Witaj Gościu, jeżeli to czytasz to znaczy że nie jesteś zarejestrowany/zalogowany. Kliknij by się zarejestrować. Rejestracja zajmie mniej niż 30 sekund , a dzięki temu zniknie Ci ten dymek oraz będziesz miał pełne możliwośći personalizacji forum do własnych potrzeb.
Instalacja karty sieciowej Nforce:
Strona 1 z 5 123 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 1 do 10 z 45

Temat: Instalacja karty sieciowej Nforce:

  1. #1
    Dołączył
    Nov 2003
    Postów
    7
    Wątków
    1
    Downloads
    0
    Uploads
    0
    Siła Reputacji
    0
    Reputacja
    1

    Instalacja karty sieciowej Nforce:

    NA płycie MSI K7N2 Delta mam problem ze zintegrowaną kartą sieciową ...
    Przy włączeniu druida 'zapętla' sie przy konfiguracji... w kółko wyskakuje to samo - od wyboru typu połączenia do pytania czy są inne karty...
    Czy wybiore TAK czy NIE zawsze wraca do menu z wyborem rodzaju połączenia...
    to samo jest w konsoli ....

    próbowałem instalowac RPMy ze strony producenta ale nic to nie zmieniło...
    Wykrywa karte ale efekt... ten sam ...


    Na liście sprzętu karta jest ale nie ma jej w konfiguracji sieci ....
    Ktoś ma jakiś pomysł?
    PAX VOBIS CUM!

  2. Panna Google
    Panna Google jest aktywna
    Avatar Panny Google

    Dołączył
    01-05-2004
    Skąd
    Internet
    Postów
    999
    Pochwał
    159

    Nie lubisz reklam? Zarejestrowani ich nie widzą! Rejestracja





  3. #2
    Dołączył
    Nov 2003
    Postów
    4
    Wątków
    0
    Downloads
    0
    Uploads
    0
    Siła Reputacji
    0
    Reputacja
    2
    Instalacja karty sieciowej Nforce:

    1 -najpierw zainstalowac Paket Kernel-Source-2.4.22-10mdk i gcc-3.3.1-2mdk
    2 -sciagnac najnowsze treiber z Nvidi
    po rozpakowaniu tego treiber naciskamy Strg+Alt+F2 i meldujemy sie jako root
    nastepnie ( w kosoli) przechodzimy do folder gdzie rozpakowalismy treiber z nvidi
    np. cd /root/Treiber/nforce) i piszemy
    make
    /na monitorze powinno sie ukazac/:

    make
    make -C nvnet
    make[1]: Entering directory `/root/Treiber/nforce/nvnet'
    make[1]: Für das Ziel »all« ist nichts zu tun.
    make[1]: Leaving directory `/root/Treiber/nforce/nvnet'
    make -C nvaudio
    make[1]: Entering directory `/root/Treiber/nforce/nvaudio'
    make nvaudio.o
    make[2]: Entering directory `/root/Treiber/nforce/nvaudio'
    make[2]: »nvaudio.o« ist bereits aktualisiert.
    make[2]: Leaving directory `/root/Treiber/nforce/nvaudio'
    make[1]: Leaving directory `/root/Treiber/nforce/nvaudio'
    make -C nvgart
    make[1]: Entering directory `/root/Treiber/nforce/nvgart'
    making gart
    make[1]: Leaving directory `/root/Treiber/nforce/nvgart'

    nastepnie piszemy make install
    /a tak ma wygladac na monitorze/:

    make install
    make -C nvnet install
    make[1]: Entering directory `/root/Treiber/nforce/nvnet'
    mkdir -p //lib/modules/2.4.22-10mdk/kernel/drivers/net
    install -b -m 644 -o root nvnet.o //lib/modules/2.4.22-10mdk/kernel/drivers/net
    /sbin/depmod -a
    make[1]: Leaving directory `/root/Treiber/nforce/nvnet'
    make -C nvaudio install
    make[1]: Entering directory `/root/Treiber/nforce/nvaudio'
    mkdir -p //lib/modules/2.4.22-10mdk/kernel/drivers/sound
    install -b -m 644 -o root nvaudio.o //lib/modules/2.4.22-10mdk/kernel/drivers/sound
    /sbin/depmod -a
    make[1]: Leaving directory `/root/Treiber/nforce/nvaudio'
    make -C nvgart install
    make[1]: Entering directory `/root/Treiber/nforce/nvgart'
    mkdir -p //usr/src/nvidia/nvgart
    install -b -m 644 -o root linux-2.4.20-agpgart.diff //usr/src/nvidia/nvgart
    install -b -m 644 -o root README //usr/src/nvidia/nvgart
    install: Aufruf von stat für »README« nicht möglich: No such file or directory
    make[1]: *** [install] Fehler 1
    make[1]: Leaving directory `/root/Treiber/nforce/nvgart'

    3 - stratujemy mandarynke i instalujemy nasza karte sieciowa.

