Hello Guest, if you reading this it means you have not yet registered. Please take a second to Click here to register and in a few simple steps, you will be able to enjoy all the many features of our fine community. Please note that nicknames are prohibited lewd or meaningless (no numbers or letters at random) and introduce yourself in the section for you to meet our community.
Mandrake 9.2 i internet - jak skonfigurować?
Pokaż wyniki od 1 do 9 z 9

Temat: Mandrake 9.2 i internet - jak skonfigurować?

  1. #1
    Avatar Anonymous
    Anonymous Gość

    Mandrake 9.2 i internet - jak skonfigurować?

    Jestem zupelnie początkujący... i mam pytanie... jak skonfigurować poprawnie Mandrakea zeby chodzil mi net... Trzeba doinstlowywac dodatkowe narzedzia?

  2. Panna Google
    Panna Google jest aktywna
    Avatar Panny Google

    Dołączył
    01-05-2004
    Skąd
    Internet
    Postów
    999
    Pochwał
    159

    Nie lubisz reklam? Zarejestrowani ich nie widzą! Rejestracja





  3. #2
    Dołączył
    Nov 2003
    Postów
    14
    Wątków
    0
    Siła Reputacji
    0
    Reputacja
    1
    ale jaki masz dostep do internetu, neostrada? kablówka? modem?, to wszystko zależy. jesli masz kablowke lub jakas siec osiedlowa lan to w czasie instalacji mdk sam skonfiguruje odpowiednie wpisy i zaraz po instalacji bedziesz mial internet. najgorzej bedzie jesli bedziesz mial neostarde, moj kumpel ma neo i dlugo sie mordowal (tepsa daje zle sterowniki z tego co wiem i trzeba sobie skads samemu sciagnac), poza tym pod mdk 9.2 neo dziala niestabilnie (przynajmniej u niego), czesto modem sie restartuje czy cos. w kazdym razie ja mam autocom (kablowke) i siec hula bez problemow! zadnych czarow nie trzeba!

    pozdrawiam

  4. #3
    Avatar Anonymous
    Anonymous Gość
    hehe..to ja jestem tym kumplem i na początku tego forum jest przyklejony temat jak skonfigurować Neostradę pod MDK 9.2 działa tez pod MDK 9.1...jest tam krok po kroku wszystko opisane...
    Powodzenia

    ToMaS

  5. #4
    Dołączył
    Nov 2003
    Skąd
    wawa
    Postów
    4
    Wątków
    2
    Siła Reputacji
    0
    Reputacja
    1
    a jeśli mi wykrywa karte ale pisze ze niedziała net to co wtedy?
    niema

  6. #5
    Avatar Anonymous
    Anonymous Gość
    Ehh...ludzie piszcie dokładniej i szczegółowiej..jaka kartę....graficzną krdytową....sieciową
    Jaki internet...ofrowany przez TPSA Autocom czy sieć osiedlową
    Nie wiem o co chodzi

    Pozdrawiam

    ToMaS

  7. #6
    Avatar Anonymous
    Anonymous Gość
    mi wykrywa karte, ale mam inną... pisze mi eth0 czy cos w tym stylu... a mam karte sieciową Planet...

    mam sieć osiedlową ;]

  8. #7
    Avatar Druciak
    Druciak jest nieaktywny Gold Member
    • Platforma sprzętowa
      • Płyta Główna:
      • Abit BX-133RAID
      • Procesor:
      • Pentium III (Coppermine)
      • Karta Graficzna:
      • GeForce
      • Karta Dźwiękowa:
      • Creative Labs SB Live!
      • Monitor:
      • iiyama
      • Kernel:
      • 2.6.16.23-1
    Dystrybucja: 2.0 PLD Linux (Ac)
    Dołączył
    May 2003
    Skąd
    Warszawa
    Postów
    1,537
    Wątków
    48
    Siła Reputacji
    38
    Reputacja
    71
    Moze trzeba by zaczac od tego jaka to jest karta sieciowa
    Czy jest to zwykly Ethernet.
    Moze radiowa
    A moze jest to modem podlaczany pod USB co w Windows (i w Linuksie tez) jest widziany jako karta sieciowa.

    Powiedz jeszcze czy masz stale IP, czy przydzielane z DHCP.

    Ogolnie potrzeba troche [b]wiecej szczegolow, moje fusy z herbaty wziely wolne, a zapomnialem zabrac szklanej kuli z pracy, wiec nie jestem wstanie stwierdzic jakie masz problemy.





  9. #8
    Avatar Anonymous
    Anonymous Gość
    A jak skonfigurowac NEO + z modemem Thomsona - tylko nie piszcie ze jest to przyklejone - bo przyklejone jest dla modemu Sagem'a a to zupelnie cos innego. Qrde walcze z tym juz 3 dni. Mam MDK 9,2 - jesli komus sie to udalo to prosze o pomoc !

  10. #9
    Avatar Druciak
    Druciak jest nieaktywny Gold Member
    • Platforma sprzętowa
      • Płyta Główna:
      • Abit BX-133RAID
      • Procesor:
      • Pentium III (Coppermine)
      • Karta Graficzna:
      • GeForce
      • Karta Dźwiękowa:
      • Creative Labs SB Live!
      • Monitor:
      • iiyama
      • Kernel:
      • 2.6.16.23-1
    Dystrybucja: 2.0 PLD Linux (Ac)
    Dołączył
    May 2003
    Skąd
    Warszawa
    Postów
    1,537
    Wątków
    48
    Siła Reputacji
    38
    Reputacja
    71
    A jak skonfigurowac NEO + z modemem Thomsona - tylko nie piszcie ze jest to przyklejone - bo przyklejone jest dla modemu Sagem'a a to zupelnie cos innego. Qrde walcze z tym juz 3 dni. Mam MDK 9,2 - jesli komus sie to udalo to prosze o pomoc !
    Zawsze mozna zajrzec na www.google.pl/linux i znalesc kilka linkow np:
    http://www.xs4all.nl/~pschram/english.html
    http://deb.pl/neo/
    http://speedtouch.sourceforge.net/index.ph...?/index.en.html

    Cos napewno zjadziesz dla siebie.
    Tylko nie mow ze sie nie udalo. ;-)

    Ps. Jak bedziesz robil, to przy okazji zrob notatki jak to robiles (krok po kroku), jakie komendy dawales. Opisz to na forum a my to ladnie przykleimy ;-)





Informacje o wątku

Users Browsing this Thread

Aktualnie 1 użytkownik(ów) przegląda ten wątek. (0 zarejestrowany(ch) oraz 1 gości)

Podobne wątki

  1. Odpowiedzi: 4
    Ostatni post / autor: 17.06.2004, 18:46
  2. internet z kablówki w mandrake 9.2
    By Anonymous in forum Sieć
    Odpowiedzi: 2
    Ostatni post / autor: 24.05.2004, 21:25
  3. Internet + Mandrake 10
    By Anonymous in forum Sprzęt
    Odpowiedzi: 2
    Ostatni post / autor: 30.04.2004, 17:47

Members who have read this thread: 0

There are no members to list at the moment.

Uprawnienia

  • Nie możesz zakładać nowych wątków
  • Nie możesz pisać wiadomości
  • Nie możesz dodawać załączników
  • Nie możesz edytować swoich postów
  •