Witaj Gościu, jeżeli to czytasz to znaczy że nie jesteś zarejestrowany/zalogowany. Kliknij by się zarejestrować. Rejestracja zajmie mniej niż 30 sekund , a dzięki temu zniknie Ci ten dymek oraz będziesz miał pełne możliwośći personalizacji forum do własnych potrzeb.
[HOW-TO] Instalacja Mandrake Z Dysku Twardego - Strona 2
Strona 2 z 2 PierwszyPierwszy 12
Pokaż wyniki od 11 do 15 z 15

Temat: [HOW-TO] Instalacja Mandrake Z Dysku Twardego

  1. #11
    Avatar vorlog
    vorlog jest nieaktywny Hiperadministrator(ka)
    Mężczyzna
    • Platforma sprzętowa
      • Płyta Główna:
      • ASUS P5L-VM 1394
      • Procesor:
      • PentiumD 3GHz
      • Karta Graficzna:
      • GeForce 8500 GT
      • Karta Dźwiękowa:
      • Creative Labs CA0106 Soundblaster
      • Monitor:
      • Iiyama ProLite B2409HDS
      • Kernel:
      • 3.16.0-4-686-pae #1 SMP Debian 3.16.7-ckt2-1 (2014-12-08) i686 GNU/Linux
    Dystrybucja: Debian8 Jessie
    Polska
    Dołączył
    Mar 2004
    Skąd
    Dąbrowa Tarnowska
    Wiek
    52
    Postów
    3,789
    Wątków
    108
    Downloads
    2
    Uploads
    0
    Siła Reputacji
    860
    Reputacja
    12400

    Odp: [HOW-TO] Instalacja Mandrake Z Dysku Twardego

    Xall, sprawdzaj datę ostatniego posta...
    V.

    Jeszcze Polska nie zginęła / Isten, áldd meg a magyart


  2. Panna Google
    Panna Google jest aktywna
    Avatar Panny Google

    Dołączył
    01-05-2004
    Skąd
    Internet
    Postów
    999
    Pochwał
    159

    Nie lubisz reklam? Zarejestrowani ich nie widzą! Rejestracja





  3. #12
    Dołączył
    Jan 2007
    Postów
    7
    Wątków
    2
    Downloads
    0
    Uploads
    0
    Siła Reputacji
    0
    Reputacja
    1
    Witam. Ja mam inny problem... Dostałem mandrivę od kumpla. Na płytce są dwa katalogi :i586 oraz x86_64 . Chcę zainstalować mandrivę na laptopie - beznapędowcu, z dysku i za pomocą dyskietki botującej.. Czy muszę oba katalogi wrzucać na dysk czy wystarczy któryś z nich... Mój lapek to PIII 500MHz, 192RAM, dysk 40GB ( na linucha chcę przeznaczyć 15 GB ) .. Dyskietkę borującą chcę zrobić za pomocą programu rawwrite... Jaką muszę podać ścieżkę, bo nie mogę znależć tego pliku na płytce hd_grub.img..
    Proszę , pomóżcie...

    Proszę ... pomożcie... Powoli głupieję.. Zgrałem zawartość płytki mandrivy na dysk dfat32). Są te dwa katalogi i586 oraz x86_64... W obydwu jest plik hd_grub.img... Nie mam możliwości wrzucenia płyty botowalnej, więc w lapie montuję stację floppy i zarzucam rarite. Jaką ścieżkę mam w końcu podać do zainstalowania Mandriwy... Rozumiem że po podaniu prawidłowej ścieżki ma uruchomić się instlalacja... Czy dobrze rozumiem ?
    Ostatnio edytowane przez Hagal ; 12.02.2007 o 15:06

  4. #13
    Avatar Aquila.pl
    Aquila.pl jest nieaktywny Borsuk
    Mężczyzna
    • Platforma sprzętowa
      • Płyta Główna:
      • GA-K8VT800
      • Procesor:
      • AMD sempron 2600+
      • Karta Graficzna:
      • GF 6600 GT
      • Karta Dźwiękowa:
      • GA-7VAX Onboard Audio (Realtek ALC650)
      • Monitor:
      • LG L204WT
      • Kernel:
      • 3.12.13-desktop-2.mga4
    Dystrybucja: Mageia 4 x86_64
    UK
    Dołączył
    Apr 2005
    Skąd
    Hrubieszów
    Wiek
    46
    Postów
    499
    Wątków
    13
    Downloads
    49
    Uploads
    0
    Siła Reputacji
    71
    Reputacja
    695