    Ach, jeszcze jedno zanim wydamy komende make powinnismy wylaczyc X-server a po zakonczeniu go znowu wlaczyc.

    Cze
    nikomu





    Reputacja przyznana temu postowi
    Łącznie punktów reputacji: 1

    Komentarze:
     paseczek  zgadza się   Ciekawy post, więcej takich.

  4. #3
    Dołączył
    Nov 2003
    Postów
    4
    Wątków
    0
    Downloads
    0
    Uploads
    0
    Siła Reputacji
    0
    Reputacja
    2

  5. #4
    Avatar Anonymous
    Anonymous Gość

    THNX!

    NO i smiga... Dzieki

  6. #5
    Avatar Druciak
    Druciak jest nieaktywny Gold Member
    • Platforma sprzętowa
      • Płyta Główna:
      • Abit BX-133RAID
      • Procesor:
      • Pentium III (Coppermine)
      • Karta Graficzna:
      • GeForce
      • Karta Dźwiękowa:
      • Creative Labs SB Live!
      • Monitor:
      • iiyama
      • Kernel:
      • 2.6.16.23-1
    Dystrybucja: 2.0 PLD Linux (Ac)
    Dołączył
    May 2003
    Skąd
    Warszawa
    Postów
    1,537
    Wątków
    48
    Downloads
    0
    Uploads
    0
    Siła Reputacji
    36
    Reputacja
    71
    Nikomu mam malutka prozbe...
    Podawaj linki do stron angielskich, lub polskich a nie niemieckich :-)
    Nie kazdy mieszka w niemczech i zna niemiecki... my tu raczej z pol. Znamy polski i powinnismy angielski ;-) Z niemieckim bedziemy sie meczyc jak sie przeniesiemy do Ciebie ;-)

    Ps. Dlatego dodalem w twoim poscie link do angielskiej wersji.... :twisted:





  7. #6
    Dołączył
    Dec 2003
    Skąd
    Wrocław
    Postów
    30
    Wątków
    6
    Downloads
    0
    Uploads
    0
    Siła Reputacji
    28
    Reputacja
    1
    witam. sciagnelem NVIDIA_nforce-1.0-0261.mdk91up_2.4.21_0.13.athlon.rpm
    uruchomilem - i mam dzwiek (wczesniej nie bylo) ale nie moge nadal zainstalowac tej karty sieciowej.
    nie tego treibera sciagnelem?

  8. #7
    Avatar Druciak
    Druciak jest nieaktywny Gold Member
    • Platforma sprzętowa
      • Płyta Główna:
      • Abit BX-133RAID
      • Procesor:
      • Pentium III (Coppermine)
      • Karta Graficzna:
      • GeForce
      • Karta Dźwiękowa:
      • Creative Labs SB Live!
      • Monitor:
      • iiyama
      • Kernel:
      • 2.6.16.23-1
    Dystrybucja: 2.0 PLD Linux (Ac)
    Dołączył
    May 2003
    Skąd
    Warszawa
    Postów
    1,537
    Wątków
    48
    Downloads
    0
    Uploads
    0
    Siła Reputacji
    36
    Reputacja
    71
    Nie wiem dokladnie, ale chyba w /etc/modules.conf powinno znalesc sie cos takiego:
    Kod:
    alias eth0 nvnet 
    
    alias sound-slot-0 nvaudio 
    
    alias usb-interface usb-ohci
    Polecam poszukac w /usr/share/doc lub w /usr/share katalogu o nazwie nforce albo nvidia i tam zajrzec i poczytac.

    Albo zajrzec na http://download.nvidia.com/XFree86/nforce/...e_1.0-0261.html i bedzie chyba to samo





  9. #8
    Dołączył
    Dec 2003
    Skąd
    Wrocław
    Postów
    30
    Wątków
    6
    Downloads
    0
    Uploads
    0
    Siła Reputacji
    28
    Reputacja
    1
    mam w tym pliku :
    alias eth0 nvnet
    alias sound-slot-0 nvaudio
    alias usb-interface usb-ohci

    ale karty nadal nie moge zainstalowac :/

  10. #9
    Dołączył
    Dec 2003
    Postów
    21
    Wątków
    5
    Downloads
    0
    Uploads
    0
    Siła Reputacji
    0
    Reputacja
    1
    mam podobny problem z zintegrowaną kartą sieciową 3c940 z plyty glownej asus p4c800... nie moge sobie z nią poradzić.
    Pozdrawiam
    Marcin "Chmiel" M.

