesor:
      • Amd Athlon Sempron 3000+
      • Karta Graficzna:
      • Gigabyte Radeon 9550
      • Karta Dźwiękowa:
      • Zintegrowana Realtek ALC850
      • Monitor:
      • Benq T905
      • Kernel:
      • 2.6.12-12mdk
    Dystrybucja: Mandriva 2006 Free
    Dołączył
    Sep 2003
    Skąd
    Gorzów Wlkp
    Wiek
    30
    Postów
    250
    Wątków
    64
    Downloads
    0
    Uploads
    0
    Siła Reputacji
    29
    Reputacja
    1

    Jak zainstalowac Via 4 in 1 lub Inst DMA

    Właśnie jak to zrobicAlbo zainstalować Via service pack albo ssamemu ustawić dma....jestem początkujący...strasznie początkującyPrzed chwilą zainstlowałem Kadu i jestem z siebie dumny więc mówcie zrozumialeTak zebym mogl to zrobi bez problemowHeh a w konsoli to ja umiem sie logowac na admina i to chyba wszystko...

    Mam jeszcze problem z zainstalowaniem Detonatorow Nvidi:/Pomocy

  2. Panna Google
    Panna Google jest aktywna
    Avatar Panny Google

    Dołączył
    01-05-2004
    Skąd
    Internet
    Postów
    999
    Pochwał
    159

    Nie lubisz reklam? Zarejestrowani ich nie widzą! Rejestracja





  3. #2
    Avatar Borry
    Borry jest nieaktywny Gold Member
    Dystrybucja: Debian/Freesco/WinXP
    Dołączył
    Nov 2003
    Skąd
    Z mamusi i tatusia
    Postów
    1,531
    Wątków
    38
    Downloads
    0
    Uploads
    0
    Siła Reputacji
    32
    Reputacja
    6
    No taaak... z zainstalowaniem detonatorow to będziesz miał DUŻY problem...

    Polecam przyklejony artykuł o instalowaniu kart nVidii oraz dziesiątki wątków o tym poniżej
    A oto człowiek który potrafi usypiać cegły.
    --------------------
    JID : borry@chrome.pl (to NIE jest mail)

  4. #3
    Dołączył
    Oct 2003
    Skąd
    Wrocław
    Wiek
    35
    Postów
    2,467
    Wątków
    38
    Downloads
    0
    Uploads
    0
    Siła Reputacji
    67
    Reputacja
    517

    Re: Jak zainstalowac Via 4 in 1 lub Inst DMA

    Właśnie jak to zrobicAlbo zainstalować Via service pack albo ssamemu ustawić dma....
    Po co Ci via4in1 ? chcesz włączyć dma? Jako root wpisz:

    Kod:
    hdparm -d 1 /dev/hda
    Oczywiście musisz wiedzieć jak masz dyski "ułożone". Jeśli masz więcej niż jeden dysk, zamiast hda wpisz hdb dla drugiego dysku. No i oczywiście lektura obowiązkowa: man hdparm

  5. #4
    Avatar BadKENNY
    BadKENNY jest nieaktywny Sprzedawca Żywopłotów
    Mężczyzna
    • Platforma sprzętowa
      • Płyta Główna:
      • Asus K8N
      • Procesor:
      • Amd Athlon Sempron 3000+
      • Karta Graficzna:
      • Gigabyte Radeon 9550
      • Karta Dźwiękowa:
      • Zintegrowana Realtek ALC850
      • Monitor:
      • Benq T905
      • Kernel:
      • 2.6.12-12mdk
    Dystrybucja: Mandriva 2006 Free
    Dołączył
    Sep 2003
    Skąd
    Gorzów Wlkp
    Wiek
    30
    Postów
    250
    Wątków
    64
    Downloads
    0
    Uploads
    0
    Siła Reputacji
    29
    Reputacja
    1
    A jak mam sprawdzic czy jest wlonczone to DMA

    Aha i takie Zaje*** głupie pytanie...jak wylonczyć kompaJaka komendaBo daje wyloguj i on mi tylko przechodzi w tryb tekstowy i mam sie zalogowac i nie mam innego wyboru:/


    Ble ble bleb
    beleblenblebnleblebe
    Login: []

    Takie cosOczywiście bez ble ble blehyha Jak klikam w przycisk POWER na kompie to sie tak jakby zawiesza