    Odp: [HOW-TO] Instalacja Mandrake Z Dysku Twardego

    Witam.
    Niecierpliwy jesteś. Tu kilka wskazówek.
    U nas
    Gdzieś w odległej galaktyce
    Powodzenia

  5. #14
    Dołączył
    Jan 2007
    Postów
    7
    Wątków
    2
    Downloads
    0
    Uploads
    0
    Siła Reputacji
    0
    Reputacja
    1

    Odp: [HOW-TO] Instalacja Mandrake Z Dysku Twardego

    heh, dzięki jak nie wiem co za wskazówki... przypuszczam że ten pierwszy link mi pomoże... pzdr

    No i ruszyłem trochę do przodu ... ale znów mam problem... coś robię nie tak przy tworzeniu dyskietki... probowałem konfigurować menu.lst... i cały czas coś mam nie tak... Na lapie mam dysk cntfs) i dfat32) , na dysku zgrałem pliki mandrivy prosto z płyty i wygląda to tak d:/install/images/hd_grub.img odpowiednio do tego zmodyfikowałem wpis w pliku menu.lst i wygląda on tak


    timeout 10
    default 0
    fallback 1

    title Mandriva Linux Install

    root (hd0,0)
    kernel /install/images/hd_grub.img/isolinux/alt0/vmlinuz ramdisk_size=128000 root=/dev/ram3 acpi=ht

    vga=788 automatic=method:disk,partition=hda2,directory=/install/images/hd_grub.img
    initrd /install/images/hd_grub.img/isolinux/alt0/all.rdz

    przy czym wpis:root (hd0,0) zminiałem na root (hd0,1) a także próbowałem z root (hd0,5)


    i nie chce mi wystartować... heh. Jestem świadom że to pewnie przez jakąs głupotę , duperelkę... i przypuszczam że właśnie ten ostatni wpis jest błędny... Jaki więc powinien być.. Czy coś jesze jest nie tak

    ścieżki /install/images/hd_grub.img dopisałem zamiast katalogu coocer do którego powinienem zgrać cd mandrivy.. A tak wogole jeżeli jest pierwsza partycja ntfs a druga fat32 to który to będzie dysk wg linuxa czy linux rozpoznaje ntfs czy ją ignoruje podczas instalacji

    poradziłem sobie , ale napiszę co i jak - może ktoś na tym skorzysta...
    Edytowałem w końcu plik w ten sposób :

    timeout 0
    default 0

    title Mandrake Install

    root (hd0,4)
    kernel /isolinux/alt0/vmlinuz ramdisk_size=128000 root=/dev/ram3 acpi=ht vga=788 automatic=method:disk,
    initrd /isolinux/alt0/all.rdz


    Instalka poszła sprawnie i szybko ... Co prawda wynika z tego że podczas instalki partycja ntfs jest widziana.. ale tylko się tak domyślam i nie wiem jakie to ma znaczenie...
    Ostatnio edytowane przez Mytrik ; 12.02.2007 o 23:24 Powód: Automerged Doublepost

  6. #15
    Dołączył
    Aug 2006
    Postów
    6
    Wątków
    0
    Downloads
    0
    Uploads
    0
    Siła Reputacji
    0
    Reputacja
    1

    Thumbs up Odp: [HOW-TO] Instalacja Mandrake Z Dysku Twardego

    odpowiednie ustawienia wybór i działa

Strona 2 z 2 PierwszyPierwszy 12

Informacje o wątku

Users Browsing this Thread

Aktualnie 1 użytkownik(ów) przegląda ten wątek. (0 zarejestrowany(ch) oraz 1 gości)

Podobne wątki

  1. Instalacja Z Dysku Twardego
    By glacier in forum Instalacja Mandriva
    Odpowiedzi: 20
    Ostatni post / autor: 13.12.2004, 00:58
  2. Jak Zainstalować Mandrake Z Twardego Dysku
    By dromaczek in forum Instalacja Mandriva
    Odpowiedzi: 9
    Ostatni post / autor: 11.12.2004, 20:36
  3. Instalacja Mandreake 10.0 Z Dysku Twardego !
    By skynyrd in forum Instalacja Mandriva
    Odpowiedzi: 2
    Ostatni post / autor: 01.10.2004, 23:51
  4. Uaktualnianie Mandrake z dysku twardego
    By khaghar in forum Instalacja Mandriva
    Odpowiedzi: 2
    Ostatni post / autor: 20.05.2004, 08:48

Uprawnienia

  • Nie możesz zakładać nowych wątków
  • Nie możesz pisać wiadomości
  • Nie możesz dodawać załączników
  • Nie możesz edytować swoich postów
  •