  11. #10
    Dołączył
    Dec 2003
    Skąd
    Wrocław
    Postów
    30
    Wątków
    6
    Downloads
    0
    Uploads
    0
    Siła Reputacji
    28
    Reputacja
    1
    Instalacja karty sieciowej Nforce:

    1 -najpierw zainstalowac Paket Kernel-Source-2.4.22-10mdk i gcc-3.3.1-2mdk
    2 -sciagnac najnowsze treiber z Nvidi
    po rozpakowaniu tego treiber naciskamy Strg+Alt+F2 i meldujemy sie jako root
    nastepnie ( w kosoli) przechodzimy do folder gdzie rozpakowalismy treiber z nvidi
    np. cd /root/Treiber/nforce) i piszemy
    make
    /na monitorze powinno sie ukazac/:

    make
    make -C nvnet
    make[1]: Entering directory `/root/Treiber/nforce/nvnet'
    make[1]: Für das Ziel »all« ist nichts zu tun.
    make[1]: Leaving directory `/root/Treiber/nforce/nvnet'
    make -C nvaudio
    make[1]: Entering directory `/root/Treiber/nforce/nvaudio'
    make nvaudio.o
    make[2]: Entering directory `/root/Treiber/nforce/nvaudio'
    make[2]: »nvaudio.o« ist bereits aktualisiert.
    make[2]: Leaving directory `/root/Treiber/nforce/nvaudio'
    make[1]: Leaving directory `/root/Treiber/nforce/nvaudio'
    make -C nvgart
    make[1]: Entering directory `/root/Treiber/nforce/nvgart'
    making gart
    make[1]: Leaving directory `/root/Treiber/nforce/nvgart'

    nastepnie piszemy make install
    /a tak ma wygladac na monitorze/:

    make install
    make -C nvnet install
    make[1]: Entering directory `/root/Treiber/nforce/nvnet'
    mkdir -p //lib/modules/2.4.22-10mdk/kernel/drivers/net
    install -b -m 644 -o root nvnet.o //lib/modules/2.4.22-10mdk/kernel/drivers/net
    /sbin/depmod -a
    make[1]: Leaving directory `/root/Treiber/nforce/nvnet'
    make -C nvaudio install
    make[1]: Entering directory `/root/Treiber/nforce/nvaudio'
    mkdir -p //lib/modules/2.4.22-10mdk/kernel/drivers/sound
    install -b -m 644 -o root nvaudio.o //lib/modules/2.4.22-10mdk/kernel/drivers/sound
    /sbin/depmod -a
    make[1]: Leaving directory `/root/Treiber/nforce/nvaudio'
    make -C nvgart install
    make[1]: Entering directory `/root/Treiber/nforce/nvgart'
    mkdir -p //usr/src/nvidia/nvgart
    install -b -m 644 -o root linux-2.4.20-agpgart.diff //usr/src/nvidia/nvgart
    install -b -m 644 -o root README //usr/src/nvidia/nvgart
    install: Aufruf von stat für »README« nicht möglich: No such file or directory
    make[1]: *** [install] Fehler 1
    make[1]: Leaving directory `/root/Treiber/nforce/nvgart'

    3 - stratujemy mandarynke i instalujemy nasza karte sieciowa.

    Ach, jeszcze jedno zanim wydamy komende make powinnismy wylaczyc X-server a po zakonczeniu go znowu wlaczyc.

    Cze
    nikomu
    jeszcze dodam, ze probowalem tak robic, ale podczas, gdy wpisuje make niby ropakowuje a pelno bledow leci
    make install - to samo same bledy dlaczego tak sie dzieje, czy ktos moglby mi pomoc?

Strona 1 z 5 123 ... OstatniOstatni

Informacje o wątku

Users Browsing this Thread

Aktualnie 1 użytkownik(ów) przegląda ten wątek. (0 zarejestrowany(ch) oraz 1 gości)

Podobne wątki

  1. Odpowiedzi: 133
    Ostatni post / autor: 14.03.2008, 23:51
  2. Odpowiedzi: 1
    Ostatni post / autor: 13.03.2004, 11:10
  3. Odpowiedzi: 4
    Ostatni post / autor: 30.12.2003, 19:53
  4. Instalacja karty sieciowej [radio]
    By besserek in forum Sieć
    Odpowiedzi: 3
    Ostatni post / autor: 13.12.2003, 11:53

Uprawnienia

  • Nie możesz zakładać nowych wątków
  • Nie możesz pisać wiadomości
  • Nie możesz dodawać załączników
  • Nie możesz edytować swoich postów
  •