  6. #5
    Dołączył
    Oct 2003
    Skąd
    Wrocław
    Wiek
    35
    Postów
    2,467
    Wątków
    38
    Downloads
    0
    Uploads
    0
    Siła Reputacji
    67
    Reputacja
    517
    A jak mam sprawdzic czy jest wlonczone to DMA

    Aha i takie Zaje*** głupie pytanie...jak wylonczyć kompaJaka komendaBo daje wyloguj i on mi tylko przechodzi w tryb tekstowy i mam sie zalogowac i nie mam innego wyboru:/


    Ble ble bleb
    beleblenblebnleblebe
    Login: []

    Takie cosOczywiście bez ble ble blehyha Jak klikam w przycisk POWER na kompie to sie tak jakby zawiesza
    Kod:
    [root@theyellow/home/bartek]# hdparm /dev/hda                 
    
    /dev/hda:
    
     multcount  = 16 (on)
    
     IO_support  = 1 (32-bit)
    
     unmaskirq  = 1 (on)
    
     using_dma  = 1 (on)
    
     keepsettings = 0 (off)
    
     readonly   = 0 (off)
    
     readahead  = 8 (on)
    
     geometry   = 2534/255/63, sectors = 40718160, start = 0
    Komputer można wyłączyć przez poweroff albo halt. Zresztą chyba jedno z tych poleceń jest symlinkiem, ale nie chce mi się sprawdzać

  7. #6
    Dołączył
    Jul 2003
    Skąd
    Poznań
    Wiek
    34
    Postów
    1,740
    Wątków
    58
    Downloads
    0
    Uploads
    0
    Siła Reputacji
    42
    Reputacja
    141
    Wyłączenie:
    reboot -h now
    lub
    shutdown -h now

    Restart:
    shutdown -r now

    Oczywiście, polecenia te wydajesz jako root
    This is your life and it's ending one minute at a time.

  8. #7
    Avatar BadKENNY
    BadKENNY jest nieaktywny Sprzedawca Żywopłotów
    Mężczyzna
    • Platforma sprzętowa
      • Płyta Główna:
      • Asus K8N
      • Procesor:
      • Amd Athlon Sempron 3000+
      • Karta Graficzna:
      • Gigabyte Radeon 9550
      • Karta Dźwiękowa:
      • Zintegrowana Realtek ALC850
      • Monitor:
      • Benq T905
      • Kernel:
      • 2.6.12-12mdk
    Dystrybucja: Mandriva 2006 Free
    Dołączył
    Sep 2003
    Skąd
    Gorzów Wlkp
    Wiek
    30
    Postów
    250
    Wątków
    64
    Downloads
    0
    Uploads
    0
    Siła Reputacji
    29
    Reputacja
    1
    a ja mam taki kod

    [root@host-62-141-235-83 badkenny]# hdparm /dev/hda

    /dev/hda:
    HDIO_GET_MULTCOUNT failed: Invalid argument
    IO_support = 1 (32-bit)
    unmaskirq = 1 (on)
    using_dma = 1 (on)
    keepsettings = 0 (off)
    readonly = 0 (off)
    BLKRAGET failed: Invalid argument
    HDIO_GETGEO failed: Invalid argument


    a w konsoli wpisuje poweroff i starczy

Informacje o wątku

Users Browsing this Thread

Aktualnie 1 użytkownik(ów) przegląda ten wątek. (0 zarejestrowany(ch) oraz 1 gości)

Podobne wątki

  1. amule - jak to zainstalowac bo nie mam juz sily
    By Anonymous in forum Oprogramowanie
    Odpowiedzi: 5
    Ostatni post / autor: 11.08.2006, 09:13
  2. Drukarka - nie umiem jej zainstalowac
    By yazon in forum Sprzęt
    Odpowiedzi: 2
    Ostatni post / autor: 16.06.2004, 21:42
  3. Nie moge nic zainstalowac
    By Anonymous in forum Oprogramowanie
    Odpowiedzi: 7
    Ostatni post / autor: 08.02.2004, 18:47
  4. Zrobi ktos?? Jak zainstalowac i skonfigurowac....
    By Druciak in forum mandriva.org.pl
    Odpowiedzi: 18
    Ostatni post / autor: 08.01.2004, 18:03
  5. Jak zainstalowac ?
    By Anonymous in forum Instalacja Mandriva
    Odpowiedzi: 4
    Ostatni post / autor: 24.11.2003, 13:39

Uprawnienia

  • Nie możesz zakładać nowych wątków
  • Nie możesz pisać wiadomości
  • Nie możesz dodawać załączników
  • Nie możesz edytować swoich postów
  •