Witaj Gościu, jeżeli to czytasz to znaczy że nie jesteś zarejestrowany/zalogowany. Kliknij by się zarejestrować. Rejestracja zajmie mniej niż 30 sekund , a dzięki temu zniknie Ci ten dymek oraz będziesz miał pełne możliwośći personalizacji forum do własnych potrzeb.
Mandrake 9.2 i internet - jak skonfigurować?
Pokaż wyniki od 1 do 9 z 9

Temat: Mandrake 9.2 i internet - jak skonfigurować?

  1. #1
    Avatar Anonymous
    Anonymous Gość

    Mandrake 9.2 i internet - jak skonfigurować?

    Jestem zupelnie początkujący... i mam pytanie... jak skonfigurować poprawnie Mandrakea zeby chodzil mi net... Trzeba doinstlowywac dodatkowe narzedzia?

  2. Panna Google
    Panna Google jest aktywna
    Avatar Panny Google

    Dołączył
    01-05-2004
    Skąd
    Internet
    Postów
    999
    Pochwał
    159

    Nie lubisz reklam? Zarejestrowani ich nie widzą! Rejestracja





  3. #2
    Dołączył
    Nov 2003
    Postów
    14
    Wątków
    0
    Downloads
    0
    Uploads
    0
    Siła Reputacji
    0
    Reputacja
    1
    ale jaki masz dostep do internetu, neostrada? kablówka? modem?, to wszystko zależy. jesli masz kablowke lub jakas siec osiedlowa lan to w czasie instalacji mdk sam skonfiguruje odpowiednie wpisy i zaraz po instalacji bedziesz mial internet. najgorzej bedzie jesli bedziesz mial neostarde, moj kumpel ma neo i dlugo sie mordowal (tepsa daje zle sterowniki z tego co wiem i trzeba sobie skads samemu sciagnac), poza tym pod mdk 9.2 neo dziala niestabilnie (przynajmniej u niego), czesto modem sie restartuje czy cos. w kazdym razie ja mam autocom (kablowke) i siec hula bez problemow! zadnych czarow nie trzeba!

    pozdrawiam

  4. #3
    Avatar Anonymous
    Anonymous Gość
    hehe..to ja jestem tym kumplem i na początku tego forum jest przyklejony temat jak skonfigurować Neostradę pod MDK 9.2 działa tez pod MDK 9.1...jest tam krok po kroku wszystko opisane...
    Powodzenia

    ToMaS

  5. #4
    Dołączył
    Nov 2003
    Skąd
    wawa
    Postów
    4
    Wątków
    2
    Downloads
    0
    Uploads
    0
    Siła Reputacji
    0
    Reputacja
    1
    a jeśli mi wykrywa karte ale pisze ze niedziała net to co wtedy?
    niema

  6. #5
    Avatar Anonymous
    Anonymous Gość
    Ehh...ludzie piszcie dokładniej i szczegółowiej..jaka kartę....graficzną krdytową....sieciową
    Jaki internet...ofrowany przez TPSA Autocom czy sieć osiedlową
    Nie wiem o co chodzi

    Pozdrawiam

    ToMaS

  7. #6
    Avatar Anonymous
    Anonymous Gość
    mi wykrywa karte, ale mam inną... pisze mi eth0 czy cos w tym stylu... a mam karte sieciową Planet...

    mam sieć osiedlową ;]

  8. #7
    Avatar Druciak
    Druciak jest nieaktywny Gold Member
    • Platforma sprzętowa
      • Płyta Główna:
      • Abit BX-133RAID
      • Procesor:
      • Pentium III (Coppermine)
      • Karta Graficzna:
      • GeForce
      • Karta Dźwiękowa:
      • Creative Labs SB Live!
      • Monitor:
      • iiyama
      • Kernel:
      • 2.6.16.23-1
    Dystrybucja: 2.0 PLD Linux (Ac)
    Dołączył
    May 2003
    Skąd
    Warszawa
    Postów
    1,537
    Wątków
    48
    Downloads
    0
    Uploads
    0
    Siła Reputacji
    37
    Reputacja
    71
    Moze trzeba by zaczac od tego jaka to jest karta sieciowa
    Czy jest to zwykly Ethernet.
    Moze radiowa
    A moze jest to modem podlaczany pod USB co w Windows (i w Linuksie tez) jest widziany jako karta sieciowa.

    Powiedz jeszcze czy masz stale IP, czy przydzielane z DHCP.

    Ogolnie potrzeba troche [b]wiecej szczegolow, moje fusy z herbaty wziely wolne, a zapomnialem zabrac szklanej kuli z pracy, wiec nie jestem wstanie stwierdzic jakie masz problemy.





  9. #8
    Avatar Anonymous
    Anonymous Gość
    A jak skonfigurowac NEO + z modemem Thomsona - tylko nie piszcie ze jest to przyklejone - bo przyklejone jest dla modemu Sagem'a a to zupelnie cos innego. Qrde walcze z tym juz 3 dni. Mam MDK 9,2 - jesli komus sie to udalo to prosze o pomoc !

  10. #9
    Avatar Druciak
    Druciak jest nieaktywny Gold Member
    • Platforma sprzętowa
      • Płyta Główna:
      • Abit BX-133RAID
      • Procesor:
      • Pentium III (Coppermine)
      • Karta Graficzna:
      • GeForce
      • Karta Dźwiękowa:
      • Creative Labs SB Live!
      • Monitor:
      • iiyama
      • Kernel:
      • 2.6.16.23-1
    Dystrybucja: 2.0 PLD Linux (Ac)
    Dołączył
    May 2003
    Skąd
    Warszawa
    Postów
    1,537
    Wątków
    48
    Downloads
    0
    Uploads
    0
    Siła Reputacji
    37
    Reputacja
    71
    A jak skonfigurowac NEO + z modemem Thomsona - tylko nie piszcie ze jest to przyklejone - bo przyklejone jest dla modemu Sagem'a a to zupelnie cos innego. Qrde walcze z tym juz 3 dni. Mam MDK 9,2 - jesli komus sie to udalo to prosze o pomoc !
    Zawsze mozna zajrzec na www.google.pl/linux i znalesc kilka linkow np:
    http://www.xs4all.nl/~pschram/english.html
    http://deb.pl/neo/
    http://speedtouch.sourceforge.net/index.ph...?/index.en.html

    Cos napewno zjadziesz dla siebie.
    Tylko nie mow ze sie nie udalo. ;-)

    Ps. Jak bedziesz robil, to przy okazji zrob notatki jak to robiles (krok po kroku), jakie komendy dawales. Opisz to na forum a my to ladnie przykleimy ;-)





Informacje o wątku

Users Browsing this Thread

Aktualnie 1 użytkownik(ów) przegląda ten wątek. (0 zarejestrowany(ch) oraz 1 gości)

Podobne wątki

  1. Odpowiedzi: 4
    Ostatni post / autor: 17.06.2004, 20:46
  2. internet z kablówki w mandrake 9.2
    By Anonymous in forum Sieć
    Odpowiedzi: 2
    Ostatni post / autor: 24.05.2004, 23:25
  3. Internet + Mandrake 10
    By Anonymous in forum Sprzęt
    Odpowiedzi: 2
    Ostatni post / autor: 30.04.2004, 19:47

Members who have read this thread: 0

There are no members to list at the moment.

Uprawnienia

  • Nie możesz zakładać nowych wątków
  • Nie możesz pisać wiadomości
  • Nie możesz dodawać załączników
  • Nie możesz edytować swoich postów
  •